Poštom preko bare...

poruka: 6
|
čitano: 940
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Poštom preko bare...

Poštovani, znaći ukratko: imam prijatelja u San Franciscu koji bi mi obavio kupnju novoga iPhona 5 ( otključanog ), ali pošto on neće ubrzo u Hrvatsku zanima me kako bih mogao iPhone prebaciti u RH, pa ako znate neku agenciju, poštu, neki vaš naćin da se to obavi.. i kakve su mi šanse da mi naplate carinu.... ?

tj. recite mi kako bi vi dopremili iphone u RH ( nebitno dal bi bio raspakiran ili ne (radi izbjegavanja carine)). vaša snalažljivost :

17 godina
odjavljen
Re: Poštom preko bare...

Slao sam karticu za video nadzor u Tajvan prije mjesec dana. Standardni paket-pismo sa tracking brojem, došlo nas je 70kn (zbog težine i trackinga) a dostavljen je za 3 tjedna. Cijela procedura je bila malo škakljiva jer je naznačena vrijednost bila 0kn ("parts for repair - no commercial value") iako je kartica bila ispravna (manji softverski bug) i vrijednosti 900$. Da joj se nešto dogodilo, mogli bi se *ebat. Ali prošla je bez carine za primatelja u Tajvanu.

Nije bila zapakirana u org. kutiju, bila je u nekoj "izvrnutoj" kutiji omotana hrpom folije sa mjehurićima i u okviru od stiropora. Bez ikakvih "fragile" i sl. naljepnica.

Vraćena je isto poštom uz naznačenu vrijednost od 25$ kao "commercial sample for testing" i nije bilo carine. Isto 3 tjedna putovanja sa tracking brojem. Dakle, poslali su je praktički za istu cijenu kao i mi.

Valjda smo imali sreće.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
14 godina
neaktivan

bilo bi dobro da pilotu aviona možeš dat za kafu ko kad busom šalješ...

13 godina
neaktivan

Zar lik nemože staviti iphone u srednju kutiju, omotaš iphone + ostatak kutije novinama da bude donekle sigurno i posalje ti?

ps: pazi da može raditi na našim mrežama!

18 godina
Poštom preko bare...

Neka ti ga posalje u dijelovima u vise paketa tijekom vise dana. {#} Valjda bi tako sigurno proslo...

14 godina
neaktivan
Ajze kaže...

Zar lik nemože staviti iphone u srednju kutiju, omotaš iphone + ostatak kutije novinama da bude donekle sigurno i posalje ti?

ps: pazi da može raditi na našim mrežama!

ma to je najmanji problem, osiguran bi bio on,,, nego pomocu cega da ga pošaljem,, neka agencija tipa city express ili fedex ali da obavlja te usluge po razumnoj cijeni... ali nisam se sijetio pitat u našoj pošti vjerojatno je i preko njih moguce valjda su umreženi,,,,, uglavnom to je to...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice