Podforum ili Potforum zaključana tema

poruka: 50
|
čitano: 6.746
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Podforum ili Potforum
captain_soap_McTawish kaže...

Prema pravilu o jednačenju glasova po zvučnosti trebalo bi biti potforum. Međutim složenice sa prefiksom (is)pod i (iz)nad spadaju u iznimke pravila o jednačenju po zvučnosti. Pa tako nije potforum već podforum.

Nisam baš gramatici i pravopisu pa me ispravite ako griješim. 

Asimilacija po zvučnosti ne provodi se kod složenica s prefiksima iznad i ispod,
ali se provodi kod složenica s nad i pod, ako se d ne nalazi ispred s, š, c, č, ć.

16 godina
protjeran
Podforum ili Potforum

Brothers chillout,no-liferi jedni znam i ja da postoje rasprave al oko ovakvih gluposti nema sanse ! Nedjite sebi djevojku i prestanite trosti zivot u prazno !

16 godina
ATiGamer kaže...

Asimilacija po zvučnosti ne provodi se kod složenica s prefiksima iznad i ispod,
ali se provodi kod složenica s nad i pod, ako se d ne nalazi ispred s, š, c, č, ć.

Moram te malo nadopuniti.

Prema pravopisu kojeg sam upravo otvorio, ta se promjena ne provodi u pismu, ali se provodi u govoru. Dakle pravilno se piše podforum, a pravilno se izgovara potforum.

Open Source!
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2011 16:55 (captain_soap_McTawish).
15 godina
protjeran
Podforum ili Potforum

Ati ja ne kužim kako možeš bit tolko tvrdoglav i tupit nešto ako nisi u pravu, prihvati činjenicu i okej.

Evo čak ti i google kaže. Cjeli forum kaže tako, mama koja mi je profesorica Hrvatskog jezika kaže tako, netko je gore rekao da je pričao sa lingvistom oko toga i da on kaže tako. Na svim mogućim forumima piše podforum a ne potforum. Pa je*emu krv onda ti lijepo piši potforum i sramoti se kolko te volja.

ŠTO SE KRVLJU BRANI NE PUŠTA SE LAKO Ante Gotovina --- HEROJ
16 godina
protjeran
Podforum ili Potforum

Dao sam vam svima TD zato sto ucestvujete u najglupljoj temi na forumu,CONGRATIULATIONS !!!!

15 godina
protjeran
SpyGi kaže...

Dao sam vam svima TD zato sto ucestvujete u najglupljoj temi na forumu,CONGRATIULATIONS !!!!

Lijepo od tebe {#}

15 godina
neaktivan

Moram te malo nadopuniti.

Prema pravopisu kojeg sam upravo otvorio, ta se promjena ne provodi u pismu, ali se provodi u govoru. Dakle pravilno se piše podforum, a pravilno se izgovara potforum.

Imam drukcije informacije, iako ne iskljucujem da si u pravu.

gjurki kaže...

Ati ja ne kužim kako možeš bit tolko tvrdoglav i tupit nešto ako nisi u pravu, prihvati činjenicu i okej.

Evo čak ti i google kaže. Cjeli forum kaže tako, mama koja mi je profesorica Hrvatskog jezika kaže tako, netko je gore rekao da je pričao sa lingvistom oko toga i da on kaže tako. Na svim mogućim forumima piše podforum a ne potforum. Pa je*emu krv onda ti lijepo piši potforum i sramoti se kolko te volja.

care, rekoh da sam ja pricao s lingvistom {#}

kad vec linkas gugl, onda i pogledaj malo sto se pise na njemu. na ostalim forumima mnogi se slazu s mojim konstatacijama i iznose argumentirane postave. Iskreno neda mi se vise raspravljat tako da stajem ovdje.

do slusanja!

14 godina
ATiGamer kaže...

A jhebemu krv, da moram zbog vas trazis udbenik iz prvog razreda

pise jasno koji su zvucni, a koji bezvucni

ocito znas bolje od udzbenika

E vidiš tu je problem. Uvjek čitajući tvoje poruke na forumu sam dobivao dojam kako previše toga učiš napamet. Ja ti kao starij kolega na ovom forumu mogu samo savjetovati da ti to nije dobro. Shvatit ćeš na fakultetu (Čini mi se da si mi jednom rekao FER, ja ti želim svu sreću naravno i uspjeh - Osobno si mi među dražim i boljim forumašima).

Dinče kaže...

Daj te molim vas pa nismo u školi da pričamo književno,zamarate se dal će neko reč mačka il maćka,ak vam tolko smeta izvršite neki faks pa onda raspravljaj te u školi o tim sranjima,nemožeš više ni pričat kako hoćeš.

Tko te zvao u temu? Ako može postojati tema kad ste zadnji put otišli u wc, kome ste kupili igru, može i ovakva jedna tema. Uostalom pismenost je ono što nas čeka jednom kada izađemo iz te škole.

Dinče kaže...

Pravilno je Podforum i točka!

Argumenti su vrhunski. ATi se barem potrudio objasniti.

Prema pravilu o jednačenju glasova po zvučnosti trebalo bi biti potforum. Međutim složenice sa prefiksom (is)pod i (iz)nad spadaju u iznimke pravila o jednačenju po zvučnosti. Pa tako nije potforum već podforum.

Nisam baš gramatici i pravopisu pa me ispravite ako griješim.

I to stoji.

SpyGi kaže...

Brothers chillout,no-liferi jedni znam i ja da postoje rasprave al oko ovakvih gluposti nema sanse ! Nedjite sebi djevojku i prestanite trosti zivot u prazno !

eee druže..{#} Kultura razgovora je preduvjet da bi razgovarao.

-----

I dalje mi nije jasno odkud ti to pravilo ATiGameru, na prokleto jasnoj wikipedij imaš sve objašnjeno u najsitnijim detaljima. Krivo si shvatio definiciju i to je to.

Zivotni Cilj: Upoznati i izvesti Mentalista u grad i napit ga
15 godina
protjeran
Podforum ili Potforum

Ovako da vas obavjestim, sad sam gledo u Hrvatskom enciklopedijskom rječniku i nema niti riječi podforum niti potforum, ubit ta riječ ni ne postoji :O(u tom riječniku ima oko 600000 riječi, u žargone i svim mogućim vrstama) i isto tako ne postoji niti jedna riječ u kojoj d stoji ispred f, tako da vjerojatno nema pisanog pravila za to:)

14 godina
protjeran
gjurki kaže...

Ovako da vas obavjestim, sad sam gledo u Hrvatskom enciklopedijskom rječniku i nema niti riječi podforum niti potforum, ubit ta riječ ni ne postoji :O(u tom riječniku ima oko 600000 riječi, u žargone i svim mogućim vrstama) i isto tako ne postoji niti jedna riječ u kojoj d stoji ispred f, tako da vjerojatno nema pisanog pravila za to:)

Onda možemo zvat kako hoćemo :P
ja ću zvat pobforum {#} 

16 godina
gjurki kaže...

Riječ podforum se gotovo uopće ne koristi van interneta i zato je logički da je neće biti u takvome riječniku. 

Open Source!
15 godina
protjeran
TonyHR kaže...
gjurki kaže...

Onda možemo zvat kako hoćemo :P
ja ću zvat pobforum {#} 

hahahah something like that:D

15 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

I dalje mi nije jasno odkud ti to pravilo ATiGameru, na prokleto jasnoj wikipedij imaš sve objašnjeno u najsitnijim detaljima. Krivo si shvatio definiciju i to je to.

Ajde mi objasni i pokaži gdje to piše da dva bezvučna glasa ne mogu stajati zajedno.

Najradije bi se udario šakom što se dam navuć na ovakve rasprave...

15 godina
protjeran
gjurki kaže...

Riječ podforum se gotovo uopće ne koristi van interneta i zato je logički da je neće biti u takvome riječniku. 

HAHAHA vjeruj mi, našo sam takve riječi da je to nevjerojatno, forum ima i piše par značenja za forum jedno od toga je ovo na internetu. Imaš svih mogućih riječi vezanih uz internet tako da nije problem u riječniku. Točno ime: Hrvatski enciklopedijski rječnik- Vladimi Anić ga je napiso

I zajebo sam se ima oko 200000 riječi:D

15 godina
Podforum ili Potforum
Jel onda potkošulja ili podkošulja?
griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
16 godina
gjurki kaže...

HAHAHA vjeruj mi, našo sam takve riječi da je to nevjerojatno, forum ima i piše par značenja za forum jedno od toga je ovo na internetu. Imaš svih mogućih riječi vezanih uz internet tako da nije problem u riječniku. Točno ime: Hrvatski enciklopedijski rječnik- Vladimi Anić ga je napiso

I zajebo sam se ima oko 200000 riječi:D

Riječ forum je itekako poznata javnosti(npr. gospodarski forum 2011). Riječ podforum se koristi manje-više jedino bug forumu i forum.hr-u. Ona jednostavno nije toliko poznata i rijetko gdje se spominje u informatičkim udžbenicima za razliku od nekih drugih riječi.

Open Source!
17 godina
KKristijan kaže...

jel to k ili f?

|| http://av-gurus.blogspot.com || Magarac
15 godina
protjeran
KKristijan kaže...

Potkošulja

15 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...

jel to k ili f?

Oba glasa su bezvucna.

16 godina
neaktivan
Podforum ili Potforum

Ajde, ajde...

Ako smo mogli podniti izraze blu-ray, nu-metal ili iNešto moći ćemo i podforume...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice