Nisam se proslavio tražeći netom podatke o zakonima, pa evo par pitanja na koja molim odgovor:
- Jeli legalno s Interneta skinuti djelo koje već imam legalno?
- Jeli legalno snimati TV i radio program za vlastite potrebe?
Nisam se proslavio tražeći netom podatke o zakonima, pa evo par pitanja na koja molim odgovor:
- Jeli legalno s Interneta skinuti djelo koje već imam legalno?
- Jeli legalno snimati TV i radio program za vlastite potrebe?
1. Ne.
2. Ne.
skidaj šta oš, nema kazni za takvo nešto u lijepoj našoj
od 1.9.2011, policija će imati ogromne ovlasti što se toga tiče...
ako samo predpostavi da imaš nešto piratsko doba (bez neke čvrste osnove), moći će ti ući u stan i zaplijeniti kompjutere na pregled, te pretražiti stan... iskreno se nadam da će se zakon ili promijeniti do tad ili da neće ni stupiti na snagu s tim datumom.
a što se tiče tvojih pitanja, vidim da ti je netko već odgovorio.
inače, kod nas ti je illegalno čak i skinuti pjesme na kompjuter sa originalnog cda ... znači kupiš cd za 100+ kn i onda ih ne smiješ rippat...
glupost teška...
Mislim da upadanje u stanove i zapljena kompjutera neće zaživjeti, pošto bi onda većina ljudi ostala bez kompjutera a policija imala hrpu posla. A nije da policija nema doma ripane cde, skinute filmove, piratske Windowse, Office itd.
Uz tolke probleme u državi (zdravstvo, sudstvo itd) oni se bave piratstvom :facepalm:
hahaha neka meni moje BiH ja skidam sta hocu,al da vam kazem da od tog zakona nema nista,tj ako i bude nece pridrzavati!
Niste skužili taj zakon za piratstvo.
Zakon nalaže da će se policija bavit onima koji piratski sadržaj preprodavaju, a ne onima koji ga skidaju za vlastite potrebe.
@Luuka
Upravo to. Ja ima Flat pa me rođak koji je policajac zaamoli da mu skinem par filmova.