Paradoks u savremenom drustvu zaključana tema

poruka: 11
|
čitano: 3.974
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Paradoks u savremenom drustvu

Sve vise gladnih i gojaznih... {#}

Say Hello To My Little Friend
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2011 19:52 (Scarfaceee).
16 godina

Čemu sad takva tema ? Opcepoznato je da Amerika vodi u broju gojaznih osoba na broj stanovnika,dok zemlje Trećeg svijeta vode u broj umrlih od neishranjenosti na broj stanovnika.
Ta poredba je odavno poznata,i da recimo visokorazvijene zemlje najveci broj umrlih su upravo od posljedica pretilosti ( recimo neoplazije odredene,kardiovaskularne bolesti,endokrine bolesti-dijabetes itd.) dok ovi najveci broj odlazi na malnutriciju i zarazne bolesti.

I nazalost ta ce razlika biti izrazena jos mnogo godina...

What is family ? :) http://www.youtube.com/watch?v=ht5yucPQtQ4 http://www.youtube.com/watch?v=wL3J4YKwepc
14 godina
neaktivan

Hvala na temi.

Od 1984god skupljamo za "gladnu djecnu afrike" još djete sam bio osnovna škola,i danas nakon toliko godina oni su opet gladni.

Kako sam išao na više škole činjenice su bile strašne : zašto ne rade pa se ne nahrane? priroda odlučuje ko opstaje a ne ljudi,ultimativni zaključak poslije škole:zato što pomoć šaljemo od 1986 god a po kazanju mojih roditelja i oni su 1972god. slali pomoć - zaključak: nema pomoći kada priroda odustane od vas gotovo je!

Ne brinite mi nismo pozvani da spašavamo ostale.Takve probleme brinu sposobniji:napredniji.

Intel je za prave jebače i znalce!
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2011 20:58 (Viator).
16 godina
neaktivan
Re: Paradoks u savremenom drustvu
Scarfaceee kaže...

Sve vise gladnih i gojaznih... {#}

Ne znam šta se čudiš, tako je u svijetu oduvijek. Još od feudalizma...

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
14 godina
neaktivan

Strašno, sve koji imaju viška kilograma dao bi na neki posao di se kreću 8 sati a ne da budu novinari, prodavači i sl. Za njihovo dobro naravno... {#}

16 godina
neaktivan

To nije paradoks nego logicna posljedica neoliberalnog kapitalizma sto se pogotovo odnosi na Afriku, i zatupljenosti i gluposti Amerikanaca u vezi zdravog zivota i brige za sebe.

A l;judi se pitaju, cemu ovi prosvjedi, sto su sada aktualni..

Kada ih vec spominjem, pogledajte sliku..

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2011 21:00 (Dragon23288).
16 godina

Tamo u Africi su ljudi gladni jer to nekima tako odgovara i odgovaraju im također stalni građanski ratovi koji tamo haraju. A pretili ljudi su žrtve stalnog oglašavanja onih prokletih dućana brzom hranom kao McSmeće i svog karaktera kao i genetske predispozicije za pretilost.

Uglavnom, i jedni i drugi su žrtve pohlepe. Ovi u Africi su žrtve pohlepnih zapadnjaka i nekih svojih lokalnih moćnika, a pretili (većinom "napredni" zapadnjaci) su žrtve svoje pohlepe prema hrani i pohlepe korporacija koje se bave prehrambenom industrijom čiji je cilj prodati što više svoga smeća i zaraditi što je više moguće novaca.

I gade mi se one priče i glupa opravdanja da nema dovoljno hrane kojom bi se moglo nahraniti gladne jer ima hrane za nahraniti duplo ili i više ljudi nego je sada na Zemlji, ali ti ljudi su gladni jer ne mogu priuštiti sebi hranu tj. mogu, ali vrlo, vrlo teško. A prokleti zapadnjaci i "razvijene" zemlje žive na grbači tih ljudi i nastoje im uzeti i najmanji komad kruha samo da sebi olakšaju život.

Smradovi!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2011 21:13 (Izzy).
14 godina
neaktivan

Znam da cu dobit hrpu TD-ova ali zasto svijet i dalje hrani te gladne u Africi? Mislim, ako im pomazemo donacijama i hranom njihov broj ce se samo povecavati stvarajuci nove generacije gladnih i zednih ljudi. Neka migriraju u zemlje gdje ce se moci educirati i na neki nacin uklopiti u drustvo ili neka ostanu u Africi i umru oslobadajuci buduce generacije patnje i gladi.

I must be a wizard.
16 godina
WhiteShadow kaže...

Znam da cu dobit hrpu TD-ova ali zasto svijet i dalje hrani te gladne u Africi? Mislim, ako im pomazemo donacijama i hranom njihov broj ce se samo povecavati stvarajuci nove generacije gladnih i zednih ljudi. Neka migriraju u zemlje gdje ce se moci educirati i na neki nacin uklopiti u drustvo ili neka ostanu u Africi i umru oslobadajuci buduce generacije patnje i gladi.

Tko zna koliko novaca ili raznih potrpština od tih donacija dođe u prave, njihove ruke. A i problem gladi se zapravo ne može riješiti stalnim slanjem pomoći, nego u tim zemljama treba uspostaviti neko društveno i političko uređenje, ali to nije lagano i to nitko ne radi, neće. U biti oni koji to hoće/pokušaju napraviti bivaju vrlo brzo spriječeni upravo zbog toga što ta njihova bijeda i stalne međusobne svađe odgovaraju nekim moćnicima. Ali to je samo moje mišljenje.

14 godina
neaktivan
WhiteShadow kaže...

Drugim riječima, ti bi ubio više od pola Afrike?

17 godina
neaktivan
World Championships: 7, GP started: 284, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,501
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice