Jeli imao iko problem da se leća sljepila sam za sebe, nabavio sam meke leće marke bausch & lomb i već sam jednu leću uništio, drugu ne znam kako da odljepim a da ne poderem... Probao sam sa tekućinom, ali ništa ne pomaže, ne znam u čemu je problem, zašto se tako ljepe, cijelo vrijeme u tekućini.
Operacija očiju
- poruka: 107
- |
- čitano: 53.423
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Jeli imao iko problem da se leća sljepila sam za sebe, nabavio sam meke leće marke bausch & lomb i već sam jednu leću uništio, drugu ne znam kako da odljepim a da ne poderem... Probao sam sa tekućinom, ali ništa ne pomaže, ne znam u čemu je problem, zašto se tako ljepe, cijelo vrijeme u tekućini.
Greška je u lećama. S B&L lećama znaju ljudi imati problema s ljepljenjem.Znam da je jednom cijela serija bila neispravna.
Probaj leću stavit na dlan s malo tekućine i nježno kažiprstom odlijepit.Ako neide onda ih treba zamijenit.
Imaš još račun?
Ako imaš uzmi leće,kutijicu i račun i idi gdje si ih kupio i reklamiraj ih.
pitanje,koliko boja zjenice utječe na samu osjetljivost očiju,u mene je neki čudan miks da tako kažem,jesu ljudi sa zelenim ocima osjetljiviji,doduse u mene ima ima i mixa dark browna?
Poštovani
Da oživim temu. Odlučio sam skinuti dioptriju. Dioptrija je -5.
Zanimaju me novija iskustva ljudi koji su to obavili, gdje, kako i sve vezano.
Lp
Svjetlost. Nikakvih zamjerki.
Optical Express prije 2 godine. Sve prošlo dobro, zadovoljan s rezultatom. Imao jedno oko -4, drugo -5.5.
Ako imaš neko konkretno pitanje, probati ću odgovoriti.
Optical Express prije 2 godine. Sve prošlo dobro, zadovoljan s rezultatom. Imao jedno oko -4, drugo -5.5.
Ako imaš neko konkretno pitanje, probati ću odgovoriti.
Hvala.
Dali se dioptrija vratila ikako? Vidiš normalno na blizinu? Kakav je vid po noći? Koja je metoda operacije bila?
Ako se sjetim još što pitam.
Da dodam i ja svoje iskustvo. Svjetlost prije 2 i pol godine (Femto LASIK). Imao sam -5.5, a sad sam na 120% Nikakvih problema ni komplikacija. Vid na blizinu savršen kao i prije, bez problema po noći.
U početku je preko noći odsjaj oko izvora svjetlosti, ali to prođe kad oko zaraste. U početku oči budu malo više suhe, pa treba koristiti umjetne suze, ali i to prođe relativno brzo.
Kod mene je bila PRK metoda zbog nešto tanje rožnice. 5 dana bolovanja nakon toga pa natrag na posao za računalo. Prva dva dana nakon operacije su bila malo teža, ali generalno je sam oporavak lagan i brz. Gnjavaža je malo s tim kapanjem očiju, ali to je to. Poslije treba jedno vrijeme izbjegavati vjetar, nositi sunčane.
Sve u svemu, nisam požalio ni malo. Nije baš bilo jednostavno odlučiti se jer su forumi puni raznih priča gdje ljudi nisu bili zadovoljni rezultatom. Bome ne znam hoću li se u starijim danima moći opet vratiti na naočale kad/ako se ukaže potreba. Nemjerljiv je ovo quality of life change za nekog tko je kao ja, bez naočala bio praktički slijep.

Nisam pitao a čuo sam da je i to bitno radi oporavka i uspjeha, sa koliko ste godina radili operaciju?
Ja imam 35.

Hvala na svima na odgovorima. Ima tko iskustva sa Bilić Vision? Čujem dosta i za Optical, ne znam niti sam više.
Malo dižem temu iz mrtvih, ali evo mojeg iskustva, bio sam krajem prošle godine kod Knezović, imao sam -3.5, operacija traje 10-15min, za oporavak mi je trebalo malo duže od pet dana, ali to je možda zato što sam 40+. Prva dva mjeseca kvaliteta vida se naizmjence mijenjala sa oka na oko, jedan dan ti je super na jednom, za tjedan dana je pak super drugo oko i takve drame. Uglavnom, nakon dva mjeseca se konačno stabiliziralo i sad su oba oka, pregled kaže da vidim 150% i to je istina, vidim sada bez problema sitne stvar daleko i sve super. No, na lijevom oku mi se pojavila "mrlja" iliti mutnoća, rekli su da tu nema pomoći, uglavnom, kad mi ta mrlja dođe u fokus, zamuti mi vid i iritantno je (vjerojatno se trebam priviknuti), ali osim toga sve je ok. Uzeo sam najskuplju metodu skidanja dioptrije, 2100€ oba oka. Računica mi je bila jednostavna, često sam mijenjao naočale (strgam, zgrebem, pobrusim...) i nisi baš jeftine, cca 400€ svake dvije godine u prosjeku. Tako da 2000€ nije tako strašno. Jedino ulaganje je još u kvalitetne sunčane naočala (>100€) i tek sad shvaćam koliko je bitno nositi sunčane naočale. Doslovno se ne odvajam od njih jer mi je sve lakše (i mrlja se ne primijeti hehe).