Open Source, Piratizacija, P2P i Kapitalizam

poruka: 60
|
čitano: 6.477
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Open Source, Piratizacija, P2P i Kapitalizam
1337Code_breaker kaže...
sa photoshopom mozes zaraditi, ali samo ako si fakat profi i ako se time bavis, ako ne, nema sanse

To je cjela poanta, isto kao ako nisi profesionalac pneumatska bušilica sa kompresorom je preskup alat za tebe.

Više od pola ljudi koji imaju piratski photoshop koriste ga za stvari za koje bi im bio dovoljan paint.net.

Još ću probaviti da ga piratiziraju, ali njurganje da je skup i piratiziranje istoga "iz principa". Ma daj. Bojkotiraj i propast će ako baš želiš nešto poduzeti.

Što se tiče da bi svi programi trebali biti besplatni

Zamisli da napraviš aplikaciju poput autocad-a i onda dobijaš neku sitnjavu od reklama na stranici kad ljudi dođu i skinu program (i pola njih sa adblockom), a gledaš onda sve te ljude kako sa tvojim alatom (i praktički sa tvojim trudom) rade nacrte i prodaju ih za skupe pare.

Zar se nebi osjećao par malo pokradeno? Ako ne, super, počni pisati tako nešto, svjetu fali kvalitetnih masivnih besplatnih aplikacija. Problem je što bi se dosta ljudio osjećalo pokradeno i demoralizirano.

16 godina
neaktivan
onda bi se reklame trebale vise naplaćivati...
to do list: natjerat tnakira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
16 godina

Ja nerazumijek kako tebi nije jasno Photoshop,AutoCAD i slicni programi su profesionalni programi i njih nerazvija jedan covjek nego grupa ljudi koje treba platiti! to se nemoze platiti od reklama! osim toga sto mislis koliko jedan profi fotograf ima placu? ima dovoljnu da si kupi taj program kao sto si mora kupiti dobar fotoaparat! to je alat kao i svaki drugi! razmijem da igre mogu biti jeftinije kod nas to je uredu ali opet kad igra izade po mom nekak kosta 250-300kn i to je ok ako joj kroz par mjeseci padne cijena na 50-100kn ili jos manje! u svaku igru su ulozeni milijoni i te novce treba vratiti! Problem u hrvatskoj je taj sto neka igra kosta 400kn nakon 3godine dok istu mozes kupiti na stemu za 30kn!

My Life Is A Very Serious Game...
16 godina
neaktivan
slazem se da se programi poput photoshopa moraju naplacivati, ali opet cijena je malo previsoka, naravno da se ne slazem s tim da neki klinac skine photoshop, koristi ga ko image viewer i onda se zali na cijenu, ja sam skinuo photoshop, isprobao, vidio koliko je mocan i pobrisao, nemam potrebe za njim, znam neke ljude koji ga profesionalno koriste i znam kako je mocan, ali za sto bi ga ja koristio je kao da sa mercedes slr meclarenom ides po grincajk na plac :)
ali ne slazem se s tim da COD:BO kosta 400 i nesto kuna, (mislim 449, nisam siguran)
to do list: natjerat tnakira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
16 godina

napisao sam da je realna cijena ok 250-300kn igre i to ako je hit kao npr COD:BO

18 godina
neaktivan
CroVandal kaže...

napisao sam da je realna cijena ok 250-300kn igre i to ako je hit kao npr COD:BO

a nego kolka je cjena:

http://www.game.co.uk/PC-Games-and-Downloads/Shooter/First-Person/~r348818/Call-of-Duty-Black-Ops/

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan.
17 godina
protjeran

Ja bi htio da vise ljudi shvati sto je free (as in speach) software i da to razlikuje od besplatnog softwarea.

Koga interesira: http://en.wikipedia.org/wiki/Free_software

16 godina
nailer kaže...
CroVandal kaže...

a nego kolka je cjena:

http://www.game.co.uk/PC-Games-and-Downloads/Shooter/First-Person/~r348818/Call-of-Duty-Black-Ops/

Mislio sam na hrvatske cijene! Inace na gameu su dobre i realne cijene!
16 godina
odjavljen

Protiv sam korištenja crackanih verzija softwarea, jer se u većini slučajeva nađe pristojna alternativa, sasvim dovoljna za običnog korisnika.

PS i slični su programi za profesionalnu upotrebu, a profesionalci si to i mogu priuštiti.

S druge strane nisam toliko protiv piratskih igara. Igre su preskupe (da, znam da je vani drugačija situacija, znam da se može jeftinije nabaviti, ali govorimo o našoj državi) i malo tko ih si može priuštiti, a kvalitetnih alternativa jednostavno nema.

...
18 godina
protjeran

Epic Thread.

Epic Thread Epic Thread
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 22:56 (the_tux).
16 godina
neaktivan
ja ne govori o cijenama na steamu, game.uk i slicnim servisima, nego nasim ducanima, u algoritmu Call Of Duty: Black Ops kosta 449 kuna, sto je stvarno previse, tko se ne slaze neka stvarno kaze, i jos bi nekako razumio da se radi o igri koja se radila onako dugo kao starcraft 2, da ju je radilo 200 developera, ali igra se radila puno manje, radilo ju je manje ljudi, a uopce nije tako dobra, a tolika joj je cijena, i cijena starcrafta je prevelika, cijena igara nikada nebi smijela prelaziti 200kn, a BO je presao 400, mozemo komotno zaokruziti na 450...
znam da nekima forumasima to nije puno, ali nekima jest, kako ocekivati da ce svi klinc koji imaju black ops (a puno ih je) moci platiti 450 kn za tu igru, puno njih ni nezna za steam i games.uk, a kamoli da ima karticu...
18 godina
neaktivan

Gledajte ljudi, svi se mi slažemo da su hrvatske trgovine preskupe, ali onda nećemo biti moroni i kupavati u njima nego ćemo kupovati "vani" i oni (naši) će biti primorani sniziti cjene.

18 godina
neaktivan

Zato sto smo mi pametni a "oni na zapadu" glupi bit ce sve u oblake. Za sada su glasine ali Microsoft vec razmislja staviti kljucne datoteke OS-a u cloud (na pr. izbjegavaju se restarti zbog nadogradnje OS-a, virusi i naravno piratizacija), MS Office je vec na dobrom putu da postane cloud aplikacija.....

Zasto bi se developeri hrvali sa piratizacijom kada moze sve u oblak?

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
18 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Zato sto smo mi pametni a "oni na zapadu" glupi bit ce sve u oblake. Za sada su glasine ali Microsoft vec razmislja staviti kljucne datoteke OS-a u cloud (na pr. izbjegavaju se restarti zbog nadogradnje OS-a, virusi i naravno piratizacija), MS Office je vec na dobrom putu da postane cloud aplikacija.....

Zasto bi se developeri hrvali sa piratizacijom kada moze sve u oblak?

Zato mi, fala Bogu, ostaju drugi OS-ovi na raspolaganju.

Q: "a kako se to linux ponasa kad crkne hdd?" A: "zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se"
18 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Da ali na drugim OS-evima mi nece raditi moje aplikacije (sa kojim zaradujem) kao sto su Acrobat, Photoshop i QuarkXPress

Navucen sam .....

Sto se tice uredskih aplikacija imam izbor....

18 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
1domagoj1 kaže...

Da ali na drugim OS-evima mi nece raditi moje aplikacije (sa kojim zaradujem) kao sto su Acrobat, Photoshop i QuarkXPress

Navucen sam .....

Sto se tice uredskih aplikacija imam izbor....

Tu sam onda u povlaštenom položaju jer ne koristim te aplikacije.

Q: "a kako se to linux ponasa kad crkne hdd?" A: "zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se"
16 godina
neaktivan
lazarus: mozes na mac,...
16 godina
neaktivan

problem je u tome sto se cijena igara i softwera odredjuje za zapadni standard gdje je prosjecna plata 2000 eura,a ne za neka mala trzista kao sto je hrvatska bosna srbija itd...tako da nam nepreostaje nista drugo nego da se adaptiramo sa nasom platom u zapad...
kod nas sve skuplje nego na zapadu ,a plate 5x manje samo se pitam dokle!? Svicarske cijene a bijedni standard......

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.12.2010 8:53 (ami25).
18 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
lazarus: mozes na mac,...

Skuplje mi je. Opet moram nabavljati Mac zato sto, ako ga sastavim, krsim pravila i sukobljavam se sa egom Stevea Jobsa

Da ne objasnjavam da opet moram kupovati sve navedene aplikacije a nisam bas siguran da ce mi tableti raditi kao sto rade sada

Ostajem na Windowse do daljneg. Da sam kucni korisnik ovaj bi razgovor drugacije izgledao.....

18 godina
neaktivan
ami25 kaže...

problem je u tome sto se cijena igara i softwera odredjuje za zapadni standard gdje je prosjecna plata 2000 eura,a ne za neka mala trzista kao sto je hrvatska bosna srbija itd...tako da nam nepreostaje nista drugo nego da se adaptiramo sa nasom platom u zapad...
kod nas sve skuplje nego na zapadu ,a plate 5x manje samo se pitam dokle!? Svicarske cijene a bijedni standard......

padobranac ajde malo pročitaj temu.

16 godina
neaktivan
kućnim korisnicima je svejedno, ako si profi, i ako iz toga dovoljno zarađujes, onda ostani na windowsima, uzmi si neku quadricu i deri, ako ikad budes bio u prilici, ili ako se izradi photoshop za linux... :-)
18 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
........ili ako se izradi photoshop za linux... :-)

Izraden je...

Zove se GIMP {#}

16 godina
neaktivan
pa onda, sto cekas :-)
17 godina

definitivno po meni su cijene za igre prevelike,mislim 200 kuna dat za igricu,volim igrice i sve to stoji al buraz 200 kuna,al opet ja sam takav meni je za jaknu previse dat 300 kuna,sve te materijalne stvari su po meni preskupe samo zato što nam stvarno nisu toliko potrebne.Iskreno televizori koštaju ko dvije mjesćne plaće a jedino što s njima možeš radit jest gledat ih:)

16 godina
neaktivan
200 kn je po meni jos i prihvatljiva cjena, nategnuto al ajde, ali neke ko GT5 kostaju vise od 500 kn...
isto i black ops...
18 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...

Ruzan mi je i navikao sam na Photoshop, koristim ga od 4.0 pa direktno na 5.5 , zatim 7 pa CS i opet direktno na CS4

Ovih dana razmisljam da li da nabavljam 4 licence CS5-a ali u pregovorima sam za cijenu i nacin placanja doticnih.

Skupo

16 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...

nisam znao kako da drugacije nazovem temu, nije samo o piratizacij, zanima me sto nasi forumasi misle o trenutnom usponu googlea, open soursea,...

ja sam inace veliki podbornik toga, mislim da je cjena od 400 kn a igru smjesna, da kostaju 50 kn prodavale bi se dvadeset puta bolje, jos bi im profit narastao, do tada ih skidam, ako se spuste na pristojnu cjenu prvi cu bit u redu u algoritmu, ali 400 kuna!!!

http://blog.knowyourmoney.co.uk/index.php/2008/08/10-most-expensive-video-game-budgets-ever/

[url=http://www.userbars.be][img]http://img398.imageshack.us/img398/1037/18842rw3.png[/img][/url]
18 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
1337Code_breaker kaže...

Ruzan mi je i navikao sam na Photoshop, koristim ga od 4.0 pa direktno na 5.5 , zatim 7 pa CS i opet direktno na CS4

Ovih dana razmisljam da li da nabavljam 4 licence CS5-a ali u pregovorima sam za cijenu i nacin placanja doticnih.

Skupo

Ako ti je GIMP dostatan, postoji nešto što se zove GIMPshop, pa možeš to probati.

18 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
200 kn je po meni jos i prihvatljiva cjena, nategnuto al ajde, ali neke ko GT5 kostaju vise od 500 kn...
isto i black ops...

GT5 se izrađivao 5-6 godina i jako je bio skup njegov razvoj.

Obje te igre možeš nabaviti za manje od 300 kuna (BO i GT5).

Nemojte kupiti igre kad tek izađu.

Ako vam je preskupo nemojte kupiti :D

Zizm kaže...
1337Code_breaker kaže...

nisam znao kako da drugacije nazovem temu, nije samo o piratizacij, zanima me sto nasi forumasi misle o trenutnom usponu googlea, open soursea,...

ja sam inace veliki podbornik toga, mislim da je cjena od 400 kn a igru smjesna, da kostaju 50 kn prodavale bi se dvadeset puta bolje, jos bi im profit narastao, do tada ih skidam, ako se spuste na pristojnu cjenu prvi cu bit u redu u algoritmu, ali 400 kuna!!!

http://blog.knowyourmoney.co.uk/index.php/2008/08/10-most-expensive-video-game-budgets-ever/

uh brate, ova lista ti je stara k'o Grčka.

18 godina
protjeran
1337Code_breaker kaže...

widnowsi kostaju 1500kn !!!

cjena glazbe je također prevelika, platio sam 150kn za jedan cd black eyed peasa, i to samo zato sto su mi vrlo draga grupa, a ja sam imao toliko viska kod sebe...

cjena hardvera nasrecu pada, skoro pa na pristojnu granu {#}

open source je rjesenje, evo pisem ove retke na windowsu, samo zato sto nisam jos instaliro debijan (distra linuxa), koristim freeware prgrame kad god mogu,...

danas je vrlo malo toga izdrzalo zamah piratizacije, osobno sam stajalista da bi svi programi trebali biti besplatni (freeware) a zarađivati od promocije, poput googla...

nemojte samo pocet pisat protiv svega toga, zato sto znam da svatko od vas ima piratskog softvera na racunalu, svatko ima, i to se nikada nece promjeniti...

Na čijoj ste strani 

Linusovoj, dakle, od softwarea, koristi ono što ti odgovara a filozofske rasprave ostaviti rms-u i sličnima. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.12.2010 16:26 (the_tux).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice