Open collaboration

poruka: 6
|
čitano: 798
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Open collaboration portali?

Zanima me postoji li (vjerojatno da) neki portal na kojem bi se mogli zasnivat i povezivat ljudi u ovakve projekte.

Znaci suradnja na nekom polju (ne nuzno racunala programiranje i ostalo) u otvorenom smislu.

Znate kakav link?

Thx

14 godina
Re: Open collaboration portali?

Ovo bi i mene zanimalo.

WordPress <3
15 godina

da priblizim na sta mislin

nesto slicno kao sourceforge, al ne s tom temom. znaci recimo, projektirat bezveze govorim, space shuttle nove generacije.

15 godina
neaktivan

Za programski kod je relativno jednostavno, to je tekst. Postoje brojni version control sustavi koji služe toj svrsi i lako se integriraju u stranice tipa sourceforge. Treba napomenuti da se version control može koristiti za bilo kakav oblik teksta (tako da bez beda možeš koristiti version control za recimo pisanje dokumentacije ili čak knjige, a ne samo za kod).

Problemi nastaju kada se dotakneš drugih formata datoteka. Evo primjer nacrta space shuttlea. To bi gotovo sigurno bila binarna datoteka, jedna ili njih nekoliko. Version control sustavi s time ne mogu raditi kako treba i veoma su neučinkoviti. Možeš isto tako i sourceforge koristiti za to (prilično sam siguran da sourceforge nije ograničen samo na programski kod). No kako dijeliti takve datoteke i omogučiti da više ljudi istovremeno radi na njima te onda jednostavno izvršiti merge svih izmjena. E bojim se da na tome nitko još nije radio...

Postoje ovako, općeniti alati za online suradnju, ali ništa na razini version control sustava, nego samo kao postavljeni blogovi, wiki, forum ili nekakav chat, kalendari za kojekakve rokove, i općenito upravljanje timom i projektom.

http://sixrevisions.com/tools/15-free-tools-for-web-based-collaboration/

http://openatrium.com/

Mislim da izbor online alata bitno ovisi o tome kakav projekat misliš započeti, i da tu nema jednog univerzalnog rješenja.

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2012 22:01 (rustweaver).
15 godina
Open collaboration

krivo si ti mene shvatija :)

ne treba meni software za to. vec portal, stranica, kako hoces di ljudi postavljaju ideje svoje, traze neke istomisljenike za rad na nekom zajednickom projektu :)

thx anyway ;)

15 godina
neaktivan
Re: Open collaboration
Antonic kaže...
ne treba meni software za to. vec portal, stranica, kako hoces di ljudi postavljaju ideje svoje, traze neke istomisljenike za rad na nekom zajednickom projektu :)

Onda si malo promašio sa usporedbom sa sourceforgeom.

Postoje takvi sajtovi, ali koliko sam primijetio uglavnom su tematski, i više mi djeluju kao da ciljaju prema nekakvim profesionalnim suradnjama, a ne hobi projektima.

Mislim da još uvijek nema dobre zamjene za klasično organsko nalaženje suradnika.

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice