Odnosi na poslu, što je dozvoljeno, a što nije

poruka: 163
|
čitano: 24.117
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Mobing na poslu

gle, generalno pravilo je da na poslu pričaš s onima koji su trenutno niže od tebe, ne nužno hijerarhijski - recimo držiš predavanje , kao da pričaš nižim razredima osnovne škole...

tu si generalno siguran...

znači sve, stav, govor (iako je bilo učitelja koji nisu urlali, ali su grmili u školi) i primjeri su sukladni tome..

e sad, ponekad se odmakneš od toga - ovisno o publici...

Ju je je? Je ju je!
17 godina
Space kaže...

U pitanju je neprimjerena poslovna komunikacija. 

Točno to, dakle ne mobbing, ne bullying, ništa utuživo, ništa kazneno, ništa nasilno.

Ja ću se i dalje složiti s Tinkerom jer iako je neprimjerena poslovna, mislim da je primjerena životna komunikacija.

Žena ima kćer doma, malo mlađu (a i muža kakvog ima :), siguran sam da se isto tako razgovara i doma, kao i to da cura nije zaplakala zbog te rečenice, a kamoli nešto više.

Gledam te!
16 godina

upravo to...

konačno, postoji gora solucija - da samo odmahneš rukom - to znači da nije za bilo kakav oblik komunikacije, nije vrijedna vremena...

to je za mene čak gore od psovke (osim ako psovka uključuje neprisutne)...

Ju je je? Je ju je!
12 godina

nismo u švedskoj, kod mene radnici svako malo jedan drugog steraju u qrac, pa poslije posla idu piti zajedno

ispao bi debil da im držim lekcije o neprimjerenoj komunikaciji

17 godina

Ja sam više na Cryogenic  strani.

Da je neka klinka dobila komad iz matematika na faksu na ispitu ( ne dolazi na predavanja/vježbe). Nema nju šta profesorica gledati od glave do pete i govoriti da njezin muž ne bi gledao njen sadržaj na stranici za odrasle. 

Jasno je što se želi reći time ali je neprimjereno. 

17 godina
Re: Odnosi na poslu, što je dozvoljeno, a što nije

Slazem se s tvojim primjerom ali mislim da ti paralela nije dobra. Odnosi izmedju kolega na poslu su drugaciji od odnosa izmedju profesora i studenta.

Da si samo usporedio dvije kolegice (profesoricu i asistenticu koja pokazuje da nema namjeru raditi), opet bi se slozio s tobom.

Ali da si usporedio mladjeg i starijeg baustelca u istoj situaciji, ne bih.

E sad, gdje su ove dvije izmedju...

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2024 10:47 (Veliki Brat).
7 godina
picajzla0707 kaže...

nismo u švedskoj, kod mene radnici svako malo jedan drugog steraju u qrac, pa poslije posla idu piti zajedno

ispao bi debil da im držim lekcije o neprimjerenoj komunikaciji

Ima toga i tu vani. Nisu manageri mamice i tatice za preosjetljive mimozice.

Kod mene i da se netko pozali, rekli bi mu da to sami rijese izmedju sebe.

Jedino se ne tolerira ako dodje do bilo kakvog oblika nasilnijeg fizickog kontakta (ne mora biti krvi). Automatski otkaz.

10 godina

Ovak su zbali zajebavat i neke moje frendove dok su bili praktikanti

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
12 godina
Santana kaže...

Ovak su zbali zajebavat i neke moje frendove dok su bili praktikanti

meni je veća zajebancija bila podjebavat šefove

još davnije, jedan je lik urnebesno znao podjebavat šeficu restorana gdje sam radio, bio je neka vrst domara, za popravke i uređenje okoliša

jednom ju je poslao po plinsku mikrovalnu pećnicu, još joj je rekao da joj neće htjet prodat jer je jeftinija od električne... ova se svađala s prodavačem sat vremena da izvuče plinsku mikrovalku iz skladišta

drugi put ju je poslao po volfram žicu da može popravit žarulje, i otišla je... bilo je toga još, svako malo smo umirali od smijeha

15 godina

prije 15ak godina dok sam radio kao animator u hotelu, poslali smo jednog kolegu da u susjedni hotel ode i postavi razglas i najavi da tu vecer nastupaju sasa, tin i kedzo. naravno da je u 20h navecer otisao i na punoj terasi najavio nastup njih trojice.

drugog kolegu su poslali na recepciju i rekli mu da je dosao po 15 kila lubenica za mini klub. kojih naravno nije bilo. isto se raspravljao s njima na recepciji i da djece nemaju lubenice. 

edit:

sjetio sam se jos par.

cesto smo po hvaru imali bajk ture. i onda uvijek ide jedan novi animator da i on malo "uziva" i vidi otok hvar.

i uvijek bi tom jednom neku spacku napravili. jednom smo u dolu kod crkve na stup gdje se zakaci barjak, digli njegov bajk s kukom i visio je na 5m visine. 

drugom smo v-kocnice stegnuli da mu je stalno kocilo. a od dola do jelse je skoro samo nizbrdo. i svi se lagano spustaju a on kurbla nizbrdo. kad smo dosli u jelsu onda nam je rekao da mu nest ne valja s bajkom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2024 13:38 (zeryx).
16 godina

eh, mi smo jednog lika koji je bio admin SQLa zajebavali da mu logovi žderu prostor na serveru, pa smo jednom "izvukli" pred njim disk iz rečenog servera, odšarafili poklopac i pola sata "računali" koliko ćemo dobiti prostora ako aktuatorskoj ruci povećamo otklon za 5°, pa smo nakon plenuma svečano odlučili da bude 6  i "preciznim" udarcem malim kladivcem podesili disk da ima "veći kapacitet"...

naravno smanjili smo retenciju logova da bude sukladna retenciji podataka i bacili backup na drugi disk, tako da više nismo imali problema s prostorom, ali smo imali još dva tjedna posla s odgovaranjem njega od ideje da si privatni komp tako "pojača"...

bio je ipak sretan kad je skopčao da smo ga navlačili, jer je priznao da je sam već htio to napraviti...

Ju je je? Je ju je!
16 godina
Stric_Jura kaže...

eh, mi smo jednog lika koji je bio admin SQLa zajebavali da mu logovi žderu prostor na serveru, pa smo jednom "izvukli" pred njim disk iz rečenog servera, odšarafili poklopac i pola sata "računali" koliko ćemo dobiti prostora ako aktuatorskoj ruci povećamo otklon za 5°, pa smo nakon plenuma svečano odlučili da bude 6  i "preciznim" udarcem malim kladivcem podesili disk da ima "veći kapacitet"...

naravno smanjili smo retenciju logova da bude sukladna retenciji podataka i bacili backup na drugi disk, tako da više nismo imali problema s prostorom, ali smo imali još dva tjedna posla s odgovaranjem njega od ideje da si privatni komp tako "pojača"...

bio je ipak sretan kad je skopčao da smo ga navlačili, jer je priznao da je sam već htio to napraviti...

Kad izmišljaš priču nek bude bar malo realna, tako nešto ne bi pomislili niti klinci u petom osnovne a ne netko tko je IT profesionalac.
Uništili ste disk i napravili čovjeku posla (papirologija za aktiviranje novog diska + sve potrebne radnje za vraćanje servera u prvobitno stanje) i to je vama normalno? Kakva je to firma?

16 godina

jednom "izvukli" pred njim disk iz rečenog servera...

to ti ne govori ništa, ti navodnici ?

ne bi nikad ispravnu stvar radi fore razvalio...

eh naivan si 'ko (NPC) mađarska sobarica...

Ju je je? Je ju je!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice