Vidim da ste zakljucali temu..znaci vi sa bug foruma zakljucajete teme koje otvori musliman i kada hoce da stane u odbranu islama jer ste vi sa bug foruma vrijedjali moju vjeru na istom forumu na ovom linku http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/illuminati/61983.aspx?page=7 , ali ta tema je uredu jer je tu napadan islam, ali kad vam se iznese nesto s cime se ne slazete onda to zakljucate..pa da to je demokratija..svaka cast ;)....a to sto spominjete bombe u vezi islama vi ocigledno ne znate sta je islam, evo ovdje izazivam svakog ko hoce da mi donese dokaz iz islamskih izvora da islam kaze da je islam vjera nasilja i vjera koja kaze UBIJ, izvolite probajte..a evo ja cu vam za pocetak pokazati nesto"akonekoubijenekogakonijeubionikoga, ilionogakojinaZemljineredne čini - kaodajesveljudepoubijao; aakonekobudeuzrokdasenečiji životsačuva, - kaodajesvimljudima životsačuvao. Naši poslanici su im jasne dokaze donosili, ali su mnogi od njih, i poslije toga, na Zemlji sve granice zla prelazili. " Al-Maida 32..ovo al maida je naziv sure u Kur anu..sljedbenici knjige su krscani i jevreji, hej pa osim svega ostalog u Kur Anu ste i vi spomenuti, evo primjer "I sa sljedbenicima Knjige raspravljajte na najljepši način, - ne i sa onima među njima koji su nepravedni -, i recite: "Mi vjerujemo u ono što se objavljuje nama, a naš Bog i vaš Bog jeste – jedan, i mi se Njemu pokoravamo."..jel vasa vjera vam naredjuje da vrijedjate druge vjere?????ne bih rekao, jer to nijedna vjera ne naredjuje, samo sto vi pokusavate tumaciti islam a ne znate ni svoju vjeru tumaciti..cudno je to sto kazete jos malo pa ce islam reci i kako trebam ici u wc..cekaj malo..pa zar nije smisao vjerovanja da je svaki segment ljudskog zivota obuhvacen u tom vjerovanju eh to je islam..imamo upustva kako treba zivjeti..a zasto???? da bih nasli smiraj u ovozemaljskom zivotu..ah kad bih vi samo znali sta mi muslimani osjecamo u nasim srcima kad se prica o vjeri i Allahu vi bi poveli rat protiv nas da nam to oduzmete..i zasto je svaki segment zivota obuhvacen..ta pravila nisu samo da bih islam imao puno pravila..medicina je dokazala a i sam covjek racionalno moze shvatiti da ne treba spavati na stomaku...zasto??? jer su pluca tad pod pritiskom..eh to je islam objasnio i stvari slicne..svaki segment zivota...ali nam je zabranio da vrijedjamo i ubijamo neduzne ljude..eh..za kraj evo vam jos nesto..Reci: "O sljedbenici Knjige, zašto onoga koji vjeruje – od Allahove vjere odvraćate, nastojeći da je krivom prikažete, a znate da je istina? A Allah motri na ono što radite!" (Poglavlje 3:98-99)"..ne zelim svadje, nego mi je krivo kako mozeete da pricate i blatite islam a ne znate nista o njemu..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kršćanin sam jer sam rođen u takvoj obitelji, iako nisam baš "predan" Bogu i idenju na misu i ostalo, mogu kazati samo da nije lijepo i ljudski za one (nisam gleda tko su) koji su vrijeđali Islam jer ničija vjera to ne naučava koliko sam ja upoznat sa Biblijom.
Drugo, zašto i vrijeđati i kakve veze ima što je autor teme musliman jer svi smo isti (nacionalizam, rasizam i religionizam mrzim) kao ljudi i ne razlikujemo se (osim jbga izgledom, karakterom i ostalim sitnicama) jer nas je sve (valjda) Bog stvorio da živimo u slozi bla bla bla...
Ugl. bez obzira na sve nisu te trebali vrijeđati, a ti si trebao samo prijaviti postove ;).
Ti si prijatelju dosta mlad za ove stvari. Treba ti mnogo više životnog iskustva i još više edukacije da bi pričao o ovim stvarima. Imaš pogrešan pristup.
Moraš da razumiješ da ima mnogo ljudi koji ne djele tvoja mišljenja i uvjerenja, uglavnom drugih su kulturoloških shvatanja i na ovaj način samo ćeš praviti zbrku.
Uglavno džaba dižeš prašinu. Želim ti sve najbolje i nadam se da ćeš savjet shvatiti prijateljski.
Druze smiri malo...
U temi o Iluminatima je tvoj kolega musliman poceo o muslimanima, islamu i citatima protiv zidova (dakle prvi je poceo sa vjerskom netolerancijom).
Drugo, islam i nasilje... zasto ne... Djihad. Katolicanstvo i nasilje? Zasto ne. Krizarski ratovi, inkvizicija... dal da dalje nabrajam? Hindu... kali, zrtvovanje, pljacke i nasilje u njeno ime (doduse Britanci su to i zasluzili). Jedino one faking budiste napuseni ne mogu povezat sa nasiljem.
Trece... zasto citiras Kuraan ili neke druge vjerske stihove na informatickom forumu? Vjerujem da postoje forumi primjereniji takvom sadrzaju.
Jedino one faking budiste napuseni ne mogu povezat sa nasiljem.
Budizam je filozofija, ne religija...
Jedino one faking budiste napuseni ne mogu povezat sa nasiljem.
Budizam je filozofija, ne religija...
Filozofija i religija :)))
Ne lupetaj.
Ja sam lockao temu, jer se pretvorila u spamanje i trollanje. Da sam je obrisao, možda bi i imao razloga za prigovor, ovako ti je poruka ostala, a spameri spriječeni.
Usput, potraži teme na forumu u kojima se raspravlja o znanosti i religijama, vidjećeš koliko je napadano kršćanstvo, tako da si ne umišljaš da si ugrožen jer si musliman.
I na ovu ide lock, a slijedeća će ti biti obrisana.