zasad samo solarna jedra. al to je utopija za izvest na način da bude pouzdan i siguran način prijevoza..
treba nekak iskoristit "energiju" vakuuma.. njega fala bogu ima dosta
zasad samo solarna jedra. al to je utopija za izvest na način da bude pouzdan i siguran način prijevoza..
treba nekak iskoristit "energiju" vakuuma.. njega fala bogu ima dosta
doba vodenjaka... to samo nekolicini nešto znači. ;)
Ima, photonic rocket: http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_photonic_rocket
Problem je sto ti treba uzasna kolicina energije za vrlo mali potisak, pa bas nije upotrebljivo u praksi.
Za solarna jedra ti ne treba niti energija, jer energiju uzimas izvana (sunce, snazni laser na zemlji, itd...), ali ti treba velika povrsina, velika snaga lasera ako se radi sa laserom, i na kraju sve to daje jako mali potisak.
Nemojte "Kreatora" gurat u fiziku, i opcenito znanost. Ljudi su u proslosti stalno pokusavali mjesat "Kreatora" i znanost, i to bi obicno zavrsavalo vjesanjem, paljenjem na lomaci svih koji su se htjeli baviti stvarnom znanoscu. Hvala bogu danas vise nismo takvi, ali izgleda da opet idemo u tom smjeru...
Wanderer, kažeš "kritički analizirajte informacije" i duboko se slažem s time. Primjenjuješ li to na tvrdnjama poput 'energija je svijest'?
da. koliko god to nevjerojatno glupo zvučalo. to je energija na specifičnoj frekvenciji. Ljudska svijest je energija. Energija je to jača što ima višu frekvenciju. Isto je i s ljudskom svijesti. Može imati nisku frekvenciju, može imati visoku frekvenciju. Svijest visoke frekvencije je kreativna, i pokreće ne samo naše umne snage do izuzetnih sposobnosti, nego i stanice našeg fizičkog tijela do zdravlja. Mi jesmo energija. Materija je energija koju mi u ovoj 3 dimenziji percipiramo kao nešto kruto jer ima određenu frekvenciju. materija je 99% prazna
Gledano s duhovnog stanovišta, svjet u kojem živimo nije jedini postojeći svijet, a ne spada niti u najsuptilniju razinu postojanja. Iz tog razloga neki znanstvenici, umjetnici, mistici i filozofi tvrde da je svijet u kojem živimo iluzoran. U njihove argumente, između ostalog, spada činjenica da je materija samo prividno čvrsta. Ukoliko je promatramo pod jakim mikroskopom, otkrivamo da materiju sačinjavaju atomi koji se sastoje od jezgre te elektrona koji kruže oko nje. Udaljenost između elektrona i jezgre je velika – jezgru možemo doživjeti kao zrno prašine na podu, a prvi je elektron od jezgre udaljen kao zrno prašine na stropu. Između jezgre i elektrona nalazi se ogroman prazan prostor ili takozvana "tamna materija" pa bismo mogli reći da je atomska struktura prije šuplja nego solidna. Slijedeći argument tiče se odnosa između materije, energije i svijesti. Naime, materija ima masu, a masa je jednaka energiji. Ako je masa ništa drugo do energija, onda možemo otići i korak dalje pa reći što suvremena znanost kaže o porijeklu energije - ona je u stvari ništa drugo nego svijest. To znači da svijest prethodi i energiji i materiji te da svijest, u konačnici, stvara i pokreće materiju. Svijet je stoga proizvod svijesti i zato iluzoran jer ako svijest može kreirati i rekreirati pojavni svijet, onda materijalni svijet ne može biti niti čvrst niti realan. A to pak znači da bi procesi kao što su materijalizacija ili dematerijalizacija, slobodno kretanje kroz materiju ("prolazak kroz zidove") potencijalno bili mogući. Neki ljudi, ne samo istočnjaci ili kršćanski sveci, tvrde da su imali takvo iskustvo – suvremeni duhovni istraživač Stuart Wilde u svojoj knjizi the prayers and contemplations of god's gladiators" tvrdi da je jednom prilikom prošao kroz zidove hotelske sobe. On smatra da je stvar u zaustavljanju vremena – ukoliko je netko u stanju utišati unutarnji dijalog i deidentificirati se od vremena kao procesa, tada se materija pred njime jednostavno raspada, odnosno postaje fluidna i transparentna te je stoga moguće prolaziti kroz zidove. Prostor i vrijeme zajedno tvore takozvani "prostorno-vremenski kontinuum" – zato ako utječemo na percepciju vremena istovremeno ćemo utjecati i na percepciju prostora. Kako svijest stvara prostor i vrijeme, tako je svijest u mogućnosti i rastvoriti prostor i vrijeme. Svijest je, dakle, zajednički nazivnik pojavnom i ne-pojavnom svijetu. Ukoliko ga percipiramo na određen način svijet se doima čvrstim, materijalnim, solidnim i nepromjenjivim. No, ukoliko ga promatramo sa sasvim drugačijeg stupnja percepcije, svijet postaje fluidan, daleko od bilo kakve čvrstoće ili solidnosti. Iza čvrstoće ili fluidnosti pojavnog svijeta leži svijet svijesti, odnosno svijet Jednosti. Takav svijet mistici smatraju jedinim realnim svijetom, a materijalni svijet smatraju iluzijom. Što bi onda bila "realnost"? Kut gledanja. Ako je promatramo na određen način, neka realnost postaje realnija od druge, a ako promijenimo kut gledanja, tada ta druga realnost postaje realnijom od prve. Ako postojanje promatramo direktno iz Jedinstva, tada sve što nije Jedinstvo postaje iluzija. S obzirom da je svijet Jedinstva ipak primaran i vječan, a materijalni svijet sekundaran i prolazan, tako je on u odnosu na svijet Jedinstva iluzoran. A takvu iluziju oblikuje ništa drugo do naša percepcija. Svijet je ono što mi mislimo da jest, odnosno ono što odaberemo percipirati. Ako odemo i korak dalje, svijet možemo sagledati kao vlastitu projekciju. Naime, jedan od osnovnih postulata suvremene psihospiritualne znanosti jest da čovjek sam kreira svoju realnost. Ukoliko uzmemo u obzir navedenu činjenicu da svijest utječe na materiju, ovo svakako jest istina – svijet nalikuje na hologram koji nastaje kao posljedica naše projekcije.
Možeš li pojasniti tu tvrdnju, tj. njeno značenje i način na koji je utvrđena? Ako se radi o metafori, možeš li iznijeti njeno značenje koristeći samo izravne izraze, dakle ne analogije?
Možeš li pojasniti tu tvrdnju, tj. njeno značenje i način na koji je utvrđena? Ako se radi o metafori, možeš li iznijeti njeno značenje koristeći samo izravne izraze, dakle ne analogije?
Prema tvrdnji doticnog... odnosno njegovog kolege ili koga... sve je energija. I masa, i energija, i svijest. Samo su to razliciti "spektri" energije. Bez obzira sto milijun mozgova sa doktoratima pricaju, on je u pravu jer je do toga dosao jedan dan njegov pop ili vjerski vodja nakon tretmana bunikom
Energija je to jača što ima višu frekvenciju. Isto je i s ljudskom svijesti. Može imati nisku frekvenciju, može imati visoku frekvenciju. Svijest visoke frekvencije je kreativna, i pokreće ne samo naše umne snage do izuzetnih sposobnosti, nego i stanice našeg fizičkog tijela do zdravlja. Mi jesmo energija. Materija je energija koju mi u ovoj 3 dimenziji percipiramo kao nešto kruto jer ima određenu frekvenciju.
Možeš li definirati pojmove energije, frekvencije energije i jakosti energije? (nije mi posve jasno što znači "niska frekvencija energije", "jaka energija" i sl.)
materija je 99% prazna
(...)
U njihove argumente, između ostalog, spada činjenica da je materija samo prividno čvrsta. Ukoliko je promatramo pod jakim mikroskopom, otkrivamo da materiju sačinjavaju atomi koji se sastoje od jezgre te elektrona koji kruže oko nje. Udaljenost između elektrona i jezgre je velika – jezgru možemo doživjeti kao zrno prašine na podu, a prvi je elektron od jezgre udaljen kao zrno prašine na stropu.
Ako se ne varam, subatomska čestica, kad bi se (magično) povećala do veličine lopte, ne bi imala svojstva koja pripisujemo krutim tvarima. Tj. na, u citatu opisan, način gledano, materija nije samo 99% već 100% prazna. Krutost materije nije svojstvo koje joj je preslikano od strane atomskih čestica; već je posljedica sila kojom te čestice djeluju jedna na drugu - u stvarnosti, kad se predmeti sudaraju, nikad se doista ne sudaraju; samo se jako približe. Ono što nazivamo materijom su upravo ti "proizvođači sila", a ne krutost koju intuitivno doživljavamo u svakodnevnici. No mislim da shvaćam poantu - pokazati kako ljudska intuicija (da je materija u istom smislu kruta koliko god daleko išli) može biti u krivu.
Slijedeći argument tiče se odnosa između materije, energije i svijesti. Naime, materija ima masu, a masa je jednaka energiji. Ako je masa ništa drugo do energija, onda možemo otići i korak dalje pa reći što suvremena znanost kaže o porijeklu energije - ona je u stvari ništa drugo nego svijest.
Na temelju čega možemo napraviti taj korak? (usput, mislim da suvremena znanost ne kaže kako je energija svijest; sličnu ideju sam čuo jedino kod kvantnog misticizma, no to mišljenje nije znanstvenog karaktera)
To znači da svijest prethodi i energiji i materiji te da svijest, u konačnici, stvara i pokreće materiju. Svijet je stoga proizvod svijesti i zato iluzoran jer ako svijest može kreirati i rekreirati pojavni svijet, onda materijalni svijet ne može biti niti čvrst niti realan. A to pak znači da bi procesi kao što su materijalizacija ili dematerijalizacija, slobodno kretanje kroz materiju ("prolazak kroz zidove") potencijalno bili mogući.
Ovdje se nalazi jedna zanimljiva ideja. Smatram (pretpostavljam da je to i znanstven stav) da je ono što poimamo pod svijetom u najboljem slučaju loša preslika stvarnosti, kombinirana s mnogo dezinformacija i pogrešnih uvjerenja. Utoliko naša svijest doista kreira svijet. No tu je, mislim, potrebno bolje razgraničiti pojmove. Svijet naše svijesti je produkt naše svijesti. No iz toga izravno ne slijedi da je taj svijet svijesti jednak (ili čak sličan) objektivnoj stvarnosti. Također, izravno ne slijedi da svijest samo na temelju toga što može manipulirati svojom preslikom, može manipulirati objektivnom stvarnošću. Također nije nužno da materijalan svijet nije realan. Mislim da bi nužan uvjet svemu tome bio dokaz jednakosti naše preslike i stvarnosti, to bi ujedno bio i dokaz da svijest može, bilo namjerno ili ne, manipulirati stvarnošću. Postoje li neki argumenti koji bi išli u prilog takvom, ili sličnom, dokazu?
Imam još pitanja za ostatak posta, ali dobar dio njih bi bio razjašnjen već i odgovorima na upravo postavljena.
Energija je to jača što ima višu frekvenciju. Isto je i s ljudskom svijesti. Može imati nisku frekvenciju, može imati visoku frekvenciju. Svijest visoke frekvencije je kreativna, i pokreće ne samo naše umne snage do izuzetnih sposobnosti, nego i stanice našeg fizičkog tijela do zdravlja. Mi jesmo energija. Materija je energija koju mi u ovoj 3 dimenziji percipiramo kao nešto kruto jer ima određenu frekvenciju.
Možeš li definirati pojmove energije, frekvencije energije i jakosti energije? (nije mi posve jasno što znači "niska frekvencija energije", "jaka energija" i sl.)
To znači da svijest prethodi i energiji i materiji te da svijest, u konačnici, stvara i pokreće materiju. Svijet je stoga proizvod svijesti i zato iluzoran jer ako svijest može kreirati i rekreirati pojavni svijet, onda materijalni svijet ne može biti niti čvrst niti realan. A to pak znači da bi procesi kao što su materijalizacija ili dematerijalizacija, slobodno kretanje kroz materiju ("prolazak kroz zidove") potencijalno bili mogući.
Ovdje se nalazi jedna zanimljiva ideja. Smatram (pretpostavljam da je to i znanstven stav) da je ono što poimamo pod svijetom u najboljem slučaju loša preslika stvarnosti, kombinirana s mnogo dezinformacija i pogrešnih uvjerenja. Utoliko naša svijest doista kreira svijet. No tu je, mislim, potrebno bolje razgraničiti pojmove. Svijet naše svijesti je produkt naše svijesti. No iz toga izravno ne slijedi da je taj svijet svijesti jednak (ili čak sličan) objektivnoj stvarnosti. Također, izravno ne slijedi da svijest samo na temelju toga što može manipulirati svojom preslikom, može manipulirati objektivnom stvarnošću. Također nije nužno da materijalan svijet nije realan. Mislim da bi nužan uvjet svemu tome bio dokaz jednakosti naše preslike i stvarnosti, to bi ujedno bio i dokaz da svijest može, bilo namjerno ili ne, manipulirati stvarnošću. Postoje li neki argumenti koji bi išli u prilog takvom, ili sličnom, dokazu?
Imam još pitanja za ostatak posta, ali dobar dio njih bi bio razjašnjen već i odgovorima na upravo postavljena.
energija je sve, ona prožima sve. niska frekvencija energije je zapravo negativna energija. ti negativnom energijom možeš utjecati na drugoga. jakost energije ovisi koliko ide u krajnost pozitivnog ili negativnog ili je slaba odnosno "mlaka".
a za drugo pitanje imaju. čitao sam o puno ljudi koji su zakonom privlačnosti transformirali svoj život pukim vizualiziranjem - evo link na knjigu koji govori o univerzalnim zakonima i zakonu privlačnosti a evo i jedan zanimljiv video,jošjedan, jošjedan i lista ostalih intrigantnih videa.
Kuzim ovo gore, znaci,radi se o narkomanima, sto vise spuse,vise stvari se stvara pred njima. (sala naravno) , Gledao sam na rubu znanosti di je bilo rijeci o tome, ali ovdje onda ima problem,kako moze svemir kao takav postojati,kad ima preko 6 miljardi ljudi, pa da bi i 1 covjek to napravio,mogao bi se raspast cijeli svemir,a što da to napravi 100 ili vise ljudi?
Kakve su to frekvencije energije?
Wanderer, možeš li preciznije odgovoriti? Po tome ispada da je frekvencija = jakost = energija u SI sustavu...
Ja sam na faksu polozio i kvantnu fiziku i elektromagnetske valove i toplinu i kinetiku/dinamiku. Nisu nas ucili da energija ima frekvenciju. Pas im mater. Sve su nas krivo ucili.
Evo možete si skiniti besplatno primjerak "Astronomije" časopisa koji je nažalost ukinut.
http://www.astronomija.co.rs/images/stories/Astronomija/PDF/2010/avgust/Astronomija-PDF-08-2010-opt.pdf
Evo možete si skiniti besplatno primjerak "Astronomije" časopisa koji je nažalost ukinut.
http://www.astronomija.co.rs/images/stories/Astronomija/PDF/2010/avgust/Astronomija-PDF-08-2010-opt.pdf
Zašto je ukinut, izgleda stvarno kvalitetno? Podsjetio me na Galaksiju koju sam kupovao prije, valjda, dvadesetak godina...
jel ima još gdje primjera tog časopisa u pdf formatu?
Sta si ga ti namlio sada :))))
Fuzija... nije duranij nego teska voda. Inace se (kod hidrogenske bombe npr) koristi fizija da bi pokrenila fuziju (dakle mala atomska bomba pali hidrogensku bombu). Vakumirani prostor? Problem je kod fuzije sto se nemoze kontrolirati. Fizija moze tako da se smanji broj sporih neutrona koji udaraju u jezgru radioaktivnog elementa - to su tzv kontrolne sipke koje se uranjaju i apsorbiraju spomenute neutrone. da nema njih doslo bi do lancane reakcije
U svemiru vjerojatno postoje vrste koje mogu preživjeti u uvijetima koji su nemogući ljudskoj vrsti ili bilo kojoj na Zemlji, tako da je moguće da se život može odvijati u tekućem amonijaku i tim stvarima