Matemticka zavrzlam(na kalkulatoru)

poruka: 21
|
čitano: 10.845
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Matematicka zavrzlama(na kalkulatoru)

Pogledajte samu u slici pa recite svoje mišljenje!

Slika Slika
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 20:18 (ja123789).
16 godina

Pa drugo je tocno fala bogu.

16 godina

6/2(1+2)

6/2*3

3*3

9

Prvo zagrada i onda po redu, po čemu je to zavrzlama? BTW slika je fake, imam isti kalkulator koji tu pokazuje 1, a meni pokaže 9

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 20:25 (power_user).
16 godina

Ma naravno da je fake, koji kalkulator bi to išao prije množiti.

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
16 godina

Mislim da je drugo tocno zato sto kada vise operacija ima isti prioritet onda se racunaju od lijeva prema desno.

Kada upisem 6/2(1+2) u svoj kalkulator on mi ispise 1. No kada upisem 6/2*(1+2) onda mi ispise 9.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2012 15:30 (captain_soap_McTawish).
14 godina
neaktivan
Re: Matemticka zavrzlam(na kalkulatoru)
captain_soap_McTawish kaže...

Mislim da je prvo tocno zato sto kada vise operacija ima isti prioritet onda se racunaju od lijeva prema desno.

Kada upisem 6/2(1+2) u svoj kalkulator on mi ispise 1. No kada upisem 6/2*(1+2) onda mi ispise 9.

Da meni isto. Al mislim da je to zato jer u prvom slučaju, kalkulator prvo rješi zagradu i broj ispred nje, nači 6/6=1, a u drugom slučaju ide s lijeva na desno, s iznimkom da prvo rješi zagrade. Nači 6/2*3, i onda nastavlja s lijeva na desno, jer su množenje i djeljenje na istoj razini, niti jedan niti drugi nije primaran, da ga se treba prvo rješit. Nači onda 6/2 je 3, i 3*3=9.

STOP ACTA! http://www.cdkeystalk.com/
16 godina

Meni kalukulator ovo prvo uopće neće računati, nego baš moram napisati 6/2*(1+2), Casio fx-992s.

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
14 godina
neaktivan
perkoxcar kaže...

Meni kalukulator ovo prvo uopće neće računati, nego baš moram napisati 6/2*(1+2), Casio fx-992s.

Meni izračuna 6/2(1+2)=1

Casio fx-991ES PLUS

STOP ACTA! http://www.cdkeystalk.com/
16 godina
neaktivan

To nije nikakva zavrzlama, ovakav 'problem' se može napamet riješiti.

ZOTAC: It's Time to Play.
17 godina
neaktivan

Ja kažem 9 :D

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
17 godina

Kalkulator: CITIZEN SR-270II

6/2(1+2)=1  ;   6/(2+4) =6/6=1

6/2*(1+2)=9 ; 3*3=9

{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 21:00 (Hummer).
16 godina
While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
15 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Kod mene isto sranje. Casio fx-350ms

16 godina
neaktivan

Ja sam probao na 3 kalkulatora i na mobu i rezultat je 1. Provjerieo sam sa uciteljem iz fizike on kaze da je 1...

14 godina
odjavljen

Prvi rezultat je točan, jer makar su množenje i dijeljenje u istom prioritetnom razredu, množenje ima veći prioritet od dijeljenja.

16 godina
formula1live kaže...

Prvi rezultat je točan, jer makar su množenje i dijeljenje u istom prioritetnom razredu, množenje ima veći prioritet od dijeljenja.

Da množenje ima veći prioritet od diljenje onda oni ne bi bili u istome prioritetnome razredu. Dijeljenje je ustvari množenje sa recipročnom vrijednošću tj. inverzna funkcija množenja. Tako da je po svakoj logici točno 9.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
17 godina
neaktivan

Prvi kalkulator računa tako kao računa jer nema puta(*) prije zagrade i gleda to drugačije :) 

Fitness osobni trener - Više informacija na PM //Trenutno treniram: tnakir
18 godina

Ja mislim  da je u ovoj situaciji neophodna upotreba zagrada da bi se jednoznačno odredilo značenje (i vrednost) izraza.

14 godina
neaktivan

Ovo, 6/2*(1+2), se nema sto krivo shvatiti, a izostanak * ne znaci nista jer se podrazumjeva u tom obliku a(b+c). Drugo bi bilo da je unos ovakav 6/(2*(1+2)) jer se on u prvom slucaju ne podrazumijeva.

17 godina
Ivan(4) kaže...

Ja mislim  da je u ovoj situaciji neophodna upotreba zagrada da bi se jednoznačno odredilo značenje (i vrednost) izraza.

-kad zagrada nema, tad postoji matematičko pravilo, redosljed. Po tom pravuilu kalkulator radi pogrešno. Po 'kalkulatorovom' pravilu, radi kako je isprogramiran (pa je to njemu točno), tj bez operatora * veže broj kao predznak, koji je 'višeg' prioriteta', nakon toga tek dolazi operacija. Matematički netočno, ali za kalkulator OK, kao ušteda na pisanju zagrade.

Dakle, soft je napisan tako da bez oznake množenja, takvu notaciju tretira kao da je unutar zagrade (samo štedi jedno tipkanje), tad je to točno. Po mat.pravilima bi to bilo netočno.

Ništa neobičnog... ako se sjetimo da je nekad kalikulator (digitron!) računao ovako: npr 1+2*3 = 9 i nije imao zagrade.. tad je jedini način za točan rezultat bilo pisanje pravim redosljedom operacija 2*3 + 1 =7

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

shvatio sam sto je...naravno tocan rezultat je 9, ali ako kalkulatoru ispred zagrade ne stavis * onda on izraz 6/2(1+2) shvaca kao 6/(2*3)...tj 2(1+2) shvaca kao djeljitelj...

Mislim, dakle postojim.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice