Koliko je facebooka briga za nas??

poruka: 21
|
čitano: 2.891
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Danas sam pročiao na net.hr nešto što se nikad ne bi smjelo dogoditi "profesijonalnoj" tvrki kao što je facebook. Naime u sigurnosnim poostavkama dio "others" koji se trebao prevesti kao ostalo prevedeno je ka "neki drugi *****".

Naravno banalnost ne bi bila tolika da su većinski korisnici facebooka u nas maloljetnici.  Zar moguće da je tolika banalnost prošla sve facebookove protokole? Ovdje je odmah jasno da neke lude glave imaju pristup uređivanju facebooka. Ako to mogu onda mogu i gledati profile maloljetnicima. Ovo je krajna uvreda za sve hrvatske korisnike facebooka. Privantoss na facebooku je nikakava. Svako može vidjeti što god želi na facebooku. Ta znate da netkom vještijem u programiranju nije problem razbiti šifru facebooka i učiniti nešto loše. Pitam se ako je ovo dopušteno je li facebook briga za njegove(posebno maloljetne) korisnike??

Orginal vijesti možete vidjeti ovdje

Ako slučajno pomognem molimo pritisnite gumb hvala.
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.6.2010 19:58 (captain_soap_McTawish).
17 godina
neaktivan
RE: Koliko je facebooka briga za nas??
Facebook-u je bitno samo ostvariti što veči profit...
17 godina
neaktivan

Svakoj trvtci je bitno ostvariti što veći profit. Pa niti jedan poduzetnik ne otvara tvrtku za opće dobro -.- Najbolji su mi ti ljudi koji napišu to kao da je to nešto loše.

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
17 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

Danas sam pročiao na net.hr nešto što se nikad ne bi smjelo dogoditi "profesijonalnoj" tvrki kao što je facebook. Naime u sigurnosnim poostavkama dio "others" koji se trebao prevesti kao ostalo prevedeno je ka "neki drugi *****".

Naravno banalnost ne bi bila tolika da su većinski korisnici facebooka u nas maloljetnici.  Zar moguće da je tolika banalnost prošla sve facebookove protokole? Ovdje je odmah jasno da neke lude glave imaju pristup uređivanju facebooka. Ako to mogu onda mogu i gledati profile maloljetnicima. Ovo je krajna uvreda za sve hrvatske korisnike facebooka. Privantoss na facebooku je nikakava. Svako može vidjeti što god želi na facebooku. Ta znate da netkom vještijem u programiranju nije problem razbiti šifru facebooka i učiniti nešto loše. Pitam se ako je ovo dopušteno je li facebook briga za njegove(posebno maloljetne) korisnike??

Orginal vijesti možete vidjeti ovdje

bas sam danas to vidio,nisam mogao vjerovati!

svatko ima svoje misljenje i to se nemora shvacati kritikom
17 godina
neaktivan

Joj.... ma bolje ne.

The critic has to educate the public; the artist has to educate the critic.
17 godina
neaktivan

tolko o profesionalnosti, lawl

p.l.u.r.
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.6.2010 19:49 (robson).
17 godina
neaktivan

10.02. ove godine sam deaktivirao svoj korisnički račun na fb. nisam brisao fotke niti prijatelje niti ništa..naravno dobio sam email od fb u kojemu su mi povrdili da sam deaktivirao račun bla bla..

prije dva dana dođe mi poruka na email, da sam dobio privatnu poruku na fb od jednog od prijatelja s temom "dobro došao nazad bla bla" wtf?? pitam se ja. nakon nekoliko minuta dolazi još jedan email od fb koji kaže "da ima je drago da sam reaktivirao svoj korisnički račun bla bla" wtf? pitam se ja, a u tom emailu piše klikni te na link "ako vi niste reaktivirali svoj račun". naravno klikom na taj link ne možeš ništa riješiti. i spojim se ja na fb, i naravno sve je ostalo kako sam ostavio kada sam deaktivirao račun u drugom mjesecu..

u međuvremnu sam od odjave sa fb reinstalirao os, stavio drugi hdd na kojemu je os, stavio drugi internet preglednik, i nisam od tada uopće prilazio fb-u. naravno da mi pass za fb nitko ne zna..

pa sam ja odmah nakon toga pobrisao sve fotke, frendove, poveznice, videe, grupe, sve, sve, promijenio ime na fb i pass za login i ponovno ga deaktivirao..e sad. tko je ovdje lud? postavke privatnosti? ma kakve postavke, izgleda da oni s fb-om rade što god hoće (kada kažem oni mislim na ekipu koja vodi tu faking --- što god već da je socijalnu mrežu).

uglavnom, ovo me jako neugodno iznenadilo i tko zna što se tu dogodilo i zašto..

16 godina
neaktivan

Facebook je briga za mene koliko i mene za njega.

Kadir beneath Mo Moteh
15 godina
protjeran

Facebook elemente na druge jezike prevode privatne osobe, amateri, kao i oni sto pisu na Wikipediji. Naravno, svaki prijevod mora biti odobren, pa je nejasno kako je ovo odobreno.

Zanimljivo je takoder to da su prije, na pocetku, postavke sigurnosti bile bolje i ''jače''. Npr, postojala je opcija da se postavi tko sve moze vidjeti vas popis prijatelja i slično. Sada svi vide stko su vam prijatelji, sigurnost je toliko smijesna da je to tuzno, a da ni ne spominjem to da 99% ljudi na njemu vodi zivot, doslovno SVE se o njima moze saznati ako ima se malo prosnjofa profil i prati ga se par dana. A to je vrlo lako jer vecina ni ne pazi koga stavlja za prijatelje. Poznajem jednu osobu koja je stvorila lazni profil, kao neka zgodna zenska, easy chick, te u 2 dana sakupio 210 Hrvata za prijatelje.

Osobno, Facebook koristim jer je nuzno zlo ponekad za ostati u kontaktu s nekim koga ne mozes cesce vidati i tako malo za ubiti dosadu i sl, no na njemu ne koristim svoje pravo ime, nemam niti jednu svoju sliku niti sliku ijedne osobe iz svog zivota, detalji o meni su samo dan rodenja (ne godina) i to 3 stvari navedene koje volim (film, IT, glazba). To je to, ne zelim da me svatko moze progooglati kad zeli i sl te o meni saznati sve i svasta. ako me tko treba vezano za posao imam LinkedIn profil i ćao. To ionako ne koristi ta balavurdija i slično.

Što se tiče zarade facebook i toga koliko im znače korisnici: zaraduju dajuci podatke 'trecim osobama' (svi znamo sto to znaci), a 'brinu' o korisnicima i njihovoj privatnosti onoliko minimalno koliko moraju da ne budu tuzeni ili gonjeni od, ne znam, EU, ovog, onog. Njima je od koristi da je sigurnost slobodniji termin. Strava je kako se 99% lljudi odraslih koristi Facebookom, a jos je gore sto rade klinci (kojima ispod 13god tamo nije ni mjesto niti smiju biti, a ipak ih ima)...

I do know everything, just not all at once. It's a virtual memory problem.
16 godina
robisierra92 kaže...

Ovo je jedan od primjera kako facebook riješava stare korisnike. Savjetujem ti da izbrišeš svoj račun. Postoji opcija no skrivena je. Tu brišeš zauvijek facebook račun(ne deaktiviraš). Ako se ne pojaviš u roku od 14 dana facebook zauvijek zbogom. Evo link.

17 godina
neaktivan
Bigkix kaže...

Facebook elemente na druge jezike prevode privatne osobe, amateri, kao i oni sto pisu na Wikipediji. Naravno, svaki prijevod mora biti odobren, pa je nejasno kako je ovo odobreno.

Zanimljivo je takoder to da su prije, na pocetku, postavke sigurnosti bile bolje i ''jače''. Npr, postojala je opcija da se postavi tko sve moze vidjeti vas popis prijatelja i slično.

Ta opcija postoji.

16 godina
robson kaže...

tolko o profesionalnosti, lawl

Još jedan primjer facebookova ponašanja. Sad je očito da to nitko ne kontrolira.

17 godina
neaktivan

evo kaže da sam sada obrisan, hvala kapetane..Smijeh

17 godina
neaktivan

Zivio FB. Fuck tha haterz!

17 godina

majstori moji taj prijevod može promjeniti bilo koji korisnik. mogu i ja ako hoću.

šta onda trabunjate, FB nema nikakve veze sa ovim prijevodom!

i takvi "problemi" su se već i događali. npr. umjesto "bocni me" - "po*ebi me", to se brzo poppravi i nema potrebe raditi strku oko toga.

i kakva sad ta beznačajna šala nekoga dečka koji se zezo sa prijevodom ima veze sa privatnosti na facebooku? rofl

U SOVJETSKOJ RUSIJI....................POTPIS PIŠE TEBE!!!////Ako treba Gospode evo primi zavjet moj uzmi život od mene, pa ga podaj njoj!
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.6.2010 20:15 (SPAWNK4MPER ti mama).
15 godina
odjavljen

Joj daj taj facebook mi ide toliko na živce, svi ga shvacaju ozbiljno, al u osnovi radi se o najvecoj gluposti.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
16 godina
SPAWNK4MPER ti mama kaže...

majstori moji taj prijevod može promjeniti bilo koji korisnik. mogu i ja ako hoću.

i takvi "problemi" su se već i događali. npr. umjesto "bocni me" - "po*ebi me", to se brzo poppravi i nema potrebe raditi strku oko toga.

Upravo to! Svatko može bez ikakve kontrole. Upravo tu je facebookova krivica jer on ne ograničava pristup tim stvarima. Da je facebook profesionalan on bi to stručno preveo.

18 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...
SPAWNK4MPER ti mama kaže...

Upravo to! Svatko može bez ikakve kontrole. Upravo tu je facebookova krivica jer on ne ograničava pristup tim stvarima. Da je facebook profesionalan on bi to stručno preveo.

Ali, kako je i SPAWNK4MPER rekao, to se brzo popravi i nema potrebe raditi strku oko toga.

If they can make penicillin out of mouldy bread, they can sure make something out of you. -Muhammad Ali
17 godina
neaktivan
ma meni zaboli koliko je njega briga za mene, meni je dobro došao, čuo se s nekim ljudima koje nisam od djetinjstva vidio, ni jedna osoba nije prijatelj koga ne znam uživo... a privatnost, ma ko ju j*be, i ovako veliki brat sve gleda... pa nek onda ima što gledati...
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
17 godina

Upravo to, mislim ono, pa na dan dobivaju ako ne tisuću, onda stotinjak prijevoda svih mogućih jezika, sad će oni svaki pregledavat... moš mislit. Hvala Bogu, izbrisal account još davno i neće me vidjeti više nikad (iako sam mislio napraviti neki fake profil radi zaje*ancije). Što se tiče facebooka, privatnosti i sigurnosti, sve lijepo piše u novom Bugu. Više su o tome pisali nego o svom forumu. Stranica i pol je bila za ovo, jedan mali članak za forum (u onoj temi o forumu). Jednostavno je strašno u šta se to pretvorilo i šta to je...

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
15 godina
protjeran
VirtUoso kaže...
Bigkix kaže...

Zanimljivo je takoder to da su prije, na pocetku, postavke sigurnosti bile bolje i ''jače''. Npr, postojala je opcija da se postavi tko sve moze vidjeti vas popis prijatelja i slično.

Ta opcija postoji.

What? Where?

Znam kad su promijenili, stavili nove postavke da toga nije bilo. Nedavno sam isto gledao pa nisam našao. Idem sad opet pogledati, no ako ne nađem ajde please napiši gdje to da nađem? Ne postavke da si postavim koliko prijatelja odjednom da mi se vidi na profilu i sl, nego npr osobi XY da onemogucim da vidi tko su mi prijatelji... Toga ima? Toga je bilo a long time ago in a galaxy far far away...

I do know everything, just not all at once. It's a virtual memory problem.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice