Kamo ide ova država? zaključana tema

poruka: 21
|
čitano: 1.936
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Kamo ide ova država?

Jednostavan je odgovor: U tri p*cke ma*erine!

Molim moderatorima da mi nezamjere ali dns mi je stvarno prekipjelo.

Vise se nemoze posteno zaradjivati u ovoj drzavi.

Dosad sam davao oglas u burzu i instalirao windowse, linuxe, popravljao i odrzavao kompove ljudima koji bi mi se javili i tako zaradjivao.

Takodjer sam imao oglas da radim kao DJ (pustao sam glazbu na partyima, proslavama i slicno.)

I tako sam sljakao zadnjih par godina i zaradjivao eto nesto.

I jucer obnovim oglas, i dns me zovu iz burze i prijete kaznenom prijavom ako nemam firmu-obrt, kazu da drzavni inspektorat trazi moje osobne podatke, ime prezime, adresu, OIB. I kao da ako nedam podatke da ce mi uklonit oglase, nisam dao podatke i moji oglasi su obrisani. Stavio sam oglas jos 4 puta i uvijek me nazovu u vezi istog i traze podatke i prijete.

Otkad se treba imati firma/obrt kad se radi kao DJ? {#}

Katastrofa!!! {#} 

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb: "Hvala" ili "Thum Up" nego pisati post sadrzaja "Hvala", koji ujedno ne prati temu?
14 godina
neaktivan
Kamo ide ova država?
Seli se, nema spasa u CRO! :)
17 godina
Kamo ide ova država?

to si tek sad shvatio...ali razumijem te

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 0:22 (BugHacker).
17 godina
neaktivan
Kamo ide ova država?

So what else is new?

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
15 godina
Kamo ide ova država?

Drzava je u kur*u, ali ne zbog toga što si ti naveo.

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
16 godina
Kamo ide ova država?

Ma nisam rekao da je samo zbog toga. Putpuno je u k*rcu, radi stvari koje nemg ni nabrojat koliko ih je. Ovo sto sam ja naveo je samo jedna od njih.

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb: "Hvala" ili "Thum Up" nego pisati post sadrzaja "Hvala", koji ujedno ne prati temu?
18 godina
neaktivan
Kamo ide ova država?

Now, you are in deep stress. {#}

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
16 godina
neaktivan
Re: Kamo ide ova država?
xZero kaže...

Dosad sam davao oglas u burzu i instalirao windowse, linuxe, popravljao i odrzavao kompove ljudima koji bi mi se javili i tako zaradjivao.

Takodjer sam imao oglas da radim kao DJ (pustao sam glazbu na partyima, proslavama i slicno.)

I jucer obnovim oglas, i dns me zovu iz burze i prijete kaznenom prijavom ako nemam firmu-obrt, kazu da drzavni inspektorat trazi moje osobne podatke, ime prezime, adresu, OIB. I kao da ako nedam podatke da ce mi uklonit oglase, nisam dao podatke i moji oglasi su obrisani. Stavio sam oglas jos 4 puta i uvijek me nazovu u vezi istog i traze podatke i prijete.

Katastrofa!!! {#} 

Možda zbog ovoga.

Ako je ovo istina citiram :

kazu da drzavni inspektorat trazi moje osobne podatke, 

onda me zanima kako državni inspektorat ima vremena hvatat pojedince u "fušu" po internetu, a nema recimo vremena reagirat kada npr. , slućaj moj stari, radnik ne dobije 9 plaći za redom, nisu mu 5 godina uplaćeni doprinosi , itd.....

14 godina
xZero kaže...

jesi placao porez drzavi nakon svakog odradenog posla(ili DJ ili servis kompa,nije bitno)?

http://www.slike.com/slike/screenkfk.jpg
16 godina
neaktivan
Sir_Henry_Dale kaže...
xZero kaže...

jesi placao porez drzavi nakon svakog odradenog posla(ili DJ ili servis kompa,nije bitno)?

Ako se ne varam to bi trebao napraviti onaj tko ga angažira, znaći pri uplati honorarnog dijela uplatit i davanja.

17 godina
xZero kaže...

...

Otkad se treba imati firma/obrt kad se radi kao DJ?  {#}

ZAKON O ZABRANI I SPRJEČAVANJU OBAVLJANJA NEREGISTRIRANE DJELATNOSTI

I. OPĆE ODREDBE
Članak 1.
(1) Obavljanje neregistrirane djelatnosti je zabranjeno.

Članak 3.

...

(2) Fizička osoba u smislu ovoga Zakona je svaki pojedinac koji obavlja poslove koji spadaju u djelatnosti slobodnog zanimanja, druge samostalne djelatnosti ili djelatnost obrta.

Članak 5.
(1) U smislu ovoga Zakona obavljanjem neregistrirane djelatnosti smatraju se sljedeće aktivnosti:

...

– kad fizička osoba obavlja djelatnost koju nije registrirala kod nadležnog tijela ili prijavila poreznim tijelima,
– kad fizička osoba nema zakonom propisane akte o ispunjavanju uvjeta za obavljanje registrirane djelatnosti,

...

Članak 7.
(1) U smislu ovoga Zakona sudionikom u obavljanju neregistrirane djelatnosti smatra se i fizička i pravna osoba koja naručuje, posreduje ili objavljuje oglas (nedopuštena reklama) u tisku, putem televizije, radija i drugih medija (organizacija za oglašavanje) ili reklamnih obavijesti na neki drugi način koji je dostupan javnosti.
(2) Naručitelj oglasa je dužan prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu: tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili ime i prezime naručitelja, OIB i njegovo prebivalište, odnosno boravište.
(3) Zabranjeno je objavljivati oglase ako naručitelj oglasa ne dostavi podatke iz stavka 2. ovoga članka.
(4) Organizacija za oglašavanja obvezna je tijelima iz članka 8. ovoga Zakona na njihov zahtjev dati na uvid podatke o naručitelju oglasa propisane stavkom 2. ovoga članka.

18 godina
Kamo ide ova država?

Da, stvarno... kud kvragu ide država koja želi zabraniti rad na crno i želi prikupiti poreze od svih na jednak način? Da se razumijemo, ni ja ne volim državu, administraciju i poreze, ali barem neka svima bude jednako. Zašto bismo mi koji radimo legalno, izdajemo račune i plaćamo hrpetine nameta i poreza ispali budale, dok ti fino na crnjaka zarađuješ i boli te briga za porez?! Lijepo je raditi i ostaviti si cijelu zaradu, ali da je legalno i moralno - nije.

Stavi se u poziciju DJ-a koji ima prijavljenu djelatnost i radi isto što i ti. On ne može dobiti posao jer je obavezno skuplji od tebe. A zašto? Zato što svaki mjesec plaća državi obveze. I onda dođeš ti, dobiješ gažu, uzmeš novce i smiješ mu se u facu. Kad je budala i radi po zakonu. Zbog stava poput tvog, i malih oglasnika punih "crnih" djelatnosti, ova država i ide tamo kamo ide. A ne zbog inspektorata (kojeg ne branim, nedajbože).

16 godina
neaktivan
Kamo ide ova država?

"Kamo ide ova država?"Pa ide u propast zbog  Vlaisavljevićke i kradeze bande

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 9:12 (alexspalato).
14 godina
woodgamesfx kaže...

Ako se ne varam to bi trebao napraviti onaj tko ga angažira, znaći pri uplati honorarnog dijela uplatit i davanja.

na glavnicu ide PDV koji placa kupac ali taj PDV treba dati drzavi taj PDV onaj koji je posao naplatio.

tim postupkom cijena posla je veca za 23% ili ce marza biti 23% manja

http://www.slike.com/slike/screenkfk.jpg
14 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Možda zbog ovoga.

Ako je ovo istina citiram :

kazu da drzavni inspektorat trazi moje osobne podatke, 

onda me zanima kako državni inspektorat ima vremena hvatat pojedince u "fušu" po internetu, a nema recimo vremena reagirat kada npr. , slućaj moj stari, radnik ne dobije 9 plaći za redom, nisu mu 5 godina uplaćeni doprinosi , itd.....

Lakše je male ribe hvatat nego se zamjerati onima s vezama i parama. Tužno ali istina.

[shplj]
14 godina
neaktivan
xZero kaže...

Katastrofa!!! {#} 

Dok sam ovo čitao nisam mogao vjerovati. A još veći šok je bio taj kada vidim koliko ljudi podržava ovakav rad.

Pa ovo je katastrofi. Lik javno priča da radi na crno i sada se buni zbog toga što ne može iše takav rad oglašavati????

Neće nama država daleko odmaknudi dok je ovakvih likova i ovakvog razmišljanja.

Ja sam onda najveća budala što radim i državi plaćam poreze i prireza a ti si najpametnije što uzimaš lovu na crno i ne dalješ ništa državi.

Budi faca otvori obrt ili d.o.o. i razi kao i drugi pošteni ljudi a nemoj druge kriviti što ti ne dopuštaju da NEZAKONITO radiš.

Ovo je najbolji primjer crne ekonomije. Katastrofa.

17 godina
neaktivan
Kamo ide ova država?

Da ti kažem iskren odgovor kamo mislim da ide dobio bih vjerojatno karton :D

Žalosno je gledati kako država odlazi u ... jel... Al opet sa druge strane svi kukamo a nitko ništa ne poduzima.

www.blockz.org - www.stanasoft.co.cc
16 godina
neaktivan
Kamo ide ova država?

U pi*** mate****.

Jednostavno, ta se misao pojavi sama kada procitas tvoje pitanje..

Ne, stvarno, proizvodnje nemamo, i da imamo ne mozemo nista izvoziti radi prevelike vrijednosti kune u odnosu na euro (radi cega smo skupi), a kunu ne mozemo srusiti jer vecina gradjana ima kredite u eurima..

Svi mladi a pametniji idu van nakon skolovanja, a poceli su se sada i skolovati vani..kako i nece kada su ovdje sanse za zaposljavanje jadne, a pokretanje svog posla preskupo i prekomplicirano i previse dajes drzavi koja nam i bez toga previse uzima..prije ili kasnije vecinu nacije ce ciniti stariji i nezaposleni ljudi i umirovljenici..

Kada smo vec kod mladih ova drzava je perspektivna za mlade kao minsko polje za sljepca. Vece su sanse da ce te neki fini momci pretuci do smrti vikendom jer si taj dan imao bijele patike nego da ces se zaposliti negdje. Skole i fakulteti su nam preskupi i zaostaju za onime sto mozes dobiti vani. I to ako si redovni student, vanredno necu niti spominjati..

Uskoro ulazimo u EU koja nam duuuugorocno moze pomoci, ali generalno, kada udjemo tamo ceka nas jos vece sranje i diktiranje zakona od neoliberalne kapitalisticke dzubradi (ne znas sta je gore - oni ili gangsteri koji su trenutacno na vlasti)..

Drzava nam je prepuna primitivaca, seljacina, ratnih profitera, cajkarosa, kurvi, i opcenito ljudi kojima su nekako preizrazeni osnovni ljudski nagoni..da se fino izrazim

Bjezte odavde dok nam nisu i to zabranili. Ja stedim novce i idem u Kanadu iduce godine na profesionalni sestomjesecni tecaj - certifikaciju, i onda cu ovdje pokrenuti nadam se svoj posao..ako ne bude islo ode stvarno cia

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 17:28 (Dragon23288).
16 godina
neaktivan
Kamo ide ova država?

Slažem se da je država u k*, ali zbog drugih stvari.

Mogao bih sad nabrajati, ali eto jedan primjer, neki ne rade jer dobivaju više od socijelnog nego što bi od posla, pa cijeli dan vise ispred trgovina piju pivu i troše državni novac. 

Xanzzu jer je danas teško biti orginalan.
17 godina
Kamo ide ova država?

Nenormalno se kralo i jos se krade.

Previse se uvozi, drek se izvozi...

Hrpa fejkanih invalida i penzionera.

Nema nikakve proizvodnje da se ljudi zaposle.

Mi - mali ljudi previse trpimo i toleriramo ta sr.anja.

Zakon nije isti za sve.

A ovaj tekst kojeg je autor napisal je tolko glupog sadrzaja da nije vrijedno komentirat...

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 17:53 (Batista).
18 godina
moderator
Kamo ide ova država?

Naslov teme daje izravan poticaj raspravama koje nemaju veze s temom - za to već imate "Što se događa s našim društvom", pa ova ide pod ključ...

...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice