Kako tražiti pomoć

poruka: 1
|
čitano: 826
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Kako tražiti pomoć

Često puta se otvara teme u kojo se traži pomoć, ali istu je teško pružiti jer autor teme je malo ili ništa napisao o problemu kao i stroju na kojem se to događa.Mislim da većina korisnika ovog foruma ima volju i želju pomoći drugome ali nekad želja za pomoći i entuzijazam okopne jer treba ispucati cjelu jednu stranicu teme kako bi se došlo do korisnih informacija o biti problema i samoj konfiguraciji (hardware i OS). Mislio sam da bi jedan ovakav šalabahter možda koristio onima koji traže pomoć kao i onima koji pomoć pružaju. Prijedloge od drugih korisnika ću uvrstit u prvi post i dopunjavati ga kako nove ideje budu pristizale (ako budu uopće). Znam da je dio ovoga što ću napisati već napisan od strane modova ali mi se čini uputnim napraviti jedan šalabahter kako bi ga korisnici jednostavno mogli copy/paste-ti i popuniti. Kako su zahtjevi za pomoć većinom vezani uz računala tako će i šalabahter biti prilagođen istima. Ako neki od modova misli da je ovo nepotrebno, zna što mu je činiti.{#}

1. Otvaranje teme

Otvaranju teme ne treba pristupiti brzopleto. Prije samog otvaranja pogledajte podforume. Uočiti ćete slijedeće podforume:

Razni hardverski problemi - podforum namjenjen za otvaranje tema s hardverskim problemima
    Razni softverski problemi - podforum namjenjen za otvaranje tema s softverskim problemima
    Razni mrežni problemi - podforum namjenjen za otvaranje tema s mrežnim problemima
    Ostalo - u ovom podforumu možete otvoriti temu s nekim drugim problemima

U forumu namjenjenom digitalijama teme otvarajte u onom podforumu koji je vezan uz vaše uređaje.

Naziv teme bi trebao sugerirati za što tražite pomoć a ne samo jednu riječ npr Pomoć.

2. Kako zatražiti pomoć (copy/pasteajte slijedeći dio u svoju temu i neboldani tekst zamjenite svojim ili ostavite praznim)

Opis problema: Ovdje opišite problem. Posebnu pozornost kod opisa obratite na to kako se isti manifestira (opisati i audio vizualne manifestacije ako ih ima) Jako je bitno opisati da li se problem javio nakon nekog zahvata na hardvareu ili softvareu. Što ste sve poduzeli kako bi otklonili problem i dali je išta od toga pomoglo (barem na kratko).

Razina znanja: Ovdje napišite procjenu vlastitog znanja rada s računalima. Napišite iskreno i nemojte precjenjivati vlastito znanje.

Računalo:Ovdje opišite konfiguraciju na kojoj se problem manifestira. Upišite podatke o: matičnoj ploči, procesoru, RAM-u, grafičkoj(im) kartici(ama), HDD-ima, optičkim uređajima, npajanju, ostalim karticama te kućištu. Iste ove podatke možete upisati i pod Moj PC ukoliko je računalo za koje tražite pomoć vaše.

OS:Ovdje napišite koji operativni sustav koristite (unesite i SP ako je instaliran).

Na kraju ljudi koji vam pomažu troše svoje vrijeme ii znanje na vas i to treba respektirati. Onome tko vam je pomogao zahvalite pritiskom na gumb HVALA.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice