Jeste li za ulazak HR u EU? zaključana tema

poruka: 453
|
čitano: 57.085
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
RE: Jeste li za ulazak HR u EU?
Don Salvatore kaže...

Ma da? Ako kako ćemo se mi to izvući? Država tone sve dublje i dublje. I nikakva tradicija nije vrijedna preživljavanja. Ja ne kanim gladovati samo zato da bi netko mogao reklamirati dalmatinski pršut. Što mi to i vrijedi kad neću imati novaca da ga kupim.

EDIT: Evo i malog grafa koji jako dobro pokazuje utjecaj EU na zemlje članice. Tim zemlja se povećao BDP, i to čak do preko  500%!

Transparentno poslovanje državnih službi i firmi u državnom vlasništvu, otvaranje radnih mjesta za zaposlit ljude koji su trenutno parazit na državnoj sisi - nezaposlene i višak iz državnih službi, efikasnije korištenje predpristupnih fondova. Ove prve dvije stvari moramo napraviti bez obzira, ali ako ih uspijemo napraviti prije ulaska u EU, imamo neke šanse opstati, konkurirati, pa čak i postaviti par svojih uvjeta. Ovako smo nastradali.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2010 12:22 (Danny_HR).
15 godina
protjeran
Jeste li za ulazak HR u EU?
Evo ti primjer moga cace

Radio je u drzavnoj firmi kao varilac.placu nije vidio par mjeseci, pokupio se i otisa.radio kao vodoistalater par godina na crno.nakon toga otvorio firmu ima jednog zaposlenoga i par ljudi uzme po potrebi.imamo dovoljno za nase potrebe i jedna smo iznad prosjecna obitelj.

Sve se moze sa radom i trudom a ne kukakanje
lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
15 godina
protjeran
@danny

Nisam mislio konkretno koje obicaje cemo izgubit,smatram da necemo niti jedan izgubit
Ovo je bio odgovor na post jednog forumasa da ce on rade izgubit tradiciju da "prezivi"
lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
17 godina
neaktivan

On je to napisao kao repliku na mnoge nebuloze tu o gubitku identiteta, kulture, običaja, hrvatstva i sl...

Ja i dalje tražim da mi netko napiše što ćemo to točno izgubiti...

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
17 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...

smo ga malo previše zabrijali nastavite rađe o ulasku u EU.

Ajde zbilja... Nazad na temu.

I ja sam kriv ovom off topicu al ajmo sad nazad.

Dakle... EU da ili ne i zašto. To je to.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2010 12:14 (Danny_HR).
17 godina

Ja sam apsolutno za - lakše je naći posao vani kada si unutar Unije.

17 godina
neaktivan
Quantum kaže...

O da, o da... budeš vidio...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
17 godina
neaktivan
Pa kolko ja znam Engleska je prepuna Poljaka koji su nakon pristupa došli tamo raditi, a svakim ih je danom i više. Ne vidim zašto isto nebi vrijedilo i za nas.
15 godina
neaktivan

Sve se bojim da nećemo mi u uniju još 2-3 godine, a do tada će bit drž gaće, počevši od iduće godine. 

http://www.basketballhoopjam.com
15 godina

mislim da tema ide pogrešnim smjerom,tu bi se trebali javljati ljudi koji već žive u eu,živili su ili im je netko iz svojih iskustava pričao o eu,ovako možemo raspravljati o tome kako će nam biti kad se preselimo na mjesec

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
neaktivan

Baš zato ja govorim da se ništa što se naše kulture i običaja tiče neće promijeniti.

A kako mi je prijatelj izvršni direktor jedne firme u Leedsu koja svako toliko zaposli novog Poljaka a i on sam veli da je jako puno stranaca došlo raditi tamo ne vidim zašto isto nebi vrijedilo i za nas.
Isto vrijedi i za ostale države.

Slovenci koji imaju vikendicu odma do moje cure pričali su da se njihova platežna moć nije smanjila u odnosu na ono što je bilo ranije.
Tako da još uvijek ne vidim neku negativnu stanu pristupa Uniji.

Nije taj o kojem sam pričao ali i kod ovoga je radilo dosta poljaka... Nije taj o kojem sam pričao ali i kod ovoga je radilo dosta poljaka...
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2010 14:10 (Danny_HR).
15 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
muhaqeri kaže...

smo ga malo previše zabrijali nastavite rađe o ulasku u EU.

Ajde zbilja... Nazad na temu.

I ja sam kriv ovom off topicu al ajmo sad nazad.

Dakle... EU da ili ne i zašto. To je to.

NE zato što će nam stranci dolaziti kupovati našu obalu i našu zemlju, ne zato što će pripadnici drugih rasa naseljavati naše prostore u još večem broju te raditi naše poslove. Ne zato što će drugi crpiti naša dobra, ne zato što će porasti kriminal prijevoza droge itd. općenito šverc.. ne zato što će EU zanimati naši resursi te kako ih što bolje iskoristiti u svoju korist.. ne zato što nas i ovak stalno jebu, a tek onda kada uđemo ne želim ni znati.. ne zato što nas žele vidjeti u nekoj vrsti nove Jugoslavije na čelu sa Srbima i ne zato što nas nevole i gledaju ko na divljake i primitivce. Ima još puno razloga, ali su oni gospodarskog značaja te ih ja kao nedovoljno obrazovan ne bih znao dobro objasniti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2010 14:36 (ZDS).
17 godina
neaktivan
ZDS kaže...

NE zato što će nam stranci dolaziti kupovati našu obalu i našu zemlju,

Ovo i sada rade. A uostalom bolje da kupe i naprave nešto od toga nego da propada i bude ruglo.

Naš čovjek rijetko kada napravi nešto sa silnom zemljom koju ima.

ZDS kaže...

ne zato što će pripadnici drugih rasa naseljavati naše prostore u još večem broju te raditi naše poslove.

Naše poslove? Pa posao je posao. Raditi će ga onaj koji je kvalificiraniji, ne vidim problem u tome. Druga stvar što imaš fobiju od onih koji nisu tvoje čiste i jedine prave bijele rase.

ZDS kaže...

ne zato što će porasti kriminal prijevoza droge itd. općenito šverc.

Neće porasti ni jedno ni drugo. Kako će porasti nešto takvo ako nema granica, kako ćeš švercati bez granice, preko čega?

Sve ovo drugo biti će jednako ili manje nego sada.

ZDS kaže...

ne zato što će EU zanimati naši resursi te kako ih što bolje iskoristiti u svoju korist..

Ako smo dio EU ne vidim problem u tome. Sigurno da ćemo i mi imati više koristi od toga nego da stoje neiskorišteni. Al dobro ovo ti mogu i priznati, odnosno ostaviti otvoreno za diskusiju.

ZDS kaže...

ne zato što nas i ovak stalno jebu, a tek onda kada uđemo ne želim ni znati..

Kako nas to točno jebu? Više od naše vlastite vlade? Nebi rekao!

ZDS kaže...

ne zato što nas žele vidjeti u nekoj vrsti nove Jugoslavije na čelu sa Srbima i ne zato što nas nevole i gledaju ko na divljake i primitivce.

Glupost.

15 godina
protjeran

Jao si ga nama s ovakvim Hrvatima ko ti da sutra dođe do rata mislim da bi nastupila bežanija...

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2010 14:54 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan

Citate treba skratiti po potrebi.

17 godina
neaktivan

Prema anketi u prvom postu u temi ipak je oko 50% više onih koji su protiv ulaska u EU (i ja sam među večinom ovdje).

Meni osobno ide na jetra što mi se stvari nameču (kao i svim ostalim Hrvatima) - najprije potpisati pristupni ugovor a tek onda održati referendum (koji će najvjerojatnije ionako biti namješten u korist ulaska u EU).

Za pristup NATO-u nije ni bilo referenduma - tko nas što pita..  idemo u raznorazne integracije kako odgovara onima na vlasti {#}

Što se tiče mobilnije radne snage to je istina, ali ja ne želim odlaziti u nekakvu Englesku ili što ja znam nego ostati u Hrvatskoj i moći nešto zaraditi, što nakon navale jeftine radne snage preko naših granica više neće biti opcija niti u daljoj budućnosti {#}

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

On je to napisao kao repliku na mnoge nebuloze tu o gubitku identiteta, kulture, običaja, hrvatstva i sl...

Ja i dalje tražim da mi netko napiše što ćemo to točno izgubiti...

Evo kao prvo stvari kao domaći 'sir i vrhnje' po tržnicama (tj. po naški 'placevima') {#}

Raznorazne norme EU uništavaju autohtone proizvode i meni će osobno neke stvari zaista nedostajati.

Lijep pozdrav ;)
16 godina

slusajte navale kod nas i nece bit toliko, osim

ako ne udemo skupa s Srbijom i manje razvijenim

zemljama, preljev uvik ide u bolje zemlje,

kao njemacka, engleska italija i francuska...

Mi bi svakako onda trebali pojacat kontrolu na

granicama i problem donekle rijesen...

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Evo kao prvo stvari kao domaći 'sir i vrhnje' po tržnicama (tj. po naški 'placevima') {#}

Raznorazne norme EU uništavaju autohtone proizvode i meni će osobno neke stvari zaista nedostajati.

Škoti i dalje na tržnicama prodaju haggis... Tak da ovo ne mora biti tako.

Sir i vrhnje ćeš sigurno moći i dalje kupiti na placu. Samo će ih morati držati u frižiderima što kumicama Tržnice Grada Zagreba već ove godine planiraju omogućiti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2010 15:14 (Danny_HR).
16 godina

isto tako ce morati proci sve testove i dobit sta ja znam

certifikat ili neku potvrdu isto ce vrijedit i za mlijeko,

meso, voce, povrce, znaci veci trosak njima vece cijene nama...

15 godina
Quantum kaže...

postavlja se pitanje koje poslove naši ljudi mogu raditi u njemačkoj ili engleskoj,dali će njemci naše škole i fakultete priznati ravnopravne njima,ja sam čuo za slučaj gdje je doktorica medicine u njemačkoj morala ponovno položiti sve ispite jer je tamo mogla raditi jedino kao medicinska sestra

16 godina

Da i to sta kazes, nezz sad tocno za koje

fakseve, al bas i ne priznaju sve, eto meni brat mis ic

kod cure u Munchen kad u 1. mjesec zavrsi faks i cak

mi je nesto prica, ne sican se tocno da mora nesto polagat i tamo

17 godina
neaktivan

Evo kako to izgleda u Francuskoj, a njihova se tradicija baš kao i naša (bar u Zagrebu) vrti oko sireva sa tržnica.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2010 15:24 (Danny_HR).
15 godina
neaktivan

Protiv

Nema neke velike koristi od ulaska, a i u pitanju je koliko ce taj projekt EU uopce trajati

17 godina

ja uvijek volim to promatrati "iz svemira" ,a ne sa levela trznice ili studiranja.

tocno, pitanje je koliko ce ta tvorevina trajati.

znate li zbog cega je stvorena?

zbog balansa na sahovskoj ploci.

ako ne napravis uniju, gubis u raspodjeli izmedju velikog sema, velikog ruskog medvjeda i azijskih tigrova.

nebitno ticalo se to ekonomskog ili vojnog preslaganja na ploci.

da ne duljimo, gdje smo mi tu?

posto svakoj uniji trebaju trecerazredni sljakeri kojima ustupas gratis trecerazrednu tehnologiju, zadovoljavas donekle njihove apetite,a paralelno ti sluze kao izvor povoljnih resursa, od fizicke radne snage, do sirovine.

btw ono sto vise ne koristis, premjestis recimo u rumunjsku i omogucis im da renaultovom tehnologijom pretprosle generacije, sastavljaju svog yugica daciu.

ne vidim svijetlu buducnost, nedostatak sirovina i prenapucenost sa nekih 700 milijuna ... za skore probleme sa krutim i ostalim gorivima, te svim oblicima energetskih sirovina, radje bi bio saveznik velikom ruskom medvjedu, koji je bio i biti ce bitan faktor na ovim srednjoevropskim podrucjima.. makar sto se tice energetskog sektora u zadnje vrijeme.

osim toga tko smo mi da nas se ista pita na tom sahovskom polju?

Say cis again. Say cis again! I dare you! I double-dare you, motherfucker! Say cis one more goddamn time!
17 godina
neaktivan

Stvarno ne shvaćam sto se ljudi bune oko ovoga.

Pa normalno da cu prije kupiti lako kvarljiv proizvod koji je bio propisno skladišten nego nešto što je možda satima stajalo na otvorenome.

Anarchists of the world, unite!
15 godina

torrente je uvijek bio glas razuma na ovom forumu

17 godina
blackalbum kaže...

torrente je uvijek bio glas razuma na ovom forumu

moje globalno promatranje, nesitomisljenici neka me uvjere sa svojim gledistima.

neka pojasne sto radimo u afganistanu, kad zavrse temu sa sirom.

Say cis again. Say cis again! I dare you! I double-dare you, motherfucker! Say cis one more goddamn time!
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

da ne duljimo, gdje smo mi tu?

posto svakoj uniji trebaju trecerazredni sljakeri kojima ustupas gratis trecerazrednu tehnologiju, zadovoljavas donekle njihove apetite,a paralelno ti sluze kao izvor povoljnih resursa, od fizicke radne snage, do sirovine.

btw ono sto vise ne koristis, premjestis recimo u rumunjsku i omogucis im da renaultovom tehnologijom pretprosle generacije, sastavljaju svog yugica daciu.

ne vidim svijetlu buducnost, nedostatak sirovina i prenapucenost sa nekih 700 milijuna ... za skore probleme sa krutim i ostalim gorivima, te svim oblicima energetskih sirovina, radje bi bio saveznik velikom ruskom medvjedu, koji je bio i biti ce bitan faktor na ovim srednjoevropskim podrucjima.. makar sto se tice energetskog sektora u zadnje vrijeme.

osim toga tko smo mi da nas se ista pita na tom sahovskom polju?

90% mog i tvog računala je made in fucking China. Je li to zaostala / trećerazredna tehnologija?

Nije EU kriva za lošu statistiku obrazovanih ljudi u HR.

- problem je sa fosilnim gorivima i ekološki neprihvatljivim energentima, međutim postoje obnovljivi izvori energije.

Energija je globalni problem.

Peace and Love _ Frankenstein Build
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2010 17:52 (Verbatim).
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Evo kako to izgleda u Francuskoj, a njihova se tradicija baš kao i naša (bar u Zagrebu) vrti oko sireva sa tržnica.

Osim što mi imamo svježi sir, a Francuzi ne.

A takva su i prava pojedinih zemalja u EU, sve je to slično, ali.. Recimo Francuska i Latvija.

Ta EU tvorevina počiva na 3 stupa;

1. stup čine zemlje utemeljitelji i njihova su prava iznad prava ostalih članica. 1. stup je nadnacionalni, što znači da ono što prvi stup odluči, zemlje članice moraju poštovati. Izrazito pošteno.. (druga 2 stupa nisu zanimljiva)

torrente kaže...
neka pojasne sto radimo u afganistanu, kad zavrse temu sa sirom.

Beremo jagode..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice