Jeste li za ulazak HR u EU? zaključana tema

poruka: 453
|
čitano: 57.143
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
RE: Jeste li za ulazak HR u EU?
Danny_HR kaže...

A ne o tome je li ispravno biti ateist ili teist, hetero ili homoseksualac i sličnim glupostima kojima ovdje svakako nije mjesto.

Ne priča se o tome je li ispravno biti  ateist ili teist, hetero ili homoseksualac i sličnim glupostima kojima ovdje svakako nije mjesto već o tome da li je ispravno tolerirati ateizam i homoseksualnost.

Danny_HR kaže...

Naročito vas molim, da se suzdržite od bilo kakvih izljeva ekstremnog nacionalizma, te bilo kakve diskriminacije na bilo kojoj osnovi jer ćete biti poslani na hlađenje po brzom postupku.

Malo je to ipak nezgodno jer je se priča o EU koja sa sobom nosi određena pravila tolerancije i nediskriminacije, pa se onda postavlja pitanje da li inzistiranje na "tradiocionalnim vrijednostima" znači i poziv na određenu dozu netolerancije i diskriminacije.

blackalbum kaže...

još ću jedan put objasniti zašto sam protiv eu

jednostavno me se ne sviđa u kojem pravcu ovaj svijet ide,sa zapada dolaze neke nove vrijednosti koje se smatraju modernim i popularnim a tko tako ne razmišlja taj je zaostao i zadrt,tradicionalne vrijednosti   polako izumiru,svi znamo koje su tradiocionalne vrijednosti

Ne znači da je nešto ispravno ako je tradicionalno. Tradicionalno je bilo da te otac može isprebijat ko vola u kupusu, pa opet nije bilo u redu i sad je zabranjeno. Ok, priznajem da su i pri tom malo otišli u suprotnu krajnost, pa baš i ne preostaje ništa od ozbiljnijih odgojnih metoda ni kada su stvarno opravdane, ali obično tako bude kada se napokon napusti jedna dugotrajno ustaljena krajnost.

blackalbum kaže...

drugo zašto nas tako brzo guraju nepripremljene u europu pa tek smo dvadeset godina samostalni,zašto ne bismo malo uživali u samostalnosti kad smo zadnjih 1000 godina bili po nekim unijama koje su bile pogubne za hrvatski narod,ja smatram da bismo mi trebali prvo hrvatsku dignutu na noge pa bi nas oni sami zvali a ne da ih kao zadnja bijeda molimo da uđemo u eu,pri tome pristajući na sve njihove prohtjeve

Slažem se da nas se gura nepripremljene i smatram da bi trebalo ići sporije i pomalo stati na noge prije. Što se uživanja u samostalnosti tiće, zar stvarno misliš da se država s ovolikim vanjskim dugom može nazivati samostalnom u punom smislu te riječi?

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
15 godina
Jeste li za ulazak HR u EU?

1.ok ako EU znači tolerancija dokle će se ići sa tolerancijom što će se za 20 godina proglasiti normalnim ponašanjem ,a za 40  godina gdje je granica

2.što fali tradicionalnim vrijednostima zašto svi to povezivaju sa maltretiranjem žena to je malo nepravedno prema ljudima koji još drže do tradicionalnih vrijednost

3.kako znate da će nam u eu biti bolje,jer su tako političari rekli,zašto je jedan dio zemalja eu pred bankrotom ako je tamo bajno

4.je velik strah HRVATA da misle svojom glavom kad 1000 godina netko misli umjesto tebe ajmo samo nastaviti,zašto bi se hrvatski političari opterečivali sudbinom hrvatske kad to umjesto njih može eu,i tu je glavni problem nepovjerenje hrvata u hrvatsku pamet i samog sebe,nisu ni tajvan ni singapur veći ali oni se usude misliti svojom tikvom za razliku od hrvata

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
15 godina
protjeran
blackalbum kaže...

jednostavno me se ne sviđa u kojem pravcu ovaj svijet ide,sa zapada dolaze neke nove vrijednosti koje se smatraju modernim i popularnim a tko tako ne razmišlja taj je zaostao i zadrt,tradicionalne vrijednosti  polako izumiru,svi znamo koje su tradiocionalne vrijednosti

drugo zašto nas tako brzo guraju nepripremljene u europu pa tek smo dvadeset godina samostalni,zašto ne bismo malo uživali u samostalnosti kad smo zadnjih 1000 godina bili po nekim unijama koje su bile pogubne za hrvatski narod,ja smatram da bismo mi trebali prvo hrvatsku dignutu na noge pa bi nas oni sami zvali a ne da ih kao zadnja bijeda molimo da uđemo u eu,pri tome pristajući na sve njihove prohtjeve

Jel si ti ovo naucio iz pamfleta il je to tako bilo? Daj mi reci kolko je ljudi radilo u Hrvatskoj prije 30 godina i nije dobivalo placu? Ko je stvorio firme kao Podravka, Pliva, Uljanik, Koncar, Djuro Djakovic..... na stetu Hrvatskog naroda?A kad su upropastene ili rasprodane?

Znas da ce Hrvatska izgubit suverenitet ulaskom u EU, ali u stvari nemas pojma kako. {#} 

Bolje da ti stisnem TD, nego samar. - Erich Hartmann \m/
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 20:55 (Tallahasee).
16 godina
protjeran
Tallahasee kaže...
blackalbum kaže...

jednostavno me se ne sviđa u kojem pravcu ovaj svijet ide,sa zapada dolaze neke nove vrijednosti koje se smatraju modernim i popularnim a tko tako ne razmišlja taj je zaostao i zadrt,tradicionalne vrijednosti  polako izumiru,svi znamo koje su tradiocionalne vrijednosti

Jel si ti ovo naucio iz pamfleta il je to tako bilo? Daj mi reci kolko je ljudi radilo u Hrvatskoj prije 30 godina i nije dobivalo placu? Ko je stvorio firme kao Podravka, Pliva, Uljanik, Koncar, Djuro Djakovic..... na stetu Hrvatskog naroda?A kad su upropastene ili rasprodane?

Znas da ce Hrvatska izgubit suverenitet ulaskom u EU, ali u stvari nemas pojma kako. {#} 

Hmm, komunizam je zasluzan za sve to, ali komunizam gleda na covjeka kao na materijal koji treba samo raditi i ne puno razmisljati...

17 godina
neaktivan
netko,netkovic kaže...
Tallahasee kaže...
blackalbum kaže...

Hmm, komunizam je zasluzan za sve to, ali komunizam gleda na covjeka kao na materijal koji treba samo raditi i ne puno razmisljati...

Todorić svojim radnicama plaća 2-3k na mjesec, bonovima u Konzumu. Pogledaj na nike patiku šta piše: made in china. Kinezići rade za šaku riže na dan. Baš se u kapitalizmu brine za radnike.

Hrvate muči ovaj dio "raditi". Svi bi od socijalne pomoći živjeli.

http://boards.4chan.org/b/
15 godina
protjeran
netko,netkovic kaže...

Hmm, kak to mislis? I ne puno razmisljati. U kapitalizmu smijes puno razmisljati, a manje raditi?

Horagio kaže...

Todorić svojim radnicama plaća 2-3k na mjesec, bonovima u Konzumu. Pogledaj na nike patiku šta piše: made in china. Kinezići rade za šaku riže na dan. Baš se u kapitalizmu brine za radnike.

LOL ko prstom u oko. Treba raditi. Da i ja se slazem da je izgleda taj dio nekima problematican.

16 godina
protjeran
Tallahasee kaže...
netko,netkovic kaže...

Hmm, kak to mislis? I ne puno razmisljati. U kapitalizmu smijes puno razmisljati, a manje raditi?

Horagio kaže...

LOL ko prstom u oko. Treba raditi. Da i ja se slazem da je izgleda taj dio nekima problematican.

Ne, kapitalizam je po tome sličan komunizmu, a ovo da bi svi živjeli od socijalne pomoći, takvih imamo ovdje dosta :D. Uglavnom, tko je rekao da je meni problem raditi? Nije problem raditi, problem je raditi za nikakvu plaću, od koje ti više od polovice ode za prijevoz na posao.

16 godina
neaktivan
ZDS kaže...
wyks kaže...

Mislm da se iz ovog topica jasno vidi u čemu je zbilja problem.

U raspravi o Eu raspravlja se o ljevičarima, komunjarama, Za domove spremnih, pederima i Srbima.

Ali kad novine svoju tiražu podižu isključivo ovakvim temama, kad se svaka Latinica svede na Ustaše i Tuđmana, kad se sabornici u nedostatku boljih argumenata javno nazivaju komunjarama, nacionalistima, crvenima, i lopovima zašto bi narod bio drugačiji.

Novine su tu, kao i Sabor i Tv, za njih.

U svijetu selebritija u kojem živimo, mislim da se kao najveći uspjesi Tita i Tuđmana mogu uzeti to da se spomenu u 362 izdanja novina godišnje i da jako puno novinara na njihovom imenu zarađuju plaću.

U pravu si no to su problemi koje mi trebamo prvo riješiti tek onda možemo pričati o EU.

Pa šta, ja ću javno reći da ne volim Srbe, ostao sam u ratu bez kuće od 300 kvadrata, stari je ostao bez auta i bez zdravlja, bez ušteđevine koja je izgorila u kući (bolje nego da je u ljubljanskoj banci izgorila). Nisu svi srbi četnici ali su svi četnici srbi, stoga evo ga javno, ne volim srbe, dužni su mi jedno milijun eura.  I da, može crveni ili koji god karton sada.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 21:45 (the economist).
16 godina
odjavljen
blackalbum kaže...

ok ako EU znači tolerancija dokle će se ići sa tolerancijom što će se za 20 godina proglasiti normalnim ponašanjem ,a za 40   godina gdje je granica

Po nekim kriterijima je sasvim normalno ono što ti smatraš nenormalnim, dok si ti po nekim drugim kriterijima potpuno nenormalan. Tolerancija i normalnost nisu direktno povezane. Homoseksualnost nije normalna jer je devijacija u seksualnim sklonostima, ali da li to znači da trebamo biti netolerantni? Ne.

Po načinu na koji ti predstavljaš djeluje kao da će tolerancija uzrokovati nove devijcije, ali to nije tako. Da se vratim na ono tvoje pitanje, što da mi sin dovede dečka doma - volio bih nikad ne doći u tu situaciju, ali ako bih morao birati između toga da mi dovede dečka doma ili da čitav život provede skrivajući svoju seksualnu orjentaciju, da se oženi sa ženom koju ne voli samo da se sakrije, da se čitav život boji i pati, rađe bih da dovede dečka doma.

Prvi opis homoseksualnosti sam pročitao o lektiri - knjizi koja je pisana sredinom 14. st. tako da ti definitivno ne stoji argument da je homoseksualnost neka nova moda koju je gay pride popularizirao, samo se počelo više pričati o problemima koje ti ljudi imaju, a uzrokovani su nepotrebnom netolerancijom.

Ponekad imam dojam da neki ljudi misle da će, ako sad prihvate homoseksualce, za 40 godina biti normalno da im ga na ulici iz čista mira zaprde!

blackalbum kaže...

što fali tradicionalnim vrijednostima zašto svi to povezivaju sa maltretiranjem žena to je malo nepravedno prema ljudima koji još drže do tradicionalnih vrijednost

Tradicionalnim vrijednostima vrijednostima ništa ne fali, ali je problem kad se netko pod krinkom tradicionalnih vrijednosti obrušava na one koji ih se ne drže ili koristi za manipulaciju ljudima.

blackalbum kaže...

kako znate da će nam u eu biti bolje,jer su tako političari rekli,zašto je jedan dio zemalja eu pred bankrotom ako je tamo bajno

Moglo bi nam biti bolje ako uđemo pripremljeni, kvalitetno iskoristimo predpristupne fondove, dignemo industriju da budemo konkurentni... ali sada se već počinjemo ponavljati.

blackalbum kaže...

je velik strah HRVATA da misle svojom glavom kad 1000 godina netko misli umjesto tebe ajmo samo nastaviti,zašto bi se hrvatski političari opterečivali sudbinom hrvatske kad to umjesto njih može eu,i tu je glavni problem nepovjerenje hrvata u hrvatsku pamet i samog sebe,nisu ni tajvan ni singapur veći ali oni se usude misliti svojom tikvom za razliku od hrvata

Za početak bi bilo dobro da hrvati razmisle kome su u domaćoj politici povjerili svoju sudbinu, a tek onda da se bacimo na razmišljanje kome su oni povjerili to razmišljanje.

16 godina

Ma kakav ulazak u EU.

Treba vratit komunizam {#}

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
17 godina
neaktivan

Nisam htio ulaziti u ovakav tip rasprave.

Eto i sam sam bio u sličnoj situaciji i izgubio sam člana obitelji.

Ali samo kažem da ne možemo na sve gledati samo iz svoje perspektive.

Kao sto veliku vecinu nas boli briga za čečene, gruzijce, baske... zasto bi ocekivali da europa raspravljala o nasem ratu?

Anarchists of the world, unite!
15 godina

mr.blc prema tebi sasvim je normalno da muškarac vjeruje da voli druge muškarce ili da postane žena ili se oblači u žene,a zašto se onda bolest smatra ako čovjek vjeruje da je bog ili napoleon,ti govoriš o toleranciji u europi i različitosti,što kažeš na to da se u nekim eu zemljama uvodi da se muslimanima sudi po šerijatskom zakonu,pa gdje je čak sasvim normalno da muž namlati ženu (za taj sam slučaj vido na televizij i još je europski sudac čitao ulomke iz kurana ) zato i pitam dokle će tolerancija ići i politička korektnost

16 godina
odjavljen
blackalbum kaže...

mr.blc prema tebi sasvim je normalno da muškarac vjeruje da voli druge muškarce ili da postane žena ili se oblači u žene,a zašto se onda bolest smatra ako čovjek vjeruje da je bog ili napoleon,ti govoriš o toleranciji u europi i različitosti,što kažeš na to da se u nekim eu zemljama uvodi da se muslimanima sudi po šerijatskom zakonu,pa gdje je čak sasvim normalno da muž namlati ženu (za taj sam slučaj vido na televizij i još je europski sudac čitao ulomke iz kurana ) zato i pitam dokle će tolerancija ići i politička korektnost

Tebi je sasvim normalno da voliš ženu koju si ti sam odabrao, a ne onu koju ti je obitelj odabrala? Nema tu izbora ni vjerovanja, ti se osječaš tako i pitanje je samo da li će ti društvo dopustiti da se tako osječaš ili neće.

S druge strane, onaj koji vjeruje da je bog ili napoleon pati od psihičkog poremečaja, u pravilu je radno nesposoban, ali i bez obzira na to, nitko ga nema pravo vrijeđati ili tući.

U kojim to zemljama i da li je to bio izolirani incident? Tako će netko reći "U onoj bolesnoj hrvatskoj je normalno ljudima gurati prste u šu*ak, za taj slučaj sam vidio na televiziji i to je još sudac potvrdio".

To nije tolerancija već stavljanje skupine u povlašteni položaj - religija iznad zakona. To ne podržavam bez obzira bila ta religija Islam ili Rimokatolička religija.

16 godina
protjeran
MrBlc kaže...
blackalbum kaže...

ok ako EU znači tolerancija dokle će se ići sa tolerancijom što će se za 20 godina proglasiti normalnim ponašanjem ,a za 40   godina gdje je granica

Po nekim kriterijima je sasvim normalno ono što ti smatraš nenormalnim, dok si ti po nekim drugim kriterijima potpuno nenormalan. Tolerancija i normalnost nisu direktno povezane. Homoseksualnost nije normalna jer je devijacija u seksualnim sklonostima, ali da li to znači da trebamo biti netolerantni? Ne.

Po načinu na koji ti predstavljaš djeluje kao da će tolerancija uzrokovati nove devijcije, ali to nije tako. Da se vratim na ono tvoje pitanje, što da mi sin dovede dečka doma - volio bih nikad ne doći u tu situaciju, ali ako bih morao birati između toga da mi dovede dečka doma ili da čitav život provede skrivajući svoju seksualnu orjentaciju, da se oženi sa ženom koju ne voli samo da se sakrije, da se čitav život boji i pati, rađe bih da dovede dečka doma.

Prvi opis homoseksualnosti sam pročitao o lektiri - knjizi koja je pisana sredinom 14. st. tako da ti definitivno ne stoji argument da je homoseksualnost neka nova moda koju je gay pride popularizirao, samo se počelo više pričati o problemima koje ti ljudi imaju, a uzrokovani su nepotrebnom netolerancijom.

Ponekad imam dojam da neki ljudi misle da će, ako sad prihvate homoseksualce, za 40 godina biti normalno da im ga na ulici iz čista mira zaprde!

blackalbum kaže...

što fali tradicionalnim vrijednostima zašto svi to povezivaju sa maltretiranjem žena to je malo nepravedno prema ljudima koji još drže do tradicionalnih vrijednost

Tradicionalnim vrijednostima vrijednostima ništa ne fali, ali je problem kad se netko pod krinkom tradicionalnih vrijednosti obrušava na one koji ih se ne drže ili koristi za manipulaciju ljudima.

blackalbum kaže...

kako znate da će nam u eu biti bolje,jer su tako političari rekli,zašto je jedan dio zemalja eu pred bankrotom ako je tamo bajno

Moglo bi nam biti bolje ako uđemo pripremljeni, kvalitetno iskoristimo predpristupne fondove, dignemo industriju da budemo konkurentni... ali sada se već počinjemo ponavljati.

blackalbum kaže...

je velik strah HRVATA da misle svojom glavom kad 1000 godina netko misli umjesto tebe ajmo samo nastaviti,zašto bi se hrvatski političari opterečivali sudbinom hrvatske kad to umjesto njih može eu,i tu je glavni problem nepovjerenje hrvata u hrvatsku pamet i samog sebe,nisu ni tajvan ni singapur veći ali oni se usude misliti svojom tikvom za razliku od hrvata

Za početak bi bilo dobro da hrvati razmisle kome su u domaćoj politici povjerili svoju sudbinu, a tek onda da se bacimo na razmišljanje kome su oni povjerili to razmišljanje.

Kod homoseksualaca je danas problem što oni propagiraju svoju seksualnost i tako pokušavaju privući mlade na to (mladi jako lako padaju na bilo što) i tako se oni "bore za svoja prava", imali su dovoljno prava i prije tih parada, a nečije osobno mišljenje je dali će on mrziti ili dopuštati nešto takvo ,i to oni ne mogu promijeniti nekom paradom, mogu samo navući mržnju na sebe, i tako će ljudi s godinama postati nasilniji prema njima.

Tradicionalne vrijednosti su ono što mi jesmo, kao što je to i naša nacionalnost, i pokušaj oduzimanja toga ili uskraćivanja je sličan ubojstvu.

Mi zauzimamo krivi stav, zauzimamo stav nekog jadnog štrebera koji će slušat sve oko sebe , jer je slabiji, trebamo se osnažiti, i znati lupiti šakom o stol i prestati raditi onako kako je drugima volja, te početi raditi onako kako mi želimo, to se može postići jedino nacionalnim jedinstvom. Te tada možemo razmišljati o ulasku u EU, jer sve što prije nego to postignemo uđemo, bit će nam gore.

Boli EU neka stvar za Hrvatsku, to je moje mišljenje..

BTW. @blackbaum , razmišljaš kao NS-ovac :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 22:14 (netko,netkovic).
16 godina

Ako je homoseksualnost bolest, onda bi trebalo neke kompletne vrste istrijebiti jer su, po tvome, bolesni. Recimo, kod nekih vrsta majmuna homoseksualnost je najnormalnija pojava. Ako se ne varam do sada je zabilježeno pojava homoseksualnosti kod oko 500 životinjskih vrsta.

Iskreno, gadi mi se tvoje shvaćanje homoseksualnosti. Ovdje nisu u pitanju neke tradicionalne vrijednosti, već tvoj čisti primitivizam.

Nadalje, što ti stvarno vjeruješ da ako ne uđemo u EU da ćemo nekako magično podići zidove oko sebe i da nikakve ideje neće ulaziti u RH? Ja samo ne znam kakve to veze ima EU sa utjecajem ikakve idejne struje? U EU ima i liberalnih zemalja, ali i konzervativnih. Ako će struja X zahvatiti Hrvatsku, onda će ju zahvatiti bili mi u EU ili ne.

Iskreno, puno opasnije za našu kulturu i naše vrijednosti, pa i našu nacionalni identitet su osobe poput tebe koje pojma nemaju o povijesti svoje zemlje (1000 godina, yeah, right...), nego neka EU.

Every hole is a goal!
15 godina
protjeran
blackalbum kaže...

Kao npr. sta kaze Merkel: http://www.slobodnadalmacija.hr/Svijet/tabid/67/articleType/ArticleView/articleId/117756/Default.aspx

15 godina
protjeran
Treba sto prije osposobit goli otok i na njega strpat homoseksualce,drzat ih tamo do kraja zivota pa bi se ta bolest napokon istrijebila
lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
15 godina
protjeran
Toni93 kaže...
Treba sto prije osposobit goli otok i na njega strpat homoseksualce,drzat ih tamo do kraja zivota pa bi se ta bolest napokon istrijebila

Nažalost to se nemože istrijebit mene čak niti ne smetajuu nego me smetaju njihova potraživanja prava i razne provokativne parole i skupovi.

15 godina
protjeran
netko,netkovic kaže

Brate, pusti,nemoj se oko ljevice-desnice svađat, nije ti to mjesto za to.Svaki komentar će ti bit okrenut k nacistima.

Anyway. "desna strana" je nastala zbog velikog gomilanja i mješanja naroda i rasa, oni se bore za očuvanje rasa čistima,

nacional-socijalizam se bori za prava onog čovjeka koji po nacionalnosti pripada toj državi, znači, daje se izvornom čovjeku "više" prava nego onima koji ne pripadaju tu, iako se danas radi obrnuto :/..

Ali pustimo te priće,nije ovaj forum za to...

Baš zato što se radi obrnuto dolazi do rasula u svijetu koje mnogi nerazumiju te to rasulo podržavaju. Sada jedna EU zbog koje države u Europi propadaju želi nameće neka svoja prava pa ako nas žele mogli su nas prihvatiti puno prije stalno seruckaju i iskorištavaju našu malenkost ma nabijem ih na......

15 godina
protjeran
xxxxx kaže...

Ma kakav ulazak u EU.

Treba vratit komunizam{#}

Bez komentara.. bum

16 godina
blackalbum kaže...

unija s ugarskom je bila 1102 znači 1000 godina unije pod drugima

Sa Ugarskom je bila personalna unija - suverenitet i samostalnost je bila zadržana.

Ako smo sa Ugarskom izgubili ta obilježja, onda više niti ne vidim poantu ove rasprave jer smo tom logikom izgubili samostalnost i suverenitet ulaskom u NATO. Tu trabunjaš o nekim vrijednostima i hrvatstvu, a pojma nemaš o vlastitoj povijesti.

Ako striktno gledamo slovo na papiru, mi smo svoj suverenitet izgubili tek nekih 70tak godina. Ban je bio nositelj hrvatskog suvereniteta i upravne samostalnosti. Doduše, sa nastankom Austro-Ugarske, dio te samostalnosti je otišao u vjetar. Ali uvijek, uvijek, sve do nastanka Države SHS, Hrvatska je imala svoj suverenitet i svoju samostalnost. Istina, unutar nekih državno-pravnih tvorevina, ali ih je imala. A primjere za to možeš naći gdje god hoćeš (tipa Pragmatične sankcije i carice Marije).

Every hole is a goal!
15 godina
neaktivan

OffTopic :

Kakove veze homoseksualci imaju s ulaskom Hrvatske u EU ? 

Mislim ovdje ste ko oni likovi koji kažu da nećemo smjet više jest domaći sir, domaće čvarke , pit domaću rakiju ako uđemo u EU, mislim to su tako marginalne gluposti da noramlnog čovjeka zaboli ona stvar , svakom noramalnom je bitna egzistencija , što je prema svakoj prilici velikom djelu Hvata ugrožena, te ulaskom u EU postoji naznaka da će se ekonomska situacija popraviti, ali naravno ne preko noći, već dugogodišnjim lječenjem korupcijskih bolesti i rezulatata ovog gospodarenja po modeli "pijani Amrekinac" !

OnTopic :

Ja sam Za ulazak u EU.

http://www.basketballhoopjam.com
15 godina
neaktivan

Koji ste vi brijači teški. Bez europske unije slijedi nam bankrot. Kakvi fucking sirevi, kobasice itd? Baš mi se živo fućka tko što proizvodi. Bitno mi je da mi je to pristupačno po cijeni, a ne da jedna monopolistička firma može dizati cijene do neba jer nema konkurentnost. A da ne spominjem manje poreze, carinu itd. Sve zemlje teže tome da uđu u EU i to nije bez razloga, ali kad vidim kakvih ima zatvorenih umova u ovoj zemlji stvarno me bude sramota.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2010 9:41 (Don Salvatore).
15 godina
Don Salvatore kaže...

Koji ste vi brijači teški. Bez europske unije slijedi nam bankrot. Kakvi fucking sirevi, kobasice itd? Baš mi se živo fućka tko što proizvodi. Bitno mi je da mi je to pristupačno po cijeni, a ne da jedna monopolistička firma može dizati cijene do neba jer nema konkurentnost. A da ne spominjem manje poreze, carinu itd. Sve zemlje teže tome da uđu u EU i to nije bez razloga, ali kad vidim kakvih ima zatvorenih umova u ovoj zemlji stvarno me bude sramota.

zato svi i žele u eu jer misle kako će se problemi sami od sebe riješiti samo zato što smo ušli u europu,kako da ne

16 godina
odjavljen
blackalbum kaže...

a što je sa pravom tog usvojenog dijeteta kako bi se ti osjećao da imaš dva oca možda bi ti bilo sasvim normalno da budeš gay,gay osobe stalno trube kako su oni po prirodi takvi a time su veliki licemjeri jer oni kad posvajaju dijete praktički nameću tom dijetetu sexualnu orijentaciju,kad neko dijete ima dva oca on će pomisliti kako je sasvim normalno imati dečka i to bar u 50 % slučajeva,prema tome ti ljudi njemu nameću seksualnu orijentaciju iako je on možda po prirodi hetero ,to vi zovete indokrinacija dali je to pravedno prema tom dijetetu koji je vjerovatno hetero da mu se nameće da je sasvim normalno imati dečka ,to dijete nakon 15 godine postane član neke vjerske zajednice koja će ga učiti da je prirodno da muškarac i žena budu zajedno,kako će mu ta dva oca odgovoriti dali oni umjesto njega odlučuju kojio će vjeri on pripadati jer im ne paše ono što ta vjerska zajednica propovijeda

1.) Kao što ti je Danny već rekao, ima potencijalnih posvojitelja koji nisu gay, a zbog raznih komplikacija i nerealnih zahtjeva ne mogu posvojiti dijete. S druge strane, u krajnjem slučaju i dijete posvjeno od strane gay posvojitelja bi imalo samo jedan problem - tebe i tebi slične! Možda bi postojali parovi koji bi pokušali djetetu isprati mozak, ali bi socijalna služba i psiholog trebali takve prepoznati prije završetka postupka posvajanja, kao što im je posao prepoznati razne zlostavljače bez obzira bili oni gay ili hetero. Homoseksualnose se dugo smatrala bolešču i pokušavala liječiti metodama od razgovora do lijekova i elektrošokova. Većina tih pokušaja, ako bi i imala nekakvog "utjecaja" bi završila samoubojstvom, zašto onda misliš da je moguće obratno?

2.) Kad si se već dotakao slobode izbora i religije, što je bilo s mojim pravima kada su me roditelji s par mjeseci krstili, odnosno odabrali religiju protivno mojoj volji? Bi li bilo u redu da posvojitelji nemaju pravo krstiti posvojeno dijete? Zašto onda roditelji imaju?

APazinjan kaže...
Nema vecina veca prava, ali je ovaj put vecina u pravu. Ako ti mislis da bi homoseksualci trebali imati jednaka prava, ok. Ja bih to svom djetetu izbio iz glave. Ne zelim da mi dijete bude slijepa ulica!

Koliko je roditelja tako razmišljalo, dok ih jednog dana nije dočekalo oproštajno pismo:

"Iznevjerio sam svoju obitelj .... ja sam sramota .... ne mogu više ovako živjeti ...."

woodgamesfx kaže...

OffTopic :

Kakove veze homoseksualci imaju s ulaskom Hrvatske u EU ?

Tu neki optužuju EU da nas pokušava pederizirati, pa im očito treba objasniti razliku između prihvatiti različite i postati različit.

Don Salvatore kaže...

Bez EU nam slijedi ili bankrot ili oporavak od višeznamenkastog broja godina i to nije sporno. Sporno je to što ipak imamo položaj iz kojeg možemo izvući više i pri tom zadržati neke tradicije (sirevi, kobasice, ulje...), a mi trčimo u EU gu*ice servirane na pladnju.

15 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

Bez EU nam slijedi ili bankrot ili oporavak od višeznamenkastog broja godina i to nije sporno. Sporno je to što ipak imamo položaj iz kojeg možemo izvući više i pri tom zadržati neke tradicije (sirevi, kobasice, ulje...), a mi trčimo u EU gu*ice servirane na pladnju.

Ma da? Ako kako ćemo se mi to izvući? Država tone sve dublje i dublje. I nikakva tradicija nije vrijedna preživljavanja. Ja ne kanim gladovati samo zato da bi netko mogao reklamirati dalmatinski pršut. Što mi to i vrijedi kad neću imati novaca da ga kupim.

EDIT: Evo i malog grafa koji jako dobro pokazuje utjecaj EU na zemlje članice. Tim zemlja se povećao BDP, i to čak do preko 500%!

Rast BDP-a u EU Rast BDP-a u EU
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2010 10:44 (Don Salvatore).
15 godina
protjeran
Bolje izgubit selo nego obicaje

Uostalom zasto bi netko gladovao ako zeli,moze i hoce radit.ako su drzavne firme u kur*u postoje privatne firme a mozes i sam otvorit pa se bori
lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
15 godina

slažem s sa mr.blc hrvatska ima tradiciju od maslinovog ulja ,brodogradnje pa do slavonskih kobasa i sve će se to morati prilagođavati eu kako oni žele i njima paše,zar se stalno ne ponavlja da kad uđeš u eu nećeš moći više saditi nove masline jer je tolika kvota,ili da čak doma nećeš smijeti praviti vino,što zna jedan eu birokrat o kulturi mediterana

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2010 12:30 (Danny_HR).
15 godina
neaktivan
Toni93 kaže...

Uostalom zasto bi netko gladovao ako zeli,moze i hoce radit.ako su drzavne firme u kur*u postoje privatne firme a mozes i sam otvorit pa se bori

Čak i životinjama je primarni instinkt preživljavanje a ne običaji. Treba se prilagoditi situaciji a ne biti tvrdoglav i dovjeka samo tupiti po svome. A ovo što se tiče privatne fime... ha ha {#} Očito nikad nisi baš radio kod privatnika. Radije volontiram nego kod privatnika koji te izrabljuje na sve moguće načina. A da sebi otvoriš firmu.. prije ćeš u ovoj državi propasti nego uspjeti s tom firmom. Pogotovo uz ovolike poreze i davanja.

17 godina
neaktivan
Toni93 kaže...

A koji su to običaji koje ćeš ili možeš izgubiti?

Daj konkretne primjere. Jer ja ne vidim da je i jedna zemlja u EU popušila svoje običaje i svoju kulturu.

Englezi i dalje jedu fish n' chips, Škoti i dalje rade haggis koji je u rangu sa našim kulenom ili pršutom, Njemci i dalje imaju Octoberfest, Slovenci i dalje rade domaće sireve i mlijeko, Španjolci i dalje održavaju borbe s bikovima... mislim da ne moram dalje...

Koje ćemo to točno običaje i koji točno dio kulture izgubiti?

blackalbum kaže...

slažem s sa mr.blc hrvatska ima tradiciju od maslinovog ulja ,brodogradnje pa do slavonskih kobasa i sve će se to morati prilagođavati eu kako oni žele i njima paše,zar se stalno ne ponavlja da kad uđeš u eu nećeš moći više saditi nove masline jer je tolika kvota,ili da čak doma nećeš smijeti praviti vino,što zna jedan eu birokrat o kulturi mediterana

Glupost, imaš gore objašnjenje u prvom citatu.

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2010 12:23 (Danny_HR).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice