Iznenadni problem s računalom

poruka: 7
|
čitano: 1.286
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Nakon zadnjeg paljenja računala (windowsi se sasvim normalno dignuli),tokom rada,odjednom mi se začuo neki zvuk,više onako kao klik,nakon kojega crvena lampica svijetli neprekidno(bez trepkanja) nekih 5 sekundi i onda samo zelena(što je normalno naravno) i tako stalno,otprilike svakih 30-tak sekundi vidim taj problem.U radu nisam primjetio nikakvih zastajkivanja čak ni dok crvena lampica gori tako 5 sek,sve normalno radi,ali ne znam što je bilo.

Jučer sam ugradio na matičnu firewire karticu ieee 1394 za povezivanje kamere i računala i sve je nakon toga odlično radilo,čak sam i napravio jedan primjer capture videa i sve je u redu bilo,što bi značilo da sam karticu dobro umetnio.

U čemu bi mogao biti problem?

Oko drugog hardwera nisam radio dok sam umetao karticu.

17 godina
Re: Iznenadni problem s računalom

Po opisu (zvuk i lampica) nešto se događa s hard diskom, iako mi nije jasno da ti radi normalno i u tom periodu.

Skini gsmartcontrol ili HD Tune, vidi je li ti neki od parametara van granica; ako je, backup podataka i spremaj se na kupovanje novog diska, a provjeri i nije li ti možda loš spoj na SATA kabelu do diska.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2011 21:18 (KaeR).
16 godina
neaktivan

Eo sad tokom gašenja,gasio mi se dosta duže nego obično jer se tokom gašenja navedeni problem odvijao,isto tako pri paljenju kad mi se pojavio onaj znak učitavanja windows 7-ice isto je lampica neprekidno gorila pa sam opet morao čekati duže.

16 godina
neaktivan

Sad sam ipak primjetio da tokom tih,sad više od 5 sekundi,ne mogu ništa otvoriti kao npr. ne može mi se otvoriti moje računalo dok crvena lampica tako čudno radi.Tek kad se ugasi,mogu ga otvoriti,isto tako dok sam pisao ovu poruku,dok mi je pisalo ono "molim pričekajte" gorila je lampica pa tek onda kad se ugasila,učitalo mi se.

16 godina
neaktivan

Kako znati koji je hard disk u pitanju pošto imam dva,na jednom(na kojem se i pojavio navedeni problem) je windows 7 a na drugom xp ?

17 godina

Najjednostavnije da isključiš 1 od ta 2 diska, i pratiš ponašanje sustava; ako ti to nije praktično, onda s jednim od spomenutih programa testiraj i jedan i drugi disk (nije bitno u kojim windowsima), po nazivu, odnosno slovu uređaja ćeš znati koji je disk u pitanju.

KaeR
16 godina
neaktivan

Isključio sam hard na kojem sam opazio problem,na tom hardu je windows 7-ica.

Ostavio sam hard s xp-om kojeg sam postavio da mi bude primarni hard i zasad je sve u redu,pri prvom paljenju se sve normalno diglo,sustav zasad normalno radi.

Planiram promatrati sustav kako radi nekih dva dana pa mislim onda ponovno prikopčat onaj problemski hard ali ga mislim stavit kao sekundarnog.

Što kažete na to ?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice