Bok,
na projektoru zelim odvdati jednu vidu ali nemogu jer je ijeli vrh vide istrosen pa mi odvijac nemoze zahvatiti vidu, dali mi netko moze reci kako da onda odvidam vidu?
Hvala
Bok,
na projektoru zelim odvdati jednu vidu ali nemogu jer je ijeli vrh vide istrosen pa mi odvijac nemoze zahvatiti vidu, dali mi netko moze reci kako da onda odvidam vidu?
Hvala
http://soundcloud.com/apoteka
Bok,
Hvala
Za takve probleme bi ti najbolje bilo da uslikaš vidu (pretpostavljam da je to neki šaraf jel?) i uploadaš sliku na forum da vidimo o čemu se radi pa ćemo ti predložiti rješenje.
Ako se da , ili ga probaj klijestima ili malo zapili glavu vide , pa ga probaj s ravnim odvijacem odsarafti !
Hvala svima,
ako slikam nece se viditi jer je vidica kao u rupi i onda treba, odvijac staviti u t urupu i tek onda diram vidi, razumijete?
Kužim , tesko ces ga dobit van kad je u rupi ! Probaj jako stisnut s odvijacem , mozda zagrize pa ga uspijes odsarafit !
Ma jesam ali nece jer je u sredini tj na vrhu vide samo rupica jer se istrosilo od stiskanja, svejedno hvala, ako netko drugi ima rjesenje neka napise
Moj zadnji pokusaj bi bio busilica s odgovarajucim svrdlom da prebusis tu vidu !
Hehe to cu probati ako nespijem na drugi nacin, a i nemam busilicu jer sam uselia u novi stan.
Moj zadnji pokusaj bi bio busilica s odgovarajucim svrdlom da prebusis tu vidu !
Onda to postaje prekomplikovano jer šaraf mora skroz izbušiti i sa ureznicom ponovno narezati "gvint" i staviti novi i veći šaraf.
na odvijac stavi kap, dvije superljepila, pricekaj da se stvrdne pa onda odvidaj ;)
Proba sam ali nisam uspia jer je u sredini samo rupa i nista nemoze zakaciti vidu.
Hehehe to sa superljepilom sam razmislja, sto mislis jeli moguce?
Al ako je glava vide istrosena takav odvijac mu nece pomoc !
Onda to postaje prekomplikovano jer šaraf mora skroz izbušiti i sa ureznicom ponovno narezati "gvint" i staviti novi i veći šaraf.
Zato je to moja zadnja opcija , ako mora izvadit saraf pod svaku cijenu !
Hehehe to sa superljepilom sam razmislja, sto mislis jeli moguce?
Da, mene je spasilo vise pita, provaj prije nego pokusas ovo sta kolega Haf kaze.
Ako probam to sa buslicom dali postoji opasnost da ostetim čip?
Pa ako busis malo po malo , onda ne ! A i sumnjam da je nesto drugo blizu te rupe s sarafom !
Hmm, imam pitanje, da li je forumaš baš siguran da se radi o običnim šarafima tipa sa jednom crtom ili oni sa križićem jer oni kada se zeznu onda nastaju problemi.
Moguće je da se radi o "imbus" šarafu sa 6-kutnom glavom za koje trebaju imbus ključevi pa mu izgledaju kao istrošeni obični šarafi?
Da, točno to, ja sam imao priliku jednom vidjeti i da bude torex vijak, tako da bi bilo dobro da to slikaš.
Normalno da će se vidjeti ako imaš blic ili posvjetlič nekom baterijom...
Nije imbus 100% znam razliku, to je krizni vijak, dali ima jos itko ideju?
100% sam siguran, takvih vidica ima 10 a 9 mogu izvaditi
E onda se jedan "zapekao" 
Postoji par načina na koji ga možeš izvaditi, jedan luđi od drugog 
Ono što ja radim kad mi se tako nešto dogodi, je probušim sredinu vijka s tankim borerom, ne do kraja, samo da malo uhvati, i onda pokušam okrnuti vijak sa bušilicom.
Ne kažem ti da ovo radiš, ovo nije baš preporučljivo, ali samo dajem primjer jedne lude ideje 
E onda se jedan "zapekao" 
Ili ga je kinez krivo zašarafio 
Samo se drži onoga, da pametniji popušta.
Ili ga je kinez krivo zašarafio 
I to lako moguće, ali zna se desiti da to se to mašinski zavrće, pa da ode malo u krivo i navoj zahvati neki mealni dio, i onda se možeš 
Frend mi kaže da on to riješva lemilicom, uzme obični šaraf, zagrije njegov vrh koliko može i onda ga "zavije" u ovaj dolje vijak. ako se uspije prilijepiti jedan vijak za drugi, onda uz pomoć ovog prvog vijka može odvrnuti drugi. Ali to nisam probavao...
Možda da probaš lagano zakucati odvijač u šeraf, tako ja rješavam običo, ili ako imaš bitova zakucaj bit.
zareži fleksom crtu na šarafu i odvintaj sa ravnim šarafcigerom