E ovako ljudi .... imam 17 godina , i imam 164 cm .... sve sam radio da porastem i da se razvijem al ne ide.... Fora je da sam zastao i u razvoju kao i u rastu... Prvo sto treba da se radi jeste da se ode kod Endokrinologa sto prije... Mn su utvrdili da imam Dijabetis Insipidus .... Najpre, to nije Dijabetis tipa sad moram insulin da primam itd vec nemaju nikakve slicnosti.... Simptomi ovog dijabetisa su kada pijemo ogromne kolicine vode dnevno i kad izmokravamo ( ja popijem dnevno 10 i izmokrim 10 , zvuci nemoguce) :D Sada moram na magnetnu rezonancu da vide da li imam Kraniofaringeom ( cista na hipofizi , mn je nema na hipofizi ali moram da odem da vide da li je ima na hipotaalamusu ) sve u svemu zbg tog dijabnetisa ja ne moogu da spavam duze od 4 sata konstantno.... i zbg toga se Hormon rasta ne luci :/ ! kostana starost mi je 13 i po godina :O :( ! A taj dijabetis nastaje kada nemamo ADH hormono tj. Vazopresonina ... i onda nam voda odrzava rad bubrega... I lijeci se tako sto se u nos uprska vazopresin samo jednom ^_^ i gotovo je sa problemom :D ! a sto se tice rasta moram da narucim ampulu GnRH relefacta da bi mogao da mi odredi dozu hormona rasta :D ! ne znam da li trb da sam srecan ili ne , ali u glavnom rezultati ce doci ubro cim mi dodju ampule iz hrvatske :D ! i zato ljudi manite se ovih savjeta na sajtu, ako ste u nedoumici sa rastom ili imate nesto slicno kao ja , trk kod endokrinologa dok ne bude kasno ! pozdrav ljudi <3
Hormon rasta
- poruka: 97
- |
- čitano: 118.626
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- Ćao! Ja sam Danica i skroz sam izgubljena po pitanju rasta :/ Imam 15 godina i visoka sam 161cm. Da li je ta visina premala ili dovoljna za devojku i do koliko godina bi trebalo da rastem?! :3 Pročitala sam sve o hormonu rasta i to sigurno neću da koristim :P I još nešto.. možete li da mi navedete više opcija za povećanje visine?

sto je rasla rasla je, cure rastu do prve menstruacije +2-4 cm max. al kao i u svemu postoje izuzetci pa mozda naraste i vise
Ako netko želi samo skinuti što više masti ,a naravno ne potrošiti previše love , kako dozirati hormon rasta i koliko dugo. Kakva su iskustva u tom pravcu ... onako statistički?
Teško je intervenirati u hormonalnim poremećajima, ali također je opasno
Napravit account da odgovoriš u temu staru godinu dana sa izuzetno korisnim komentarom. Vauuu, svaka čast!