HDZ SPAM - je li ovo legalno?

poruka: 44
|
čitano: 6.207
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
14 godina
Re: HDZ SPAM - je li ovo legalno?
Drago kaže...

Shvaćam da je samo primjer, ali Bug nikome ne dijeli registirane adrese i mailove, čak ih ni sami ne koristimo za bilo što drugo osim za ono za što si se registrirao.

Imamo nekoliko baza s osobnim podacima (pretplatnici, Bug forum, itd.) svaka je legalno prijavljena i podatke nikome ne dijelimo niti adrese koristimo na bilo koji način koji nije vezan uz konkretnu uslugu za koju su prikupljene. 

Sta je onda ovo?

(╯- , -)╯︵ ┻━┻
13 godina
protjeran
R4zOR229 kaže...

Ovo je jos dobro, drug Zoka salje personalizirana pisamca na adresu.

ja sam ga ovako 

18 godina
OriginalEXE kaže...

Sta je onda ovo?

:-)

This space for rent!
17 godina
ddarknessfairyy kaže...
morrisoN kaže...

Dobio sam u inbox mail (slika kao prilog).

Je li ovakvo neželjeno mailanje legalno i ako nije kome se obratiti?

Ok idemo redom izmjenom zakona od prije par godina e-mail adresa spada u osobne podatke.

"Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na fizičku osobu koja je identificirana ili se pomoću tog podatka može identificirati na osnovi identifikacijskog broja (OIB-a), imena i prezimena i adrese stanovanja, e-mail adrese, podataka o stručnoj kvalifikaciji, radnom mjestu, bankovnim računima, kreditnoj zaduženosti i sl. Svaka fizička osoba u Hrvatskoj, bez obzira na državljanstvo ili prebivalište, ima pravo na zaštitu osobnih podataka."

Tvoja e mail adresa ne smije se koristiti u nikakvoj promidžbi ukoliko nisi na to pristao ili ti nisi učinio tu adresu javnom, tj javno ju objavio. 

"Izravna promidžba i prodaja, uporabom elektroničkih komunikacijskih sustava, uključujući SMS i MMS poruke, dopuštena je samo uz prethodno pribavljenu privolu fizičke osobe - pretplatnika ili korisnika usluga."

E sad ovo objavio javno bi ti bilo da si ju negdje u neku svrhu javno napisao. Npr ostaviš oglas na njuškalu i kao kontakt ostaviš e mail adresu. Tad je adresa javno objavljena i može se koristiti u promidžbi, tako da ti mogu slobodno slati na tu adresu reklame za tenisice ili kremu protiv čukljeva 

Ukoliko ju nisi objavio nigdje i nisi dao dozvolu za korištenje adrese u tom slučaju ako dobivaš reklame od treće strane radi se o zloupotrebi osobnih podataka. Za to je odgovoran AZOP tj agencija za zaštitu osobnih podataka koja onda kažnjava voditelja zbirke koji je tvoju mail adresu dao nekome.

Npr ti svoj mail daš pri registraciji na Bug forumu i nigdje ne pristaneš da ga oni dalje dijele, već samo da ga koriste za komunikaciju s tobom bla bla. Bug tvoju adresu podjeli sa firmom Pere Perića koji te kasnije zatrpava oglasima. U tom slučaju ako si siguran da je Bug dao tvoju adresu prijavljuješ AZOP-u a oni dalje poduzimaju mjere.

Što se tiče izbora. Zabranjeno je svako poticanje pojedinačnog birača da glasa za određenu stranku bilo to sms-om, mms-om, telefonskim pozivima, mailovima ili na kućnom pragu. Znači mogu te maltretirati reklamama po raznim internet portalima, jumbo plakatima, letcima u svim sandučićima u naselju, ali ne smiju slati poruke direktno tebi.

E sad tu love u mutnom, s onom forom da si se prijavio na određenu stranicu a oni tamo u 15 paragrafu pišu da surađuju sa tom i tom strankom. Tu im ne možeš ništa. Ali ukoliko je mail(ili sms) poslan tebi osobno možeš prijavit. Prijavljuje se HAKOM-u, GONG-u ili DIP-u.

Iako ih je lakše ignorirat nego se natezat s njima.

Hvala na iscrpnom odgovoru, no postoji jedna "kvaka" - ja sam državljanin BiH ;)

morrisoN
10 godina
zeroname kaže...

Pa fašist je svatko tko zastupa konzervativnu crkvenu nacionalističku ideologiju. Ta ideologija podrazumjeva uklanjanje svih ostalih tko je druge vjere i boje kože. HDZ i HSP bi da mogu napravili genocid nad Srbima i Židovima jedino što ih sprječava je civilizirani svijet pa moraju glumit da su liberalni. Isto tako ti ne pljačkaš banku jer znaš da bi završio u zatvoru. Da nema drugih jakih sila Hrvatska bi vrlo brzo postala nova NDH.

Prvo saznaj sto je fašizam i nacizam pa govori o tome. Ovako se samo sramotiš. A mogao bi usput i pogledati sto je moderni konzervatizam.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
13 godina
protjeran

Ugasio malo addblock da vidim gdje sve političar iiskaču, al di Plenki iskoči na indexu, to je realno kao da se Šeks napije vode ili soka 

KLIK

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.9.2016 15:14 (Silent horror1992).
12 godina
neaktivan
morrisoN kaže...

Hvala na iscrpnom odgovoru, no postoji jedna "kvaka" - ja sam državljanin BiH ;)

Onda si nadrapao  U svakom slučaju, GONG ima i u BiH pa možeš njima prijavit. 

Come out, come out wherever you are. So lost in your sea. Give in, give in for my touch. For my taste for my lust
16 godina
neaktivan

Na mogu shvatiti te budale koje šalju mailove ili personalizirana pisma da ću ja na račun toga glasati za njih, upravo suprotno, ni za jedne ni za druge.

Za zahvalu klikni na Hvala
9 godina
protjeran

Pređite na yahoo.com pa nećete dobivati ta sranja.

10 godina

Pa za koga nego za HDZ! 

16 godina
neaktivan

Dobro je pa Gmail automatski sprema takove mailove u Spam folder. Pa danas sam dobio mail od HDZ-a (drugi u zadnja 3 dana ali 2 različite mail adrese), SDP-a (drug Zoka) i MOST-a (ovo zadnje je više radi prijave za rad kao nadglednik izbora iduću nedjelju, sve se može preko veze ;) )

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
9 godina
protjeran

Gdje vi ljudi objavljujete svoje mail adrese da vas tako spamaju.

Nisam dobio spam poruku ne sjećam se od koje godine.

12 godina
neaktivan

Isto sam dobio, neznam odakle im moj mail uopce

Battlelog: D3lBoy-00
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice