Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.969
|
čitano: 991.131
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Moram se pohvaliti novom pedalom koju sam dobio. {#}

To je ibanezova super metal SML pedala stara oko 30 godina i ima mi savršen sound,najbolja do sad koju sam imao što se tiče rock/metal sounda.

Nema nikakve recenzije na yt pa sam ju snimio i stavio na youtube.

Nadam se da će vam se svidjeti sound kao meni {#}

Sound pedale uz glazbu: riffovi i solo

Sound same pedale bez ikakvog editiranja,sirovi zvuk iz pojačala!

Zavist nije ništa drugo nego mržnja prema tuđoj superiornosti!
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 11:55 (josip2104).
16 godina

Predivno

LOL EUNE: slinA
11 godina
neaktivan

Evo mene ce frend poceti ovaj petak uciti svirati.. Imate li koju smjernicu za pocetnika? :)

16 godina
neaktivan
Re: Gitare i sve vezano uz njih
$Mikulich$ kaže...

Evo mene ce frend poceti ovaj petak uciti svirati.. Imate li koju smjernicu za pocetnika? :)

ovisi kako te frend bude učio..ja kad sam krenio svirat nisam znao držat gitaru u rukama pa sam krenio od toga, a inače ostalo, učio sam akorde, i to "osnovne" (A, Am, C, D, Dm, G, E, Em), kad sam shvatio gdje se šta nalazi, kako mjenjati akorde u što kračem roku, uzeo sam si par pjesama, famozni Roštilj od Hladnog piva i Balkan od Azre i krenio sam po tome dok nisam uhvatio ritam odprilke i dok nije počelo zvučat na pjesmu, i nakon tjedan i pol dva od kad sam primio gitaru u ruke, svakodnevnog sviranja od po 4-5 sati, to sam naučio i onda dalje sam pičio po svemu što sam našao i što mi se svidilo i što sam mogo svirat..onda kasnije naravno došla je potreba da naučim akorde u bareu, e tu počeo gubit volju za sviranjem tako da mi je bilo potrebno skoro pa više od pola godine da to svladam i to jedva, poslje toga kada sam to naučio nije mi bilo kraja, svirao sam sve i svašta. sada nakon tri godine, sve to mi je dosadilo i počeo sam učit skale i malo više uči u teoriju (žao mi je što nisam i prije) jer sad tek vidim koliko mi to znači i koliko sam zapravo glazbeno "nepismen"..ali eto ukratko, uglavnom u početku akorde učit da možeš nešto i zasvirat da ne bi ubrzo odustao od gitare isfrustriran teorijom..ako sam što krivo reko neka me neko ispravi. inače imaš dobru stranicu na netu, gitare.info, tamo si pogledaš, imaš dosta toga objašnjeno. pozz i sretno!

I See Offline People ! Mladim djevojkama podešavam CONFIG SYSe i pravim AUTOEXEC BATe ... :D
13 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:12 (royalhero).
11 godina
neaktivan

Evo nakon 5 sati ucenja, gotov sam za danas i uspio sam savladati A-mol, A-dur i D-mol, D-dur jos ne mogu savladati jer su mi prsti previse ukoceni ali se trudim... Koristim klasicnu gitaru Yamaha C-40 koja mi se svida ali ju moram mijenjati jer je model za desnjake a ja sam ljevak 

13 godina

.

15 godina
neaktivan
$Mikulich$ kaže...

Evo nakon 5 sati ucenja, gotov sam za danas i uspio sam savladati A-mol, A-dur i D-mol, D-dur jos ne mogu savladati jer su mi prsti previse ukoceni ali se trudim... Koristim klasicnu gitaru Yamaha C-40 koja mi se svida ali ju moram mijenjati jer je model za desnjake a ja sam ljevak 

Jedan savjet od mene kao ljevaka (sviram kao dešnjak), uči gitaru svirati kao dešnjak. U početku ti je skroz svejedno jer ne znaš ništa ni s lijevom ni s desnom rukom. Kasnije će ti to olakšati život kod kupnje gitare jer većina modela je rađena za dešnjake. Isto tako, ako nekada budeš trebao malo zasvirati na tuđoj gitari imati češ problem. 

Koliko vidim po slikama, yamaha c-40 je simetrična tako da paše za svaku ruku, trebaš samo obrnuto poredati žice ako hoćeš svirati kao ljevak. Ali još jednom napominjem, uči svirati kao dešnjak, nema razlike u početku.

MUST visit :D http://www.youtube.com/user/ZOJAmoviesProduction?feature=mhee
16 godina
neaktivan

Yo ljudovi. Možda će pitanje bit malo pretencioznog karaktera, ali, znate li ima li negdje online za kupiti neke specijalne trzalice? Ono tipa rađene na osnovu teorije relativnosti, antimaterije i tih gluposti lolol.

15 godina
odjavljen

Na ebayu :)

Ne znam na kakve točno ciljaš, ja znam za one koje su kao za brzo sviranje, imaju savijen kraj pod nekih 30°, ovako nešto:

http://e.fastcompany.net/multisite_files/fastcompany/imagecache/1280/poster/2012/10/3002102-poster-942-dont-reinvent-wheel-reinvent-guitar-pick.jpg

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Na ebayu :)

Ne znam na kakve točno ciljaš, ja znam za one koje su kao za brzo sviranje, imaju savijen kraj pod nekih 30°, ovako nešto:

http://e.fastcompany.net/multisite_files/fastcompany/imagecache/1280/poster/2012/10/3002102-poster-942-dont-reinvent-wheel-reinvent-guitar-pick.jpg

Ciljam na to da ne želim da mi trzalica dok soliram primjerice radi spinove tipa Tortex Shittex, Fender, i ostale glupe njima slične trzalice.

Sad sam vidio neke "kaktus trzalice" i "SmoPicks". Navodno dizajnirane za samog boga.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 22:09 (4ucker).
17 godina
neaktivan
4ucker kaže...

Ciljam na to da ne želim da mi trzalica dok soliram primjerice radi spinove tipa Tortex Shittex, Fender, i ostale glupe njima slične trzalice.

Daj sad to malo prevedi? :D

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
4ucker kaže...

Daj sad to malo prevedi? :D

Hahaha, ispričavam se na aljkavom pojašnjenju, dakle prosto da ne klize, bile meni ruke suhe, znojne itd itd. Pobogu, sviram godinama sad već, znam kako držat trzalicu. Valjda sve te po 4 kune imaju takvo trollovsko svojstvo.

16 godina
neaktivan

S obzirom da imam na stolu par nekih fender trzalica i spominju se spinovi, možda mu trebaju samo trzalice s hrapavijom površinom da ne kližu po prstima <.<

Ja imam neke dunlop koje imaju istočkan gornji dio pa fino se uhvate za prste :P

*edit: pretekao me :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 22:12 (Dr. Zoidberg).
11 godina
neaktivan
Dr. Zoidberg kaže...

S obzirom da imam na stolu par nekih fender trzalica i spominju se spinovi, možda mu trebaju samo trzalice s hrapavijom površinom da ne kližu po prstima <.<

Ja imam neke dunlop koje imaju istočkan gornji dio pa fino se uhvate za prste :P

*edit: pretekao me :)

Iako tek ucim svirati, ubacit cu se sto se trzalica tice, kao sto Zoidberg kaze, Dunlop su super trzalice, koristio sam one obicne od par kuna i nonstop su mi klizile iz prstiju (dosta mi se ruke znoje), i frend mi je dao Dunlop trzalice...posto su istockane uopce ne klize pa mi je i lakse "svirati"

13 godina

Svim početnicima trzalice ispadaju iz ruke, nema veze znojiš li se ili ne. Oni pričaju o nečemu drugom, to tvoje ispadanje će proći sa još malo viježbe, samo nastavi. :)

Meni su Fender Medium vrh trzalice, ali nikad ih nemam, tako da sam na Dunlopu većinom.

16 godina
neaktivan

Za Dunlopove Tortex/Ultex/??tex mi je čudno da ti se skližu, jer meni rijetko kad ispadnu, pgotovo tortex, tako da probaj malo mijenjat način na koji držiš trzalicu.

A ako ti baš treba neka sa super-gripom, ja mislim da je po meni najbolja Max-Grip serija od dunlopa i Jazz 3.

O_O
13 godina

.

15 godina
neaktivan

Koliko ima smisla staviti neki bolji pickup na squier strata, hoću li osjetiti neku bitniju razliku u zvuku? Razmišljam o seymour duncan ssl1. Dali je preporučeno zamijeniti sva tri pickupa ili ovaj jedan može normalno raditi na svojoj poziciji neovisno o ostalima?

MUST visit :D http://www.youtube.com/user/ZOJAmoviesProduction?feature=mhee
17 godina

Ja sam bio raskopo kompletnu elektroniku na squieru i to ti je zivi uzas, ako ces mjenjat mjenjaj kompletno. Znam da su pickupovi bili s nekim voskom zacementirani pa je bilo problema kod mjenjanja, a da ne pricam o kvaliteti elektronike i o zicama koje su sve jednobojne pa se izgubis kod svega. Nisam stavljo nista pretjerano skupo nego nekakve rucno motane pickupove koje sam uzeo od nekog frajera i ebayu. I osobno nisam bas cuo pretjeranu razliku, al ja sam gluh sta se tog tice...

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ]
16 godina
neaktivan
zOjA26 kaže...

Koliko ima smisla staviti neki bolji pickup na squier strata, hoću li osjetiti neku bitniju razliku u zvuku? Razmišljam o seymour duncan ssl1. Dali je preporučeno zamijeniti sva tri pickupa ili ovaj jedan može normalno raditi na svojoj poziciji neovisno o ostalima?

Zamisli da ideš na sliku u Paintu gdje si nacrtao penis na bijelu podlogu stavit Pikasov potpis. Nema smisla.

13 godina
neaktivan

Pozdrav!Molim vas neka preporuka gitare za početnike..

15 godina
odjavljen
Laser365 kaže...

Pozdrav!Molim vas neka preporuka gitare za početnike..

Fender stratocaster 57' custom.

Svi smo mi Mentalist.
13 godina
neaktivan

Pardon nisam napomenuo da bi trebao klasičnu, neku jeftinu za početnike da se naučim prvo, a kasnije bi onda električnu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2014 14:31 (Laser365).
13 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:11 (royalhero).
14 godina
neaktivan

Renoviranje gitare :)

Zavist nije ništa drugo nego mržnja prema tuđoj superiornosti!
13 godina

Ekstra clean sound imaš.

BTW, evo jednog sherdda sa sela. :D

11 godina
neaktivan

evo vec neko vrijeme ucim svirati, ali imam veliki proble, ne mogu pravilno ni trzati niti ista jer sam uzasno napet, kada trzam na 35 bmp cijela ruka mi se ukljucuje, od zgloba do ruke a tip koji me uci kaze da se to ne smije dogadati i da me jako ogranicava te da se moram nauciti opustiti..

Znate li mozda neku vjezbu opustanja? ja sam poprilicno cijeli zivot napet i zapravo ne znam kako se opustiti 

16 godina
neaktivan
$Mikulich$ kaže...

evo vec neko vrijeme ucim svirati, ali imam veliki proble, ne mogu pravilno ni trzati niti ista jer sam uzasno napet, kada trzam na 35 bmp cijela ruka mi se ukljucuje, od zgloba do ruke a tip koji me uci kaze da se to ne smije dogadati i da me jako ogranicava te da se moram nauciti opustiti..

Znate li mozda neku vjezbu opustanja? ja sam poprilicno cijeli zivot napet i zapravo ne znam kako se opustiti 

Kreni se drogirat.

14 godina
neaktivan

Tak je i meni bilo u pocetku.

A onda sam se navuko na kokain. Da vidis sto trza.

Salim se. Pa razgibavaj malo zglob, vrti saku, i stalno vjezbaj ritam. :=)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice