Faktograf

poruka: 18
|
čitano: 3.202
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Faktograf - sudac za tocno/netocno

Pozdrav,

Smijemo li ovdje raspravljati o navedenoj organizaciji koja djeluje u HR na stranicama Facebooka ?

Djeluje li jos negdje ?

Kako je uopce doslo do osnivanja i davanja prava na stavljanje cenzure i odlucivanja sto je tocno a sto ne ?

Kakvi li su strucnjaci u tom timu ?

Tko financira te ljude ?

Truth in engineering.
3 godine
Re: Faktograf - sudac za tocno/netocno
Batista kaže...

Pozdrav,

Smijemo li ovdje raspravljati o navedenoj organizaciji koja djeluje u HR na stranicama Facebooka ?

Djeluje li jos negdje ?

Kako je uopce doslo do osnivanja i davanja prava na stavljanje cenzure i odlucivanja sto je tocno a sto ne ?

Tko financira te ljude ?

Što je bilo? Razotkrili su tvoju omiljenu teoriju zavjere pa si se uznemirio.

12 godina
Re: Faktograf
Jer je izguglat riječ faktograf i pročitat odjeljak 'o nama' nemoguć zadatak prosječnoj žabi...

https://faktograf.hr/o-nama/
8 godina
Batista kaže...

Pozdrav,

Djeluje li jos negdje ?

Tko financira te ljude ?

Ajde ajde, reci ti stričeku, sto su ti tocno cenzurirali?

Da je Covid ne postoji? Da vazektomija lijeci rak? Da je Donald zapravo Isus?

Nisam sigurno dva tjedna pratio "alternativne cinjenice" ekipu, zanima me do kuda su vratnice dogurale.1

11 godina
sexytoiletpaper kaže...
Batista kaže...

Pozdrav,

Djeluje li jos negdje ?

Tko financira te ljude ?

Ajde ajde, reci ti stričeku, sto su ti tocno cenzurirali?

Da je Covid ne postoji? Da vazektomija lijeci rak? Da je Donald zapravo Isus?

Nisam sigurno dva tjedna pratio "alternativne cinjenice" ekipu, zanima me do kuda su vratnice dogurale.1

Ako se dobro sjecam, kad su bili izbori u Zagrebu za gradonacelnika neke novine su objavile anketu u kojem Skoro prolazi u drugi krug i oni su rekli da je to fake news na kraju je Skoro prosao u drugi krug a ovi ispali budale. 

6 godina
Faktograf

Dat cu svoje misljenje o faktografu, potrudit cu se da bude sto objektivnije (opet, iz mog aspekta)..

Faktograf je bio poprilicno neutralan i realan (poceo sam ih pratit kad sam primjetio na soc. mrezama da redovno usutkavaju teoreticare zavjera poput ravnozemljasa i 5g-ce-nas-sve-ubit). Sa pojavom corone je, medjutim, izgubio tu neku nepristranost, ima bezbroj primjera kada nisu cenzurirali velike medije, a trebali su (isto zbog iznosenja kasnije dokazano netocnih tvrdnji), ali opet, kako funkcionira citav svijet, tako i oni.

Ne mogu si pucat u koljeno i to razumijem. Isto tako znam da mora bit neki vid kontrole na soc. mrezama, jer broj tih teoreticara zavjera raste iz dana u dan, mislim da nije fact-checkera da bi sve poznatije soc. mreze licile na inacicu abovetopsecret foruma sa blesavim teorijama. 

73 DE 9A3BGG
15 godina
Batista kaže...

Pozdrav,

Djeluje li jos negdje ?

Tko financira te ljude ?

takve organizacije postoje svuda. Impressum im ne sadržava nikakvo ugledno ili stručno ime (naprotiv!) da bi se mogli nazivati nekakvim autoritetima za istinu.
Financiranje je transparentno pa provjeri sam, mislim da se uglavnom financiraju kao tipičan NGO dakle 95% proračun, 5% donacije.
Osnovali su se sami kao trgovačko društvo, a pravo na cenzuru im je dao onaj tko upravlja medijem koji se cenzurira, valjda su pristupili Facebooku i ponudili nešto. To je mogao učinit bilo tko, pa i ti i ja ako smo zainteresirani.
Jesu li vjerodostojni? Uglavnom da, bar kad se radi o jednostavnim stvarima koje je ionako lako provjeriti, ne mislim da su zlonamjerni već jednostavno nesposobni. Već se više puta pokazalo da su njihove "provjerene činjenice" potpuno netočne, a kad im se ukaže na to prave se ludi.
Zaključak - pretežno beskorisna organizacija, ako želiš provjeriti informacije učini to sam.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2022 9:37 (jozef).
8 godina
jozef kaže...
Batista kaže...

Pozdrav,

Djeluje li jos negdje ?

Tko financira te ljude ?

takve organizacije postoje svuda. Impressum im ne sadržava nikakvo ugledno ili stručno ime (naprotiv!) da bi se mogli nazivati nekakvim autoritetima za istinu.
Financiranje je transparentno pa provjeri sam, mislim da se uglavnom financiraju kao tipičan NGO dakle 95% proračun, 5% donacije.
Osnovali su se sami kao trgovačko društvo, a pravo na cenzuru im je dao onaj tko upravlja medijem koji se cenzurira, valjda su pristupili Facebooku i ponudili nešto. To je mogao učinit bilo tko, pa i ti i ja ako smo zainteresirani.
Jesu li vjerodostojni? Uglavnom da, bar kad se radi o jednostavnim stvarima koje je ionako lako provjeriti, ne mislim da su zlonamjerni već jednostavno nesposobni. Već se više puta pokazalo da su njihove "provjerene činjenice" potpuno netočne, a kad im se ukaže na to prave se ludi.
Zaključak - pretežno beskorisna organizacija, ako želiš provjeriti informacije učini to sam.

Ajde mi daj par primjera sa linkovima na primjere molim te.

15 godina
sexytoiletpaper kaže...
jozef kaže...
Batista kaže...

Pozdrav,

Djeluje li jos negdje ?

Tko financira te ljude ?

Ajde mi daj par primjera sa linkovima na primjere molim te.

Imaš gore jedan direktno ispod tvog posta. Ako si lijen potražiti sam zaposli tajnicu. :-P

15 godina
Batista kaže...

Pozdrav,

Djeluje li jos negdje ?

Tko financira te ljude ?

jozef kaže...
Batista kaže...

Pozdrav,

Djeluje li jos negdje ?

Tko financira te ljude ?

za financiranje im je navedeno pod "o nama":
"Pokretanje Faktografa financijski su podržali National Endowment for Democracy (NED), zaklada TechSoup i Državno tajništvo Sjedinjenih Američkih Država (projekt pokretanja Faktografa je djelomično financiran kroz potporu Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu).

Rad Faktografa tijekom godina se financirao kroz projekte osvojene na natječajima NED-a, Googleovog The Digital News Initiative Innovation Funda (putem projekta Mozaik veza), BTD-a, Agencije za elektroničke medije, Europske unije kroz program Europa za građane, Europske komisije (Directorate-General for Communications Networks, Content and Technology) te kroz Facebookov Third Party Fact-Checker program."

13 godina
Faktograf

Problem s fekt čekerima je što se nerijetko ponašaju kao da je njihova "presuda" sveto pismo uklesano u kamen no i dalje se radi o ljudima koji griješe te koji mogu biti korumpirani, pod utjecajem neke treće strane i tako to.

Uglavnom, ne treba ih shvaćati preozbiljno već probati osobno deducirati istinitost nekog izvora informacija jer nerijetko se radi o prezentiranju vlastitog pristranog mišljenja kao objektivne i nepristrane "presude".

Dovoljno je primijetiti da su neki od njih počeli fekt čekirati satiru te su naknadno čak i uveli posebnu oznaku za takve članke.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
7 godina
Faktograf

Tko financira? Šoroš, Gejc, Blind... Blink... Bildermajer i Rokafeler 

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2022 15:19 (Al Crane).
15 godina
Faktograf

Napises da su gej ljudi udareni u glavu i odmah crveni......a ako su se hoomoseksualci takvi rodili onda su se i pedofili isto takvi rodili etc.....

To Each His Own.
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2022 15:38 (lmutak).
7 godina
Faktograf

Fakt je da se svi rađaju s ugrađenim seksualnim nagonom. Samo su neke manifestacije tog nagona u nekim slučajevima društveno prihvatljive, u nekim nisu. I to je isto fakt.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
17 godina
Re: Faktograf
VladRi kaže...

fina zarada u 2021...

Da... Morali su cenzurirat u svrhu Pfizera - to je ono sto me konkretno smeta...

Svicarska odbacila neke kljucne mjere.

Stavi to na face pa da vidis upozorenja... Prije nekih mjesec dana stavio sam snimak kako neki Kanadski drzavnik objasnjava ljudima da skinu maske za vrijeme sastanka i to je bilo opasno za okolinu te mi je poslano upozorenje.

Sada Svica ukida nosenje maski - nemoj zezat...

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2022 19:43 (Batista).
7 godina
Faktograf

To što Švicarska ukida maske (samo ponavljam, nisam provjeravao u kolikoj mjeri, tj. vrijedi li i za osoblje u operacijskim salama ili farmakološkim pogonima) ne diskvalificira fakt da maske u nekoj mjeri ograničavaju aerosolno rasprostiranje respiratornih virusa.
Ljudi vole miješati fakte s političkim odlukama, koje mogu i ne moraju biti opravdane ili uopće utemeljene na faktima, jer su donesene iz nekih drugih motiva. Neće sad valjda faktograf ići cenzurirati fakt da je donesena jedna politička odluka, niti propitkivati njenu ispravnost?
Naravno da će i kod nas svi biti zainteresirani (osim javnozdravstvenih radnika i socijalnih ustanova) da tako, eto slućajno uoći turistićke sezone, sve se može vratiti u staru normalu što je više moguće. A poslije se opet stignemo crveniti na regionalnim i svjetskim epidemiološkim kartama.
I uopće je glupo tu obavezu nošenja maski uzimati kao neko mjerilo, kad ih masa ljudi nosi preko k... ovaj, ispod nosa, gdje god se okreneš. Da nije možda taj kanadski državnik zagovarao kakvu pseudoznanstvenu tezu nagovarajući ljude da skinu maske?

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2022 21:16 (Al Crane).
17 godina
protjeran
Faktograf

Faktograf i slične stranice za cenzuru, autocenzuru i protuobavještajno djelovanje su samo dio tvz. Minstarstva Istina. Ovakve i slične informacijekse platforme u prošlosti bile posredno/neposredno vezane za obavještajne i protuobavještajne službe/operacije, pa tako da se zna odakle vjetar puše. Npr. u današnje vrijeme Belingcat je jedan od takvih ispostava američkih tajnih službi. Ovo sve skupa nije ništa novo, jer nije Orwell napamet pisao i svatko tko je živio u doba Hladnog rata zna o čemu je riječ. Totalitarizam nikad nije nestao, već se vrlo lijepo uklopio u 'demokraciju'.

U današnje vrijeme je vrlo teško razlikovati ili naći prave informacije, jer na Internetu miakd više šuma, ometanja i laganja i postalo ga je  vrlo teško koristiti kao izvor informiranja običnog puka. Može se korisiti nekakve alogoritme, ali korištenje ljudskog mozga na ispravan način je još uvijek broj jedan po tom pitanju. Problem je da vrlo velika većina populacije koristi mozak vrlo ograničeno. Ono čisto bazično, tek toliko da prežive i komuniciraju sa ostalim članovima zajednice/košnice.

Meni je tragikomično šta znam prije onih analfabeta iz Vlade i Faktografa da npr. onaj sovjetski dron nije nikad imao 40 kila ekspoloziva u sebi i da su ga po dometu mogli samo Ukrajinci lansirati ili da oni ukrajinski marinci nisu bili maskarirani na Zmijskom otoku.

You are like Michael Jordan of being a son of a bitch!
7 godina
Faktograf

E neka je memi otkrio istinu! 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice