Ekskruzija Prag

poruka: 32
|
čitano: 23.682
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Ekskruzija Prag

Znaci zanima me jel tko bio u pragu...iskustva,sta triba vidjet,gdje izac...sta kupovat(piće i ostalo)
I koliko nosit love za 7 dana... 

16 godina
neaktivan
Ekskruzija Prag

Pozdrav,skucajno vidi temu.

Sad u 9mj. idem i ja u Prag ali ja cu biti 3 dana s tim da cu biti jos u Becu,Drezdenu,Budippesti i ne sjecam se jos gdje nije bitno,pa bi isto volio znati gdje sta ima zanimljiv,koja diskotekica i također znamenitosti.

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
15 godina
Ekskruzija Prag

Prva asocijacija. {#} i nadjenih 10e na podu kad najvise treba... 

Od znamenitosti ti preporucujem Astronomski sat jer se niceg vise ne secam, toliko o njihovoj zanimljivosti. :D Nas su jedno vece izveli u pivnicu, ali meni pivo nije bilo nista posebno, skoro kao i nase. Ali nemoj se oslanjati na to previse jer su nam rekli kasnie (a i mogli smo sami zakljuciti po izgledu) da pivnica nije nekog kvaliteta. Bili smo smesteni u Hotelu Top. Sasvim solidan i jako velik hotel, sa izvrsnom hranom (mi smo imali dorucak i veceru).  Sto se tice para meni je bilo dovoljno 250 e (ali mi smo isli Bec-Prag-Budimpesta). I zamolite tamo vodica da vas uputi koji je kurs najbolji, jer jako variraju kursevi. Ako budete isli sami verovatno cete naici na neki super povoljan kurs koji pise velikim slovima, ali on vredi samo za razmenu preko 100e.

Da, tamo ti je skoro sve nasa muzika (uglavnom krece sa stranom, ide preko 90tih i zavrsava se sa nekim normalnijim narodnjacima)...

Nije zlo...
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.8.2012 12:14 (pirat01).
16 godina
neaktivan
Re: Ekskruzija Prag
pirat01 kaže...

Prva asocijacija. {#} i nadjenih 10e na podu kad najvise treba... 

Od znamenitosti ti preporucujem Astronomski sat jer se niceg vise ne secam, toliko o njihovoj zanimljivosti. :D Nas su jedno vece izveli u pivnicu, ali meni pivo nije bilo nista posebno, skoro kao i nase. Ali nemoj se oslanjati na to previse jer su nam rekli kasnie (a i mogli smo sami zakljuciti po izgledu) da pivnica nije nekog kvaliteta. Bili smo smesteni u Hotelu Top. Sasvim solidan i jako velik hotel, sa izvrsnom hranom (mi smo imali dorucak i veceru).  Sto se tice para meni je bilo dovoljno 250 e (ali mi smo isli Bec-Prag-Budimpesta). I zamolite tamo vodica da vas uputi koji je kurs najbolji, jer jako variraju kursevi. Ako budete isli sami verovatno cete naici na neki super povoljan kurs koji pise velikim slovima, ali on vredi samo za razmenu preko 100e.

Da, tamo ti je skoro sve nasa muzika (uglavnom krece sa stranom, ide preko 90tih i zavrsava se sa nekim normalnijim narodnjacima)...

Pa da tako i ja idem Bec-Prag-Budimpesta joos i Drezden,znaci bice dovoljno 250 eurica.

14 godina
protjeran
cijene su gore slicne ka vamo??
oono i u klubovima i inace?

p.s.. hoteli kad se ide na ekskurzije su uvik negdi van grada?
16 godina
neaktivan
znatizelno kaže...

Prije 3-4 godine su hoteli svima bili u centru, kako je sada, nemam pojma, ali nema mi logike.

Prag mi je ostao u lijepom sjećanju, dobro i jeftino pivo, dobra i jeftina trava, dobra i jeftina spiza. 

U klubove nisam ni išao, ja i ekipa smo švrljali svugdje i bolje se zabavili nego ovi u klubovima, obavezno potraži Pub Atmosfera. Ako ti bude upola dobro kao nama tamo, bit će ti ludilo, a mi smo ga skroz slučajno našli. 

BTW Imaš par naših starih tema

Maturalac - Prag

Maturalac-Španjolska-dojmovi (u ovome imaš svega, i Praga, i Španjolske, Njemačke,... neovisno o naslovu) 

Maturalac

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.8.2012 23:45 (Mitsuoka).
15 godina
neaktivan
znatizelno kaže...
cijene su gore slicne ka vamo??
oono i u klubovima i inace?

Hotel u kojem sam ja bio (Opatov) je u gradu.

Iz mog iskustva klopa i cuga je nešto jeftinija nego kod nas, ostale gluposti su cjenovno tu negdje kao i kod nas.

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
14 godina
protjeran
po cemu je taj pub tako poseban.... :)
16 godina
neaktivan

Dobra muzika (ne ono tehno/house/etc smeće koje se svugdje pušta), dobra ekipa, svi se zaj.ebaju, dobro pivo,... jedino zna bit malo prevruće. 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
Ekskruzija Prag

evo prijatelji krecem veceras u 22h u Prag (ekskurzija) :)

14 godina
tpg kaže...

Uživaj. {#}

Aut vincere, aut mori!
15 godina
neaktivan
tpg kaže...

Sretno, zbari koju čehinju :)

17 godina
odjavljen
Ekskruzija Prag

Bio sam na skolskom izletu u Prag-u i pamtim ga samo po dobrim stvarima. Ljudi su kulturni (ljudi puse pred kantom za smece i pepeo bacaju u nju), opusteniji (zivot nije ubrzan kao u ZG, nema tolko nadrkanih i sl.). Osjeti se da je to druga kultura. Cijene hrane su slicne kao kod nas, dok je pivo nesto jeftinije. Uglavnom odlican grad, ne moze vam biti lose.

http://isvijet.com.hr
14 godina
Edge kaže...

Bio sam na skolskom izletu u Prag-u i pamtim ga samo po dobrim stvarima. Ljudi su kulturni (ljudi puse pred kantom za smece i pepeo bacaju u nju), opusteniji (zivot nije ubrzan kao u ZG, nema tolko nadrkanih i sl.). Osjeti se da je to druga kultura. Cijene hrane su slicne kao kod nas, dok je pivo nesto jeftinije. Uglavnom odlican grad, ne moze vam biti lose.

ja se sjecam super jeftinih hot dogova za kunu i pol, 13 il 18 kruna, i to jos nafrlji raznovrsne salate i neznam cega, a ne ovo kod nas 14 kn hot dog samo sa senfom. prag rulez

15 godina
neaktivan
Cryogenic kaže...

ja se sjecam super jeftinih hot dogova

I ogromnih, meni je hrenovka izvirivala skoro 5 centimetara sa obje strane iz već prilično dugačke kifle :D

Sad mi je žao što to nisam slikao, takav hot dog nigdje drugdje nisam vidio. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 21:31 (rustweaver).
17 godina
odjavljen
Ekskruzija Prag

A tek kak smo se u KFC-u ubijali. Dobis praznu casu i tocis soka kolko oces. :D

Al sad KFC nije tolko fora kad je doso i kod nas. :p

http://isvijet.com.hr
16 godina
neaktivan
Ekskruzija Prag

Ljudi evo dosao sam jutros iz Praga,sta da vam kazem nego da je to jedan od najbolji gradova koje sam posjetio,preludo mi je bilo,prelijep grad sa starom bastinom,predobra karlovy lazne jer sam se preludo proveo i jos mnostvo toga mogao bi vam pricati 10 dana,samo ne razumijem vas zagrebcane,bili su do mene hotel,to bi se samo tuklo,pravilo probleme,jedni su istukli nekog čeha i policija ih je pohvatala i u stanicu odvele,zbog cega to?ponasaju se kao seljacine kapu skidam pojedincima.

15 godina
neaktivan
tpg kaže...

Ljudi evo dosao sam jutros iz Praga,sta da vam kazem nego da je to jedan od najbolji gradova koje sam posjetio,preludo mi je bilo,prelijep grad sa starom bastinom,predobra karlovy lazne jer sam se preludo proveo i jos mnostvo toga mogao bi vam pricati 10 dana,samo ne razumijem vas zagrebcane,bili su do mene hotel,to bi se samo tuklo,pravilo probleme,jedni su istukli nekog čeha i policija ih je pohvatala i u stanicu odvele,zbog cega to?ponasaju se kao seljacine kapu skidam pojedincima.

jednom iz moje škole su dubrovčani ruku razbili...bila neka masovna tučnjava i dubrovčanin bacio bocu prema njemu, on išao zaštititi glavu i pogodilo ga u ruku

PRODAJEM AJVAR
17 godina
Ekskruzija Prag

nisu to zagrebcani, to vam je hrvatski mentalitet. mi hrvati gdje god došemo ponasamo se nekulturno i ko zadnje seljacine, uvijek zelimo pokazat da smo najjaci, kad zagrebcani dođu na more zahebavaju ove na moru i izazivaju tucnjavu, a kad ovi s mora dođu u zg ona izazivaju ove i opet tucnjava, a kad oni svi zajedno idu negdje van onda svi izazivaju te strance(koji nisu nikom nista napravili i vecinom ne zele sukob ali mi smo glup i nekulutran narod) s kojima se potuku kasnije. odvratno, mislim ja se osobno(i moji frendovi) volim zahebavat kad idemo na ekskurziju u neki grad, ono ludujemo po gradu, radimo gluposti i to, ali nikad nismo nekog napali ili izazivali.

16 godina
neaktivan
Ekskruzija Prag

Od znamenitosti posjetite Karlov most, Astronomski sat i pivnicu „U Flekù“ ili „Kod Fleka“. To je pivnica u kojoj je osnovan Hajduk 1911 godine. Piva im je odlicna. Iznad pivnice nekih 10 metara imate odlican restorancic sa dobrim i jeftinim gulasom kada se pozelite domace hrane. Haha. Od diskoteka koliko ja znam, najpoznatija je Karlovy lazne, znaci to je disko na 4 kata i na svakom katu svira druga muzika. Imate i nasu domacu, naravno. Nama je gorilo tu. Zatim bili smo jos u Tempelu i YES Papa club-u. Takodjer odlicno bilo. Mi smo najcesce jeli one kobasice po trgu, po 40/50 kruna. Trenutno najbolja mjenjačnica vam je kada dodje na trg, pa ispod New Yorkera s desne strane. Tu uvjek bude guzva za razmjenjivanje. 1e=24.2 krune. Nema boljeg tecaja trenutno. Mozete ponijeti i kune ako niste mogli pronaci eure, i njih mozete razmijeniti. Uglavnom, Prag je predivan grad. Sa mnostvom sadrzaja za svakoga. 

I da, obavezno se jednom napijte od Apsinta, zelenog {#}

Only God can judge me!
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 16:10 (Gman).
16 godina
neaktivan

Žutog ili crnog {#}

Te sve znamenitosti obilazis sa vodicem, bar su nas tamo vodili prije 3-4 godine.

15 godina
neaktivan
Gman kaže...

Od znamenitosti posjetite Karlov most, Astronomski sat i pivnicu „U Flekù“ ili „Kod Fleka“. To je pivnica u kojoj je osnovan Hajduk 1911 godine. Piva im je odlicna. Iznad pivnice nekih 10 metara imate odlican restorancic sa dobrim i jeftinim gulasom kada se pozelite domace hrane. Haha. Od diskoteka koliko ja znam, najpoznatija je Karlovy lazne, znaci to je disko na 4 kata i na svakom katu svira druga muzika. Imate i nasu domacu, naravno. Nama je gorilo tu. Zatim bili smo jos u Tempelu i YES Papa club-u. Takodjer odlicno bilo. Mi smo najcesce jeli one kobasice po trgu, po 40/50 kruna. Trenutno najbolja mjenjačnica vam je kada dodje na trg, pa ispod New Yorkera s desne strane. Tu uvjek bude guzva za razmjenjivanje. 1e=24.2 krune. Nema boljeg tecaja trenutno. Mozete ponijeti i kune ako niste mogli pronaci eure, i njih mozete razmijeniti. 

I da, obavezno se jednom napijte od Apsinta, zelenog {#}

vidim ispravio si se :D taman sam te ja krenio :)

PRODAJEM AJVAR
16 godina
neaktivan
Ekskruzija Prag

Nabrzinu sam pisao, pa zato. Haha {#}

Only God can judge me!
16 godina
Ekskruzija Prag

Koliko ste platili? Koliko ste bili tamo ? I koliko ste novaca uzeli sa sobom?

Pitam jer ja cu vjerovatno ic do ljeta {#}

16 godina
neaktivan
Ekskruzija Prag

Mi smo placali 2200kn cijelu ekskurziju, znaci to je u kompletu sa Becom i Tuheljskim toplicama. U Pragu smo bili u Top hotelu. Hotel je oke, sasvim pristojno. U hotelu smo bili 5 dana. Hrana je bila katastrofa. Novaca ponesite koliko god mozete, haha. Ja sam nosio oko 350e i sve sam spiskao. Sve na hranu i alkohol, iako, najvise na alkohol.

Prvu vecer smo kao najveci levati kupovali pice u hotelu, naplatili nam silu. Tek smo kasnije skontali gdje je benzinska crpka, iako je i tu poskupo bilo.

17 godina
neaktivan
Prag ili atena-zakyntos (ili nesto tako)-budva?
16 godina
neaktivan
Ekskruzija Prag

Prag je standardna destinacija. Meni Zakynthos zvuci j*beno primamljivo, tu osobno imam zelju otici. S Budvom takodjer nece pogrijesiti, iako je ona dosta skupa opcenito.

Evo par slicica :

17 godina

Ne znam kako je sada ali kad sam ja bio prije 4 godine, na benzinskoj je pivo bilo 16 kruna, a limenka 0,33 Kole i Danielsa oko 35.

U pivnicama (U Veyvodi, najčešće) smo plaćali 20-40 kruna, rakije su bile oko 30-40.

Evo gledam meni sada i pivo je jeftino i dalje dok su rakije poskupile.

Pili smo tamni Kozel i jabukovaču/šljivovicu - koje su mi ostale u sjećanju kao znatno slabije od slavonskih.

Absint mi je bio li la...

Uvjerljivo najviše što sam dao na hranu je bio Kebab na glavnom trgu - 5€. Ne računam steak restoran jer se tamo i dobije kvaliteta.

Inače u manjim restoranim su se ljutili na nas jer smo uglavnom plaćali sa 1000 kruna pa nisu uvijek imali za vratiti.

Hrana je čudna ali uvijek se može naći bolje, recimo kao u Zagrebu Bonita koja je smeće dok malo dalje imaš Pingvin koji je odličan.

Ali vi ste dali danak neiskustvu - u obilazak uvijek s ruksakom i pelješiti dućane ako vam ne daju u pivnicu. Piti u hotelu ne bih  ni na direktorskoj plaći jer ne samo da su skupi već imaju očajan izbor pića. Konfekcijska piva i internacionalni alkohol.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
Ekskruzija Prag

kupovina bilo cega u hotelu je smrt za novcanik.

16 godina
neaktivan
Ekskruzija Prag

Mi smo u hotelu prvu vecer kupili bocu Absolut votke, bocu Jack Danielsa, bocu Johnnie Walkera te bocu Apsinta zelenog, uz to jos par Red Bull-ova i cola. 200e racun. Na pumpi najjeftinije pivo u limenci je bio Branik. 0,5l = 23 krune. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice