Ebay - pitanje (Carina) zaključana tema

poruka: 406
|
čitano: 239.043
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Ebay - pitanje (Carina)
MarioVk kaže...

http://ips.posta.hr/IPSWeb_item_events.asp?itemid=RA169859560CN+&Submit=Submit

Sta znaci ovo zadnje, jel to znaci da ce carinit, da cu dobit zahtijev za carinu kuci il? :SS

Itko ista?

Ja jos uvijek cekam il pismo il odgovor neki od njih.. Za sad nista.. {#} 

Patike su na provjeri intelektualno vlasnistva -.-" divno, .... 

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.5.2012 13:49 (MarioVk).
15 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

nešto su počeli masno pljenit otkad je "recesija"

13 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

Ukratko jesam li u problemima ??? {#}
5/31/2012 11:09:00 AM CROATIA, 10004 ZAGREB CARINA, Record item customs information, Retention reason : Articles importation subject to restrictions import- license
5/31/2012 11:07:00 AM CROATIA, 10004 ZAGREB CARINA, Send item to customs,
5/29/2012 5:57:00 PM CROATIA, ZAGREB 10003, Send item to domestic location,
5/29/2012 4:55:00 PM CROATIA, ZAGREB 10003, Receive item at office of exchange (Inb),
5/25/2012 10:04:00 AM CHINA, BEIJING, Insert item into bag,
5/21/2012 4:29:00 AM CHINA, 200336, Receive item from customer,

15 godina
neaktivan
CovjekToplomjer kaže...

Ukratko jesam li u problemima ??? {#}

Sta si narucio?

13 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

5/22/2012 4:02:00 AMCHINA200237Receive item from customer

5/31/2012 2:43:00 PMCHINABEIJINGInsert item into bag

6/4/2012 10:05:00 AMCROATIAZAGREB 10003Receive item at office of exchange (Inb)

6/4/2012 10:42:00 AMCROATIAZAGREB 10003Send item to domestic location

6/5/2012 8:14:00 AMCROATIA21004 SPLIT CARINASend item to customs

6/5/2012 8:17:00 AMCROATIA21004 SPLIT CARINARecord item customs information
Retention reason : Awaiting presentation to customs commissioner

6/5/2012 12:01:00 PMCROATIA21004 SPLIT CARINAReturn items from customs 1

Oce li mi ovo moci doci sutra, iz Splita sam odma blizu carine i ureda?

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 16:05 (w100).
13 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

Jel zna netko što se događa kada mi trebaju stići 2 predmeta, pojedinačno koštaju ispod 160kn..a zajedno preko 300kn?

Da li carina ide po predmetu ili po cijeni cjelokupne pošiljke? 

Ako ide po ukupnoj cijeni, onda sam trebao reći prodavaču da mi pošalje odvojeno predmete.

15 godina
tvkalendar kaže...

Jel zna netko što se događa kada mi trebaju stići 2 predmeta, pojedinačno koštaju ispod 160kn..a zajedno preko 300kn?

Ako ide po ukupnoj cijeni, onda sam trebao reći prodavaču da mi pošalje odvojeno predmete.

Ako je stavio u isti paket i poslao gleda se ukupna cijena. Premda je bio i slučaj da je tu netko napisao da su mu opalili carinu zbog uzastopnog slanja nekoliko paketa.

14 godina
neaktivan
tvkalendar kaže...

Ide po cijeni cjlokupne pošiljke.

Ako si kupio posebno ta 2 predmeta vjerojanto je poslao svaki posebno, ali ako si odjenom kupio oba onda će vjerojanto poslati sve u jednom paketu.

13 godina
tvkalendar kaže...

Ak se ne varam, ako su oba predmeta u istoj pošiljci (paketu) gleda se ukupna cijena pošiljke.

Wanna?
13 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

Hvala svima na odgovorima. {#}

Izgleda da je onda najbolje naručiti jedan predmet i nakon nekoliko dana drugi...

16 godina
Ebay - pitanje (Carina)

Jel ima itko iskustva sa naručivanjem parfema, naručio bi jedan pafrem kojem cijena sa poštarinom ispadne 320kn, koliko bi me sve zajedno sa carinom na kraju izašlo? 

15 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

poz. zanima me koliko bi otprilike bili troskovi za narucivanje ove ploce, sa carinom i svim ostalim porezima, prirezima i ostalim pyzdarijama :D? znaci ploca 50$, free shipping... ploca je mala, 50x60mm, kakve su sanse da prođe bez carinjenja?

http://www.derekspearedesigns.com/Circuits---Load-Cell-Amps.html

(radi se o ovoj prvoj ploci)

sa ovim hallovim senzorima nebi trebalo bit problema jer se roba ispod 160kn procjenjuje kao bezvrijedna roba ako se ne varam??? 13$ također free shipping...

http://www.ebay.com/itm/10-X-NEW-ALLEGRO-A1302-Ratiometric-Hall-Effect-Sensors-/260750127981?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cb5eb336d

i kakvo bi bilo stanje sa ovim magnetima? 22$ + 8$ postarina... kako bi to proslo?

http://www.ebay.com/itm/4-1-2-X-1-N52-NEODYMIUM-EXTREMELY-Strong-Magnet-/330554529032?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4cf695d508

ako neko zna, molim da mi pomogne :)

13 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

Pozdrav, zanima me kakva su vam iskustva s narucivanjem prijenosnika preko e-baya ili nekog drugog online shopa? Sta bi i koliko naplatili recimo na prijenosnik cijene 1300€?

13 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

Pozdrav,planiram uzeti volan preko ebay-a i zanima me koliko bi me izašla carina i sve skupa,a imam besplatnu dostavu a vrijednost paketa je 70USDa

12 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

pozz kupio sam laser zeleni od 200mw za 95 usd  to je cjena zajedno s poštarinom  i piše da je poslano preko Standard Int'l Shipping
dali će mi carinit to kad stigne u HR ? ili ne ?
puno hvala na odgovorima :)
zaboravio sam dodat da je laser iz kine :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.10.2012 23:26 (nino3000).
16 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

Htjeo bih sa ebaya naručiti ekterni HDD pa me zanima plaća li se na to carina ili pdv? Cijena je $106

16 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

Po tracking numberu danas su mi 4 predmeta, točnije baterije za laptope došla na CARINU, e ako to prođe. Onda super, inače sam već nekih dvadesetak naručio, do sada nisam imao problema.

http://www.demonoid.me/users/franjo15
17 godina

Zna li netko kakav je postupak kad se u Poštanskom uredu carinjenja otvara paket (i eventualno carini)?
Znam da budu prisutni carinik i djelatnik pošte, no zanima postoji li nekakva evidencija, kada je pošiljka otvarana i tko ju je otvarao? Ili smo i po tom pitanju banana država.

Naime, u roku od nekih 2 tjedna iz paketa su mi ukradena 3 predmeta! Konkretno radi se o košarkaškim dresovima.
Prvi put mi ih je u paketu bilo 6 u umjesto 7, a danas 6 umjesto 8! Kod prvog paketa sam mislio da možda prodavač nije poslao taj jedan, no onda sam ih sve skupa izvagao i težina ne odgovara onoj na pošiljci (manja je točno za taj jedan)! Isto tako i količina (7, a dobio sam ih 6).
Lik je očito rekao "Neću mu cariniti, ali ću jedan pokupiti sebi"! Riječ je o NBA dresovima, svi su različiti i iste veličine, tako da je jasno da nije riječ o pošiljci komercijalne naravi.
Rekao sam ajde, nek je uzeo, teško da mogu što napraviti, neću ni pokušavati ništa, iako nije riječ o maloj vrijednosti.
I danas sam baš zato otvorio paket u pošti ispred službenika - a ono, opet ukradena 2 dresa!
Može li mi moja pošta napisati nekakav dopis gdje svjedoče da je pošiljka otvorena ispred njih? Pa da s time idem u Poštanski ured carinjenja?
Jel imao tko slična iskustva? Znam da vjerojatno neću ništa postići s obzirom gdje živimo, ali pokušat ću i preko medija i Udruge za zaštitu potrošača pa nek se bar zna. Jer to je sramotno.

Ja sam bio spreman platiti carinu, zato sam i naručio više dresova zajedno.
Ali lik je očito za kompenzaciju sebi pokupio 3 komada! {#}

Prodajem NBA dresove! http://www.forum.hr/showthread.php?t=742955
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 1:22 (bjede).
13 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

Imam par pitanja, koja iako nisu strogo vezano uz carinu, imaju veze sa Ebay kupovinom...

Naime ovako, želio bih kupiti jednu sitnicu online, SLI kabel. Problem je u tome što nemam iskustva sa kupovinom van granica, pa me zanima da li mi se isplati uopće kupovati nešto za 30 kuna (eventualno 60, ako uzmem 2), i koliko mogu očekivati poštarinu, carinu? Da li bi bilo jeftinije & lakše zamoliti nekog sa foruma da naruči u moje ime, pa da mu onda ja platim na ruke i dobijem kabel od njega? (Da li je tako nešto uopće legalno?)

Hvala unaprijed!

17 godina
Trekkie4 kaže...

Imam par pitanja, koja iako nisu strogo vezano uz carinu, imaju veze sa Ebay kupovinom...

Naime ovako, želio bih kupiti jednu sitnicu online, SLI kabel. Problem je u tome što nemam iskustva sa kupovinom van granica, pa me zanima da li mi se isplati uopće kupovati nešto za 30 kuna (eventualno 60, ako uzmem 2), i koliko mogu očekivati poštarinu, carinu? Da li bi bilo jeftinije & lakše zamoliti nekog sa foruma da naruči u moje ime, pa da mu onda ja platim na ruke i dobijem kabel od njega? (Da li je tako nešto uopće legalno?)

Hvala unaprijed!

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

13 godina
neaktivan

OK, hvala!

17 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

Na koji broj od carine je najbolje zvati za provjeru jel paket stigao? Jel ima neki posebno za to ili da zovem lokalnu carinarninu, konkretno meni treba za Split?

Paket mi je iz Amerike poslan UPS-om, ako se ne varam kad prođe carinu to kod nas preuzima Overseas?

14 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

Kako ide sa racunalnim komponentama...gledam na eBay-u Intel core i7 3770k dođe 300usd(1700-1800kn), a kod nas 2800kn...to se bi isplatilo samo me zanima bi li opalili carinu posto pakiranje procesora i nije jako veliko?

Aventador
17 godina
pranklin kaže...

Kako ide sa racunalnim komponentama...gledam na eBay-u Intel core i7 3770k dođe 300usd(1700-1800kn), a kod nas 2800kn...to se bi isplatilo samo me zanima bi li opalili carinu posto pakiranje procesora i nije jako veliko?

ak otvore, otvore. Ne gleda se pakiranje nego cijena, pa po tome bi je opalili.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 21:37 (denix).
15 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

pozdrav ekipa,

znaci ovako uzeo sam photo frame preko ebaya bio je na akciji sa 125 dolara na 35 dolara i shipping 57 dolara iz amerike. stigao je u hrvatsku i otisao na carinu. dobio sam dopis i poslao racun sa paypala, sad sam zvao i kaze on meni da naziv itema ne odgovara proizvodu,navodno je upitna velicina posto pise da je 7 a izgleda vece. i trazi tako on mene sada item broj od ebaya i da ce me cariniti po tome.

Moje pitanje glasi, hoce on meni sada cariniti punu cijenu bez popusta ili to sta sam platio?

ako carini punu cijenu jeli se mogu ja kako i di zaliti, jer po meni to nije posteno?

hvala

Sasa

17 godina
Sakysk kaže...

pozdrav ekipa,

znaci ovako uzeo sam photo frame preko ebaya bio je na akciji sa 125 dolara na 35 dolara i shipping 57 dolara iz amerike. stigao je u hrvatsku i otisao na carinu. dobio sam dopis i poslao racun sa paypala, sad sam zvao i kaze on meni da naziv itema ne odgovara proizvodu,navodno je upitna velicina posto pise da je 7 a izgleda vece. i trazi tako on mene sada item broj od ebaya i da ce me cariniti po tome.

Moje pitanje glasi, hoce on meni sada cariniti punu cijenu bez popusta ili to sta sam platio?

ako carini punu cijenu jeli se mogu ja kako i di zaliti, jer po meni to nije posteno?

Može realno cariniti po obje cijene. Carini se vrijednost robe, ne mora biti točna cifra po kojoj je plaćeno.

Rijedak slučaj, ali moguć, ako ne vjeruju fakturama. Iskopaj cjelokupnu prepisku i sve što imaš vezano uz plaćanje i narudžbu, posebno ako se spominje točan naziv proizvoda, link na isti itd.

15 godina
neaktivan

ah. koje sam ja srece zviznut ce mi najskuplje :(

od prepiski nemam nista osim paypal transakcije i samog item linka na kojoj je vidljivo akcija sa 75% popusta kao i slika i naziv da je to 7" frame.

tnx iggy nma brzom odgovoru

17 godina
Sakysk kaže...

ah. koje sam ja srece zviznut ce mi najskuplje :(

od prepiski nemam nista osim paypal transakcije i samog item linka na kojoj je vidljivo akcija sa 75% popusta kao i slika i naziv da je to 7" frame.

tnx iggy nma brzom odgovoru

Sve to printaj, mislim da će biti dovoljno.

12 godina
neaktivan

Kolika bi cijena bila ovom ssd-u  http://www.ebay.com/itm/Kingston-120GB-120G-SSD-SATA3-SATA-SH103S3-120G-HyperX-3K-3000-Solid-State-DRIVE-/140905562612?pt=US_Solid_State_Drives&hash=item20cea041f4 sa carinom, cijena je 87 eura + free shipping? kakve su šanse da prođe bez dodatne naplate i dali se uopće isplati kupiti ssd preko ebaya?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice