Dron u HR - snimanje

poruka: 5
|
čitano: 1.308
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
snimanje dronom u rh

sry ako ima tema search mi ne nalazi ništa, nedavno sam nabavi dron s kamerom i malo čitam po ovim našim zakonima i šta više čitam manje mi je jasno.
registrira sam drona u tu agenciju za civilno zrakoplovstvo i AMC i sad bi opali koju sliku/video i objavi to negdi, možda nekome i napravi nekakvu reklamu, zašto ne.

ako sam dobro svati treba bi imat registriran obrt i svako slikavanje prijavit 7 dana unaprjed, spominju nekakve planove leta i slanje snimki državnoj geodetsokoj upravi. cemu?
sve mi zvuci ok, registriranje u ccaa i amc i prijavljivanje letova preko aplikacije radi mogucih problema s avionima itd, ali ovaj dio s snimanjem mi nema nikakvog smisla, kakva crna geodetska uprava, kakav obrt za objavit sliku na internetu jer je slika iz zraka? a šta ako se popnem na kuću s ručnim digitalcem i slikam babu preko puta dok kopa kumpire jeli to slika iz zraka? nadam se da nešto čitam krivo. 

siguran sam da tu ima ekipe šta se bavi snimanjem iz zraka molim vas objasnite. hvala.

12 godina
neaktivan
Re: snimanje dronom u rh

Sve si dobro shvatio, za snimanje iz zraka je nadležna geodetska uprava.

Naravno nitko te ne tjera da poštuješ zakon, ali nemoj se iznenadit ako nešto objaviš pa dobiješ kaznu, znam neke koji su dobili.

Zakon je daleko od savršenog ali postoje naznake da bi se u ovoj godini moglo nešto promjenit.

9 godina
svasta, znaci nista od snimanja nikome ko želi legalno, vidim tamo u nekom formularu se spominje da traže i ime vlasnika servera di če se stavit to lol neko se najea ludih gljiva dok je pisa ovo sigurno
14 godina
dabar_solta_V2 kaže...
svasta, znaci nista od snimanja nikome ko želi legalno, vidim tamo u nekom formularu se spominje da traže i ime vlasnika servera di če se stavit to lol neko se najea ludih gljiva dok je pisa ovo sigurno

Za ime vlasnika napišeš Google (Youtube) ako ćeš tamo stavit video

12 godina
David87 kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

Za ime vlasnika napišeš Google (Youtube) ako ćeš tamo stavit video

Hmm mozda cak mora napisati "Aphabet Inc." da nebude problema i s tim :).

Nazalost nas zakon je toliko rigidan i napisan blesavo da sve sto je OP napisao ispada tocno i samim time ubija volju za kupovanjem/koristenjem drona u privatne ili rekreacijske svrhe.

--- Lewis --- www.ram-studio.hr --- Skype: lewis3d ---
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2020 10:06 (Lewis).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice