Dozvola za oružje

poruka: 10
|
čitano: 19.360
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Dozvola za oružje

Kakva je procedura kod traženja dozvole za oružje?

8 godina
Re: Dozvola za oružje

Predas zahtjev u svojoj policijskoj upravi, zahtjevu prilozi papirine ako si clan lovackog drustva ili sportskog streljackog kluba.

Za tjedan, dva, doće ti doma policija ( ili će te zvati u najblizu postaju ), da obave sl razgovor. Obavice i razgovore sa tvojim susjedima, radnim kolegama na poslu, clanovima obitelji, i pribavice o tebi podatke iz svih mogućih evidencija ( kaznene, prekrsajne, legitimiranja, medicinski podaci ( droga, alkohol, dusevne smetnje ) ).

I onda jos za koji tjedan dobijes rjesenje ili odbijenicu. Moras jos na lijecnicki . Ako dobijes pozitivno rjesenje, onda ćes dobiti dozvolu za nabavu, sa tom dozvolom unutar odredjenog roka moras kupiti oruzje, i onda nosis oruzje i racun u pol upravu pa ti izdaju dozvolu za drzanje ili za drzanje i nosenje..

10 godina
neaktivan

Nisam član lovačkog društva,ni sportskog.Htio bih ovako za osobnu zaštitu imati.El znaš možda šta treba od dokumentacije normalne da ponesem sa sobom?

8 godina

Osobna iskaznica.

Moras biti svjestan da su šanse vrlo vrlo male da dobiješ oružni list ( dozvolu ) , mup je tu jako težak.

Dokazivanje opravdanog razloga za nabavu oružja osobama koje ga kane imati radi osobne sigurnosti : Prijedlogom Zakona definirano je da takva osoba mora dokazati da joj je sigurnost ugrožena, odnosno mora navesti konkretne napade ili prijetnje koje je prijavila policiji. O utemeljenosti zahtjeva odlučit će povjerenstvo koje će imenovati ministar unutarnjih poslova.

13 godina
protjeran
bunker kaže...

Osobna iskaznica.

Moras biti svjestan da su šanse vrlo vrlo male da dobiješ oružni list ( dozvolu ) , mup je tu jako težak.

pogledaj mu samo nick? kad to na murji procitaju, lol!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
10 godina
neaktivan
Dozvola za oružje

Bio sam u policiji i poštom sam vojna osoba sve što mi treba je potvrda da radim u vojsci i 15kn taxe.I postoji dobra šansa da dobijem jer znam rukovati oružjem,plus kao što sam rekao ja sam u vojsci

8 godina
protjeran
Dozvola za oružje

Sve sto je kolega gore naveo plus sto ces povremeno dobit obavijest da ides u streljanu na gadjanje...

15 godina
protjeran
Dozvola za oružje

Zelis nekog ucmekat, priznaj...

16 godina
MadMax2015 kaže...

Bio sam u policiji i poštom sam vojna osoba sve što mi treba je potvrda da radim u vojsci i 15kn taxe.I postoji dobra šansa da dobijem jer znam rukovati oružjem,plus kao što sam rekao ja sam u vojsci

Ako si profesionalni vojnik, nećeš imati puno problema s time i ići će dosta brzo. Doći će ti susjede pitati o tebi da li si nasilnik i slično. Ne vjerujem da se u zadnjih 25 godina za tu profesiju nešto promjenilo od kad sam ja bio u gardijskoj brigadi. Mislim da sam trebao samo potvrdu od zapovjedništva brigade u svrhu traženja dozvole za nošenje oružja. Najbolje da pitaš direktno u MUP-u što ti je sve potrebno.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
8 godina
Da, djelatne osobe mupa, morha i obavjestajnih sluzbi to znatno lakse ishode .... To si trebao naglasiti na pocetku da si djelatnik morha.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice