Computer Universe i PayPal

poruka: 7
|
čitano: 2.085
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan

Samo dva kratka komentara u vezi dvije navedene stvari za one koji koriste ili misle koristiti jedno od njih - ovo nije nikakva recenzija / potpuni vodič ili tako nešto.

1. Ako ste naručili iz CU item ili iteme od kojih je jedan back-ordered (tj. pod availability ne piše zelenim slovima "u skladištu" ili "stiže za 1-2 dana" ili tako nešto nego piše ŽUTIM slovima "stiže za 3-4 tjedna" ili tako nešto) i tom itemu padne cijena između vremena kad ste ga prvo naručili (i platili) i vremena kad ga ONI dobiju (dakle ne vi doma nego njihovo skladište, a tada dobijate obavijest da su ga dobili i šalju vama) možete zatražiti da vam smanje originalnu ukupnu cijenu narudžbe i refundiraju razliku, s time da vas neće penalizirati za iteme koji su eventualno poskupili.

Evo moj primjer - naručio 3 itema, 2 back-ordered. Jedan pojeftinio za 8€, druga dva poskupila za ukupno ~20€. Tražio i dobio nazad 8 € iako je ukupna narudžba poskupila (dakle cijena se mijenja samo na nižu ako vi zatražite, ne na višu). Vrlo pristojno od njih. Dakle iskoristite to.

Osim toga moram reć da su dobili back-ordered iteme TAČNO kad su rekli da će ih dobit (u mailu poslanom 2 dana nakon narudžbe), da su ih poslali isti dan kad su ih dobili, i da su došli iz Njemačke do Splita za samo 4 dana (brže ne bi ni iz Zagreba !) i šokantno jeftino (ne bi manje platio dostavu ni iz Zagreba ako nije besplatna) s obzirom da samo PSU i kućište zajedno imaju ~21 kg (sa pakiranjem i accesorijima, refužo imaju par kila manje). Iz Amerike sam znao platiti za pakete 10 puta manje mase veću poštarinu, i to preko USPS-a (državne pošte) a ne privatnih dostavljača.

Jedino mi se ne sviđa baš što unutar Hrvatske pakete od UPS-a preuzima Overseas Express (vidi se po naljepnicama od CU, UPS i OE), a u njih nemam jednaku razinu povjerenja. Evo od ova dva paketa su mi u jednom napravili rupu, srećom nije bitno jer je ispod rupe u kartonskoj kutiji netaknuti stiropor, a ispod njega je čelično kućište kojem ništa manje od malja ne bi naudilo. Međutim da je bio monitor u pitanju grozim se što bi bilo. Frendovi su mi kupili u ovdašnjem dućanu TV i doma otkrili da ima rupa na kutiji i pukotina na ekranu.

2. Ne znam kako ide u vašoj banci ali ja imam PayPal account vezan na Visa Electron karticu vezanu na žiro račun u PBZ-a, i iz PBZ-a su mi potvrdili da kad kupujem nešto u eurima ili dolarima preko PayPal-a, a tako da je podešena opcija da ne mijenja valute PayPal nego banka, primjenjuje se stopa prodajna devizna, a ne prodajna za efektivu (znači nešto povoljnija stopa ako pogledate tečajnu listu). Što znači da je za promjenu valuta pri kupovini u dolarima banka nešto povoljnija nego PayPal (za oko 10-ak lipa po dolaru trenutačno) a za kupovinu u eurima DALEKO povoljnija (oko 30-ak lipa po euru trenutačno). Za funte je negdje između to dvoje. Dakle poanta onog što želim reći je da praktično nikad nije isplativije dati PayPal-u da vam minja lovu pa nemojte to činiti.

17 godina

Ja imam deviznu Visu Electron u USD, i sad mi je problem kad nešto kupujem prvo moram kupiti dolare, onda još te dolare konvertiram u eure ako kupujem u eurima i tako dosta pušim na tečaju...

Zanima me dali se može s obične vise electron, dakle tekući u kunama kupovati prek paypala?

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2015 15:04 (lllnuclearlll).
18 godina
neaktivan

Pa naravno da moš, s time da će ti pri kupovini konvertitrati kune u eure/dolare ili tvoja banka ili PayPal (pri čemu su ovi drugi još veći lopovi).

17 godina
Re: Computer Universe i PayPal
Enkidu kaže...

Pa naravno da moš, s time da će ti pri kupovini konvertitrati kune u eure/dolare ili tvoja banka ili PayPal (pri čemu su ovi drugi još veći lopovi).

Ma onda gasim ovu deviznu glupariju koju sam napravio... Bitno mi je da ne radim dvije konverzije valute kao što to radim sad ako kupujem u EUR. 

Dakle po defaultu je namješteno da banka radi konverziju, ili?

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2015 15:15 (lllnuclearlll).
18 godina
neaktivan

Po defaultu mislim da minja PayPal, a imaš jednostavni i očigledni link "other conversion options" svaki put kad nešto plaćaš PayPal-om (tamo di ti piše iznos i broj kartice).

A devizni račun u dolarima nije loš za kad plaćaš u dolarima. Ja ga ne koristim jer moraš plaćat mjesečno a i treba se mislit o različitim valutama.

17 godina
Re: Computer Universe i PayPal
Enkidu kaže...

Po defaultu mislim da minja PayPal, a imaš jednostavni i očigledni link "other conversion options" svaki put kad nešto plaćaš PayPal-om (tamo di ti piše iznos i broj kartice).

A devizni račun u dolarima nije loš za kad plaćaš u dolarima. Ja ga ne koristim jer moraš plaćat mjesečno a i treba se mislit o različitim valutama.

Plaćam 30kn svakih 6mj... Kakav ti koristiš?

18 godina
neaktivan

Besplatni žiro. U biti devizni mi i ne bi ništa koristio jer ovako ili onako moram minjat kune u eure / dolare / funte, samo bi moga umisto banke koristit mjenjačnicu za mizernu razliku.

Plaćam 8 kn misečno za net banking though. Da mogu vidit stanje i poslat lovu.

Anyway skrenuli smo s teme. Imaš detaljno upute za PayPal i vezane stvari u threadu o tome.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2015 15:51 (Enkidu).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice