Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.372.036
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Chat tema ljubitelja hardvera

Nisam ruzno reagirao, vec sam iznenadjen kako si to slozio.

Rijec ne bi napisao da si ukljucio ostale priizvodjace Hw za PC u svoj post. 

Pri toliko masovnoj proizvodnjom i nebrojivo mogucih kombinacija, sve je lutrija. Bas kako je kolega prije napisao.

Tebe cijenim zato sto si kvalitetan forumas, ali skuzi sto sam htio reci.

coffe,coffe,coffe.....
17 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

Ja nisam imao nikakvih problema a imam 16gb stickove, nije valjda tesko pogledati koju memoriju podrzava ryzen. A sta se tice komba da sada je bolji za gaming i5 8400 posto su dosle i jeftine ploce, dok si prije morao kupiti z370 mbo jer nisi imao nikakvog izbora. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina

Ma sve 5, možda je "plug and pray" zvučalo "preagresivno" ali sam u postu iznad objasnio što sam mislio pod time.

Što se AMD-a tiče on je ryzenom spasio tržište, razlog zašto je intel imao šupačke cijene i minimalne pomake iz generacije u generaciju je što nije imao konkurenciju, sada ju ima i to je dovelo do toga da imamo hrpu dobrih CPU-ova po pristupačnim cijenama.

I dalje se držim onog što sam napisao, nekom iskusnijem korisniku kojem nije problem prćkati po postavkama ploče, OC-ati CPU i slično možda niej toliko bitno što će uzeti, ali nekom koga to ne zanima puno ili je korisnik koji samo želi kupiti računalo, upalit ga i igrat igrice je Intel i dalje bolji izbor i to je moje mišljenje.

Sutra da sebi uzimam novu platformu dobro bi promislio dali bi išao na Ryzen refresh ili jezero nescafe-a 

BTW imati AMD CPU i ne klokati ga je kao imati Murcielagoa u garaži a ne vozat ga 

13 godina
Patrick_cro kaže...

Ja nisam imao nikakvih problema a imam 16gb stickove.

Koliko stickova? Problem im je kod više od 2 sticka.

14 godina

Ajmo jedno glasanje!

Pitanje: Da sada kupujem novi pc koji bih procesor kupio Intel ili Amd?

3 Intel
0 AMD
6 i5 8400
4 Ryzen 5 2600
1 i5 8600k
1 Ryzen 7 2700
9 i7 8700k
16 Ryzen 7 2700x
18 godina
odjavljen

Ej ajmo prestati, nitko ovdje nikome nebude promjenio mišljenje Svatko ima svoju računicu

Debilno je sve ovo

budget gamiming FTW

12 godina
@mislioc
Od vrha ponude iz srednje klase(produkcija i gaming) između 8700k i 2700x uzeo bih amd jer je generalno gledano bolji. Kad bi to bio samo gaming i ništa drugo onda 8600k ili 8400 od intela, iako ne bih bio nezadovoljan ni amd-ovim r5-icama. Iz donjeg segmenta mi je svejedno, možda 2200g jer ima solidnu grafiku za malu lovu, a može i neki privjesak.
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2018 15:31 (Chico12).
13 godina

Nećemo se svađat, uživajmo u 1. maju 

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2018 15:40 (ibme74).
17 godina
ibme74 kaže...
Patrick_cro kaže...

Ja nisam imao nikakvih problema a imam 16gb stickove.

Koliko stickova? Problem im je kod više od 2 sticka.

Imam 4x16gb stickove u svojoj konfi i radi mi bez ikakvog problema 

13 godina

Na koliko MHz? I koju ploču imaš? Onda su i to fixali, super.

17 godina

Ripjaws 5 16gb *4 hynix 3200mhz, davnih dana stavio na 2933mhz. Ploca ja msi x370 titanium, nisam dugo radio update biosa na tom kompu, pogledat cu sutra jer ide ram na vecu brzinu. Dosta toga su ispravili sa updatom biosa, znam da dok je jos izasla ploca da je nekih max bio 2667mhz na ovim stickovima ali opet to su hynix i jos 16gb stickovi pa me i ne cudi. 

14 godina
protjeran
dery kaže...

Ta je igra pokazatelj jer je najača grafički i cpu najzahtjevnija

Ti bi se trebao pomirit sa činjenicama da se intel nije pomakao, evo ono šta si ti stavio. Ti si onaj koji vidi, a ne čuje, šluša, a ne vidi.

Volim s tobom vodit borbu, dobro razumiješ ovo sve ali moraš malo bit fleksibilniji radi sebe.

Glede ovog gore prepucavanja koji proc je danas optimala za gaming ,bilo koji i7 4/8 threads je sweet spot kao i5 -6core, 4/4 su pri kraju. Amd riza 6/12 prati i5 tako da je to to.

Prije nego sto sam procitao post vidio sam 8 tu, mislim si ajd valjda je napokon nesto pametno rekao, al onda vidim postavu koja je dala tu i sve mi je u sekundi postalo jasno...

Za pocetak jedna igra nikad ne moze i nece biti pokazatelj icega, takve gluposti mozes prodavati preko u temi gdje je razina znanja da se jos uvijek vjeruje kako 60 fps na 1080p opterecuje cpu vise nego 60 fps na 4k.

Znam da je tebi specijalnost branje tresanja i svaki put pokusas zavarat ovaj napaceni narod, al isto tako svaki put junacki zakazes. Jos jednom, to na sta se ti referiras je 1440p na ultra postavkama gdje je gpu preociti bn, tako se procesori nikad ne testiraju i nikad nece jer to ne pokazuje apsolutno nista, na taj nacin se ne dokazuju pomaci. Ovdje se vide pomaci, tu se vide pomaci od od 20-35% naspram hase i sandija, tu se vidi kolko slobodnog prostora imas da si graficke postavke namjestis za svoj vlastiti omjer detalji/fps koji ti odgovara ako se vec igras na 144hz 1440p.

Drugi put objavi rezultate na 4k, cisto da armada ima svoj utjesni dernek. 

14 godina
protjeran
Zaboravih se referirat na to da ryzen 6/12 prati i5, pa 8600k je institucija za dijamantni primjerak najjaceg ryzena...
14 godina
red_bull kaže...

Jbt ovaj je stvarno zaglibio... Postao si sprdnja u ovoj temi.. ajd pridruži se svom dečku napumpanom dolazi ljeto, budete skupa barili dečke na plaži. 

Moderatori ajte molim vas prekinite ovakve likove stvarno vam tjeraju ljude s foruma..  

Nemojte ložit moderatore i prijavljivat svaki qurac. Nego činjenicama razvalite po nama intel huliganima i uvjerite nas da smo u krivu. A do tada sjedam na i3 8350k i ode odhaklat na ultra brzom procesoru na 5ghz koji izbacuje framove brzinom svjetlosti!

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2018 19:42 (mislioc).
14 godina
protjeran

A pusti ih, kad ih se pobije argumentima i masnim cinjenicama to im ostaje kao zadnja crta obrane. 

17 godina

S cime sam te uvrijedio? Haha cak i stavljas iste emotikone ko onaj lik kaj se naslikavao u pripijenim majicama... 

i nije stvar u tome da u nekim stvarima nisi u pravu ali naporan si buraz, ulazis u konflikte ko da imas kaj od toga da intel proda koji proc vise..  Sprdas se na racun ryzena od samog izlaska jbt ko da za svaki post dobiješ kunu.. Jel kuzis da si i bogu više naporan s tim "dokazivanjem"?

(G)jokaCRO ingame
17 godina

Voli intela koji ne bi bio to da nema amd-a, stoga treba više volit amd jer te intel guzi godinama. Čudno kako ih diže bez razloga u nebo jer intel ništa novo nije ponudio.

Ma neče da prizna da mu je mokri san 8/16 proc za 300$ što intel neče ponudit za te novce nikada.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2018 19:49 (dery).
14 godina

A šta mi je Amd ponudio Ryzena kojeg sam vidio u gamingu u obliku Sandy Bridge-a prije 6 godina. Ok nisam render i video obrada tip korisnika pa govorim iz svoje perspektive kao igrač. 

A to kaj ga Sandy sapuna nisam ja kriv nego Amd!

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2018 19:52 (mislioc).
16 godina
mislioc kaže...

A šta mi je Amd ponudio Ryzena kojeg sam vidio u gamingu u obliku Sandy Bridge-a prije 6 godina. Ok nisam render i video obrada tip korisnika pa govorim iz svoje perspektive kao igrač. 

A to kaj ga Sandy sapuna nisam ja kriv nego Amd!

Amd ti je ponudio vise jezgri i thredova za iste novce sto intel nudi.

AMD AntiBoy
17 godina

I samo da se zna. Ja nisam fanboy.  uostalom vec 5 godina vozim intela. Sad dal ta cinjenica ima jos koje znacenje u ovoj debatici? mozda i  vise nego kaj prosjecni intel fanboy iliti kak sami sebe vole nazivati, intel huligan, moze shvatiti..

(G)jokaCRO ingame
14 godina
dery kaže...

Voli intela koji ne bi bio to da nema amd-a, stoga treba više volit amd jer te intel guzi godinama. Čudno kako ih diže bez razloga u nebo jer intel ništa novo nije ponudio.

Ma neče da prizna da mu je mokri san 8/16 proc za 300$ što intel neče ponudit za te novce nikada.

Da isto kak mi je i san da vozim Ferrarija sa Dacijinim motorom!

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2018 19:57 (mislioc).
17 godina
mislioc kaže...
dery kaže...

Da isto kak mi je i san da vozim Ferrarija sa Dacijinim motorom!

Dacia ima Renaultov motor

(G)jokaCRO ingame
18 godina
odjavljen
war3_tft kaže... Ovdje se vide pomaci

6000 kn grafa pa da vozim prahistorijsku rezoluciju i još srednje detalje i da stalno gledam u fraps kako bi "vidio" razliku

Jako svrsihodan test. Trebali su testirati i na 720p, brijem da ima korisnika koji tak igraju i uživaju još više u fpsima

i sve to za konzolaške portove

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2018 20:05 (XXX).
17 godina

Sva ta testiranja na nižim rezolucijama su nama u praksi nebitna jer ako imam makinju od 15k kn onda želim sve do daske, čemu onda takva makinja.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2018 20:09 (dery).
13 godina
neaktivan

http://www.guru3d.com/news-story/intel-retires-kaby-lake-x-processors-after-launching-them-just-10-months-ago.html

Ahahaha shintel salje u legacy, jebote nvidia 2.0 all over again :D

Spavate li mirno fanboji

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
neaktivan

pozdrav moderatorima, koji su se probudili konacno. vidim da ste malo pocistili smeca sa foruma.

jos kojih 3-4 permabana i to je to

predlazem da ovu temu isto lockate ili obrisete, pa cete imati i manje posla za obavljati

keep up the good work 

14 godina
neaktivan

Na ovoj temi ima dosta dioničara .

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
9 godina
protjeran

evo jedan "stutter festival" u bf1 iz moje kolekcije pa nek nas gospoda entuzijasti iz kluba basni i bajki počaste sa sličnim clipom sa približnim fps-om, prihvaćam i threadrippere u izazov 

pročitao sam neki post gdje se spominje ryzen3 na 5ghz, skoro se u gaće upišao od smijeha 

14 godina
protjeran
Vidim da nekima jos nije jasno, testovi na 1080p su da vidis kolko prostora imas, da vidis gdje koji cpu staje i koliko mozes prilagoditi graficke postavke.
Razlika je sto si s ryzenom ogranicen na davno zaboravljene frekvencije, a minimumi su u domeni krvarenja ociju, sa druge strane sa institucijom klizis bez kompromisa.
Sve ima svoju svrhu, sa intelom imas suvremeno gaming iskustvo, a s ryzenom otpakiravas zip fajlove i produktivan si u cinebenchu.
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2018 20:44 (war3_tft).
9 godina
protjeran
XXX kaže...
war3_tft kaže... Ovdje se vide pomaci

6000 kn grafa pa da vozim prahistorijsku rezoluciju i još srednje detalje i da stalno gledam u fraps kako bi "vidio" razliku

Jako svrsihodan test. Trebali su testirati i na 720p, brijem da ima korisnika koji tak igraju i uživaju još više u fpsima

i sve to za konzolaške portove

već par puta spominjani eywa, je snimio par clipova bf1 1440p na 165hz pa eto tko ima volje neka potraži te clipove i pogleda na čemu ih je snimio, ultra loš gaming osjećaj mu je sigurno bio dok je to snimao 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice