Da stvar bude bolja ryzen clockan na 4ghz teškom mukom a i3 na 4ghz default i još ga pere loooooooooooooooool. Pa na 5ghz bi avg bio 40fps najmanje razlike!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da je baba musko zvala bi se Duško
.
Neznam gdje ti vidis da je ryzen oc
Pa mogu imati i na lošijem procesoru i lošijoj grafičkoj više fps_a od nekog tko ima sve jače i bolje, samo treba podesiti igru mogućnostima i voila.
Pa mogu imati i na lošijem procesoru i lošijoj grafičkoj više fps_a od nekog tko ima sve jače i bolje, samo treba podesiti igru mogućnostima i voila.
Mozes imati vise fps-a od nekoga ako imas jaci cpu a slabiji gpu/jaci gpu a slabiji cpu od njega ovisno o tome dali je igra vise cpu ili gpu zahtjevna.
Ovo sto si gore napisao je provala, na istim postavkama neko sa jacim cpu-gpu kombom ce uvijek imati bolji fps od tebe.
Mit je da za igranje trebaju novi procesori, pretpotopni i7 2600k je u par posto s i7 8700k, tako da sva vaša rasprava je debilana teška.
To je slučaj sa intelom dok je napredak za amd više od 50% prelaz sa fx-a na rizu. Tonči je testirao i ukazivao da kod intela nema vidljivog napretka i potvrđeno je. Intel je došao do zida i tu je šansa amd-u da ih bržim prelaskom od njih na 7nm prešiša.
.
Nebitno clock ili ne 13 na 5.0ghz od njega napravi sprdnju.To je meni kao gameru najbitnije.
Mozes imati vise fps-a od nekoga ako imas jaci cpu a slabiji gpu/jaci gpu a slabiji cpu od njega ovisno o tome dali je igra vise cpu ili gpu zahtjevna.
Ovo sto si gore napisao je provala, na istim postavkama neko sa jacim cpu-gpu kombom ce uvijek imati bolji fps od tebe.
Ma da? Ja igram na 1080 a on na 4k?
Isto tako on ima najbolje, najjače pa zašto ne bi nafrljio sve na max jer može, a ja slabašan pa se prilagodim i zamisli imam više fps_a.
Ajd mi reci jel u par posto?
Daj me nemoj nasmijavat sa takvim urnebesom od "usporedbe" gdje je kartica teski bn...
Evo ti pravi video pa mi sad pricaj o tih par %, 8700k ima cak i kad se uzme prosjek 11 igara ima vece minimume nego sto ovaj ima avrg fps, a cak i na ultra 1440p su to dva razlicita svijeta. 
To je slučaj sa intelom dok je napredak za amd više od 50% prelaz sa fx-a na rizu. Tonči je testirao i ukazivao da kod intela nema vidljivog napretka i potvrđeno je. Intel je došao do zida i tu je šansa amd-u da ih bržim prelaskom od njih na 7nm prešiša.
Pa da nisu imali barem 50% napredka od onog fx drloga od prije sto godina to bi bilo tuzno. 
Sta ce ti napredak kad sandy sapuna konkurenciju. 
Taman ce sa tih 7nm sustic kavu.
Ajd mi reci jel u par posto?
Daj me nemoj nasmijavat sa takvim urnebesom od "usporedbe" gdje je kartica teski bn...
Evo ti pravi video pa mi sad pricaj o tih par %, 8700k ima cak i kad se uzme prosjek 11 igara ima vece minimume nego sto ovaj ima avrg fps, a cak i na ultra 1440p su to dva razlicita svijeta. 
Ti mene već odavno nasmijavaš glupostima 
Isto tako on ima najbolje, najjače pa zašto ne bi nafrljio sve na max jer može, a ja slabašan pa se prilagodim i zamisli imam više fps_a.
Boze dragi kakve ti gluposti lupetas. Pa kakva ti je to usporedba ako ti igras na 1080p a on 4K?
To je kao da se hvalis kako tvoja škoda troši manje na 100km nego nečji porsche 
Ti mene već odavno nasmijavaš glupostima 
Hmmmmm
Pametnom dosta. 
Boze dragi kakve ti gluposti lupetas. Pa kakva ti je to usporedba ako ti igras na 1080p a on 4K?
To je kao da se hvalis kako tvoja škoda troši manje na 100km nego nečji porsche 
To su gluposti?
To je realnost kod takvih kombinacija.
ako ti možeš primjetit razliku fps-a između 90 i 110 kolika je u tih 1% onda je oko od sokola goli k.... u odnosu na tvoje
.
Nebitno clock ili ne 13 na 5.0ghz od njega napravi sprdnju.To je meni kao gameru najbitnije.
Hebo me patak da ti dam dva racunala, jedno sa intel cpu i drugo sa amd cpu i ne kazem ti koji je koji dam se kladiti da nebi imao pojma na cemu igras.
Pa kakva ti je to usporedba? Ako se usporedjuju konfe da se vidi sto je bolje valjda se koristi ista reza i iste postavke.
Isto tako on moze napisati kako na 4K ima puno lijepsi dozivljaj zbog vise pixela.
Osim toga za 1080p trebas jak cpu i dobru grafu da sve naftljis do kraja dok za 4k trebas ugruvat lovu u sto bolji GPU ali zato ne moras kupovati cudoviste od procesora jer na toj rezi je cpu manje opterecen nego na 1080p.
Kao sto rekoh, mouda skoda manje trosi ali je zato veci dozivljaj i bolje iskustvo voznje u porscheu.
Svako kupuje po svojim mogucnostima i zeljema, ali poanta je da se to dvoje ne moze usporedjivati.
Spoji ti svoj pc na 4k ili on svoj na 1080p pa onda uspoređujte.
Pa kakva ti je to usporedba? Ako se usporedjuju konfe da se vidi sto je bolje valjda se koristi ista reza i iste postavke.
Isto tako on moze napisati kako na 4K ima puno lijepsi dozivljaj zbog vise pixela.
Osim toga za 1080p trebas jak cpu i dobru grafu da sve naftljis do kraja dok za 4k trebas ugruvat lovu u sto bolji GPU ali zato ne moras kupovati cudoviste od procesora jer na toj rezi je cpu manje opterecen nego na 1080p.
Kao sto rekoh, mouda skoda manje trosi ali je zato veci dozivljaj i bolje iskustvo voznje u porscheu.
Svako kupuje po svojim mogucnostima i zeljema, ali poanta je da se to dvoje ne moze usporedjivati.
Spoji ti svoj pc na 4k ili on svoj na 1080p pa onda uspoređujte.
U čemu je problem, netko je zadovoljan s malo a nekom ni cijeli svemir nije dosta 
.
Hebo me patak da ti dam dva racunala, jedno sa intel cpu i drugo sa amd cpu i ne kazem ti koji je koji dam se kladiti da nebi imao pojma na cemu igras.
Pa na nekih 2 do 4h bih skužio kad bi mi počelo razno razne errore bacat znao bih da sam na AMD-u!
ako ti možeš primjetit razliku fps-a između 90 i 110 kolika je u tih 1% onda je oko od sokola goli k.... u odnosu na tvoje
Aj prestani brat tresnje na temelju jedne igre na 1440p ultra postavkama jer vec postaje tuzno. Osim toga normlano da se 20 fps razlike primjeti, ali nemoguce je to objasniti tebi kojem niti dropovi ispod 60 nista ne znace...
Sta nisi ovo pokazao (ista recenzija samo pisana verzija) pa da se vidi prava razlika? Postoji jos i ova slika gdje je opet osjetna razlika, al nitko nece vrtit 1440p na ultra postavkama vec ce pogasiti nepotrebne postavke koje ionako ne prave vizualnu razliku i vrtit ce neusporedivo veci fps cak i na tih 1440p. 
.
Pa na nekih 2 do 4h bih skužio kad bi mi počelo razno razne errore bacat znao bih da sam na AMD-u!
A ono znas blue screen memory fatal error xy
Nema potrebe za ovakvim pretjerivanjem...
.
Zato ja uzmem slabašni i3 na 5ghz i prst u uvo i vozi igre do besvjesti. A memorija koja će mi sigurno radit je i ona iz konzuma K plus sa crvenim ledicama. Pardon malo kenjam 4.9ghz 1.34v na ultra skupoj msi Z370A pro i običnim smrtnicima nedostupnom hyper 212 red led.
Dali ima neki free game benchmark za skinut da malo usporedim i3 na 4.0ghz i na 4.9ghz? I ddr4 2400 vs ddr4 3200
Ryzen 1600 za 1000 kn prek njuškala i prst u uho 
Aj prestani brat tresnje na temelju jedne igre na 1440p ultra postavkama jer vec postaje tuzno. Osim toga normlano da se 20 fps razlike primjeti,
Ta je igra pokazatelj jer je najača grafički i cpu najzahtjevnija
Ti bi se trebao pomirit sa činjenicama da se intel nije pomakao, evo ono šta si ti stavio. Ti si onaj koji vidi, a ne čuje, šluša, a ne vidi.
Volim s tobom vodit borbu, dobro razumiješ ovo sve ali moraš malo bit fleksibilniji radi sebe.
Glede ovog gore prepucavanja koji proc je danas optimala za gaming ,bilo koji i7 4/8 threads je sweet spot kao i5 -6core, 4/4 su pri kraju. Amd riza 6/12 prati i5 tako da je to to.
Zanimljiva vijest,pitam se kako je i zbog cega doslo do razilazenja..
Zato ja uzmem slabašni i3 na 5ghz i prst u uvo i vozi igre do besvjesti. A memorija koja će mi sigurno radit je i ona iz konzuma K plus sa crvenim ledicama. Pardon malo kenjam 4.9ghz 1.34v na ultra skupoj msi Z370A pro i običnim smrtnicima nedostupnom hyper 212 red led.
Ja nema ništa protiv AMD procesora ali za ovo se slažem.
Intel je "plug and play" dok je AMD više "plug and pray" >>>>>NHF<<<<<
Ja nema ništa protiv AMD procesora ali za ovo se slažem.
Intel je "plug and play" dok je AMD više "plug and pray" >>>>>NHF<<<<<
Barem od tebe nisam ocekivao ovakvu glupost, ne znam odakle takva izjava.
Kako ti ljudima preporucujes i slazes dosta konfi po netu, trebao bi biti malo oprezniji u zakljucivanju. Tuzno je ako stvarno tako mislis.
coffe,coffe,coffe.....
Jel radi tog njuškalo puno rizena ali ja nemam nikakvih problema kod mene je riza plug and play. Sve je to sad popeglano, lutrija je ista kod intela i amd-a.
Barem od tebe nisam ocekivao ovakvu glupost, ne znam odakle takva izjava.
Kako ti ljudima preporucujes i slazes dosta konfi po netu, trebao bi biti malo oprezniji u zakljucivanju. Tuzno je ako stvarno tako mislis.
Pa bas zato što sam se sreo sa puno konfi znam zašto to kažem + i sam sam imao AMD. Zbugani BIOS-i, problemi da određene pločice RAM-a ne rade na ploči koju imaš a ako i radi zna biti problemi sa brzinama, zatim kad su nekako polovično to skrpali opet je bilo problem ako imaš 4 pločice RAM-a gdje opet komp nije htio bootati ili je radilo ali na 2133MHz, uz sve to još se nadaš da si ugrabio dobar chip da ga klokneš na razinu koju očekuješ da bi dobio približne rezultate onima koje si vidio na benchavima.
Ne kužim čemu ovakva tvoaj reakcija kao da sam popljuvao i popišao po AMD-u? Zato sam i naglasio da nema ništa protiv ti procesora nego je istina da ako si za "plug and play" opciju tu je intel puno bolji izbor.
Realno nije ni cijena tako neka razlika, recimo najjeftinija varijanta za oboje:
Ryzen 2200G + B350M + 8GB DDR 2400MHz - 1.830kn
i3 8100 + H310 + 8GB DDR4 2400MHz - 1.930kn
100kn razlike, nemaš brige oko gore navedenih stvari i dobiješ jači CPU