Lud je onaj tko uzima 1700x pored 1700.
U hr da, ali ako za 8 eura vise uzmes 1700X onda si isto lud?
i vega 64 je bila za 499eura.
BTW. uzeo sam 1700, nisam vidio da je 1700x na popustu -.-
U hr da, ali ako za 8 eura vise uzmes 1700X onda si isto lud?
i vega 64 je bila za 499eura.
BTW. uzeo sam 1700, nisam vidio da je 1700x na popustu -.-
Ako nije velika razlika u cijeni zašto ne X model, veći XFR range i vjerojatno malo bolji ocer.
Ne isplati se onome tko želi 3.6-3.8GHZ 24/7, ostalima da.
Tak ti svejedno za XFR kad ces ga kloknut, a te price da se 1700x bolje kloka su isto gluposti, uz 1700 dobijes i kuler tako da 1700x nema sta trazit pored 1700, osim ako se ne nade po nekoj akcijskoj cijeni, ali to je skrozu druga prica.
vecina ne overkloka pa ono, ipak ovisi o osobnim potrebama kod ovog izbora! recimo ja bi uvjek izabrao rade X modele kod Ryzena! pogotovo 1600x!lp
Tak ti svejedno za XFR kad ces ga kloknut, a te price da se 1700x bolje kloka su isto gluposti, uz 1700 dobijes i kuler tako da 1700x nema sta trazit pored 1700, osim ako se ne nade po nekoj akcijskoj cijeni, ali to je skrozu druga prica.
Onome tko ga kupi za praktički iste pare znači XFR, ima veći takt.
Pa vjerovao ili ne, zasada iz iskustva znam da je 1700X nešto bolji overclocker.
Kolega ima 1700X i mbo kao ja, 1.368V 4GHZ, ja na tom naponu imam 3.8GHZ, ne ide dalje. :)
Uskoro će AMD shippati 1700X/1800X sa Wraithom Max, još boljim coolerom.
Pa vjerovao ili ne, zasada iz iskustva znam da je 1700X nešto bolji overclocker.
Kolega ima 1700X i mbo kao ja, 1.368V 4GHZ, ja na tom naponu imam 3.8GHZ, ne ide dalje. :)
Ne govorimo sad o nekim akcijama i glupostima, njegov msrp je skuplji i to se gleda, a ne neke izolirane situacije, pa normalno da ces kupiti nesto sto je out of the box bolje ako naides za iste novce. Ovo za klokanje je vise stvar primjerka, di god sam gledao 1700 ide bez problema 3.9-4.0.
Ne ide baš, više manje ostane kratak barem 100MHZ.
Ne ide baš, više manje ostane kratak barem 100MHZ.
Recimo da je tako kako zi kazes, opet tih 100 MHz vise nema smisla protiv manje cijene + besplatnog hladnjaka.
Stjepanj
Izgubili smo te. Tamna strana zavela te 
AMD nije tamna strana, tamna strana je kad ne volis PC! :p
Ne vidim slike Ryzena kod Stjepanja jos btw.
Tamna strana zavela te 
Ma vratit će se on.
Cestitam, istrazivanjem provedenim na uzorku od 2 (dva) procesora dokazao si da je 1700X bolji clocker 
196 za single core. Prema 193 za 7700K... meh. Dakle, opet nula ubrzanja, samo malo takt gore.
Ne, to sam zaključio na osnovu 6 računala koja sam sastavio sa 1700 i 3 sa 1700X. 😋
196 za single core. Prema 193 za 7700K... meh. Dakle, opet nula ubrzanja, samo malo takt gore.
Nesto gadno ne stima sa multi scoreom u cinebenchu..
Ne, to sam zaključio na osnovu 6 računala koja sam sastavio sa 1700 i 3 sa 1700X. 😋
To je vec bolje, vidio sam statistiku od silliconlottery-a i 1700x ima dosta vece sanse za 4ghz i vise, 1800x jos vece...
Loše za 6c12t CPU koji će koštati više od R5 1600 za vjerovatno nekih 20% . Single core je dobar, multicore identičan Zenu.
Loše za 6c12t CPU koji će koštati više od R5 1600 za vjerovatno nekih 20% . Single core je dobar, multicore identičan Zenu.
Multi je greska, treba bit preko 1400...
vjerovatno misliš na i5 da će biti 20% skuplji
Intelov HT je 5% ubrzanja? 
Šalu na stranu, ako uzmemo u obzir boost taktove, ispada da je intelov ht u ovom slučaju nekih 16% što je opet prilično jadno.
Postoji mogućnost da je proc smanjio takt zbog visokih temp - intel koristi najbolji TIM na svijetu!
Intelov HT je 5% ubrzanja? 
Šalu na stranu, ako uzmemo u obzir boost taktove, ispada da je intelov ht u ovom slučaju nekih 16% što je opet prilično jadno.
Postoji mogućnost da je proc smanjio takt zbog visokih temp - intel koristi najbolji TIM na svijetu!
Na stock taktu treba imat preko 1400, ko zna sta je ovo..
Koliko ti dobiješ na 4.3ghz?
Koliko ti dobiješ na 4.3ghz?
Oko 1280cb
tl;dr
Kofi lejk nista ne donosi novo, 8600K 6c/6t za 300$ citaj eu ce biti 330€ treba ti jos neki kuler za njega tipa dodaj jos 45€ i vec si na 375€, a za te novce uzmes 1700 i neko vodeno hladjenje i dobijes 2 jezgre vise i HT i usput (kako bi intelasi rekli) popapa ga rajzen bez problema (i jos ne moras delid)
Ceka se prvi genijalac na forumu koji ce uzeti ovo precijenjeno govance uz opravdanje "ja sam pro 144hz gamer" 
Gadno si pozamješal procesore,
R5 1600 košta 200dolara a i7 8700K/bez CPU hladnjakabude koštal minimalno 350dolara.Moja prognoza cijena i dalje stoji, pa da vidimo kad izađu službene cijene ko če popit tri Apaurina.
Na kraju šta reči, pa ništa podebljani crnac kolo vodi a tak če ostat i ubuduče.Eto najnovije Švapske čitabe, ili top lista najprodavaniji procova.
Vidi se kolko smotana zapadna ekipa ne podnosi Kineze. Dakle ovo dole su bilo prvi procurjeli i7 8700K testovi, a ne kad tamo neki Kanađanin nekaj zaljepi na internet.
https://zhuanlan.zhihu.com/p/28803237
tl;dr
Kofi lejk nista ne donosi novo, 8600K 6c/6t za 300$ citaj eu ce biti 330€ treba ti jos neki kuler za njega tipa dodaj jos 45€ i vec si na 375€, a za te novce uzmes 1700 i neko vodeno hladjenje i dobijes 2 jezgre vise i HT i usput (kako bi intelasi rekli) popapa ga rajzen bez problema (i jos ne moras delid)
Ceka se prvi genijalac na forumu koji ce uzeti ovo precijenjeno govance uz opravdanje "ja sam pro 144hz gamer" 
U igrama ce 6/6 i5 biti isti ili brzi, posto 90+% populacije ovdje samo igra, nema nikakvog razloga uzet ryzena pored 6/6 i5, i to non-K koji je isto brzi ili jednak ryzenu a kosta daleko manje i hladi ga stock cooler.
U igrama ce 6/6 i5 biti isti ili brzi, posto 90+% populacije ovdje samo igra, nema nikakvog razloga uzet ryzena pored 6/6 i5, i to non-K koji je isto brzi ili jednak ryzenu a kosta daleko manje i hladi ga stock cooler.
Hladi hladi, dok ne pokrenes nista jace od Windowsa 
Hladi hladi, dok ne pokrenes nista jace od Windowsa 
Pricamo o 65W non-K verziji, naravno da ga hladi.