Ako zelis ustanoviti jel vodeno i dalje radi, namjesti pumpu na max okretaje i poslusaj jel zuji (ako zuji znaci da pumpa radi), i usput mozes pokrenuti prime 95 small FFT i nakon deset minuta nam poslikati temperature iz HW info.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako zelis ustanoviti jel vodeno i dalje radi, namjesti pumpu na max okretaje i poslusaj jel zuji (ako zuji znaci da pumpa radi), i usput mozes pokrenuti prime 95 small FFT i nakon deset minuta nam poslikati temperature iz HW info.
Ako prime bude radio 10min znaci da nema nikakvih problema... Ako pumpa ne radi ide skoro instant restart...
Ak pumpa zuji znaci da radi, ali kazem da pokrene Prime 95 jer me zanimaju temperature i napone da vidim, malo je cudno 45c u IDLE sa upaljenim ventovima... Meni sa svim ugasenim ventovima radi na tolko proc
Ak pumpa zuji znaci da radi
Kamo srece da to vrijedi za ekipu u saboru...
Ma smjesno mi je to toliko je godina na forumu da se nije udostojio postati nijednu sliku a u info mu pise da je procesor klokan na 4,6ghz.Informacije na nivou djeteta od 6 godina.Po onome sto pise u info ima h110i ako se nevaram i to AIO vodeno ima mogucnost kontrole brzine vodene pumpe.Kako doci do problema kad nemas ni jedne informacije citavo vrijeme se svodi na to da mu je idle 35-40°C temperatura a kad radi obradu videa za yt kaze bilo je 100°C pa na kraju ispadne da je bilo blizu 100°C.A kad upitas koja je sobna temperatura onda se pita kakve to veze ima sa idle temperaturom.
Ma smjesno mi je to toliko je godina na forumu da se nije udostojio postati nijednu sliku a u info mu pise da je procesor klokan na 4,6ghz.Informacije na nivou djeteta od 6 godina.Po onome sto pise u info ima h110i ako se nevaram i to AIO vodeno ima mogucnost kontrole brzine vodene pumpe.Kako doci do problema kad nemas ni jedne informacije citavo vrijeme se svodi na to da mu je idle 35-40°C temperatura a kad radi obradu videa za yt kaze bilo je 100°C pa na kraju ispadne da je bilo blizu 100°C.A kad upitas koja je sobna temperatura onda se pita kakve to veze ima sa idle temperaturom.
Ti majke mi nisi normalan, koji ti dio nije jasan? Jebala te sobna temperatura kad ti ja jos jednom kazem da svih ovih jbnih ljetnih dana do sad nisam imao problema dok nisam vidio da led na vodenom svijetli crveno, neki dan..(znak da je preslo 45 stupnjeva) u igri koju sam igrao. Kakvu bi ti ja sliku trebao dati ajde reci mi, uostalom ako nemas pametnog posla zaobidji jebeni post, odi chillaj, lizi sladoled vruce ti je.
Dalje, nemam ja sta navodit koje vodeno i sta imam, ako ti je ljeno vidit info.. opet ti kazem nemoj komentirat i tratit mi vrijeme da citam tvoje besmislene komentare.
Dalje, ranije sam naveo da sam komp preskenirao od virusa i malwarea i doticnih smradova, dakle to sam iskljucio kao navodni problem. Da i malo pratis forum znao bi da sam pisao u vezi svchost.exe problema koji mi se javlja u tasku, te sam posumljao na to kao uzrok, ali ne vidim da uzima procesor kao isti.
Dalje, imam zivot kao normalan covjek, gdje radim i nemam vremena stalno visjeti na forumu, osvjezavati i odgovarati. Dodjem kad dodjem i odgovorim, a dok dodjem i vidim 2 tvoja retardirana posta mrak mi padne na oci.
" Cek sta ti ocekivas da ce procesor biti hladan na 25°C u idle ako je sobna veca od 30°C " Daj jel ti sebe cujes?!
I da zavrsim, gore u postovima sam napomenuo da pumpa ima 2 moda, quiet i performanse, dakle performanse je max. pumpe, tako mi je namjesteno od samoga pocetka.. kao da sam rekao da pumpa radi i da se cuje sve normalno kako se culo sve do sad.
A sad da odg. normalnim ljudima..
Hvala, nikako se nisam sjetio primea, budem probao pa cemo vidjet.
That's it bitch!
NHF Admins, ubo me u zivac!
EDIT: a jesam kvalitetno citorao Luci-ev post
Sve je jasno samo tvoja prezentacija problema je retardirana trazis problem dviije informacije nudis.Onda u cemu je problem u meni ili u tebi ja ti navodim jedan primjer ti ga automatski iskljucujes i kazes da nisi dirao nista da je se samo dogodilo.Vec si postu rekao da ti sve radi na max okretajima i pumpa a i ventilatori i da ih cujes ali problem je i dalje prisutan.Pnda ti ja ispadam krivac sto te prozivam na nacin prezentacije i sam ti je luci rekao treba malo vise informacija sto se tice napona i naveo primjer da kako da provjeris ispravnost pumpe.A za viruse si sam sebi postavio i odgovorio na pitanje u jednom postu bravo za tebe napredujes.
Na toj svojoj konfi mozes imati par problema.
Previsok napon na procesoru.
4pinski konektor ne radi kako treba na maticnoj ploci.
Pumpa radi na malom rpm
Nema dovoljno tekucine u sistemu sto recimo za AIO vodeno je ajmo reci prosto nemoguce ali uvjek postoji onih 1% da da.
Ima ih jos samo vec kad imas garanciju zasto se opterecivati.
Sretno!!!
Sve je jasno samo tvoja prezentacija problema je retardirana trazis problem dviije informacije nudis.Onda u cemu je problem u meni ili u tebi ja ti navodim jedan primjer ti ga automatski iskljucujes i kazes da nisi dirao nista da je se samo dogodilo.Vec si postu rekao da ti sve radi na max okretajima i pumpa a i ventilatori i da ih cujes ali problem je i dalje prisutan.Pnda ti ja ispadam krivac sto te prozivam na nacin prezentacije i sam ti je luci rekao treba malo vise informacija sto se tice napona i naveo primjer da kako da provjeris ispravnost pumpe.A za viruse si sam sebi postavio i odgovorio na pitanje u jednom postu bravo za tebe napredujes.
Na toj svojoj konfi mozes imati par problema.
Previsok napon na procesoru.
4pinski konektor ne radi kako treba na maticnoj ploci.
Pumpa radi na malom rpm
Nema dovoljno tekucine u sistemu sto recimo za AIO vodeno je ajmo reci prosto nemoguce ali uvjek postoji onih 1% da da.
Ima ih jos samo vec kad imas garanciju zasto se opterecivati.
Sretno!!!
Pokusat cu sutra nesta od toga, ako nista past ce kraken i gotovo.
Aj ti odradi windows reset za 15min vidi da ti neko smece ne pravi te probleme, bar je lako sa Windows 10
Informacije na nivou djeteta od 6 godina.
Zašto se zamaraš? Ako nema dovoljno informacija, produžiš dalje i boli te ona stvar, ako se nekome da zaje... tako,
opet njegova stvar, a ako nitko ne pomogne, neka se korisnik bori sam sa problemom.
ps. nije ti to vrijedno zamaranja i razbijanja glave.
Ma ne razbijam glavu hehe svejedno mi njegov problem ne moj a bez obzira u postovim netko drugi moze imati koristi ako mu se dogodi slican problem bar ce mu pomoci.
Eto bar sam ponovno napisao da sam jedan od onih koji i dalje ima problem na maticnoj bar sto se tice tog jednog od pinova da iz nekog razlog ne salje dovoljno struje za pokretanje ventilatora ili da gubi spoj izmedju ploce i konektora.Kad sam vec ovdje napomenuo dogodi se dok je pc upaljen da samo ventilator prestane raditi.Mada nije tema za ovo malo je veci off topic.
Hm, ako se pogleda kaj se kod Kineza testiralo, pa Kavovina Jezerai7 8700K ima trunku niži IPC vs i7 7700K.
As ti gospe ako su to realne brojke, pa Intel stari-novi žutanjak ima 200mhz viši Singlethread Turbocore.Ja sam izdvojil samo CR15 onak reda radi ali, ali ista priča je u još tri različita testa.
https://zhuanlan.zhihu.com/p/28803237
Jbg i zuto govno podere crveno govno za iste novce sa 25% manje jezgri
Mogu se kladiti na svoju guzicu da R7 neće koštati više i da će intel biti skuplji.
Mogu se kladiti na svoju guzicu da neće koštati više i da će intel biti skuplji.
Logicno je da je skuplji ako ima iste multi performanse sa manje jezgri...
Da si zensko mozda bi netko i zelio je ali posto si mudonja zaboravi.Jedino sje mozes ponuditi u remetincu oni ce je prihvatiti oberucke.
Ocito si bio tamo pa znas iz iskustva.
overclockas 1700 sa 3ghz na 4ghz i opet si ispred novog i7 i to za 300$
8700k nece biti ispod 400eur, zaboravite na 300eur cjenovni rang 6 jezgri
Procesori vjerovatno nece biti ispod 400€, samo jos vidjeti cijenu maticnih.
Dobro ti je drustvo, samo mi proslijedi imena posto mislim da fali posla u Hagu.
Bit ce 10% ispred u cinebenchu i slicnim stvarima koje mogu 100% iskoristit sve jezgre, u svemu ostalome je intel debelo ispred...
Bit ce 10% ispred u cinebenchu i slicnim stvarima koje mogu 100% iskoristit sve jezgre, u svemu ostalome je intel debelo ispred...
Budimo realni, osma generacije je isto sto i sedma a to je rebrand seste.
Jedini napredak je sto dobijas vise jezgri i to je to.
Sretno/spretno hladjenje 6 jezgri na 5ghz bez neke dobre vode i delidanja
Budimo realni, osma generacije je isto sto i sedma a to je rebrand seste.
Jedini napredak je sto dobijas vise jezgri i to je to.
Sretno/spretno hladjenje 6 jezgri na 5ghz bez neke dobre vode i delidanja
Radje cu ulozit na hladjenje nego imat 3.9ghz i uz to nizi ipc... Al sve ovisi za sta ti treba...
Javim ti prvom prilikom a procesor ce biti ispod 400€ jer nase trziste je nebitno u svemu ovome.Tako zahvali se meni na zutom a ja se tebi ovim putem zahvaljujem.
Radje cu ulozit na hladjenje nego imat 3.9ghz i uz to nizi ipc... Al sve ovisi za sta ti treba...
Tuga je kad shvatis da intel u 2 godine nije napravio nikakav napredak (i7 6700k release date q3 2015) i da je jedini razlog sto ces dobiti vise jezgri zbog konkurencije, a narod i dalje cuti i pusi i ne smije reci nigdje nista sto je limit na 6 jezgri na i7 seriji
Uloženo-dobiveno Intel proc je koma na kvadrat. Intel zelenaša kupit če samo djeca mafijaša, ili oni koji ne znaju kud bi s lovom+ne znaju niti di krava piša.
Valjda smo zaboravili, za klokanje zelenaša do daske treba ti vrlo skupi zračni hladnjak, ili još bolje vodeno hlađenje.Uostalom uz zelenaša niti ne dobiš CPU hladnjak, pa ako ga nemaš nigdje pri hiži i to moraš kupit.
R5 1600 do 3.8ghz fino hladi i stock hladnjak, a za efikasno hlađenje R7 1700/3.8ghz za to je dosta i CPU hladnjak od 25dolara.
https://techreport.com/review/31972/thermaltake-contac-silent-12-cpu-cooler-reviewed/3
Eto dolnji video, to če bit ista priča R5 1600 vs stari-novi Intel zelenaš.Tu se u usporedbu može ubacit i R7 1700, pa eto svi sretni i zadovoljni+novčanik ne bu dobil moždani udar.
Bilo bi lijepo da ne moram i ovdje čitati o politici...
@ansha ali 8th gen ce imati slabiji ipc, sta onda
Kaj ti bulazniš?
Uloženo-dobiveno Intel proc je koma na kvadrat. Intel zelenaša kupit če samo djeca mafijaša, ili oni koji ne znaju kud bi s lovom+ne znaju niti di krava piša.
A reci, cesto vam daju da idete na internet u toj ustanovi u kojoj te drze?
Imas iza luci procitaj, ne spamaj temu nepotrebno

Imas iza luci procitaj, ne spamaj temu nepotrebno
One je bas onako nevjerovatno mjerodavno