Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.204.793
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD Ryzen CPU
Lucidius kaže...

Imao sam u planu nadogradit monitor na 4k

Ako ideš na 4k, pa mogao si ostaviti komotno i5, sad si u klincu skroz.

i7 bolji trenutno, Ryzen bolje ulaganje u budućnost.

dreadmoore kaže...

ma pricekaj 6 mjesec odnosno 7 i kupis r5 onda si miran i7 7700K dotad nece ni padati cijene jer gledajuci realno nisu ga srusli s trona sa ovim r7.

Prodao je i5, a do tada je dugo iako su to modeli koji bi trebali moći uhvatiti ili prestići čak i7 7700k, tako da bi čekanje bilo logičan potez.

Bome kaj se mene tiče, nemam nikakvoga razloga vaditi van i7 4790k, mogao bi Seasonic Prime 1000W Titanijum uletjeti, garancija vidim 12 godina sada, je... toliko ni EVGA nema,

taman za miran multi GPU stroj i 4k Dell P2715Q.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 16:54 (Valentin17).
15 godina
Lucidius kaže...
Silent horror1992 kaže...
Lucidius kaže...

Pa nisam ga uzeo, slabo pratis, otkazao sam narudzbu isti dan.

Pametno.

E sad ni sam neznam jel pametno zato jer imam ove dileme klik

Imao sam u planu nadogradit monitor na 4k i onda pocetkom 2018te uzet Voltu, al dotle je jos puno vremena a dotle bi mi taj Ryzen mogao kasljucat sa jako klokanom gtx 1080 na 1440p max postavkama, gdje mi je svaki FPS bitan za lock sa V-syncom... Sa i7 7700k@5GHz bi imao taman rijesene sve brige oko toga (al opet samo 4 jezgre )

ma pricekaj 6 mjesec odnosno 7 i kupis r5 onda si miran i7 7700K dotad nece ni padati cijene jer gledajuci realno nisu ga srusli s trona sa ovim r7.

13 godina
Friday kaže...
Endymon kaže...

Matematika ide ovako.Dal uzeo Intel ili neki Ryzen super.Jer u gamingu barem 60fps-a je sasvim dovoljno.Neka mi dodje neki lik sa i7 7700 u CS GO a ja cu sa FX8300 shebat cu ga ko beba zvecku....Tako da dal imao Ryzen 20%slabije performanse ili vece Intel,nahebes u MPu kako ga god okrenes.Tako da ja mogu zadovoljno sjediti sto sam dao za svoj proc 1000kuna i derem sve zive i ne zive u MP igrama.UGL,dal je jaci CPU,jaca grafa,jaci RAM od 20%cine boljim igracem?NOOOP!!!Tako da...Mislim da cu ostati na mom dragom AMDuuuuuuu 

Znaci, ako sam te dobro shvatio - AMD je bolji za CS?

Ne - on to nadoknađuje skillom.

Mi sa potato aimom moramo na intela s min 5 Ghz.

14 godina
AMD Ryzen CPU

7700K plus 1080 2.1GHZ, usage 7700K na 5GHZ u BF1 90%, good luck in BF2 w/ GTX 2080/Ti/AMD Vega :D

17 godina
odjavljen
Zato jer takve konfiguracije ima jedan posto gamera i ne predstavljaju dovoljno bitan faktor da bi developeri trošili resurse na posebne optimizacije softvera.
12 godina
Friday kaže...
Endymon kaže...

Matematika ide ovako.Dal uzeo Intel ili neki Ryzen super.Jer u gamingu barem 60fps-a je sasvim dovoljno.Neka mi dodje neki lik sa i7 7700 u CS GO a ja cu sa FX8300 shebat cu ga ko beba zvecku....Tako da dal imao Ryzen 20%slabije performanse ili vece Intel,nahebes u MPu kako ga god okrenes.Tako da ja mogu zadovoljno sjediti sto sam dao za svoj proc 1000kuna i derem sve zive i ne zive u MP igrama.UGL,dal je jaci CPU,jaca grafa,jaci RAM od 20%cine boljim igracem?NOOOP!!!Tako da...Mislim da cu ostati na mom dragom AMDuuuuuuu 

Znaci, ako sam te dobro shvatio - AMD je bolji za CS?

AMD je bolji u svakom pogledu.Pogotovo u ulozeno/dobiveno segmentu.Ako nisi bechmark boy koji kada vidi umjesto 70fps-a 69 i poludi na to i zeli se ubiti,onda si miran.Ali ako volis se zafrkavat sa clockanjem i natjecat,dal ce netko napraviti 4,7Ghz i biti prvi(sto u globalu sav taj benchmark ne vodi nikuda),onda je Intel bolji.Svatko ima svoju publiku.Cestitke AMDu sto si je dao truda i napravio odlican posao za nas smrtnike,koji zive od 3000kn.

9 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
Lucidius kaže...

Imao sam u planu nadogradit monitor na 4k

Ako ideš na 4k, pa mogao si ostaviti komotno i5, sad si u klincu skroz.

i7 bolji trenutno, Ryzen bolje ulaganje u budućnost.

dreadmoore kaže...

Prodao je i5, a do tada je dugo iako su to modeli koji bi trebali moći uhvatiti ili prestići čak i7 7700k, tako da bi čekanje bilo logičan potez.

Ja sam unaprijed znao da ce situacija biti ovakva, samo kaj sam ja vec tjednima u dilemi kaj da uzmem, i5 bi bio prodan iovako ionako, RAM sam uzeo jos prije mjesec dana tak da ono...

Cekanje ovih R5 1500X sa 6 jezgri mi nema smisla, u prvu ruku zato jer nemam dotle komp (imam sekundarni sa i3 6100 al kaj cu sa time), a u drugu ruku je to kaj vi previse zabrijavate oko tog klokanja, ak nejde ovaj sad prek 4.2 plafon plafona, nece se nis puno bolje klokat ni ovi sa 6 jezgri, mozda 200Mhz al cisto sumnjam, ni kod intelovih to nema veze (6800k se ne kloka bolje od 6900k)

EDIT:

Kupovnje onog napajanje nema nikakvog smisla, i 750w EVGA G2 koju velis da imas je overkill za dvije gtx 1080, ak ides na 4k rađe ulozi u kvalitetniji 4k ekran sa G-syncom tamo negdje na ljeto ili jesen kad se ponuda popuni i cijene jos padnu, a dotle ubodi gtx 1080ti tipa phoenix, Jetdtream ili AMP extreme.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 16:58 (Lucidius).
14 godina
Lucidius kaže...

A onda uzmi sada 7700k i mijenjaj kad bude bila potreba za više jezgri, ali tu budeš izgubio puno pogotovo kad želiš novi i iz dućana.

Ja bih na tvome mjestu ulovio makar i polovni, za čim manje novaca, tako da izgubiš kasnije čim manje na njemu ili se kockaj,

uzmi R7 i nadaj se da budu još poboljšali neke stvari.

Lucidius kaže...

Kupovnje onog napajanje nema nikakvog smisla

Želim čim efikasnije napajanje, želim najkvalitetniji model koji mogu pronaći, tom logikom mi nema smisla ni APC SMT1500i

UPS jer i 1200 kn jeftiniji APC SMT1000i može jedno vrijeme održavati računalo na životu bez struje.

GTX 1080 Ti mi nema smisla uopće, imam vremena pričekati Voltu i uloviti takav ili jači model za manje novaca.

G-Sync ekrani su preskupi i mislim da mi je ta kupnja neisplativa skroz.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 17:05 (Valentin17).
15 godina
Endymon kaže...

Ja cu ti doci sad i3 i gt 840m mislis da je to mjerilo sto ti imas fx 8300 a igrat cu na 30+frejmova

15 godina
Endymon kaže...

Ja cu ti doci sad i3 i gt 840m mislis da je to mjerilo sto ti imas fx 8300 a igrat cu na 30+frejmova

14 godina
AMD Ryzen CPU

Prodaj taj 7700K i napravi pošten upgrade, dok ne padne cijena njemu kad izađu ostale verzije Ryzena.

U BF1 sa 1080 2.1GHZ, TXP stock perfomanse tvoj CPU na 5GHZ 90% zauzeće, Ryzen koji nije usko grlo niti na 40%...

Ako to sada ne vidiš onda neznam što da ti kažem...

Kupi si R7 1700 i poštenu MBO, nemaš greške s tim a perfomanse skoro pa duplo u svemu što korisi oba do kraja, igre isti qurac a Ryzen na 4GHZ, pod vodom ideš na 4.2 i 1.45V :)

EDIT

Pa ti imaš 4670K i razmišljaš dali se isplati upgrade, haha...

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 17:03 (zoharbizo).
16 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Sell! Sell! Sell! Sell! Sell! Sell! Sell! Sell! 

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
17 godina
Friday kaže...

Ja imam 6700K i nije mi zao sto sam ga kupio prosle godine...

Ja imam i5 2400 i nije mi zao sto sam ga kupio od lika koji ga je kupio od prvog vlasnika koji ga je kupio prije 5 godina.

15 godina
AMD Ryzen CPU

sry za dupli post bila pukla veza

9 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
Lucidius kaže...

A onda uzmi sada 7700k i mijenjaj kad bude bila potreba za više jezgri, ali tu budeš izgubio puno pogotovo kad želiš novi i iz dućana.

Ja bih na tvome mjestu ulovio makar i polovni, za čim manje novaca, tako da izgubiš kasnije čim manje na njemu ili se kockaj,

uzmi R7 i nadaj se da budu još poboljšali neke stvari.

Lucidius kaže...

Kupovnje onog napajanje nema nikakvog smisla

Želim čim efikasnije napajanje, želim najkvalitetniji model koji mogu pronaći, tom logikom mi nema smisla ni APC SMT1500i

UPS jer i 1200 kn jeftiniji APC SMT1000i može jedno vrijeme održavati računalo na životu bez struje.

GTX 1080 Ti mi nema smisla uopće, imam vremena pričekati Voltu i uloviti takav ili jači model za manje novaca.

Razmislit cu do sutra, onda narucujem.

Ovo kaj pises za napajanje je bacanje love u vjetar, to su jako sitne razlike u efikasnosti i kvaliteti da neznam kako bi ti to uopce izmjerio i osjetio razliku bilo gdje, uglavnom dajes lovu na nesto s acime nista ne dobivas, kratko i jasno. Ako vec imas problema u kuci sa strujom pozovi majstora pa nek ti napravi instalacije kako bog zapovijeda a ne da se patis sa ti upsevima i gledas kad ce ti nestat struje ili doc do kratkog spoja.

Monitor sa Gsyncom koji ce peglati sliku ti je glupost, a napajanje sa kojim apsolutno nisat neces postici ti je ok ulog, logika ti je ono, u najmanju ruku tragikomicna, al ok.

Za voltu bus se nacekal do iduce godine, planirali su pocetkom sijecnja raditi release, na kraju kak sam i reko nebus nis do polovine iduce godine nadogradil 

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 17:13 (Lucidius).
17 godina
AMD Ryzen CPU

ja se ne micem s 2500k@4.5, radi kao urica s gtx970 na 1080p

jedino mozda uzemem samo jos 8 gb memorije i veci ssd

dat par tisuca kn za upgrade a nema neke prevelike koristi u igrama, nema mi smisla

tek kada budem ovo mi pocne kasljucat i stekat u igrama, i budem imao barem 50% povecanje performansi uz ne preveliku razliku u cijeni cu nadogradit platformu

da kupujem od 0 bi sigurno isao na AMD, jer kako je intel pljackao cijenama zadnjih 5 godina uz minimalne pomake je strasno

13 godina
AMD Ryzen CPU

Po viđenim recenzijama i forumskim utiscima,do daljnjega nema micanja s mojeg "vrazicka",jer vecinom koristim ovaj komp za gejmanje,tek mozda tamo do godine budem vidio za neki replacment,a do tada ce se izmjeniti i cijena i ponuda... 

9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

PC perspective gejming rezultati, ipak Ryzen kaska kako sam i predviđao 

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 17:19 (Lucidius).
14 godina
Lucidius kaže...

PC perspective gejming rezultati, ipak Ryzen kaska kako sam i predviđao 

Vidoviti Milane, da tebe nije bilo kako bi mi :D

1700 non X 2950HRK, bolesna cijena, idem vidjeti u Linksu kakvo je stanje da odem odmah po setup.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 17:31 (zoharbizo).
16 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

S obzirom da je ovako rasturio, ja ću otkupit vaše 6600K, Z170 ploče i seriju 900 GPU ako tko prodaje kod prelaska na Ryzen. 

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
12 godina
dreadmoore kaže...
Endymon kaže...

Pa nije.Nego zelim samo u tuviti ovim frajerima koji kazu da je Intel bolji za gaming kada ja kazem da sam uzeo FX 8300 oni kazu ma bolji ti je za gaming i5 6400.OK ali zato je i skuplji.Kako bi rekli,koliko para toliko muzike ne?

14 godina
AMD Ryzen CPU

Yebem ti, nema Links ništa na lageru, rado bi cijelu noć slagao setup i provrtio prvi na forumu :(

11 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Ako cemo realno, ovo je malo bolja situacija nego 2011./2012. Malo je bolji launch, dosta dobro u renderu i slicno. Ali za igre (sto je realno vecina i cekala) i nije baš, 1800X vs puno jeftiniji 7700k... 7700k vodi. Isto ce biti i sa quad modelima, jedino što je vrlo pozitivno u svemu tome su cijene.

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Ako cemo realno, ovo je malo bolja situacija nego 2011./2012. Malo je bolji launch, dosta dobro u renderu i slicno. Ali za igre (sto je realno vecina i cekala) i nije baš, 1800X vs puno jeftiniji 7700k... 7700k vodi. Isto ce biti i sa quad modelima, jedino što je vrlo pozitivno u svemu tome su cijene.

Ma daj molim te, ko jos igra igre osim vi na forumu mladih SDP-a

Freak Show Inc.
9 godina
Friday kaže...

"Maksimalna zabilježena temperatura od 82°C sa Noctuom D15 je poprilično visoka, pa je za ovaj procesor stvarno potrebno osigurati moćno hlađenje."

Bit ce da je intelova majoneza bolja od ovog lema?

jel se praviš glup ili? ...
cp s stranog foruma:

Liquid Metals:
Thermal Grizzly Conductonaut - 73W/mk
Coollaboratory Liquid Ultra - 38.4W/mk
Coollaboratory Liquid Pro - 32.6W/mk

Traditional Paste:
Gelid GC Extreme: 8.5W/mk
Grizzly Kyronaut: 12.5W/mk
ICD: 4.5 W/mk

Pure Indium: 86W/mk

jednostavno u ovoj dimenziji/svemiru nema šanse da je pasta bolja od lemljenja,bez obzira šta su te ekipa iz intel marketinga uvjerili.

a zašto je amd arhitektura na relativno višoj temperaturi od slićne intel neznam, pretpostavljam da se radi o broju tranzistora u mm2,imaš negdi ćlanak u temi di se uspoređuje zen 44mm2 jezgra u odnosu na broadwell jezgru 49mm2.

17 godina
AMD Ryzen CPU

Na ovom forumu se samo kloka i bencha. Ono, pitas ih dokle su stigli u igrama:"A evo u GTA sam presel benchmark jedno 600 puta, u Valleyu znam svako drvece napamet (vec im imena dajem), u Witcheru tamo di se lik kupa...".

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

BTW - kakve su temperature sa Wraith hladnjakom kad ga noctua ne moze drzati ispod 80 stupnjeva?

Freak Show Inc.
15 godina
AMD Ryzen CPU

evo i Linusa

Zadar živi vječno!
17 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...

jednostavno u ovoj dimenziji/svemiru nema šanse da je pasta bolja od lemljenja,bez obzira šta su te ekipa iz intel marketinga uvjerili.

Mozda sam bio sarkastican?

Freak Show Inc.
16 godina
AMD Ryzen CPU

Da je ovo situacija kao u prošlosti, gdje je razlika u 10-20 fpsa bila bitna tipa 40 fps vs 60 fps, pa onda je to stvarno bitna razlika rekao bih Intel i7700k je još bolji proc za gaming i to samo ako ga već posjeduješ.

Ovako kad mi pokazuju bencheve na vrlo zahtjevnim igrama na ULTRA postavkama 1080p-1440p i razlika je npr. 100 fpsa Ryzen vs 120 Intel, to moze biti bitno samo ekipi koja pati na brojke i bencheve.

Oni koji pucaju na 2k-4k (javite se da vam udarimo lječničku dijagnozu hehe) ionako će uzimati vrlo jake grafičke kartice koje su puno bitniji faktor u tom slučaju, a koji god proc uzmu u rangu Ryzen R7  ili Intel i7 6700K ili jače svejedno im je mirni su. Sad je samo bitno kakve će cijene biti formirane na tržištu, i na oglasima.

Tko samo gejma te ima Intela 7700k pa unazad skroz do nekih Haswella-IvyBridge, FX 8xxx procova  nema potrebe prelaziti na novi AMD proc.

Tko kupuje novi stroj, bilo samo za gaming ili  uzima ga takoder za neki rad, ozbiljan workload-server build onda Ryzen (bilo koji proc) je definitivno bolja kupovina. Svi uvijek pričaju o nekom ulaganju u budućnost. Ako ovo nije ulaganje u budućnost sa ovakvim procom onda neznam šta jest.

Nitko ne priča o pločama i diđama i cijenama.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice