Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.204.777
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: AMD Ryzen CPU
thaar kaže...

https://www.nabava.net/search.php?q=ryzen

cemu toliki hype opet je najjeftini Ryzen cijenovno isti ili čak skuplji od i7-7700, AMD opet nema svog konja u mainstream utrci

Ako sam ja skužio smisao i poruku tvog komentara...??

prodajem jednu od mašina
17 godina
AMD Ryzen 7 1800X hits 5.2 GHz, breaks benchmarking record

http://www.pcgamer.com/amd-ryzen-7-1800x-hits-52-ghz-breaks-benchmarking-record/
12 godina
Tonči kaže...
thaar kaže...

cemu toliki hype opet je najjeftini Ryzen cijenovno isti ili čak skuplji od i7-7700, AMD opet nema svog konja u mainstream utrci

Smisao njegovog komentara upućuje na to da nije upućen u situaciju 

neda mi se
12 godina
bxcounter kaže...

Sve oni odavno planiraju unaprijed. 08.02.2017 objavili su da planiraju završiti svoju fab42 (7nm) za pazi sad 7 milijardi dolara.

7-billion-investment-next-generation-semiconductor-factory-arizona/

Iako bi im se to moglo obiti u glavu, ali čisto sumnjam.

The completion of Fab 42 in 3 to 4 years...

o tom potom

12 godina
AMD Ryzen CPU

Ja vjerujem da ce nova serija Intela biti bolja.Neznam sada koliko,ali da ce biti Ryzen proglasen kao losim procom,to definitivno ne.Tako da vjerujem da ce Ryzen biti odlicno primljen kod publike.Ali kao i inace,uvjek ce biti fanatizma sa jedne i druge strane Intel/AMD i s*at ce po drugima.Iskreno planirao sam preci na Intel,tocnije i56600(trenutacno imam FX8300),ali nakon pretstavljanja Ryzena,malo sam se zaustavio.Da pogledam podrobnije kakav ce biti proc.Za sada sam zadovoljan po komentarima.Sad,dal je bolje za igre imati Intela ili AMD,to stvarno neznam.Neki kazu da je bolji Intel,neki AMD....

16 godina
neaktivan
Endymon kaže...

dal je bolje za igre imati Intela ili AMD,to stvarno neznam.Neki kazu da je bolji Intel,neki AMD....

Strpi se još 3 dana...pogledaj testove i sam donesi zaključak.

13 godina
AMD Ryzen CPU

Ljudi polako, ne napadajte čovjeka...

Ovdje pričamo o kruškama i jabukama. AMD je napravio super posao što je prepolovio cijene 8 jezgerenim procovima i približio ga masama, no i dalje svi čekaju 4/4 buđet verziju.

Rino kaže...
Endymon kaže...

dal je bolje za igre imati Intela ili AMD,to stvarno neznam.Neki kazu da je bolji Intel,neki AMD....

Strpi se još 3 dana...pogledaj testove i sam donesi zaključak.

Jbte, mene to najviše svrbi...

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2017 9:26 (DarthMarkus).
11 godina
AMD Ryzen CPU

r7 1800x se je pojavio i na passmarku:

https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Ryzen+7+1800X&id=2966

Tek je jedan primjerak testiran, pa je vjerojatnost da će biti sitnih promjena u scoru.

13 godina
AMD Ryzen CPU

Evo par recenica o ZEN arhitekturi i opravdanju za kupnju iste prema svojim bliznjima(opravdanje pred zenom :)].

Svatko tko drzi do sebe treba imati najjaci moguci proc koji si moze priustiti u datom trenutku. :D

Prema ostalima(forum i R.L), kupnjom Ryzena sudjelujemo u maloj revoluciji boljeg "price/perf" omjera i naravno novog standarda broja "core/thread" modula.

coffe,coffe,coffe.....
12 godina
metallic kaže...

Evo par recenica o ZEN arhitekturi i opravdanju za kupnju iste prema svojim bliznjima(opravdanje pred zenom :)].

Svatko tko drzi do sebe treba imati najjaci moguci proc koji si moze priustiti u datom trenutku. :D

Prema ostalima(forum i R.L), kupnjom Ryzena sudjelujemo u maloj revoluciji boljeg "price/perf" omjera i naravno novog standarda broja "core/thread" modula.

Kad bi ja mojoj tu priču iša prodat došlo bi do obiteljskog nasilja u kojem bi ja bio žrtva 

neda mi se
13 godina

Kuzim te stari, jer nikad nije iskljuceno da nas žene stalkaju po forumu. Tako da treba vadit sto objektivnije razloge kupnje! ;)

edit: Što ce tebi Zen, kad vec imas show proc? Sorry!

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2017 11:44 (metallic).
12 godina

Ops, to o stalkanju mi nikad nije palo na pamet tako da bi dobro pobrisat večinu iz "moj PC"

neda mi se
13 godina
protjeran
Cijene su dobre, ali perfomanse u globalu stagniraju...stovise kako ce se nastavljati trend visokih rezolucija 4k pa evo vec i 8k cpu ce postati beskoristan! Za odredeno godina ce najvjerojatnije taj gpu raditi sve kako je krenulo! Kao da bu problem u gpu cip roknut 1-2jezgre...lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
protjeran
Po gornjem passmark testu single core perfomanse su ako me sjecanje sluzi na razini sandy bridge arhitekture!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina

Moja meni tako zna nekad prijetit, a ne znam kako bi se uvjerio. Haha

Moram bit oprezan u temi slike vaseg hardwarea jedino jer ne virujem da kuzi komponente pod mojPC. S tim da sam uvik smatrao da je sve sto ide u kuciste sigurnija kupnja osim periferije.

coffe,coffe,coffe.....
12 godina

Šta je to bitno kad sve deru u multiju a današnje aplikacije, igre i sve ostalo se radi za višejezgrene sustave.

neda mi se
15 godina
AMD Ryzen CPU

Gledajući na sve ovo pogotovo gore onaj gdje je 5.2ghz oborio sve rekorde u benchmark-u.Znači da će se malo koji ryzen moći klokati preko 4.5ghz sa nekim dobrim vodenim hlađenjem.Morat ćeš imati ispred kuće cisternu tekućeg dušika da se upišeš u 5 GHz klub na ovom forumu.Šteta ja baš mislio da će Amd biti odličan kloker.

13 godina

Pa sto ovi dosadasnji rezultati nisu super za takve stabilne klokove za proc s toliko jezgri.!? Dalje, mislim da ce s vremenom biti sve vise dobrih rezultata, jer su ovo pocetni primjerci.

coffe,coffe,coffe.....
15 godina
protjeran
Chico12 kaže...

r7 1800x se je pojavio i na passmarku:

https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Ryzen+7+1800X&id=2966

Tek je jedan primjerak testiran, pa je vjerojatnost da će biti sitnih promjena u scoru.

Taj rezultat je jako los iz nekog razloga..

13 godina

Uz test na toj tablici pise da je margina za gresku jako visoka jer je tek testiran jedan primjerak.

coffe,coffe,coffe.....
15 godina
protjeran
metallic kaže...

Uz test na toj tablici pise da je margina za gresku jako visoka jer je tek testiran jedan primjerak.

A moguce da je to, al ne vidim zasto bi taj primjerak bio bitno sporiji od prosjeka...

11 godina
Stjepanj kaže...
Po gornjem passmark testu single core perfomanse su ako me sjecanje sluzi na razini sandy bridge arhitekture!lp

https://www.amazon.com/Intel-Desktop-Processor-i7-7700K-BX80677I77700K/dp/B01MXSI216

https://www.amazon.com/dp/B01MSWF8L9

vs

https://www.amazon.com/AMD-YD1700BBAEBOX-Processor-Wraith-Cooler/dp/B06WP5YCX6/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1488282570&sr=1-1&keywords=r7+1700

https://www.amazon.com/ROG-Crosshair-VI-Hero-Motherboard/dp/B06W2L6GBX

Overclockaj malo tog ryzena, i derat će guzove intelu. Ma već je i na osnovnim brzinama bolji, izuzmemo li možda gaming.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2017 12:56 (Chico12).
15 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
Tonči kaže...
thaar kaže...

Smisao njegovog komentara upućuje na to da nije upućen u situaciju 

Smisao mog komentara je da AMD ide opet konkurirat isključivo u multitaskingu i u cjenovnom rangu koji nije za prosječnog gamera, kao sta su napravili kada je bulldozer tek došao. rasturao je u multicoru i unistija intelove tadašnje procove ali mu je stvarna sposobnost bila lošija (singlecore) koja je bitna prosječnom korisniku, čitaj gameru. Ubrzo su morali spuštati cijene. I poanta je da su svi ryzen procesori skuplji od i7-7700k koji je mainstream gaming, a jeftiniji od i7-7800k i i7-7900k ali koga briga ta dva proca i tako imaju lošiji singe core od i7-7700k a skljuplji su, jer imaju više jezgri i koriste se za profi svrhe i workstatione. Koga briga za jezgre, koja igra korsiti više od 4 jezgre? jbt i5-7600k daje isti frame kao i7-7700k, di je uopće tržište toliko za i7-7800k i i7-7900k i ryzen?

15 godina
protjeran

Derat ce ga i bez clockanja ako se sve jezgre koriste, al u single threadu nema sanse...

11 godina

Nekaj ne štima da. Možda test trenutno nije dobro implementiran za Ryzen. Single Thread Rating 2129 je na razini i7-3700K: klik

16 godina
odjavljen

Testovi koji su vani pokazuju da je u jednojezgrenim zadacima brži od Intela, dakle, cijeli komentar ti i dalje nema smisla.

prodajem jednu od mašina
15 godina
protjeran
thaar kaže...

Smisao mog komentara je da AMD ide opet konkurirat isključivo u multitaskingu i u cjenovnom rangu koji nije za prosječnog gamera, kao sta su napravili kada je bulldozer tek došao. rasturao je u multicoru i unistija intelove tadašnje procove ali mu je stvarna sposobnost bila lošija (singlecore) koja je bitna prosječnom korisniku, čitaj gameru. Ubrzo su morali spuštati cijene. I poanta je da su svi ryzen procesori skuplji od i7-7700k koji je mainstream gaming, a jeftiniji od i7-7800k i i7-7900k ali koga briga ta dva proca i tako imaju lošiji singe core od i7-7700k a skljuplji su, jer imaju više jezgri i koriste se za profi svrhe i workstatione. Koga briga za jezgre, koja igra korsiti više od 4 jezgre? jbt i5-7600k daje isti frame kao i7-7700k, di je uopće tržište toliko za i7-7800k i i7-7900k i ryzen?

Prvo, nije iskljucivo multi vec je i single thread vrlo jak. Drugo, bulldozer nikad nije unistio intelove tadasnje procesore, smijesno.\

Svi Ryzen procesori skuplji? Ryzen 1700 nije skuplji a i ovo nisu svi Ryzen procesori nego samo 8/16 varijante, drugi dolaze malo kasnije. 

Sta se igara tice, posve si u krivu, nijemci su testirali i 6/12 intel sa daleko nizim clockom i slabijim ipc-em je u prosjeku brzi od 7700K, u nekim igrama debelo. Nije ovo 2012-a da igre ne koriste vise od 4 jezgre..

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2017 13:03 (ansha).
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Testovi koji su vani pokazuju da je u jednojezgrenim zadacima brži od Intela, dakle, cijeli komentar ti i dalje nema smisla.

Ovaj passmark je jedan od testova koji je vani pa ne pokazuje to... A ne pokazuje ni cpu-z..

12 godina
thaar kaže...

Koga je taj FX rasturao u milticoreu ???? Ja sam u to vrime imao i7 2600k kojem se nikad nijedan FX nije približio dovoljno blizu. 

Što ti je bitan toliko malo lošiji singlecore kad svaki današnji softver zna koristit više od jedne jezgre. 

Nisam uvjeren da baš razumiš tematiku o kojoj pišeš.

neda mi se
11 godina
Kad izlazi ryzen za nas obične smrtnike, r3 i r5 serija?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice