Celavost

poruka: 11
|
čitano: 6.895
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Celavljenje+7

Posto je ovo uglavnom muski forum, a celavost je cesto pojava koja najvise pogadja muski rod.

Imam 19 god. i jos nemam hvala Bogu problema s tim, ali o tome sam poceo razmisljati kada mi je u jednom trenutku pocela padati kosa malo jace. Bio sam kod dermatologa i rekao je da je to kombinacija promijene vremena (ljeto na jesen) + stres koji sam prozivljavo. Sad se stanje vec dosta popravilo.

Da vas pitam... Jel ima netko problema sa opadanjem kose? Kako to rijesavate? Sta mislite od koga ste nasljedili gen za to?

http://isvijet.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.1.2013 16:41 (Edge).
15 godina
Celavost

ne znam za ispadanje al ja cu prije posjedit ko kreten nego ocelavit

uskoro mi je 17 godina i vec ih imam 10-15 kolko sam uspio nabrojat

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
14 godina
neaktivan
Celavost

al kad si sijed imaš šta ofarbar, ćelu nemožeš{#}

17 godina
Re: Celavost
domac5 kaže...

hm, to ti i nije bas normalno.

15 godina
neaktivan
domac5 kaže...

Uf dobar si, a ja sam mislio da sam ja rano počeo sijedjeti. Bilo kako bilo do 30-te ću vjerojatno biti bijeloglavi sup.

{#}

0xBADC0DE
15 godina
neaktivan
Celavost

A gle, to je tak relativna pojava...

Primjerice djed s očeve strane u dobi od 35 godina bio potpuno sijed, dok djed s majčine strane ima 80 godina i otprilike fifty:fifty je.

Nemoj se uopće sekirati, ionak ne možeš učiniti ništa protiv toga.

Netko će osijediti zbog starosti, drugi pak zbog životnih briga, stresa, netko će čisto zbog toga što mu je tako genetički zapisano, itd. Vrlo je mnogo potencijalnih uzroka.

Mladiću iznad, 19 mi je godina i imam pokoju sijedu vlas, i što sad? Ništa. Stojećki prihvatiti, onaj tko te zaista voli voljet će te i sa sijedama, a za ostale hu kerz.

Asus P4P800-X//Celeron 1.800MHz Willamette/Gigabyte R9250//WD400JB//WD400BB//512MB PCI3200 Kingmax//512MB PCI3200 Kingmax//256MB PCI2700 Apacer//Codegen 400W//EverPower CX-2359...
18 godina

gubljenje kose je povezano sa genom koji se nasljeduje preko majke. dakle ako je tko bio celav na majcinoj strani i ti ces biti.

It's not who u are, it's who u know.
15 godina
neaktivan
0xBADC0DE
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.1.2013 16:56 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

gubljenje kose je povezano sa genom koji se nasljeduje preko majke. dakle ako je tko bio celav na majcinoj strani i ti ces biti.

Točnije povezuje se sa razinom testosterona koji uzrokuje otvrdnjavanje vlasišta.

0xBADC0DE
17 godina
odjavljen
Obi Wan kaže...

Ak je to tak onda super. Mamin tata ( moj deda ) imo je kosu do zadnjeg, ionako nikad nije imo gustu kosu (a ja je imam). Mama nema braće, ali zato ima 2 bratića koji jos uvijek imaju kosu u 40. godinama.

Tatina strana je li-la. Tatina mama ( moja baka ) je imala slabu kosu i mislim da su svi njezini sinovi ( moji stičevi ) nasljedili to od nje... Ima ih 5. Dok od tate tata (moj deda) je imo kosu bolju nek sinovi do smrti.

Za sijede dlake smo ucli da dolaze zbog nekih mutantnih gena. Uostalom, who cares, uvijek se mozes farbat ak te to zeza, ali po meni je oke imat nesto sijede kose.

http://isvijet.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.1.2013 17:06 (Edge).
14 godina
protjeran
Celavost

Da ne bi sad lupali o neznanstvenim objašnjenjima evo najnovijih istraživanja uzroka ćelavosti u muškaraca.

http://www.tportal.hr/scitech/znanost/183862/Znanstvenici-otkrili-uzrok-celavosti.html#.UOlUonfhZaQ

Evo, još malo detaljnije;

http://www.tportal.hr/scitech/znanost/210030/Lijek-protiv-celavosti-na-policama-za-dvije-godine.html#.UOlVVnfhZaQ

Das Herz hat seine Grunde, die der Verstand nicht kennt !
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.1.2013 11:45 (Budokai).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice