Carina

poruka: 16
|
čitano: 3.524
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Carina

zanima me kada bih naručio iMac iz SAD-a koji tamo košta nekih 4500kn koliko bi me došla carina na to?

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.6.2010 15:40 (stirko55).
17 godina
neaktivan
RE: Carina
Nema carine na računala i opremu, ali bi platio porez 23%.
When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
15 godina
Carina

a kakva pravila vrijede za poklone šta se tiče carine

16 godina
Re: Carina
Naručio san nekaj iz amerike pa je zapelo na carini jer nema računa. Trenutno nisamu Zg. Koliko dana imam za preuzimanje toga?
17 godina
Prvo moraš poslati račun nakon što ti dođe obavijest s carine.
15 godina
neaktivan

Nadovezao bih se s drugim pitanjem na istu temu, u slučaju da bih iz SADa ili Kanade naručio polovni Oculus Rift (tipa ovo), podliježe li uređaj carini ili samo PDVu? I u slučaju da podliježe carini, na koju cijenu mogu računanit?
Isto pitanje ukoliko je uređaj potpuno nov.

SilvioS
16 godina
Mogu li samo doći na carunu u branimirovu , pokazat račun, platit PDV, preuzet pošiljku i ćao bao?
16 godina
Mogu li samo doći na carunu u branimirovu , pokazat račun, platit PDV, preuzet pošiljku i ćao bao?
17 godina
odjavljen
SilvioS kaže...

Nadovezao bih se s drugim pitanjem na istu temu, u slučaju da bih iz SADa ili Kanade naručio polovni Oculus Rift (tipa ovo), podliježe li uređaj carini ili samo PDVu? I u slučaju da podliježe carini, na koju cijenu mogu računanit?
Isto pitanje ukoliko je uređaj potpuno nov.

Neces platit carinu, samo PDV. PDV iznosi 25% od ukupne cijene kojom si platio proizvod (shipping + oculus), dakle za ovaj tvoj slucaj 452,75$ + 452,75$*0.25= 565$, ista stvar vrijedi i za novi proizvod iz drzava izvan EU.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2016 13:30 (Edge).
16 godina

u formulu dodati i carinske troškove, sa svimm troškovima, tad pdv.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Puno hvala Edge! Ovo me poprilično razveselilo!

Je li to sigurna informacija tipa glavu na panj/ruku u vatru? Ne moram se ni malo brinuti da će me nešto iznenaditi kad bude dolazilo? :)

Podpitanje, što se od informatičke opreme/opreme na struju ne carini, tj. gdje mogu pronaći nekakv popis?

EDIT: Na kolike se carinske/dodatne troškove može računati u prosjeku?

SilvioS
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2016 13:35 (SilvioS).
17 godina
SilvioS kaže...

Puno hvala Edge! Ovo me poprilično razveselilo!

Je li to sigurna informacija tipa glavu na panj/ruku u vatru? Ne moram se ni malo brinuti da će me nešto iznenaditi kad bude dolazilo? :)

Podpitanje, što se od informatičke opreme/opreme na struju ne carini, tj. gdje mogu pronaći nekakv popis?

EDIT: Na kolike se carinske/dodatne troškove može računati u prosjeku?

Carina je u pravilu 0% kad je sva informatička roba u pitanju i najveći dio tehničke robe.

Dodatni troškovi ovise o načinu prijevoza.

15 godina
neaktivan

Malo sam maltretirao ljude oko sebe pa da prenesem što sam saznao.

Na žalost nema specifičnih informacija/formula za izračun pošto sve ovisi od slučaja do slučaja, ali ugrubo:

U mom slučaju. Roba iz SADa i Kanade se carini, a naočale za virtualnu stvarnost ne spadaju u kategoriju informatičke opreme već kao ostale naočale. U tom slučaju je carinska stopa 2,90%.

Općenito što se tiče izračuna carine, carina se plaća na vrijednost robe i na određeni postotak prijevoza (ovisno o zemlji otpreme).

Što se tiče PDVa, PDV se plaća na robu, carinu i kompletan prijevoz.

Nadam se da će nekom poslužiti informacija...

Zahvaljujem kolegi koji mi je proslijedio info.

SilvioS
8 godina
Carina

Pozz, u petak sam dobio pismo od carine da moram poslati račun itd. Isti dan sam im sve poslao i sad me zanima koliko im treba da pošalju napokon to prema meni. Na trackingu je status još uvijek isti znači "Retention reason : Invoice missing".

17 godina
SilvioS kaže...

Malo sam maltretirao ljude oko sebe pa da prenesem što sam saznao.

Na žalost nema specifičnih informacija/formula za izračun pošto sve ovisi od slučaja do slučaja, ali ugrubo:

U mom slučaju. Roba iz SADa i Kanade se carini, a naočale za virtualnu stvarnost ne spadaju u kategoriju informatičke opreme već kao ostale naočale. U tom slučaju je carinska stopa 2,90%.

Općenito što se tiče izračuna carine, carina se plaća na vrijednost robe i na određeni postotak prijevoza (ovisno o zemlji otpreme).

Što se tiče PDVa, PDV se plaća na robu, carinu i kompletan prijevoz.

Ne bih rekao, obzirom da je standardna IT oprema u pitanju. K tome, koliko se sjećam po carinskoj tarifi naočale nemaju 2,90% stopu već 5 ili 8% (ovisno sa ili bez leća).

Ali trebalo bi točno pogledati.

8 godina
neaktivan
Carina

Imam upit narucujuem gaming pc u vrijednosti od 8000kn ili 1170 dolara i molio bih vas ako bi mi neko mogao pomoci kolika bi bila carina iz sad(narucujem sa amazona i paket mi je oznacen sa besplatna postarina sad mi treba pdv i carina).

Hvala unaprijed

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice