Carina rijeka (Ubuntu&Kubuntu)

poruka: 10
|
čitano: 3.326
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

PozZzZzz Prije pardana narucio sam Ubuntu i Kubuntu free CD i sada mi je dosla obavijest iz Rijecke carine da im posaljem potvrdu (RACUN)...
Sad neznam sta da im posaljem kad je taj CD Free!!!Pa ako moze pomoc???

HVALA Unaprijed i Pozdrav!!!

PC & PC-M@N 4 Ever
16 godina
RE: Carina rijeka (Ubuntu&Kubuntu)

Valjda si nekakvu postarinu platio? Ako jesi, odnesi im taj racun.

edit

ahhh sad sam vidio da nema postarine

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2009 14:37 (syncmaster245b).
16 godina

-besptlatan je OS, medij i dostava se plaćaju, na taj iznos ti carina može dodati PDV i carinske troškove. Za svaku robu mora postojati deklaracija, pošto si naručio i neka ardesa-osobni podatci za dostavu itd., to mora biti uz robu i da bi normalno prošla carinu bez otvaranja, mora biti u originalnom proizvođačevom pakiranju (za linux podršku je to skoro nepostojeće).

-Zašto?, ... zašto jednostavno nisi downloadao? ... domaći ubuntu.hr, ...

edit: -btw. domaća ubuntu zajednica ima organizirano preuzimanje besplatnog CDa... vidi na gornjem linku.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2009 14:44 (ihush).
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-besptlatan je OS, medij i dostava se plaćaju, na taj iznos ti carina može dodati PDV i carinske troškove. Za svaku robu mora postojati deklaracija, pošto si naručio i neka ardesa-osobni podatci za dostavu itd., to mora biti uz robu i da bi normalno prošla carinu bez otvaranja, mora biti u originalnom proizvođačevom pakiranju (za linux podršku je to skoro nepostojeće).

-Zašto?, ... zašto jednostavno nisi downloadao? ... domaći ubuntu.hr, ...

edit: -btw. domaća ubuntu zajednica ima organizirano preuzimanje besplatnog CDa... vidi na gornjem linku.

Kada sam ja narucivao Ubuntu pack ( 32bit i 64bit ) preko sluzbenih stranica prije nekih 3 godine nisam nista platio ili dobio ikakvo carinsko upozorenje da moram odredjen iznos podmiriti. Naime postar je uredno u plastificiranoj, mjehuricastoj omotnici dostavio na kucnu adresu i tu je bio kraj price.

Xero: ...Ti nemaš brige. Tebi se tako rečeno proc zmrzava ...
17 godina
neaktivan

Pročitaj Will I have to pays taxes/duties?

U prijevodu nebi trebao plaćati jer je riječ o besplatnoj pošiljci. Zadnju verziju Ubuntua sam primio bez ikakvih problema. Zna se desiti da ova banana država zaustavi i humanitarne, besplatne akcije samo jer su želji peneza.

Nazovi carinu i reci da je riječ o besplatnoj pošiljci ili pošalji pismo na priloženom linku(prevedi na HR).

Kamo loš Linuxaš ide nakon smrti? /dev/null
16 godina
protjeran

Ama neznam meni je dosla obavijest da dostavim racun sutra cu ih nazvati i pitati kakav racun kad je to free roba!!!

Ljepo im valjda pise na koverti Ubuntu LOL Koja budala danas nezna da je ubuntu free roba i koliko ja znam robu koju sam platio u inozemstvu na paketu (Koverti)Pise cijena tog proizvoda kojeg sam kupio LOL!!!

PC & PC-M@N 4 Ever
16 godina
neaktivan

Narucivao nekoliko puna sve dobio besplatno,osim ako nisi odavrao

Buying Ubuntu on CD and DVD

Ja sam odabrao Request free CDs i nikada ništa nisam platio...

Ako ti je moj post pomogao ili bilo čiji drugi pritisni HVALA!
17 godina
neaktivan
Clon of PC Man kaže...

PozZzZzz Prije pardana narucio sam Ubuntu i Kubuntu free CD i sada mi je dosla obavijest iz Rijecke carine da im posaljem potvrdu (RACUN)...
Sad neznam sta da im posaljem kad je taj CD Free!!!Pa ako moze pomoc???

HVALA Unaprijed i Pozdrav!!!

Mislim da neces imat problema. Tako je i meni bilo za neki cd (isto carina Rijeka) i kad sam dosao otvorili su omotnicu ispred mene i uvjerili se sto je pa sam samo platio poziv i lezarinu nekih 12-ak kuna.

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369
16 godina
protjeran

Poštarina je inače plaćena i piše im tako na omotu! Nekih 0,8 funti ako se ne varam.

Drugo, kako to da ti nije došlo na kućnu adresu?? Mene cd-i uredno čekaju u sandučiću.

Ne plaćaj im ništa pa čak ni ležarinu!!! Lopovi!

Life is all about ass; you are either covering it,laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, or trying to get a piece of it.
16 godina
protjeran

kakva postarina,carina nista ja narucio i za 3 tjedna doslo nisam ni kune platio (stvarno carevi svjetski)

:D be happy i da treba delat
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice