PozZzZzz Prije pardana narucio sam Ubuntu i Kubuntu free CD i sada mi je dosla obavijest iz Rijecke carine da im posaljem potvrdu (RACUN)...
Sad neznam sta da im posaljem kad je taj CD Free!!!Pa ako moze pomoc???
HVALA Unaprijed i Pozdrav!!!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Valjda si nekakvu postarinu platio? Ako jesi, odnesi im taj racun.
edit
ahhh sad sam vidio da nema postarine
-besptlatan je OS, medij i dostava se plaćaju, na taj iznos ti carina može dodati PDV i carinske troškove. Za svaku robu mora postojati deklaracija, pošto si naručio i neka ardesa-osobni podatci za dostavu itd., to mora biti uz robu i da bi normalno prošla carinu bez otvaranja, mora biti u originalnom proizvođačevom pakiranju (za linux podršku je to skoro nepostojeće).
-Zašto?, ... zašto jednostavno nisi downloadao? ... domaći ubuntu.hr, ...
edit: -btw. domaća ubuntu zajednica ima organizirano preuzimanje besplatnog CDa... vidi na gornjem linku.
-besptlatan je OS, medij i dostava se plaćaju, na taj iznos ti carina može dodati PDV i carinske troškove. Za svaku robu mora postojati deklaracija, pošto si naručio i neka ardesa-osobni podatci za dostavu itd., to mora biti uz robu i da bi normalno prošla carinu bez otvaranja, mora biti u originalnom proizvođačevom pakiranju (za linux podršku je to skoro nepostojeće).
-Zašto?, ... zašto jednostavno nisi downloadao? ... domaći ubuntu.hr, ...
edit: -btw. domaća ubuntu zajednica ima organizirano preuzimanje besplatnog CDa... vidi na gornjem linku.
Kada sam ja narucivao Ubuntu pack ( 32bit i 64bit ) preko sluzbenih stranica prije nekih 3 godine nisam nista platio ili dobio ikakvo carinsko upozorenje da moram odredjen iznos podmiriti. Naime postar je uredno u plastificiranoj, mjehuricastoj omotnici dostavio na kucnu adresu i tu je bio kraj price.
Pročitaj Will I have to pays taxes/duties?
U prijevodu nebi trebao plaćati jer je riječ o besplatnoj pošiljci. Zadnju verziju Ubuntua sam primio bez ikakvih problema. Zna se desiti da ova banana država zaustavi i humanitarne, besplatne akcije samo jer su želji peneza.
Nazovi carinu i reci da je riječ o besplatnoj pošiljci ili pošalji pismo na priloženom linku(prevedi na HR).
Ama neznam meni je dosla obavijest da dostavim racun sutra cu ih nazvati i pitati kakav racun kad je to free roba!!!
Ljepo im valjda pise na koverti Ubuntu LOL Koja budala danas nezna da je ubuntu free roba i koliko ja znam robu koju sam platio u inozemstvu na paketu (Koverti)Pise cijena tog proizvoda kojeg sam kupio LOL!!!
Narucivao nekoliko puna sve dobio besplatno,osim ako nisi odavrao
Buying Ubuntu on CD and DVD
Ja sam odabrao Request free CDs i nikada ništa nisam platio...
PozZzZzz Prije pardana narucio sam Ubuntu i Kubuntu free CD i sada mi je dosla obavijest iz Rijecke carine da im posaljem potvrdu (RACUN)...
Sad neznam sta da im posaljem kad je taj CD Free!!!Pa ako moze pomoc???
HVALA Unaprijed i Pozdrav!!!
Mislim da neces imat problema. Tako je i meni bilo za neki cd (isto carina Rijeka) i kad sam dosao otvorili su omotnicu ispred mene i uvjerili se sto je pa sam samo platio poziv i lezarinu nekih 12-ak kuna.
Poštarina je inače plaćena i piše im tako na omotu! Nekih 0,8 funti ako se ne varam.
Drugo, kako to da ti nije došlo na kućnu adresu?? Mene cd-i uredno čekaju u sandučiću.
Ne plaćaj im ništa pa čak ni ležarinu!!! Lopovi!
kakva postarina,carina nista ja narucio i za 3 tjedna doslo nisam ni kune platio (stvarno carevi svjetski)