Carina Problem

poruka: 3
|
čitano: 1.748
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Carina Problem

Znaci situacija je ovakva,ja sam se s poznanikom iz slovacke dogovorio o zamjeni mog steam accounta za slusalice i mis,posto je iz slovacke kod njih je to jeftinije nabaviti,on je meni poslao taj paket besplatno i stavio da je free shipping,i carinili me,danas je stigla kuverta od carine,oni mene traze racun itd itd,a ja nemam nista pod milim Bogom,hoce li mi na carini uvaziti moju stranu price ili ce se samo slatko nasmijati,molio bih ozbiljne odgovore,hvala!

eplati.com
17 godina
Carina Problem

Od plaćanja carine i PDV-a oslobođene su pošiljke robe koju u poštanskom prometu fizičke osobe besplatno primaju od drugih fizičkih osoba iz inozemstva do vrijednosti od 300 kuna. Roba koja iz inozemstva prispijeva od pravnih osoba, kao i po osnovi narudžbi, oslobođena je od plaćanja uvoznih davanja do ukupne vrijednosti 160 kuna.

Za vrijednosti veće od 300, odnosno od 160 kuna, Carini je svejedno jesi li ti platio nešto ili ti je to netko poslao kao pokolon.

Ako ne doneseš račun, carina će ti naplatiti PDV i ostale troškove na osnovu procijenjene vrijednosti miša i slušalica.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 16:58 (klimama).
15 godina
neaktivan
Carina Problem

Sada mi je nesto poznanik rekao da za informaticku opremu,periferiju itd je carinjenje 10%,molio bih potvrdu tvrdnje

eplati.com
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice