Buhe u drvenom podu

poruka: 75
|
čitano: 57.043
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Buhe na terasi u drvenom podu

znaci, normalno seosko kucanstvo ima psa, pa tako i moje. u svojih 9 godina zivota taj pas nikad nije imao buha, sada sve spadaju s njega ko nenormalne! moja soba je odvojena od glavne kuce te on spava pred mojim vratima. neki dan normalno hodam kad ono buhe mi skacu po nogama!! pun uruc buha!!!! otac ispocetka nije vjerovao no uzeo je povecalo i jedna mu je skocila na lecu, enough said odma je povjerovao. dakle sto trazim od vas? da mi date savjete kako iz izvuci iz tog prokletog poda!!  sto smo pokusali: 

• tanjurici sa sapunicom ( to radi ali se one i dalje kote ko lude )
  • isjerati vodom ( kompletan kat smrkom ocistit, nema nijedne, pola sata prode kao da nije poljevano, buhe skacu )
  • Biokill ( procitah da se s time suzbijaju buhe, uistinu su sve pokrepale, no opet su se nove nakotile a taj jedan sprej od pola litre je 50 kuna u ljekarni )
  • acetonom ( spricao, isto pokrepale al se opet nakotile ) 
  • usisavacem 
  • kompresorom ispuhat ih pa onda usisavacem

dakle sto god sam nasao, iliti roditelji znali probali smo, nema ih nakratko ali opet se nakotee!!{#}

molim pomoc jer stvarno uopce nemam ideja vise. sto da radim?

when I'm sad, I stop being sad and be AWESOME instead! True story :)
16 godina
neaktivan
Re: Buhe na terasi u drvenom podu
marinn95 kaže...

znaci, normalno seosko kucanstvo ima psa, pa tako i moje. u svojih 9 godina zivota taj pas nikad nije imao buha, sada sve spadaju s njega ko nenormalne! moja soba je odvojena od glavne kuce te on spava pred mojim vratima. neki dan normalno hodam kad ono buhe mi skacu po nogama!! pun uruc buha!!!! otac ispocetka nije vjerovao no uzeo je povecalo i jedna mu je skocila na lecu, enough said odma je povjerovao. dakle sto trazim od vas? da mi date savjete kako iz izvuci iz tog prokletog poda!!  sto smo pokusali: 

• isjerati vodom ( kompletan kat smrkom ocistit, nema nijedne, pola sata prode kao da nije poljevano, buhe skacu )
  • Biokill ( procitah da se s time suzbijaju buhe, uistinu su sve pokrepale, no opet su se nove nakotile a taj jedan sprej od pola litre je 50 kuna u ljekarni )
  • usisavacem 

dakle sto god sam nasao, iliti roditelji znali probali smo, nema ih nakratko ali opet se nakotee!!{#}

Zapali kucu!

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
14 godina
neaktivan
Buhe u drvenom podu

drz psa vani i kupaj ga redovito.. onda kreni rjesavat problem u kuci..

xfact
15 godina
neaktivan
Buhe u drvenom podu

Riješi se psa... Buhe se ponovno nakote jer ih on stalno donese... napravi mu box negdje vani...

PRODAJEM SVOJ KOMP! INFORMACIJE NA PP!
15 godina
Buhe u drvenom podu

Ja bi rekao da ti nema druge nego biokillom svaki dan 2 puta (ujutro i navecer) dok ne krepaju sve :/

Gamers Don't Die, They Respawn.
14 godina
neaktivan
Buhe u drvenom podu

da, ne puštaj više psa unutra neće ni one dugo, posipaj sa svim mogućim najotrovnijim sredstvima ( malo biokilla, malo benzina, malo klora, malo diesela, malo nečega, malo nekog drugog otrova) u neku bocu i to po podu posipaj benzin ispari... kakav je to pod, jel misliš na drveni jer je parket ili je viši sloj drveni, jel ima šta ispod ??

Proleteri svih zemalja, ujedinite se !!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 19:57 (Diplomirani pješak).
16 godina
luka_cro kaže...

pametan {#}

=xfact= kaže...

drz psa vani i kupaj ga redovito.. onda kreni rjesavat problem u kuci..

Plahi kaže...

Riješi se psa... Buhe se ponovno nakote jer ih on stalno donese... napravi mu box negdje vani...

pas ima boks vani, vratasca su na 2 mjesta instalirana tako da nemoze doc iliti preskocit, znaci nije tjedan dana bio gore, no one se nakote, vjerovatno su u porama poda no nemam nacina da ih izvucem posto je zagradita konstrukcija drvetom, morao bih sve skidat sto bi bilo pre skupo. 

GimmieCorsair kaže...

Ja bi rekao da ti nema druge nego biokillom svaki dan 2 puta (ujutro i navecer) dok ne krepaju sve :/

ne vrijedi jer se opet nakote, u drvetu su. samo kako ih izvuc? :\

14 godina
neaktivan
Buhe u drvenom podu

ček si ti siguran da su to buhe???

ako ja dobro razumijem wikipediu odrasla jedinka se hrani ISKLJUČIVO krvlju, a larve se hrane nečim čega sigurno nema u tvome podu 

15 godina
Re: Buhe u drvenom podu
Diplomirani pješak kaže...

ako ja dobro razumijem wikipediu odrasla jedinka se hrani ISKLJUČIVO krvlju, a larve se hrane nečim čega sigurno nema u tvome podu 

Cime? A da probas sve oblozit crnim vrecama/ceradama i ispod stavit otrov tako da nakon tri cetri+ dana sve krepa?

Gamers Don't Die, They Respawn.
15 godina
neaktivan
Buhe u drvenom podu

Onda je treba raskopati pod...

PRODAJEM SVOJ KOMP! INFORMACIJE NA PP!
16 godina

da, ne puštaj više psa unutra neće ni one dugo, posipaj sa svim mogućim najotrovnijim sredstvima ( malo biokilla, malo benzina, malo klora, malo diesela, malo nečega, malo nekog drugog otrova) u neku bocu i to po podu posipaj benzin ispari... kakav je to pod, jel misliš na drveni jer je parket ili je viši sloj drveni, jel ima šta ispod ??

nemoze doc gore vise.

ma sa pitroidom sam, sa acetonom, benzinom nisam iliti mjesao, acetonom sam prvenstveno jer ima jak miris pa ih to rijesi, neznam probat cu.

a pod je kaze majka kad smo se doselili da je to bila samo zeljezna konstrukcija, te da smo samo nadodali daske da izgleda kao stepenice i ogradili lamperijom. 

budem slikao sutra po danu pa stavim ako neskuzis.

17 godina
neaktivan
Buhe u drvenom podu

Baci nuke na kuću {#}

Izbaci psa vani,napravi mu kućicu ili nešto, dokle ti sredi kuću sa svim tim kemikalijama. Onda i psa očisti sa sredstvom protiv buha. Usput očisti i sebe i sve u kući sa time.

::- Licencirani Apple Hater -::
14 godina
neaktivan
Buhe u drvenom podu

ma prevario sam se, sad tek vidim ovo "Nakon izlaska iz kukuljice odrasle buhe imaju jednu sedmicu da nađu hranu, nakon čega mogu preživiti od dva mjeseca pa čak i do godinu dana bez hrane." (wiki), a ličinke se hrane fecesom (izmet odrashih jedinki) kojeg sigurno ima, e brate ja sam zamjenio buhe s ušima za koje znam da nemogu 3 dana bez kose{#}

16 godina

da 100% siguran. psece buhe.

GimmieCorsair kaže...

Cime? A da probas sve oblozit crnim vrecama/ceradama i ispod stavit otrov tako da nakon tri cetri+ dana sve krepa?

moram se posavjetovat sa ocem u vezi toga. 

Plahi kaže...

Onda je treba raskopati pod...

da to je sad rekao da je naj logicnije napravit.

@Izgr: pas ima boks vani, u njemu je popodne a po noci ga se pusti, malo lunja pa dode i kunja ispred vrata, no sad nemoze jer je ogradeno. dakle nema psa, pas je steriliziran kao i sva mjesta gdje je bio/ide/boravio. 

15 godina
neaktivan
Buhe u drvenom podu
A nazvat neku firmu "dezinfekcija, dezinsekcija, deratizacija" ? Jeftinije od svih savjeta na forumu.
Raditi, raditi i samo raditi... ...dodatno osnažiti... ...vjetar u leđa... , 100 puta ponovljena laž postaje istina.
16 godina
Buhe u drvenom podu

dakle zvali smo tu neku sluzbu za deratizaciju te su nam preproucili nesto jace od bilokilla samo moja majka nije zapamtila ime (?!) tako da cemo jos to isprobati prije drasticnog vadenja dasaka.

16 godina
neaktivan
Buhe u drvenom podu

Ima jedna posebna metoda a to je da ima kupit ogrlice protiv buhe pa se to večinom riješava buhe. Moja ih kuma jednom kupila ogrlicu protiv buhe i stavila na psa i nakon par dana sve riješeni buhe i više ih nema. Vrijede i za mačke i mačiće ako ih imaju buhe. Ako u boksu u kojem ima svoje pseće kučice i ako iznutra ima krpe ako ležaj i to može isto nakupe buhe i treba to riješit. Redovno očistiti i psa se mora okupat.

14 godina
neaktivan
Nello kaže...

Ima jedna posebna metoda a to je da ima kupit ogrlice protiv buhe pa se to večinom riješava buhe. Moja ih kuma jednom kupila ogrlicu protiv buhe i stavila na psa i nakon par dana sve riješeni buhe i više ih nema. Vrijede i za mačke i mačiće ako ih imaju buhe. Ako u boksu u kojem ima svoje pseće kučice i ako iznutra ima krpe ako ležaj i to može isto nakupe buhe i treba to riješit. Redovno očistiti i psa se mora okupat.

i onda da drvenom podu stavi ogrlicu?

15 godina
Buhe u drvenom podu

Jel stavljaš na psa redovito ampule?

14 godina
Buhe u drvenom podu

Sve poprskaj s advantixom.

16 godina
neaktivan
HotRod402 kaže...
Nello kaže...

Ma neeeeeeeeeee, staviš na psa!!!

14 godina
neaktivan
Nello kaže...
HotRod402 kaže...
Nello kaže...

Ma neeeeeeeeeee, staviš na psa!!!

loool,nemoj zezat?

Ja mislio na parket stavit 2 ogrlice pa nek si nosi..{#}

Ocito nerazumijete da pas nemoze do njegove sobe il sta vec,nego da su mu se(i jos uvjek se kote) buhe u podu tako da pas nema vise veze s ovim..

15 godina
luka_cro kaže...

Zapali kucu!

Mislim da ćeš ih se jedino ovako riješiti. :D

16 godina
neaktivan

I vuk kaže isto

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
15 godina
marinn95 kaže...

• usisavacem 

provjeri firewall (kupi mu jednostavno frontline combo za 50 kn.a to svojem kupujem i nikad buhe nije vidlo)

windows was unable to detect your keyboard press f1 to retry or f2 to aboart
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 11:26 (Kewin).
15 godina
neaktivan
Buhe u drvenom podu

Šta još buhe grizu ?

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate&am
16 godina
Buhe u drvenom podu

Pusti otrove i sve, rješi ih se na prirodni način. Unesi jedan mravinjak, i mravi će ih potamanit. Nebi škodilo ni nekoliko paukova.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
Buhe u drvenom podu

napravi minsko polje {#}

windows was unable to detect your keyboard press f1 to retry or f2 to aboart
14 godina
neaktivan
marinn95 kaže...

• usisavacem 

Pošpricaj neopitroidom,ja neznam drugačiji način...eh da,znam,okupaj ga i češljaj ga,to će bit odlično,ja svoga Inspektora Rexa češljam otkako sam ga dobio kao štene.

Da je meni otic u kameno doba Spilja u planini bila bi mi soba Krzno od medjeda bile bi mi gace Subara od mamuta na glavu mi stace !septika!
16 godina
protjeran
mind_challenge kaže...

Pusti otrove i sve, rješi ih se na prirodni način. Unesi jedan mravinjak, i mravi će ih potamanit. Nebi škodilo ni nekoliko paukova.

A mrave poslije mravojedima, a mravojede lavovima, a lavove slonovima, a slonove orlovima.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice