Ne Assasine, nisam ljubomoran i moj komentar je dobronamjeran. Bilo bi super kada biste vi uspjeli, ali oni resursi o kojima govorim nisu "nečiji", nego vaši.
BUG sam po sebi ima ime, brand i ljudi ako za nešto znaju iz informatike u RH je BUG. BUG-ov forum je sigurno prva postaja za upit s problemom i jedina opcija u kojoj biste uspjeli je ako biste se vezali za BUG.
Međutim, mislim da je ovaj forum najbolje moguće rješenje. Ono što vi slažete, kao neki ekspertni tim, je samo ograničavanje već postojeće solucije. Nekakvom grupacijom "eksperata" (koji to nisu i ne mogu biti s obzirom na prosjek godina) režete dostupnu količinu baze znanja i informacija i ograničavate se samo na postojeći tim. Uključivanjem bilo koga dolazite opet na razinu foruma. Klasifikacija problema je nemoguća, jer osim što ne možete zamisliti kakvih sve problema može biti i što nemate dovoljno znanja da pokrijete sve to, 70% ljudi ne može odlučiti gdje da stavi svoj upit, a detaljnije opcije samo će ih zbuniti.
Na ovom forumu jako je puno nadobudnih koji ponekad napišu glupost samo zato jer misle da znaju i jer su tako negdje pročitali i time nanose više štete nego koristi, ali uvijek svi ostali imaju priliku ispraviti ih.
Ako složiš nekakav ekspertni tim, dolaziš lako u zamku da kad netko od "eksperata" napiše glupost, to nitko neće ispraviti. Iako mislim da znam o nekim stvarima, ne bih imao hrabrosti prozvati se ekspertom i pustiti nekoga da se osloni isključivo na moj odgovor.
Forum služi tome da se može dobiti više mišljenja za isti problem.
Uzet ću za primjer što je netko stavio da je ekspert za "notebook" računala; pitam se, koliko je ta osoba otvorila prijenosnika u životu i koliko ih je popravila, koji su tipični problemi HP-a serije nx, koji modeli imaju probleme s voltažom, grafikom, procesorima itd? Za biti ekspert u nekom području i biti pouzdano rješenje, treba imati jako puno iskustva s određenim stvarima.
Da skratim, svaka vama čast i super ako uspijete, ali ne vidim osobno svrhu odvajanja u neke ekspertne timove i to bilo koga, čak ni da se BUG-ovci sami skupe.
To je po mom mišljenju jednostavno samo ograničena verzija onoga što je dostupno u obliku foruma.