BUG tim za pomoc korisnicima

poruka: 216
|
čitano: 51.095
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ne Assasine, nisam ljubomoran i moj komentar je dobronamjeran. Bilo bi super kada biste vi uspjeli, ali oni resursi o kojima govorim nisu "nečiji", nego vaši.

BUG sam po sebi ima ime, brand i ljudi ako za nešto znaju iz informatike u RH je BUG. BUG-ov forum je sigurno prva postaja za upit s problemom i jedina opcija u kojoj biste uspjeli je ako biste se vezali za BUG.

Međutim, mislim da je ovaj forum najbolje moguće rješenje. Ono što vi slažete, kao neki ekspertni tim, je samo ograničavanje već postojeće solucije. Nekakvom grupacijom "eksperata" (koji to nisu i ne mogu biti s obzirom na prosjek godina) režete dostupnu količinu baze znanja i informacija i ograničavate se samo na postojeći tim. Uključivanjem bilo koga dolazite opet na razinu foruma. Klasifikacija problema je nemoguća, jer osim što ne možete zamisliti kakvih sve problema može biti i što nemate dovoljno znanja da pokrijete sve to, 70% ljudi ne može odlučiti gdje da stavi svoj upit, a detaljnije opcije samo će ih zbuniti.

Na ovom forumu jako je puno nadobudnih koji ponekad napišu glupost samo zato jer misle da znaju i jer su tako negdje pročitali i time nanose više štete nego koristi, ali uvijek svi ostali imaju priliku ispraviti ih.

Ako složiš nekakav ekspertni tim, dolaziš lako u zamku da kad netko od "eksperata" napiše glupost, to nitko neće ispraviti. Iako mislim da znam o nekim stvarima, ne bih imao hrabrosti prozvati se ekspertom i pustiti nekoga da se osloni isključivo na moj odgovor.

Forum služi tome da se može dobiti više mišljenja za isti problem.

Uzet ću za primjer što je netko stavio da je ekspert za "notebook" računala; pitam se, koliko je ta osoba otvorila prijenosnika u životu i koliko ih je popravila, koji su tipični problemi HP-a serije nx, koji modeli imaju probleme s voltažom, grafikom, procesorima itd? Za biti ekspert u nekom području i biti pouzdano rješenje, treba imati jako puno iskustva s određenim stvarima.

Da skratim, svaka vama čast i super ako uspijete, ali ne vidim osobno svrhu odvajanja u neke ekspertne timove i to bilo koga, čak ni da se BUG-ovci sami skupe.

To je po mom mišljenju jednostavno samo ograničena verzija onoga što je dostupno u obliku foruma.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.7.2008 8:51 (naxeem).
17 godina
neaktivan

Da, u pravu si jer praktički stvaranjem tima gubite status foruma, i onda bi na forumu smjeli pisat samo oni koji su članovi "tima", a mi ostali bi po tome smjeli pisat samo neke zahtjeve što nije svrha foruma, nego je svrha ovog foruma da si  svi međusobno pomažemo a ne

previše " mudrujemo" Cool

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan
RE: BUG tim za pomoc korisnicima

Ne, nebi to imalo veze s forumom.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan

Ma znam da ne bi imalo veze sa forumom ali po njima, bi samo oni pomagali koji su iz tima.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan

naxxem, stvaro si dosadan, pravi krpelj, dobro ti pise tu ispod.... koja je korist ako ti nama to nabijas pred nos 12038457 puta????? Oces da ti ponovno odgovorimo??? MIslim da nema smisla....

cozmika, tnx na dizajnu..... hvala i ostalima koji sudjeljuju...

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.7.2008 12:40 (Jazzfan).
17 godina
neaktivan

Slušaj dijete, daj se prestani pojavljivati na svakom threadu komentirajući jednu te istu glupost. Samo jednom sam napisao svoje mišljenje i zaista me ne zanima tvoj infantilni komentar na komentiranje.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Slušaj dijete, daj se prestani pojavljivati na svakom threadu komentirajući jednu te istu glupost. Samo jednom sam napisao svoje mišljenje i zaista me ne zanima tvoj infantilni komentar na komentiranje.

Pa zar ne radiš to ti?? Istu stvar si rekao u dvije teme. U čemu je sad problem?? Vjerojatno postoji kad se tako žustra rasprava vodi oko toga..
There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money!
17 godina
neaktivan

e znas sta, znaci ja sam ovdje dijete???? pa bio ti moderator ili ne, cisto me zaboli..... 1.vec ti je coder odgovorio, ne, ti opet.....  I TO U DVIJE TEME..... 2. ja sam jedino mozda djete jer kretenima odgovaram u dvije teme.....

17 godina
neaktivan

i evo ti dogovor: i bas znog takvih kao ti, ovaj forum nije dobro mjesto za pomoc korisnicima......  jer se ljude gleda s viskoka..... dodje korisnik, nezna sudo, dodje neki umisljeni unix-as, i popljuje ga kao da je on bog unixa....  ovdje su ljudi losi....
MENE neki ljudi ovdje nezivaju sampionom, a VI ste sampioni zivota..... cim pokazivate na takve stranice..... rugate se pocetnicima, umjesto da im pomazete.... VI nemate MORALA,  i bas zbog toga, ovaj forum NIKADA nece biti dobro mjesto za pomoc korisnicima.... jer iako se to sada ne cini, agente cemo jako pazljivo birat....

ne kazem da nema dobrih ljudi ovdje..... puno ih ima i puno boljih od mene,  ali zbog ovakvih forum ne moze biti mjesto za pomoc....

i ubuduce, na tvoju ponovnu gjavazu, samo copypastam ovo...

i ajde sada meni daj zuti, a takvim idiotima neces....pokazi kako si licemjeran.... uostalom ti si mene prvi uvrjedio, nazvao si me djetetom...

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.7.2008 13:16 (Jazzfan).
17 godina
neaktivan

Go jazzfan, go jazzfan! Smijeh

Ma ne stvarno naxeem, ja ne shvacam zasto ti trosis tastaturu i prste na te tvoje postove! Jel ti stvarno vjerujes da cemo mi odustat ili sta? I to jos istu stvar na dvije teme pricas! To stvarno nema smisla!

Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan

Dogovarajte se van foruma, a u ovu temu postajte novosti i to je to.  Ako netko ima prijedlog ili svoje osobno mišljenje, pročitajte ga. Konstruktivno ocijenite

/prihvatite, ostalo ignorirajte i sve će biti ok. 

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan

OBAVIJEST:

Ja sutra idem na more i nema me vise od 3 tjedna (tamo negdje do 18.8.). Do tada se svi naravno mozete nastaviti prijavljivati, ali nece se zapravo nista specijalno dogadjati! Ako imate pitanja ili prijedloge slobodno ih tu napisite, a ako netko bas meni nesto hoce reci, neka mi to posalje na mail (koji sam otvorio samo za ovu priliku): bug.altair(at)gmail.com  (at je u zagradi da me nebi napali spamovi!).

Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan

Evo vidim da se trudite ,i projekt sam je dobar ali morate raditi na realizaciji i naravno treba vremena .Neki su napomenuli da je forum sam po sebi svrha vaše ideje
ali neka,svaka ideja je po meni dobra ako imate volje i vremena.....ako vam zatreba pomoć oko problema u c++-u ,eto kontaktirajte me.Samo napominjem da nisam on line
više od dva do tri sata dnevno tj.aktivno u rješavanju problema...ali pomognem vam koliko mogu.Pozdrav.

v_maxcpp
17 godina
protjeran

Sad sam se vratio sa mora, za par dana idem kod bake i djeda i ostajem oko tjedan dana, možda malo više. A pošto je tim za pomoć korisnicima, ako biste mogli meni pomoći, ne bi mi škodilo :) (problem)

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
17 godina
neaktivan

Ima kakvih novosti/događanja vezana uz ovaj projekt ili svi toćate noge na moru?

17 godina
neaktivan

ima novosti.... kao prvo, izabran je dizajn i upravo ga coder reze....
a sta se tice aplikacije, programiranje ide prilicno sporo jer i ja i coder imamo drugih obaveza... no sada sam naso malo vremena pa cu stisnut....

17 godina

Ja bih se također prijavio!!!

Kublach
17 godina
neaktivan
Miro kaže...

Javljam se s malim zakašnjenjem iz jednostavnog razloga - redakcija je na godišnjem odmoru, pa sam tako i ja više off-line nego on-line...

Sviđa mi se ova inicijativa i svakako sam za to da je Bug podrži, uostalom to je i neki logični korak dalje u razvoju specijaliziranog foruma, kao što je ovaj naš...

Neke stvari koje spominjete došle bi na red, same po sebi, u sljedećim krupnijim nadogradnjama foruma. Bez obzira na daljnji put ove inicijative, forum će se razvijati (i) u tom smjeru...

Tu imam i dilemu - koliko ima smisla razvijati posebnu web stranicu za pitanja koja se rješavaju na forumu? Laka mogućnost postavljanja podpitanja, uključivanja i drugih koji daju savjete itd. - ima svoju prednost. Istina, u web formi lakše je pitanja i odgovore kategorizirati, olakšati način pretraživanja, kompleksnije stvari kvalitetnije ilustrirati itd.

Čini mi se da ste i malo "preširoko" krenuli u startu (mislim na prijedloge da se uvede besplatni telefon, govorna komunikacija ili chat 24/7). Možda bi se došlo jednog dana i do toga, ali s ekipom volontera odmah krenuti tako ambiciozno - recept je za brzu propast!

Vidim da su već popucali i neki međusobni odnosi između inicijatora i onih koji su se prijavili za "savjetnike". To je vjerojatno i najosjetljiviji dio ove inicijative, pa bi trebalo u sve krenuti postupno. Konkretno - izradu web stranice mogli bismo mi preuzeti na sebe (s obzirom da je nužna integracija s forumom, da bi sve to imalo neku poveznicu, to i nije posao koji se može odraditi mimo redakcije), ali je problem što mi to ne možemo odraditi trenutno.

Da zaključim:

- želimo podržati inicijativu,

- način izvedbe treba još promisliti (možda na način da se uključi netko iz redakcije u konzultacije organizacijskog tima)

- konkretne poteze nismo u mogućnosti izvesti trenutno (u prvom redu jer je većina ekipe na ljetovanju)

Još jednom napominjem da ni ja nisam tijekom ljeta baš svaki dan na Internetu, pa i ne mogu obećati da ću se ovdje ažurno javljati!

naxeem kaže...

Moje mišljenje je da je to bespotrebno rasipanje resursa u ovom trenutku. Za uspjeh vam trebaju financije koje će vas pojesti, dok nešto kao ovaj forum pruža dovoljno, pa čak i više fleksibilnosti od nekog drugačijeg rješenja.

Količina mogućih i dostupnih rješenja, odgovora i rasprava s foruma, ne može se nadmašiti nikakvim dopunskim rješenjem.

Assassin kaže...
naxeem kaže...

Moje mišljenje je da je to bespotrebno rasipanje resursa u ovom trenutku. Za uspjeh vam trebaju financije koje će vas pojesti, dok nešto kao ovaj forum pruža dovoljno, pa čak i više fleksibilnosti od nekog drugačijeg rješenja.

Količina mogućih i dostupnih rješenja, odgovora i rasprava s foruma, ne može se nadmašiti nikakvim dopunskim rješenjem.

Jel ti stvarno vjerujes da cemo mi odustat samo zato sto ti mislis da bi trebali odustat! Ili si samo ljubomoran sto se ti toga nisi sjetio? 

coder_ kaže...

Jooj ubojico...nemojto pričat, molim te..

Nije čovjek ni ljubomoran ni ništa. Gledajući realno, govorio jedan istinit dio.

Al u cijeloj ovoj priči postoji jedna stvar...ili više njih.

Dakle, forum je mjesto rasprave. I na njega dolaze većinom ljudi koji ipak imaju pojma o računalima.

Ovo što mi planiramo napravit, je mjesto gdje bi mogli doći ljudi koji su tek upalilil komp i nemaju pojma. Te žele pitat što god hoće, bez da itko digne galamu na njih ili da se poruka zaspama.

Paolo2612 kaže...
naxeem kaže...

Zašto? Odi tako (moram reći) srat ljudima u open source zajednici, da trebaju resursi i da je bespotrebno radit neki program kada ima već postojeće alternative ?

I čije to resurse rasipamo? Jedino svoje, i to nikome ne šteti. Nitko ovdje ne sili nekog za nešto, mi to želimo dobrovoljno napraviti. I ko kaže da mi radimo samo dopunsko rješenje?

D3ViL kaže...

Pa ipak ovo je forum i svatko ima pravo izraziti svoje misljenje bilo ono negativno ili pozitivno!! 90% ljudi vas podrzava ali kao i u svemu drugome ima onih 10% koji vasu inicijativu smatraju i smatrace ma koliko im vi ukazivali suprotno glupom, neodrzivom neralnom i sl. A vi se nedajte smesti s puta, terajte po svojem i jednog dana kada to sve profunkcijonira bice sto puta veci argument i oruzje kojim cete usutkati one koji su govorili protiv vas nego bilo koji post na ovom forumu!

ajde dugo vam je trebalo da se poubijate i posvađateBelji se
ak vi to mislite napravit ,napravite to kao face ,a ne samo da pricate okolo
bilo je namijenjeno da se ovdje jednostavno prijave sudionici u projektu
onaj ko misli nekaj napravit to i napravi a ne žlabra od mila do nedraga
daj se saberite

samo neznam zasto sad modovi ne reagiraju na ova međusobna vrijedjanjaViče

Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina

Na IT1.hr možete uzeti servis za operatere pa da možete i zaraditi nešto. Prvo uzmete shared broj, pa ako krene zakupite vlastiti broj.

MojPortal.com.hr
17 godina
neaktivan

Znači, radi se.. Dobro je, svaka vam čast na htijenju. Da vas utješim, za par dana ću toćat noge i za vas. I nabacite koji screenshot, ako ima..

17 godina
neaktivan
Kublach kaže...

Super... samo reci u cemu si dobar i sta bi htio raditi?
17 godina
neaktivan
Jazzfan kaže...
Kublach kaže...

Super... samo reci u cemu si dobar i sta bi htio raditi?
 dobar sam u kopanju , stihanju,zidanje mi ide,u slaganju krovista sam car.........
kako bih ja vama mogao pomociBelji se
Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan

I ja se prijavljujem...

Ideja je super.

Uvijek netko ima neki problem a ne zna ga rijesit i super je ...pogotovo ak je hitno da ti netko moze uskocit i dat ti barem asocijaciju.

Ja se takodjer prijavljujem.

znam win 2000,xp i servere uglavnom administracija

programiranje 0 bodova.

17 godina

Mozda bi bilo dobro da si napravite nekakav SMS/MMS server koji ce prosljedjivati emailove sa upitima ka pruzateljima podrske. Ili, posto smo u 21 st., koristiti mobilni instant messaging (MIM, to je nekakav Next Big Thing). Za takvo nesto trebate naci sponzore (mobilni operateri---t-mobile, vip, tele2) koji ce vam omoguciti besplatno slanje poruka putem gprs-a ili hsdpa. Radilo bi na principu: korisnik posalje mail sa upitom----- server pomocu tagova (kljucnih rijeci) razvrsta/razluci o kojem je podrucju rijec (softver, hardver, programioranje, web......) i prosiljedi upit ka registriranom pruzatelju podrske (PP). Ovaj primi na mob poruku, ako zna odgovori, ako ne vrati sifriranu poruku (npr 0000) pomocu koje server zna da upit treba proslijediti slijedecem PP u nizu. Nerealno je ocekivati da ce neko cijeli dan provoditi pred kompom da bi pomagao drugima, pocetni entuzijazam brzo splasne. A sa druge strane trazitelj pomoci nema nikakve svrhe ako ceka na odgovor po par sati. Na forumu (npr. ovom) ce prije dobiti odgovor. Znaci, morate naci nekakav model organizacijski i financijski koji ce svima odgovarati. Sponzorima---- imaju sponzorstvo nad "Bug-ovim strucnim timom za pomoc" (naglasak na Bug-ovim) i  vjerojatno A4 stranicu u Bug-u, a to sto ce im 30 do 50 ljudi (PP) slat besplatno poruke ili koristit besplatno mobilni internet za IM, vazno im je ko lanjski snjeg. Bug---jer ima jedan takav servis (kraci hobotnice se sire). PP-ovci-----to samo oni i Bog znaju (sala Smijeh). Mozda nisam dovoljno objasnio, ali samo PP-ovci salju besplatno poruke, dok korisnici salju emailove ili mobilne poruke koje placaju po uobicajenim tarifama. Ljudi bi mogli slati i upite pomocu mobitela (sms, a poslije ko zna, mozda se izrodi nekakva mala klijentska app. za pristup i drugim servisima putem mobitela i IM-a.....forum).  Za mobilni IM vec postoje gotova rijesenja (MSM naprimjer), a vecina danasnjih mobitela moze vrtiti takve aplikacije.

Nije bas zahvalno ovako filozofirat, kad vec imate gotov plan, al eto.....moro sam ........jbg......

What Would Biran Boitano Do?
17 godina
neaktivan

Novosti?  Jel se radi što?

17 godina
neaktivan

Ma puno ljudi je na moru pa se ceka da pocne skola.

17 godina
neaktivan
Assassin kaže...

Ma puno ljudi je na moru pa se ceka da pocne skola.

Evo ja se vratio nakon mjesec dana izbivanja.
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
16 godina
neaktivan

Ne radi mi viewer... jel još nekome ne radi?

17 godina
neaktivan

Meni se ćini da se ovaj projekt nikada neće završiti....Izlanuo se

Intel C2Duo 6600 overcl. 3.0Ghz, 4Gb ram, 8800GTX 768Mb, WD 120Gb ,500Gb.
17 godina
neaktivan

Ma zavrsit ce samo sto su do sada neki bili na moru! Iduci tjedan se sve ponovno pokrece!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice