na ovo pitanje malo tko može dati odgovor i imam filing da je jako važno ne samo za programere i one koji se bave računalima, nego za cijeli svijet (znam da početak zvuči ko neki lanac sreće, ali nije)
Npr. jedna osoba je na jednom stranom forumu postavila isto pitanje i rečeno joj je iz Microsofta: manite se toga. Gledajte svoja posla (tako nešto)
Mislim da ima smisla.
Kada bih uzeo neku sliku, pronašao način da je konvertiram u binarni kod i zamijenim 1 u 0 i 0 u 1 i vratio natrag na bmp format mislim da NE bih dobio samo invertanu sliku ili čisti šum.
Ako je svaki piksel tj. svaka boja na fotografiji sacinjena od 16 bitova, to znači da promjenom tih bitova (1 u 0 i 0 u 1) ne bih dobio samo invertanu sliku načinom kako se to radi u photo editing programima. Dobili bismo nešto još nepoznato jer se ne mijenja samo boja nego i koordinate točaka i sve postaje drugačije. Također, svaki file ima u svojem kodu i header koji OS-u daje info o tome koji je tip filea. Kada bih uspio invertirati cijeli binarni kod a da header za prepoznavanje ostane isti mislim da bih dobio nekakvu sliku, a možda i nešto što ne bismo trebali vidjeti.
Npr. otišao sam na stranicu http://www.geocities.com/capeCanaveral/Cockpit/2119/present/jpg2bin.htm
gdje je napisan ovaj tobože random quote:
''Don't go looking for what you don't want to find.''
Nisam toliki paranoik niti furam stalno teoriju zavjere za sobom, ali je enigma. Prvo Microsoft, pa sada i taj site. Nažalost program koji sam skinuo s te stranice neće da se pokrene. Vjerojatno zbog toga što imam 64 bitne XP, a promijenio sam i funcionality mode na ranija izdanja opet nije radio.
Poznanik, inače s FERa, rekao je da mu je pitanje zanimljivo i da će napisati program u C-u (ali od njega ni glasa). Nisam tata mata u programiranju pa eto.
Ako bilo tko od vas može pomoći. Molim vas. Znate li način?
Sada trenutno tražim ASCII to binary. A ako vas zanima neki video ili bilo što zbog čega uopće pišem ovu temu potražite
REVERSE SPEECH na youtubeu, google ili negdje. Dosta informacija se da izvući, čak i iz ovako banalnog primjera konvertiranja.