Bmp to binary

poruka: 17
|
čitano: 4.061
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Bmp to binary- što bi se dogodilo kada bih......?
pitanje

na ovo pitanje malo tko može dati odgovor i imam filing da je jako važno ne samo za programere i one koji se bave računalima, nego za cijeli svijet (znam da početak zvuči ko neki lanac sreće, ali nije)

Npr. jedna osoba je na jednom stranom forumu postavila isto pitanje i rečeno joj je iz Microsofta: manite se toga. Gledajte svoja posla (tako nešto)

Mislim da ima smisla.

Kada bih uzeo neku sliku, pronašao način da je konvertiram u binarni kod i zamijenim 1 u 0 i 0 u 1 i vratio natrag na bmp format mislim da NE bih dobio samo invertanu sliku ili čisti šum.

Ako je svaki piksel tj. svaka boja na fotografiji sacinjena od 16 bitova, to znači da promjenom tih bitova (1 u 0 i 0 u 1) ne bih dobio samo invertanu sliku načinom kako se to radi u photo editing programima. Dobili bismo nešto još nepoznato jer se ne mijenja samo boja nego i koordinate točaka i sve postaje drugačije. Također, svaki file ima u svojem kodu i header koji OS-u daje info o tome koji je tip filea. Kada bih uspio invertirati cijeli binarni kod a da header za prepoznavanje ostane isti mislim da bih dobio nekakvu sliku, a možda i nešto što ne bismo trebali vidjeti.

Npr. otišao sam na stranicu http://www.geocities.com/capeCanaveral/Cockpit/2119/present/jpg2bin.htm

gdje je napisan ovaj tobože random quote:

''Don't go looking for what you don't want to find.''

Nisam toliki paranoik niti furam stalno teoriju zavjere za sobom, ali je enigma. Prvo Microsoft, pa sada i taj site. Nažalost program koji sam skinuo s te stranice neće da se pokrene. Vjerojatno zbog toga što imam 64 bitne XP, a promijenio sam i funcionality mode na ranija izdanja opet nije radio.

Poznanik, inače s FERa, rekao je da mu je pitanje zanimljivo i da će napisati program u C-u (ali od njega ni glasa). Nisam tata mata u programiranju pa eto.

Ako bilo tko od vas može pomoći. Molim vas. Znate li način?

Sada trenutno tražim ASCII to binary. A ako vas zanima neki video ili bilo što zbog čega uopće pišem ovu temu potražite

REVERSE SPEECH na youtubeu, google ili negdje. Dosta informacija se da izvući, čak i iz ovako banalnog primjera konvertiranja.

16 godina
neaktivan

kako si?

Pozdrav
16 godina
neaktivan
RE: Bmp to binary- što bi se dogodilo kada bih....
autorov komentar
zmikic kaže...

kako si?

lol

oke sam. Zašto?

17 godina
neaktivan

Napravio sam pomoću tog programa koji tebi neradi BIN file jedne slike... šta sad ?

Kublach
16 godina
neaktivan

Mislim da sada treba promijeniti sve nule u jedinice i sve jedinice u nule, znaci sve staviti obratno (ako je 001101 treba biti 110010) i onda staviti ponovno u .bmp

16 godina
neaktivan
Kublach kaže...

Napravio sam pomoću tog programa koji tebi neradi BIN file jedne slike... šta sad ?

Evo napravio sam ga i ja! Sto dalje? dobio sam gomilu nerazumljivog teksta..
Freedom for everyone!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2008 18:42 (Egi).
16 godina
neaktivan
rezony kaže...

... Npr. jedna osoba je na jednom stranom forumu postavila isto pitanje i rečeno joj je iz Microsofta: manite se toga. Gledajte svoja posla (tako nešto)

Mozes li postati link na taj forum?
Freedom for everyone!!
16 godina

je pokrenem taj program, napišem gumtree.bmp i stisnem enter i pojavi mi se neka graška. pogledajte sliku. znate li zašto se to događa?

Hello World!
17 godina
neaktivan

Kao prvo nečeš dobiti inverznu sliku jer ako ideš editirati neki "bmp" file u hexadecimalnom editoru on ga neće više prepoznati kao ispravnu kombinaciju za "bmp" file. Kada editiraš "bmp" file u hexadecimalnom editoru na naćin da mjenjaš "0" u "1" i obratno onda moraš znati gdje se u "bmp" fileu nalazi u headeru oznaka da je to "bmp" file i taj dio ne smiješ konverzirati. Osobno sam probao na jednoj kanti gdje je instaliran samo MS-DOS 6.22 i Norton Commander u kojem je rađena  konverzija "0" u "1" i obratno i nije mi ispalo ništa suvislo.

16 godina

@ yaro

jel možeš kak to postat da vidimo i mi šta je ispalo

Hello World!
17 godina
neaktivan

Nema se bog zna kaj za vidjet jer ako si ikad radio u Norton Commanderu i njegovom editoru onda znaš kako to izgleda,a za gušt ću probat nešto ponovo pa ću postat za koji dan večeras mi se neda ponovno radit jer sam to izbrisao sa tog starog harda.

bok

17 godina
moderator
yaro kaže...

Nema se bog zna kaj za vidjet jer ako si ikad radio u Norton Commanderu i njegovom editoru onda znaš kako to izgleda,a za gušt ću probat nešto ponovo pa ću postat za koji dan večeras mi se neda ponovno radit jer sam to izbrisao sa tog starog harda.

Ma, nemoj se uopce muciti dok se pokretac teme sam sa sobom ne dogovori sto bi on htio. Npr., kaze:

rezony kaže...

Kada bih uzeo neku sliku, pronašao način da je konvertiram u binarni kod i zamijenim 1 u 0 i 0 u 1 i vratio natrag na bmp format mislim da NE bih dobio samo invertanu sliku ili čisti šum.

Mislim, stvarno... Dobio bi upravo ono sto misli da ne bi dobio! LOL! A odakle u cijeloj ovoj prici "cisti sum" - nemam pojma. Kako se moze raditi o sum ako invertiras binarnu znamenku - ako je invertiras jos jednom, dobijes originalnu datoteku. Kako bi onda iz slike mogao nastati sum i onda obicnim invertiranjem tog "cistog suma" bi natrag mogla nastati slika!? Ispada da taj sum nije sum! Ono, prestrasno...

rezony kaže...

Ako je svaki piksel tj. svaka boja na fotografiji sacinjena od 16 bitova, to znači da promjenom tih bitova (1 u 0 i 0 u 1) ne bih dobio samo invertanu sliku načinom kako se to radi u photo editing programima.

Kako ne? Na koji "drugaciji" nacin programi za obradu slika invertiraju sliku!? Zar postoje inverzije koje nisu inverzije? To onda nisu inverzije!

rezony kaže...

Dobili bismo nešto još nepoznato jer se ne mijenja samo boja nego i koordinate točaka i sve postaje drugačije.

O kakvim je koordinatama tocaka rijec, meni nije jasno. Rasterska slika je matrica piksela - ni vise ni manje od toga. O kakvim onda drugacijim koordinatama tocaka pricamo?

Vec sam dolazio u napast da zakljucam, pa cak i da obrisem ovu besmislenu temu i ako se autor uskoro ne javi nesto od toga ce uslijediti. Namigiva Ono, raspravljamo o primitivnom kodiranju, a autor teme ocekuje nekakve paranormalne rezultate. Sve mi tu nesto smrdi na trollanje...
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2008 3:22 (mbaksa).
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Zar postoje inverzije koje nisu inverzije? To onda nisu inverzije!
 Mislim da se ovdje samo ponavljas, a cilj je isticanje? :\
16 godina
neaktivan
Bmp to binary

I ja isto mislim da autor teme prica gluposti...otpocetka mi je to izgledalo besmisleno, radi puno stvari. mislim da je i ono sa microsoftom i sttranim forumom takodjer izmisljotina!

Freedom for everyone!!
17 godina
moderator
Proz0r kaže...
mbaksa kaže...
Zar postoje inverzije koje nisu inverzije? To onda nisu inverzije!
 Mislim da se ovdje samo ponavljas, a cilj je isticanje? :\
Cilj je isticanje besmislenosti, gdje upotrebljava princip besmisla na dvije stvari. Doduse, pitam se koji je cilj tvoje poruke...
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Cilj je isticanje besmislenosti, gdje upotrebljava princip besmisla na dvije stvari. Doduse, pitam se koji je cilj tvoje poruke...
 Cilj moje poruke je da shvatim taj prethodno citirani tekst, hvala sto si mi razjasnio jer nisam razumio.
17 godina
moderator
Proz0r kaže...
mbaksa kaže...
 Cilj moje poruke je da shvatim taj prethodno citirani tekst, hvala sto si mi razjasnio jer nisam razumio.
OK, mozda sam te krivo shvatio, da preciznije to razlozim. Nisam se ponavljao jer su u pitanju dva besmisla - ona o inverziji koja nije inverzija bi trebala biti svakome jasna, a ona prva se vise tice prirode suma nego inverznosti - obicnom inverzijom ne mozes dobit sum kad je karakteristika suma da je "random", da ima slucajne vrijednosti, a invertiranjem dobijes sve samo ne slucajne vrijenosti. Znaci, nema ni govora o "sumu".
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice