Alarm za vrata

poruka: 7
|
čitano: 4.073
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Alarm za vrata

Tražim preporuku, iako vjerojatno nitko nema iskustva iz prve ruke već je možda bolji u traženju po netu.

Trebam neki alarm za vrata koji se ne oglašava sirenom već ti pošalje SMS (ili email) kada je aktiviran i to za kuću bez struje. Da li se ti alarmi nazivaju još GSM alarmi? Bilo bi dobro kada bi senzor za pokretanje bio u njemu a ne onaj klasični u dva komada s tim da je jedan magnet i onda kada ne osjeti magnet on se uključi, već da se uključi kad se protrese.

10 godina
Re: Alarm za vrata

Da li tebi treba PIR ("senzor pokreta") ili magnet za vrata (kad se otvori dok je uključen/armed da javi alarm) ili pak senzor šuma (obično se ugrađuje u bankomate/sefove, kad ga netko trese pa se aktivira)?

Postoje ti i magneti sa akcelelerometrom (tilt sensor) koji ti javlja i otvaranje (vrata, prozora) i ostalo nasilno otvaranje prozora (izbijanje u komadu da se magnet ne aktivira).

Na većinu normalnih alarma (DSC, Paradox, Ajax, INIM, Rokonet...) možeš spojiti bilo koji od gore navedenih senzora i ne moraš spojiti sirenu. Imaju i GSM/GPRS komunikatore koji ti mogu slati SMS ili push notifikaciju ali tebi treba baterijsko napajanje. Gore navedeni su predviđeni da rade na 220V sa baterijskim backupom koji drži 6 do 24 sati tj do obnove mrežnog napajanja.

Jedina opcija ti je neki solar + kontroler + par akumulatora i sustav predviđen da radi na 12V da ne kupuješ inverter bez potrebe tj da ne gubiš struju i na njemu.

Ja osobno nisam vidio sustav predviđen za tako nešto (vikendice) a da ne traži bar 12V napajanje a bavim se sa alarmima skoro 10 godina.

Onim kineskim smećima po aliexpressu nije za vjerovati jer će te zeznuti sa baterijom, komunikacijom (neće javiti) ili ako je bežični, u 99% slučajeva rade na 433mhz koje možeš jammirati sa daljinskim od autića.

Kakve god da jesu baterije, trebat će ih puniti kad tad. Osim ako ne kreneš sa izradom svog alarma od nule (atmega328 ili stm32 + sim800) i pri tome paziš na svaki potrošeni mW.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2020 23:07 (Nuclear_Phoenix).
17 godina
neaktivan
Alarm za vrata

Kako sam zamislio je da stavim alarm na vrata i kad ih netko otvori on meni pošalje sms (ili email) i ja onda nazovem policiju da pošalju nekog tamo da vidi što se događa.

E sad bilo bi dobro da baterija traje par mjeseci. Recimo vidio sam da neke lovačke kamere traju navodno i po 6 mjeseci u standby-u te da mogu slati fotke emailom, pa onda mislim zašto ne bi mogao i alarm?

A i razmišljao sam da stavim takvu kameru ali su veličine cigle i ne znam kako bih to kamuflirao na zidu u sobi da provalnik to ne vidi i ukrade.

8 godina

Hamburger , na tržištu imaš gotovih rješenja, samo je pitanje koju kvalitetu želiš jer kvalitetu prati i cijena.

Svaka veća zaštitarska tvrtka ti to može složiti, i onda tihi alarm ide u njihov dežurni centar koji ti doma pošalje njihov interventni tim. Ako nekoga uhvate onda zovu policiju. Ali to košta.

Policija ti funkcionira na sektorskom principu i ponekad može proći puno vremena za reakciju jer šef smjene jednostavno nema nijednu trenutno radpoloživu auto patrolu pa ti pošalje policajca pozornika koji je najbliži, a to najbliži može biti i koji km, pa dok se on dogega. A ako bi ih često zvao, onda im dojadiš ako su dotada bili lažni alarmi pa tada pogotovo više ne žure na tvoju dojavu.

Platiš poštenu uslugu i miran si, kao i za sve u životu... 😉
17 godina
neaktivan
Alarm za vrata

Lažni alarm? Dobro onda mi je pala na pamet ova ideja: stavim alarm na vrata i kad dobijem sms od alarma, aktiviram skrivenu kameru putem poziva mobitelom koja bi mi slala fotke putem emaila da vidim što se događa, jer možda ima takvih kamera u manjim dimenzijama nego lovačke pa ih mogu lakše sakriti.

I onda ako vidim da je netko unutra, pozovem policiju i usput imam fotke provalnika.

Jel ima takvih kamera?

Sve to pišem zato što mi godinama provaljuju u vikendicu i sve su mi pokrali, što znači da će mi opet provaljivati dokle god nešto ne poduzmem i ne samo da kradu već i žive tamo jedno vrijeme.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2020 8:54 (Hamburger of death).
8 godina

Za policiju je lažni svaki alarm na koji izađu a da pritom nikoga ne zateknu niti pronađu tragove provale...

Moraš biti precizniji pa da ti se može predložiti rješenje. Ako je to neka vikendica u nekoj ruralnoj divljini onda ti policija tu baš i nije neko rješenje osim za naknadnu istragu i procesuiranje počinitelja ako ga ikad detektiraju.

Snimke mogu pomoći ako je to netko koga ti poznaješ, ili ga softver za prepoznavanje lica prepozna ( ako policija ima u bazi podataka njegove slike ), no ako je to neki migrant na putu iz Sirije u Švedsku slabo bu koristi od te snimke...

10 godina

Svrha svega toga je upitna - ako si daleko, policiji ili interventu treba dugo da dođe. Ovo sa lovačkom kamerom je ok ideja - baš neće pomoći kod prepoznavanja jer su ili migranti ili provalnik sa maskom ali ako nazoveš policiju i kažeš da imaš sliku i vidiš da su provalili, možda se i potrude pa dođu na vrijeme. Lovačke kamere imaju dobru autonomiju i mogu po motionu slati MMS/email.

Što se tiče alarma na baterije nema ih jer je relativno malo tržište za takvo nešto - ako i nema stalno struju, solar nije skup a onda možeš staviti normalni alarm. Druga stvar, tamo obično nema ništa od vrijednosti za ukrasti - kakav stari frižider ili mali LCD TV - alat ionako ne ostavljaš tamo.

Frend ima gotovo isti problem kao ti - na kraju smo zaključili da je alarm najskuplja stvar u vikendici. Ili ta lovačka kamera.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2020 11:22 (Nuclear_Phoenix).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice