Zaključani Word dokumenti

poruka: 4
|
čitano: 11.237
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Zaključani Word dokumenti

save as PDF?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Zaključani Word dokumenti

Word 2007 ima tu opciju, ali samo ako koristis M$ "Information Rights Management Service" uz Windows Live acount. Prekomplicirano po meni, ali ako ti je sila...samo izvoli.

Odes na tab "review" i skroz desno nadjes "protect document" i odaberes "restricted access", dalje slijedis upute. Ja nisam, pa ne znam kako dalje.

PDF i nije neka zastita jer postoje programi koji rutinski mogu mijenjati pdf dokumente. Kao i sa svim drugim e-stvarima, nema 100% zastite. Sve ovisi KOLIKO VAZAN je sadrzaj kojega zelis zastititi, i KOLIKO je stalo nekome da probije tu zastitu. Ponekad je dovoljno oznaciti file kao "read only". To nije nikakva zastita, ali bar 20% prosjecnih korisnika nece znati to zaobici.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Tako je, onome tko zna nije problem maknuti kvacicu sa "read only", to je vise za zastitu od samog sebe nego nekakav security.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo jos jedne metode: kada zavrsis s uredjivanjem odi na "office button" i odaberi "Prepare", pa "Mark as final". nije zasticeno passwordom, ali je read only :)

Zastita se na isti nacin lako moze maknuti, ali "prosjecan korisnik" ostat ce zbunjen i bespomocan - garantiram :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2010 21:21 (TriNitro).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice