save as PDF?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Word 2007 ima tu opciju, ali samo ako koristis M$ "Information Rights Management Service" uz Windows Live acount. Prekomplicirano po meni, ali ako ti je sila...samo izvoli.
Odes na tab "review" i skroz desno nadjes "protect document" i odaberes "restricted access", dalje slijedis upute. Ja nisam, pa ne znam kako dalje.
PDF i nije neka zastita jer postoje programi koji rutinski mogu mijenjati pdf dokumente. Kao i sa svim drugim e-stvarima, nema 100% zastite. Sve ovisi KOLIKO VAZAN je sadrzaj kojega zelis zastititi, i KOLIKO je stalo nekome da probije tu zastitu. Ponekad je dovoljno oznaciti file kao "read only". To nije nikakva zastita, ali bar 20% prosjecnih korisnika nece znati to zaobici.
Tako je, onome tko zna nije problem maknuti kvacicu sa "read only", to je vise za zastitu od samog sebe nego nekakav security.
Evo jos jedne metode: kada zavrsis s uredjivanjem odi na "office button" i odaberi "Prepare", pa "Mark as final". nije zasticeno passwordom, ali je read only :)
Zastita se na isti nacin lako moze maknuti, ali "prosjecan korisnik" ostat ce zbunjen i bespomocan - garantiram :)