Opremanje PC-a

poruka: 25
|
čitano: 4.816
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Opremanje PC-a
Pošto ču si sada reinstalirati Windowse XP Professional 32-bita,kojim programima bih ga trebao opremiti po vašoj preporuci(po mogučnosti neka budu na hrvatskom).U to svrstavam programe od Antivirusa pa do programa za prženje....itd....i još jedno pitanje:Je li Ashampoo Firewall dobar firewall????
proxpgamer_world's best gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Opremanje PC-a

Antivirus: Avast

Antispyware: MBAM

Antispam: SPAMfighter

Firewall: Online Armor

Registry cleaner: Glary Utilities

Video: GOM Player

Browser: Opera

Arhive: WinRAR

Pregledavanje slika: FastStone MaxView

Surfing tool: WOT

To su osnovne stvari. Dalje uzimaj šta će ti trebati.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 13:41 (deadman).
15 godina
neaktivan
Opremanje PC-a
Dobar je to Software,ali skoro ništ' nije na hrvatskom osim Avasta!i je li ashampoo dobar firewall????
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Na hrvatskom su ti Avast, MBAM, Opera i WinRAR. Ashampoov firewall nije baš nešto, a i firewall ti ne treba biti na hrvatskom. Samo trebaš kliknuti na Allow, odnsono Block kada te nešto pita.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 14:11 (deadman).
16 godina
deadman kaže...

Antivirus: Avast

Antispyware: MBAM

Antispam: SPAMfighter

Firewall: Online Armor

Registry cleaner: Glary Utilities

Video: GOM Player

Browser: Opera

Arhive: WinRAR

Pregledavanje slika: FastStone MaxView

Surfing tool: WOT

To su osnovne stvari. Dalje uzimaj šta će ti trebati.

Ili..

Antivirus: Avira

-Antispyware :MAMB i Super Anti Spyware

-Firewall:Online Armor  Free, PC tools Firewall, Outpost Free

-Cleaner :CCleaner, Glary Utilities

-Video: VLC player,Gom player i BS player (koji prije nije bio free,ali sada je )

-Browser:FF,Chrome,takoder i opera.

-Arhiva: WinRar ,win zip

-Real time zastita na netu :WOT takoder.

Avast ima real time zastitu pa mu netreba onda WOT,ili ako ce uzimat neki AV kao Avira Free 10 onda nek uzme WOT posto ona nema real time zastitu.

EDIT:Sad vidim da je autor odgovorio,nego,danas od programa bas i nema puno toga na hrvatskom pa neznam onda.Odluci sam.

||People never change,they only change themselves from the outside,inside they are the same ||People love to hate
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 14:20 (Fake_Alert).
15 godina
neaktivan
Opremanje PC-a

Hvala vam oboma na prijedlozima,međutim sada me trenutno zanima mišljenja Ashampoo Firewall,jer mama i tata mi koriste ovaj PC,pa onda kad su neki programi na engleskom oni se tu baš ne sporazumijevaju a jedini firewall na hrvatskom je Ashampoo pa zato vas to i pitam.A WinRAR na hrvatskom se mora platit',a u piratsku verziju se i baš neću upuštati totalno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 14:47 (proxpgamer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Taj firewall niš' ne valja, isto ko' da ga i nemaš. Skini Online Armor ili PC Tools Firewall, podesi ga sam, a mami i tati reci da Allow znači dopustiti aplikaciji da se pokrene, a Block blokirati.

16 godina
proxpgamer kaže...

Hvala vam oboma na prijedlozima,međutim sada me trenutno zanima mišljenja Ashampoo Firewall,jer mama i tata mi koriste ovaj PC,pa onda kad su neki programi na engleskom oni se tu baš ne sporazumijevaju a jedini firewall na hrvatskom je Ashampoo pa zato vas to i pitam.A WinRAR na hrvatskom se mora platit',a u piratsku verziju se i baš neću upuštati totalno.

Ako ces instalirati Online Armor Free onda disableaj opciju  "Program guard",to ti netreba zato jer te svako malo pita za neki program dali se smije upaliti,dali moze na internet pristupiti i slicno.

PS: Kada ga instaliras,pusti ga malo na "learning mod".(on ce pri instalaciji to napraviti)

||People never change,they only change themselves from the outside,inside they are the same ||People love to hate
15 godina
neaktivan
Opremanje PC-a
Može li mi netko pojasniti što je learning mod?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
freearc .') - mozes skoro sve putem ikona.
http://www.speedtest.net/result/832888883.png U školi... 90Mbps DL 6Mbps UL
16 godina
to ti je kad npr firewall uči koje sve aplikacije treba pustat.
http://www.speedtest.net/result/832888883.png U školi... 90Mbps DL 6Mbps UL
15 godina

U Learning Mode načinu rada Online Armor automatski konfigurira sav softver koji imaš. Dakle, prati ponašanje svih programa i automatski procjenjuje da li je taj softver opasan ili nije tako da prilikom instalacije programa nećeš dobivati (dosadne) pop-upove.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 15:37 (deadman).
15 godina
neaktivan
Opremanje PC-a
I koliko bi on trebao biti u learning modu???
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Možeš ga ostaviti tako sve dok ne instaliraš ove važnije programe koje smo tu naveli, a onda ga prebaci u Standard Mode.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 16:08 (deadman).
16 godina
proxpgamer kaže...
I koliko bi on trebao biti u learning modu???

Ne,on kada ga instaliras on ti radi taj learning mod cca mozda 5-10 minuta ovisi koliko imas programa instaliranih,poslje toga on se sam prebaci u standard mode i onda ti samo odes u opcije(pogledaj na moju sliku) i iskljucis program guard jer to stvarno beskorisno imati,ako neznas cemu sluzi to jest radit s tim(samo baca popupe dali smije ovo ono etc).

17 godina
neaktivan
Opremanje PC-a

Video: MPC - HC + FFDShow ili umjesto FFDShow, bolja opcija ako hoces "platiti" CoreAVC

Arhive: 7zip

[a/
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 16:23 (GW freak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Opremanje PC-a

POMAŽITE!NE MOGU UPDATEATI AVAST!!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
proxpgamer kaže...

POMAŽITE!NE MOGU UPDATEATI AVAST!!!!

Kako ne možeš? Malo pojasni.

15 godina
neaktivan

imam windows 7 pa sad......zapravo ček da sad instalam teamwiever pa češ i sam sve vidjet

16 godina
proxpgamer kaže...

imam windows 7 pa sad......zapravo ček da sad instalam teamwiever pa češ i sam sve vidjet

Probaj Aviru 10 Free.

15 godina

Sada mu radi update kod Avasta.  Namigiva

16 godina
deadman kaže...

Sada mu radi update kod Avasta. Namigiva

Avira,Avast,skoro sve isto,ali kod Avasta 5 koliko se sjecam prije par godina mi je bio dosadan ko sam vrag.

15 godina
neaktivan

Avast Free ti je sad dobio nagradu da je bolji od nekoliko antivirusa koji su plačeni....Avira i Avast nisu isti jer Avast ima realtime zaštitu,a Avira je više ko skener....a Avast 5 je naporan samo u svojoj engleskoj verziji jer ti onda neka ženska preko zvučnika govori:"A Virus was found",a Avast 5 ti nije mogao biti dosadan prije par godine zato što je on izašao prije par mjeseci!!!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.8.2010 11:09 (proxpgamer).
16 godina
proxpgamer kaže...

Avast Free ti je sad dobio nagradu da je bolji od nekoliko antivirusa koji su plačeni....Avira i Avast nisu isti jer Avast ima realtime zaštitu,a Avira je više ko skener....a Avast 5 je naporan samo u svojoj engleskoj verziji jer ti onda neka ženska preko zvučnika govori:"A Virus was found",a Avast 5 ti nije mogao biti dosadan prije par godine zato što je on izašao prije par mjeseci!!!!

Avira i Avast nisu isti jer Avast ima realtime zaštitu,a Avira je više ko skener

Da li je to istina, mislim na free verzije?

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.8.2010 11:18 (Matozan).
16 godina
proxpgamer kaže...

Sorry,onda sam broj fulao,znam da je neki bio i isto je zenska pricala,ali nemrem se sjetit broja.

Matozan kaže...
proxpgamer kaže...

Avira i Avast nisu isti jer Avast ima realtime zaštitu,a Avira je više ko skener

Da li je to istina, mislim na free verzije?

Istina je,ali avira mi je cist ok.. Avira Free + WOT na FF-u + Armor Free ili Outpost Free =odlicna kombinacija

Avast je nekada znao bacat false positive,sada neznam.

Nebi bas rekao da je avira cisto kao skener,imas malwarebytes i super anti spyware kao skener,avira mi je odlican antivirus.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.8.2010 11:47 (Fake_Alert).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice