Google AdWords

poruka: 10
|
čitano: 5.887
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
offline
Google AdWords

Dali netko zna kako ovo funkcijonira? na koji nacin? Sto treba gledat za dobar keyword? kad nadjem svoj keyword gdje ga trebam upisat (iskoristiti).?

!̸̶͚͖͖̩̻̩̗͍̮̙̈͊͛̈͒̍̐ͣͩ̋ͨ̓̊̌̈̊́̚͝͠ͅ ̷̧̢̛͖̤̟̺̫̗͚̗͖ͪ̏̔̔̒́ͥ̓ͫ̀ͤ̇ͥ͝ ̡̊͛̇ ͫ̉ͦ̊̀̔ͧͮ͆̽ͦͩ͋̌͗̚̚҉̵͖̟͙̮͈̼̹̞͝ͅj Owned
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2011 19:08 (Encyanix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Google AdWords

Bump!

Zar je bitno?
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Google AdWords

Imam jedno pitanje. Naime uplatio sam oko 50$ na google adwords. Radio mi je oglas nekih 4 sata na prvoj stranici gore na vrhu, 428 klikova porarcun 39$ i dobro ja pauzirao i otisao pa cu ostatak sutra. I ja sam tu noc stavljao u oglas drugu domenu izmjenjivao malo oglas da vidim kako bi izgledao oglas za jednu drugu stranicu i valjda sam aktivirao oglas ponovno, kad sam se vratio mogao sam vidjeti da mi je prvi oglas i to onaj pravi naplacen 39$ kao sto i je i ova prazna domena 22.70$ ukupno sada 62.29$. Nije isplatilo jer ja na kartici imam 40$ trenutno tako da mi nije jasno. Sta da radim ovdje? Da li je najpametnije staviti tih 20$ pa da ih isplatim i rijesim se toga ili? Samo mi nije jasno kako je moglo preci proracun od 52$ do cak 62$. 

Barcelona - Mes que un club
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Google AdWords

Gle, njima ćeš morati platiti tako da je najbolje staviti što nedostaje i više to ne raditi. Ja sam odustao od adwordsa. Ako imaš fb za posao/sajt bolje ti je tamo platiti 50$ za nekih 150 000 reach od čega ćeš imati barem 2500 klikova.

GAMER
9 godina
offline
Re: Google AdWords
crocro23 kaže...

Gle, njima ćeš morati platiti tako da je najbolje staviti što nedostaje i više to ne raditi. Ja sam odustao od adwordsa. Ako imaš fb za posao/sajt bolje ti je tamo platiti 50$ za nekih 150 000 reach od čega ćeš imati barem 2500 klikova.

 2500 klikova za 50$? Jesi siguran? 

Barcelona - Mes que un club
13 godina
offline
Re: Google AdWords

Jesam.

 

Možda si me krivo razumio.

Ovako, ako imaš FB page za svoj site, odeš na reklame i tamo postaviš opciju za FB lajkove tvojeg page-a, ali članak/fotku/artikl (što već radiš) staviš pod taj promotion i izabereš 5 dana po 10$ dnevno. Svaki put dobijem oko 100 do 150 k reach, oko 500 lajkova page-a i oko 2500 klikova s fb na web stranicu. Provjereno, svaki mjesec tako. Za 100$ ili 5 dana po 20$ fb page dobije oko 300 lajkova dnevno i 1500 klikova na web (preusmjereno s fb-a). Naravno ako prodaješ nešto ne znači da će 1500 klikova značiti prodaju 1500 puta, to je nemoguće. Ako samo tražite klik na sajt ona nemaš problema jer je fb marketing 10x bolji od adwordsa.

GAMER
13 godina
offline
Google AdWords

Važno

 

Nemoj zaboravit izabrati publiku kod fb marketing. Znači ako staviš Split i opciju muškarci od 25 do 40 imati ćeš manji broj /odaziv nego ako izabereš opciju Dalmacija (ili još bolje) Croatia i muško/žensko od 20 do 50 god. Ne znam što radiš i za što ti treba, ali u skladu s onim što prodaješ ili za što želiš imati veći broj pregleda web stranica tako i biraj postavke. Sigurno ti se ne isplati da staviš 50$ i biraš muškarce od 50god, ako prodaješ grudnjake za žene ili staviti žene od 18 do 25, ako imaš online sajt za igranje igrica. Pogodiš li dobro postavke preko fb možeš za 50$ mjesečno imati vrhunski odaziv (klikove, kupnju, share, kometiranje).

GAMER
Moj PC  
0 0 hvala 1
6 godina
neaktivan
offline
Google AdWords

Kako da na google adwords promijenim da mi račun bude osobni, a ne poslovni?

 

Ni ne znam gdje sam odabrala poslovni. Također, moj adwords račun ne izgleda kao račun. Nema nikakve tabove. Ne znam ni kak to da riješim.

 

Imam točno ovaj problem, s tim da ja na računu nemam ni ikonicu zupčanika, ništa, tako da ne mogu doći do nekog kontakta.

 

Edit: uspjela sam iskopati neku kontakt formu za korisničku podršku pa sad čekam da mi odgovore.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2018 13:31 (Verden).
 
0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
offline
Google AdWords

 

Dobila sam odgovor od korisničke podrške.

 

 

Što se tiče faličnog izgleda mog računa savjetovali su me da napravim log in i log out u incognito prozoru pa se na taj način možda stranica osvježi.

 

Što se tiče izmjene iz poslovnog u osobni to nije više moguće.

 

Citiram:

 

Što se tiče Vašeg upita u vezi promjene računa sa poslovnog u privatni / individualni, na žalost to nije moguće.

 

Google AdWords je platforma koja služi za oglašavanje samo poslovnih računa, odnosno poduzeća i njihovih poslova.

 

Od 1. rujna 2017. svi AdWords računi smatrat će se poslovnim računima. Vrsta poslovnog računa znači da se vaš AdWords račun koristi u komercijalne svrhe. Poslovni račun može se održavati od strane korporativnih subjekata, podružnica, trgovaca samohranih trgovaca, samozaposlenih trgovaca i partnerstva.

 

U skladu s tim, svi računi u AdWordsu koji su bili Individual se mijenjaju u Business.

 
0 0 hvala 0
3 godine
neaktivan
offline
Google AdWords

Pozdrav,

 

krenuo sam sa istraživanjem Google Adwordsa, tako da sam prilično nov u tome. Nabavio sam knjigu u kojoj sam došao do pojmova kao što su Adwords Discounter, faktor kvalitete, CPC( shvatio sam da je to cijena po kliku koju plaća oglašivač, odnosno izdvojeni trošak po kliku koji iz budžeta Ad kampanje izdvaja oglašivač?) i tako zapeo na tome. Neka me se ispravi ako griješim, ali ako sam dobro skužio, faktor kvalitete je veličina kojom Google nagrađuje oglašivača,te je ujedno viši, što je bolja povezanost traženog pojma sa ključnim rječima koje taj pojam opisuju i sa Landing Page, što je pretpostavljam stranica oglašivača na koju krajnji kupac/posjetitelj treba doći. 

Isto tako da oglašivač koji ima viši faktor kvalitete može u odnosu na onoga sa većim max CPC biti bolje rangiran, jer je po navedenom rang stranice oglašivača određuje iznos vrjednosti umnožka max CPC i faktora kvalitete.

 

Dakle konkretno

 

Oglašivač 1 ima max CPC 2, faktor kvalitete 2 (umnožak 4)

 

Oglašivač 2 ima max CPC 1, faktor kvalitete 8 (umnožak 8)

 

Prema navedenom, iako prvi oglašivač ima veću ponudu, slabije je rangiran, jer je umnožak ovih dviju stavki veći kod drugog oglašivača?

 

Još me zanima koja je funkcija Adwords Discounter. Razumio sam da se radi o nekoj vrsti automatizma kod GoogleAdwordsa koji prilagođava ponudu oglašivača u odnosu na ostale, tako da oglašivač ne bi odmah dao max ponudu CPC. Ako može primjer, bio bi zahvalan?

 

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice