Velik problem sa downloadom

poruka: 14
|
čitano: 1.644
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

sory ak sam ubacio u krivu temu novi sam pa nisam bas snalažljiv :/ ovako glasi moj problem!:

ja naprimjer ocu nesta downloadat ali nije torrent i on krene downloadat i zavrsi skidanje ali mi ga nespremi umoje dokumente i nemogu ga otvoriti na prozori gdje se je skinio ! ako mozete pomozite!

0 0 hvala 0
17 godina
S čime ga skidaš? Meni Google Chrmoe skida u direktorij Downloads
Posjetite http://www.MojPortal.com.hr i naš forum http://www.MojPortal.com.hr/forum/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Velik problem sa downloadom
gejzir kaže...

sory ak sam ubacio u krivu temu novi sam pa nisam bas snalažljiv :/ ovako glasi moj problem!:

ja naprimjer ocu nesta downloadat ali nije torrent i on krene downloadat i zavrsi skidanje ali mi ga nespremi umoje dokumente i nemogu ga otvoriti na prozori gdje se je skinio ! ako mozete pomozite!

Dobro došao ! Iz tvojeg opisa se vidi samo "nije torrent". Dakle, nije bitno što skidaš, već pomoću kojeg programa skidaš(Rapidshare, Megamenager...itd).U svakom programu za down imaš "setting" gdje određuješ mjesto gdje ti se stvar skida. Ajd` opiši malo potrobnije...

zalutao u svijet jedinica i nula
14 godina
neaktivan

i moja mozzila skida u direktorij downloads samo sto on kad skine toga nema u downloads! mislim ima ikona i pise to ime toga sto sam skinio samo je ona ikona koja podsjeca na frižider i nemogu uc u to mogu klikati kolko hocu!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
gejzir kaže...

i moja mozzila skida u direktorij downloads samo sto on kad skine toga nema u downloads! mislim ima ikona i pise to ime toga sto sam skinio samo je ona ikona koja podsjeca na frižider i nemogu uc u to mogu klikati kolko hocu!

ako nije tajna(tj. nešto privatno) možeš dati link šta skidaš?

ili uslikati barem da vidimo kako izgleda sve to

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.10.2010 17:42 (brixy).
16 godina
neaktivan
gejzir kaže...

Vidi ovako: Mozzila zaista skida u mapu " downloads"(preuzimanja), koje se nalazi u "documents and settings",ali samo ako to ti zaista drugačije ne odrediš. Jer, svaki puta kad nešto "skidaš" sa interneta, pita te se kuda želiš to spremiti i pojavi ti se skočni prozor sa direktorijima . Ti određuješ kuda će to ići. A ako ne odrediš, tada ti Mozilla sama smješta u mapu "downloads" A ikona koja podsjeća na frižider ???Mislim da ti je to samo "arhiva preuzimanja" ili popis, pa naravno, tu ne možeš ništa otvoriti.

Dakle, probaj nešto sitno skinuti i pooolako čitaj prozore gdje te PC pita gdje to spremiti, pa javi...Cool

15 godina
odjavljen

Stari moj kod DOwnloada moraš označiti Save, a ne Open with. I onda ti se skine....

Pinky je zakon... I ♥ π

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Desni klik na ono što ti se skinulo (pod uvjetom da ti je Mozillin prozor Downloads otvoren), i onda (vidi čuda!!!) odabereš opciju Open containing folder? Ili nešto slično tome, nisam još ništa skinuo da provjerim. A i takva pitanja spadaju u osnove informatike za predškolsku dob ;)

EDIT: Vidi čuda, pa i jesi bliže predškolskoj dobi od mene. Znaš, da si koji dan manje nabijao loptu na igralištu i dao si truda pročitat barem jedan Enter koji je imao temu vezanu uz početnički susret sa računalom, voila!, znao bi i tak nekaj napravit. Ali, sreća, pa se uvijek nađe netko uslužan na forumu :))

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.10.2010 17:05 (TripperNX).
16 godina
neaktivan
bobica257 kaže...

Stari moj kod DOwnloada moraš označiti Save, a ne Open with. I onda ti se skine....

Zašto ne bi mogao i odmah samo otvoriti bez spremanja (npr.torrent, Word dokument, PDF). Ne mora uvijek "spremiti"ako mu ne treba. Zato ga se i pita: otvoriti ili spremiti (open with...ili save)

14 godina
neaktivan

ok je problem rijesen!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
TripperNX kaže...

Desni klik na ono što ti se skinulo (pod uvjetom da ti je Mozillin prozor Downloads otvoren), i onda (vidi čuda!!!) odabereš opciju Open containing folder? Ili nešto slično tome, nisam još ništa skinuo da provjerim. A i takva pitanja spadaju u osnove informatike za predškolsku dob ;)

EDIT: Vidi čuda, pa i jesi bliže predškolskoj dobi od mene. Znaš, da si koji dan manje nabijao loptu na igralištu i dao si truda pročitat barem jedan Enter koji je imao temu vezanu uz početnički susret sa računalom, voila!, znao bi i tak nekaj napravit. Ali, sreća, pa se uvijek nađe netko uslužan na forumu :))

Bolje da nabija loptu vani nego da visi na internetu. Ne znam kakvo ti je bilo djetinjstovo ali nije rješenje dat djetetu računalo pa neka radi što hoće... Djecu treba što više tjerat vani da se igraju sa svojim vršnjacima, a ne kupit im računalo pa nek se sama brinu za sebe... od takve djece nastaju sociopati koji izbjegavaju svaki fizički kontkat sa stvarnjim svijetom. Misliš da je to dobro!? Btw a pitanje uopće nije glupo nego si ti glupo odgovorio i misliš ako ti nešto znaš da bi svi to morali znat...

I must be running out of luck Cause you’re just not drunk enough to fuck
16 godina
neaktivan
TripperNX kaže...

vidi čuda!!! Zar misliš da na ovom forumu svatko mora biti "vudren v glavu "s informatičke strane i da nitko ne smije nešto ne znati?

Inače, informatika se ne uči u vrtićima(predškolska dob). Da nema gejzira, mene i sličnih koji se nisu rodili vezani pupkovinom na PC, ne bi bilo ni BUG-a ni ovog foruma. Toliko da se zna !

Uff...

17 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...
TripperNX kaže...

Bolje da nabija loptu vani nego da visi na internetu. Ne znam kakvo ti je bilo djetinjstovo ali nije rješenje dat djetetu računalo pa neka radi što hoće... Djecu treba što više tjerat vani da se igraju sa svojim vršnjacima, a ne kupit im računalo pa nek se sama brinu za sebe... od takve djece nastaju sociopati koji izbjegavaju svaki fizički kontkat sa stvarnjim svijetom. Misliš da je to dobro!? Btw a pitanje uopće nije glupo nego si ti glupo odgovorio i misliš ako ti nešto znaš da bi svi to morali znat...

žeto kaže...
TripperNX kaže...

vidi čuda!!! Zar misliš da na ovom forumu svatko mora biti "vudren v glavu "s informatičke strane i da nitko ne smije nešto ne znati?

Inače, informatika se ne uči u vrtićima(predškolska dob). Da nema gejzira, mene i sličnih koji se nisu rodili vezani pupkovinom na PC, ne bi bilo ni BUG-a ni ovog foruma. Toliko da se zna !

Uff...

Ispričavam se administratoru za off-topic, ali imam želju "upućenoj gospodi" odgovoriti na tako prosvjetljujuće pronicljive komentare:

Gospodo, moj odgovor za "nabijanje lopte" (a da imate imalo razumijevanja za sarkastične primjedbe, shvatili biste ga) se odnosio na činjenicu da se ljudi uvijek bave nepotrebnim glupostima (kao što je napucavanje lopte po cesti), koje istodobno jako ozbiljno shvaćaju, a kada se pojave u situaciji za koju su mogli i trebali biti pripremljeni, onda viču "pomagajte ljudi". Capische?

Btw, vidio sam da je mladi gosp. gejzir osoba od kojih 14-15 godina, barem dok nije maknuo datum sa svojeg profila, što, uzevši u obzir da od malih nogu odrasta u tehnološki osvještenom društvu (za razliku od mene "sociopata", kojemu je "Abacus" bio kalkulator, a "Orao" je predstavljao stroj za savijanje prostor-vremena), bi podrazumijevalo da je već od predškolske dobi mogao biti upućen u tajne korištenja računala kao što je vrlo jednostavni desni klik mišem, s mišlju "da vidimo što će biti kada to napravim". Nadalje, korištenje računala ne podrazumijeva asocijalizaciju ljudi. Traženje razloga za pojavu asocijalizacije u današnje vrijeme, i posebice, krivljenje računala za pojavu tog fenomena vas svrstava na stupanj thenološkog razvoja kojeg su imali Feničani prije nego su se odlučili osnovati prvi grad. Molim da se ne uvrijedite, ali vaši komentari izazivaju takav dojam i podsjećaju na Oprah stil suočavanja sa "problem-rješenje" situacijom. Djeca i mladi mogu bez imalo problema uskladiti korištenje računala i slobodne aktivnosti na otvorenom, bez da iti jedno trpi zbog onog drugog; jedino trebaju imati volju za to.

BUG i informatički forumi postoje (sa vaše perspektive) još od davnih dana. Jedina žalosna stvar je što ovaj forum svakodnevno trolaju neiživljene osobe (djeca, maloljetni, punoljetni, umirovljenici--kako vam drago) koji su lijeni koristiti snagu Google-a, a kamoli pročitati koji help/pomoć(hrv.) koji dolazi sa svakim programom, možda pritom iskoristiti i malo mašte, a kada iscrpe sve svoje mogućnosti, obratiti se sa pitanjem na ovom forumu. Jer, takvim pitanjem (stručnim, op.a.) će pomoći i upućenijim korisnicima foruma na način da će im dati još jedan oblik pojavnosti nekog problema (naravno, zauzvrat će pružiti rješenje kolegi forumašu). Pitanja kao što su "čemu služi desni klik u nekom programu" su pitanja koja se u današnje vrijeme uspješno mogu savladati u predškolskoj dobi, i najviše putem informatičke literature.

Gospodo draga, obzirom da se osjećate prozvanima, volio bih vam naglasiti važnost pojma informatička literatura. Naime, iako je meni bila uglavnom nedostupna u papirnatom obliku (barem najsvježija izdanja, a ne da 2000. moram čitati da dogodine izlazi MS DOS 6.0, The next-generation OS -- ovo je sarkastična primjedba, FYI), isto me nije sprečavalo da koristim bogatstvo znanja na internetu, proučavam članke od kojih desetak i više stranica (besplatne članke, da se razumijemo), te stečeno znanje uspješno primijenim u praksi. Gospodo draga, znanje potrebno za rješavanje problema je vrsta znanja koja se najbolje usvoji ako osoba sa problemom neposredno primijeni to znanje. Drugim riječima, kvaliteta takvog znanja je izravno vezana uz iskustveni aspekt. Dakle, kao što normalna zdrava osoba ne sjedne prvo u automobil i pređe par tisuća kilometara a onda se uputi u auto-školu (ilitiga, školu upravljanja motornim vozilom), ili kao što se bez potrebne edukacije nitko normalan ne upušta u samostalni rad na nuklearnom reaktoru, ista logika vam vrijedi po pitanju informatike.

@ParaNO1d: Moje dosadašnje iskustvo pokazuje da je maksima "da ne postoje glupa pitanja nego samo glupi odgovori" izuzetno pogrešna. Štoviše, navodi na određeni zaključak koji ne bih iznosio ovdje, jer je bilo dovoljno off-topica.

Gosp. gejzir, ispričavam se i vama na trolanju teme, ali obzirom da sam vam stvarno i pomogao riješiti problem, vjerujem da ćete uvažiti ovaj off-topic. I toplo vam preporučam da proučite informatičku literaturu, čisto iz preventivnih razloga kako bi znali koja ponašanja na internetu nisu dozvoljena jer se u suprotnom vaše računalo (odnosno operativni sustav) može zaraziti malicioznim softverom.

Lijepi pozdrav,

TripperNX

16 godina
neaktivan

Bože, znaš da sam si dao truda ovo pročitati, ali shvatio nisam mnogo! Dragi moj Triperu, gdje sam ja u svemu ovome da me citiraš? Čovječe: forum je tu isključivo samo za pomoć, pa makar ona bila toliko banalna kao što kažeš "ćemu služi desni klik". Svoju zakinutost u djetinjstvu, prodaj negdje drugdje. Jer, evo, ja toliko toga ne znam o kompjuterima da je to upravo strahota. A ipak sam na ovom forumu puno toga naučio, jer, kažem, lakše mi je pitati "nenapuhane"prijatelje, nego listati časopise, udžbenike, uputstva(ne volim se izražavati info-riječnikom,već našim domačim jezikom)i nikad ništa ne naći. I gle čuda, odgovor dobim brzo, bez uvijanja, podcjenjivanja i sarkazma. Hvala !

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice