Stranica poput Facebook-a

poruka: 55
|
čitano: 13.086
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Stranica poput Facebook-a

Bez uvrede, ali koliko godina imaš?

Pa naravno da si prevaren, da si pazio ne bi bio. Moj ti je savjet da bez prisustva roditelja sam ne donosiš odluke koje uključuju novac u vrijednosti 500 kn pa na više.

Ideja ti je... BEZVEZE.

I doneseš ju tako mlad i naivan programeru i on se oduševi! Pa naravno da se oduševi i da kaže da je dobra ideja, samo da te naloži i da daš pare.

Prijavi ovo policiji jer je iznos velik i nešto će napraviti, a imaš i dokaz o plaćanju iako nije na njegov osobni račun.

15 godina
Karamarko kaže...

Pa naravno da si prevaren, da si pazio ne bi bio. Moj ti je savjet da bez prisustva roditelja sam ne donosiš odluke koje uključuju novac u vrijednosti 500 kn pa na više.

Ideja ti je... BEZVEZE.

I doneseš ju tako mlad i naivan programeru i on se oduševi! Pa naravno da se oduševi i da kaže da je dobra ideja, samo da te naloži i da daš pare.

Prijavi ovo policiji jer je iznos velik i nešto će napraviti, a imaš i dokaz o plaćanju iako nije na njegov osobni račun.

samo mene malo strah toga, ako se on razumije u to programiranje on realno može kad ga optuže donjeti neke bezveze kodove da su kao kodovi koji su bili namjenjeni mojoj stranici.

Milorad Rakuljić Zelov PREVARANT!!
12 godina
protjeran
Čitam postove i ne vjerujem, znam da se nije lijepo smijat tuđoj nesreći, al aj se nemoj nasmijat 

2 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

E moj Gremline...

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...
Karamarko kaže...

Ideja ti je... BEZVEZE.

samo mene malo strah toga, ako se on razumije u to programiranje on realno može kad ga optuže donjeti neke bezveze kodove da su kao kodovi koji su bili namjenjeni mojoj stranici.

Nema te čega biti strah, jesi maloljetan ili punoljetan?

Ne razumije se on u te kodove čim radi na pakiranju paprika u skladištu... I što da se razumije? Pa svaki sudski vještak može utvrditi radi li se tu o iznudi novca, prevari, a uz pomoć svojih ljudi koji su nadležni za to može vidjeti da li su kodovi bezveze napisani. No, neće doći do toga jer se tu vidi odmah da je prevara u pitanju. Nitko ti ne može i neće napraviti facebook za 4000 kn.

Prijavi ga za:

- novčanu prevaru u iznosu 2500 kn

- pokušaj iznuđivanja dodatnog novca od maloljetnika

- rad na crno, niste sklopili nikakav ugovor

Dokaz:

- imaš potvrdu o uplati

- imaš poruke koje ste izmjenili

15 godina

imamo neki ugovor samo on se baš ne drži njega i punoljetan sam

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...

Odlično!

Da li je ugovor potpisan kod bilježnika? Ako nije, da li je potpisan uz prisustvo svjedoka?

Tu imaš:

- nepoštivanje ugovora (nadam se da ste detaljno u ugovoru razjasnili što se dešava u slučaju nepoštivanja ugovora sa njegove strane) 

15 godina
Karamarko kaže...
Gremlin144 kaže...

Odlično!

Da li je ugovor potpisan kod bilježnika? Ako nije, da li je potpisan uz prisustvo svjedoka?

Tu imaš:

- nepoštivanje ugovora (nadam se da ste detaljno u ugovoru razjasnili što se dešava u slučaju nepoštivanja ugovora sa njegove strane) 

pa na gmailu mi je poslao neku digitalnu verziju, di je rekao nek napišem slažem se i to je to

u ugovoru samo piše sto se dešava ako ja kršim :/

9 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...

pa na gmailu mi je poslao neku digitalnu verziju, di je rekao nek napišem slažem se i to je to

u ugovoru samo piše sto se dešava ako ja kršim :/

Njegov potpis nema? Ne brini oko tog ugovora, ionako je bezvrijedan. To je poslao tek toliko da bi mu povjerovao i da misliš da je to zaozbiljno. Nitko ti ne bi išao implementirati tvoju ideju za male pare, a potencijalna zarada implementacijom ideje može biti ogromna. Na žalost programer (možda da stavim navodnike) je u startu htio počiniti prevaru. Da je mislio da je ideja dobra onda bi ju realizirao, a ti naravno ništa ne bi mogao dokazati. Cilj mu je bila novčana prevara u što većem iznosu (tvoja sreća iznos je veći od 2000 kn i policija i bez privatne tužne mora ispitati stvar).

Odi ti fino na policiju i prijavi ga, tamo ćeš dobiti detaljne upute. U najgorem slučaju vratit će ti se dio iznosa (ne puni iznos). U najboljem slučaju vratit će ti se puni iznos + kamate za svaki dan nepovratka novčanih sredstava na račun od datuma donošenja presude. Na žalost proći će i par mjeseci dok se ne donese presuda. U svakom slučaju - pravac policija. Ugovor ti ne vrijedi.

15 godina

Da njegovog potpisa nigdje nema

evo neke stvari u ugovoru:

5.4. Izvršitelj će svojim profesionalnim pristupom i savjesnošću učiniti sve što je u njegovoj moći

da održi ugovorene rokove, ali su moguća blaga odstupanja. Izvršitelj će pismenim putem

izvijestiti naručitelja ukoliko dođe do neizbježnih pomicanja rokova i naručitelj će pristati na

takva blaga odstupanja u razumnom roku. Za vrijeme tog razumnog roka izvršitelja neće

teretiti nikakva odgovornost za pomicanje rokova.

6.4. Ukoliko kod ponovljene prezentacije naručene usluge Klijent utvrdi da nedostatci nisu

otklonjeni ima pravo zatražiti razmjerno smanjenje cijena iz Članka 5. ovog Ugovora, tj.

naknadu štete ako ocijeni da je ponovljena prezentirana usluga neupotrebljiva.

6.5. Klijent se obvezuje da će u slučaju otkazivanja naručene usluge, a čije je obavljanje u

tijeku, platiti Agenciji sve do tada nastale troškove u svezi obavljanja ove usluge.

9.1. Ugovorne strane suglasno utvrđuju da će u svrhu što uspješnije realizacije ovog Ugovora,

po potrebi održavati sastanke koji će biti osnova rada ugovornih strana.Sastanci mogu biti

uzivo, ili putem virtualno elektronickih kanala.

U okviru poslova utvrđenih u članku 1. ovog Ugovora Agencija se obvezuje za Klijenta obavljati

sljedeće usluge vezane uz izradu internet stranica.:

3.1. Izrada dva različita prijedloga web dizajna,

3.2. Izrada izvedbenog tj. konačnog web dizajna prema naputdima Klijenta koji je odabrao

jedan od prijedloga iz točke 3.1.,

3.3. Izrada HTML prijeloma odabranog web dizajna,

3.4. Osmišljavanje i programiranje aplikacijskih skripti potrebnih za funkcioniranje internet

stranica,

3.5. Testiranje i ispravke sadržaja, te predaja projekta Klijentu na korištenje.

Definitivno ću ga tužiti, stalno mi nešto govori da kao ima neku rodbinu u MUP-u.
Hvala ti definitivno ću ga tužiti onda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...

Definitivno ću ga tužiti, stalno mi nešto govori da kao ima neku rodbinu u MUP-u.

Ugovor je amaterski sastavljen i gotovo ništa nije u njemu određeno. Sve je opširno napisano i sve se da tumačiti na više načina, policija će odmah odbaciti ugovor (što ne mora biti ništa loše za tebe).

Ti si pravaren za 2500 kn, ugovor koji je potpisan nema veze sa mozgom niti ga je on potpisao pa je ništavan. Ugovor mora biti potpisan sa datumom i potpisom i (ili) pečatom sa obje strane, ovjeren kod javnog bilježnika

ili uz prisustvo svjedoka (ili da ga potpiše netko drugi tko ima punomoć). Imam i ja rodbinu u policiji i ništa ti ne može pomoći jer ovo ide na sud, a policija je samo faktor.

16 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2015 21:53 (ToMisLaW).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Karamarko kaže...
Gremlin144 kaže...

Ugovor je amaterski sastavljen i gotovo ništa nije u njemu određeno. Sve je opširno napisano i sve se da tumačiti na više načina, policija će odmah odbaciti ugovor (što ne mora biti ništa loše za tebe).

Ti si pravaren za 2500 kn, ugovor koji je potpisan nema veze sa mozgom niti ga je on potpisao pa je ništavan. Ugovor mora biti potpisan sa datumom i potpisom i (ili) pečatom sa obje strane, ovjeren kod javnog bilježnika

ili uz prisustvo svjedoka (ili da ga potpiše netko drugi tko ima punomoć). Imam i ja rodbinu u policiji i ništa ti ne može pomoći jer ovo ide na sud, a policija je samo faktor.

puno ti hvala, sljedeće godine onda idem na policiju da to riješim. Izgleda da sam predugo još čekao. Meni je u prvih par mjeseci bio sumljiv jer stalno govorio da radi na tome ovo ono, neke glupe slike stavljao koje nisu imale nikakve veze s onim što sam zamislio. Govorio nešto kako mu dosta ljudi duguje novce, vjerojatno je i njih želio nasanjkat. Još jednom, puno ti hvala 

Da nema tebe izgleda da bi popušio sve te pare.

15 godina

Ideja inaće nije loša i zahtjeva dosta vremena po mojem mišljenju da se napravi nešto slično jer je bit u tražilici, a ne stranici samoj. Al imam neke druge planove pa ću ostaviti to zasad.

9 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...
Karamarko kaže...

puno ti hvala, sljedeće godine onda idem na policiju da to riješim. Izgleda da sam predugo još čekao. Meni je u prvih par mjeseci bio sumljiv jer stalno govorio da radi na tome ovo ono, neke glupe slike stavljao koje nisu imale nikakve veze s onim što sam zamislio. Govorio nešto kako mu dosta ljudi duguje novce, vjerojatno je i njih želio nasanjkat. Još jednom, puno ti hvala 

Da nema tebe izgleda da bi popušio sve te pare.

Nema veze što nisi na policiju otišao ranije. Samo im napomeni da ranije nisi ništa prijavljivao jer je prevarant zavlačio. Time što te zavlačio je samo sebi štetu napravio. Kad mu policija pokuca na vrata (što će po zakonu i morati, ili mu poslati poziv za javljanje da iznese svoju verziju priče) i kad vidi da može biti terečen za:

1-novčanu prevaru u iznosu 2500 kn

2-pokušaj iznuđivanja dodatnog novca (ako si mlađi ponoljetnik) od mlađeg punoljetnika

Sam ugovor njegu štetu donosi iako će biti odbačen, a to je rad na crno (sklapanje ugovora o radu, bez plaćanja pdv-a).

15 godina

meni bilo dosta čudno to što je on stavio čak točan OIB na ugovor, provjerio sam preko interneta. Pa sam bio na 50-50 dal je prevarant ili nije. Sad više ne odgovara na e-mail. Sad može bit da je možda taj prevarant zapravo neki drugi, pa koristi tog programera kao mamca na neki način. Realno slike odgovaraju, vidio sam ga na početku preko web kamere da odgovara liku na slici. Samo mi je dosta čudno to što sam uplačivao na tuđi račun umjesto na njegov. Jer realno taj kome sam uplačivao novac može bit također optužen za sudjeovanja u prevari. Baš me zanima što će bit na kraju. Sljedeći tjedan idem, čim prođu ovi blagdani svi.

Jer taj račun na koji sam uplačivao je naveden na ugovoru, ugovor imam spremljen, pa če vjerojatno tako ne važeći biti ok za dokaz.

Imam i na internet bankarstvu također dokaze za uplate.. uglavnom imam tih dokaza dovoljno koji će dokazat tu prevaru. Hvala ti!!! :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2015 22:23 (Gremlin144).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
xDISORDERx kaže...

je li mogu moderatori ovo premjestiti pod humor ili neki podforum za slične teme.. nemogu virovat da ova tema živi već godinu dana xD

Ja se već godinu dana nadam da je ovo samo loš trol. Odbijam vjerovati da postoji netko toliko naivan. 

Come out, come out wherever you are. So lost in your sea. Give in, give in for my touch. For my taste for my lust
9 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...

Samo mi je dosta čudno to što sam uplačivao na tuđi račun umjesto na njegov. Jer realno taj kome sam uplačivao novac može bit također optužen za sudjeovanja u prevari.

Teško, zato što ti bez problema možeš primiti uplatu na svoj račun. Mislim da je ovaj "programer" išao za tim da te prevari i da mu je svejedno što mu znaš ime, prezime ili oib jer nije očekivao da ćeš ga ikad prevariti.

Inaće, OIB je javan broj.

15 godina
Karamarko kaže...
Gremlin144 kaže...

Samo mi je dosta čudno to što sam uplačivao na tuđi račun umjesto na njegov. Jer realno taj kome sam uplačivao novac može bit također optužen za sudjeovanja u prevari.

Teško, zato što ti bez problema možeš primiti uplatu na svoj račun. Mislim da je ovaj "programer" išao za tim da te prevari i da mu je svejedno što mu znaš ime, prezime ili oib jer nije očekivao da ćeš ga ikad prevariti.

Inaće, OIB je javan broj.

Sad sam baš tražio po emailu što smo se dogovarali. Ima jedan problem, možda bi mogao biti.Znači ovako, 1000kn sam mu uplatio na račun koji je naveden u "ugovoru" a 1500 na neki račun gdje mi je rekao da je to kao njegova firma koju je baš taj mjesec otvorio. Pa me sad zanima hoće to bit problem? A ovo zadnje gdje je htio da mu uplatim je pak neki treći račun. Rekao je u stilu da me dosta udugovlači pa me neće teretiti za taj ostali iznos koji mu dugujem, nego nek uplatim 3100kn na neki treći račun da bude se s tim platio kao neki hosting. Još sam mu 400kn mislim uplatio na neki 4. račun pa se pitam kolko taj lik računa ima. Znači sve skupa sam mu zapravo platio 2900kn

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2015 11:29 (Gremlin144).
9 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...

Ima jedan problem, možda bi mogao biti.Znači ovako, 1000kn sam mu uplatio na račun koji je naveden u "ugovoru" a 1500 na neki račun gdje mi je rekao da je to kao njegova firma koju je baš taj mjesec otvorio. Pa me sad zanima hoće to bit problem? A ovo zadnje gdje je htio da mu uplatim je pak neki treći račun. Rekao je u stilu da me dosta udugovlači pa me neće teretiti za taj ostali iznos koji mu dugujem, nego nek uplatim 3100kn na neki treći račun da bude se s tim platio kao neki hosting. Još sam mu 400kn mislim uplatio na neki 4. račun pa se pitam kolko taj lik računa ima. Znači sve skupa sam mu zapravo platio 2900kn

Da, to bi mogao biti problem. Zato jer policija do određenog iznosa (precizinije iznad određenog iznosa) mora po službenoj dužnosti napisati zapisnik i ispitati slučaj. Prije se radilo o iznosu 1000 kn, a mislim da su sad to podigli na 2000 kn

pa se za manje iznose mora privatna tužba podići. To je tebi neisplativo (dugotrajni proces, ulaganje dodatnog novca, nesiguran ishod). Kako se tebi radi o iznosu od 2900 kn (ne bi ti trebao biti problem to i dokazati iako je na više računa

uplata bila), policija bi trebala postupiti po službenoj dužnosti. Odi na policiju svakako, a možeš se registrirati na legalis.hr i dobiti ćeš dobre savjete. Idem u Austriju pa neću biti na forumu nekoliko dana.

15 godina
Karamarko kaže...
Gremlin144 kaže...

Ima jedan problem, možda bi mogao biti.Znači ovako, 1000kn sam mu uplatio na račun koji je naveden u "ugovoru" a 1500 na neki račun gdje mi je rekao da je to kao njegova firma koju je baš taj mjesec otvorio. Pa me sad zanima hoće to bit problem? A ovo zadnje gdje je htio da mu uplatim je pak neki treći račun. Rekao je u stilu da me dosta udugovlači pa me neće teretiti za taj ostali iznos koji mu dugujem, nego nek uplatim 3100kn na neki treći račun da bude se s tim platio kao neki hosting. Još sam mu 400kn mislim uplatio na neki 4. račun pa se pitam kolko taj lik računa ima. Znači sve skupa sam mu zapravo platio 2900kn

Da, to bi mogao biti problem. Zato jer policija do određenog iznosa (precizinije iznad određenog iznosa) mora po službenoj dužnosti napisati zapisnik i ispitati slučaj. Prije se radilo o iznosu 1000 kn, a mislim da su sad to podigli na 2000 kn

pa se za manje iznose mora privatna tužba podići. To je tebi neisplativo (dugotrajni proces, ulaganje dodatnog novca, nesiguran ishod). Kako se tebi radi o iznosu od 2900 kn (ne bi ti trebao biti problem to i dokazati iako je na više računa

uplata bila), policija bi trebala postupiti po službenoj dužnosti. Odi na policiju svakako, a možeš se registrirati na legalis.hr i dobiti ćeš dobre savjete. Idem u Austriju pa neću biti na forumu nekoliko dana.

hvala ti! Sretan put i nova godina javim rezultate

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2015 14:20 (Gremlin144).
12 godina

2500kn si platio ovu školu , neprocjenjivo!! ova škola te možda spasila puno vecih gubitaka,zato pamet u glavu, zavrsi faks nadi si posao i okani se ovih gluposti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Mogu ti ja dati brojeve par računa da malo uplatiš... vidim da ti ide :D

NHF.

1 0 hvala 0
16 godina
Gremlin144 kaže...

Mogao mi je odma reći da za 4 soma neće radit, a ne da me vara jer realno sama ideja jako puno vrijedi to mi je i sam rekao

Pa što si takvi naivčina, nekome na obećanje dati neke novce, bolje da si dao u humanitarne svrhe. Eventualnog partnera možeš tražiti iz poznatog kruga ljudi, ako bi te takvi uopće ozbiljno shvatili, svi ovi s neta će te "izradit". Probaj patentirat ideju, pa je onda prodaj, ako je već sam ne znaš realizirat, ako se uopće ideja u glavi može patentirat.

Za zahvalu klikni na Hvala
15 godina

Nešto sam načuo da je već navnodno bio 3 mjeseca u zatvoru zbog toga, sad će možda dobiti više

Moj PC  
0 2 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice