Znam da ima slicnih tema vec ali ne volim stavljati postove u starije teme jer nikada ne dobijem odgovor.Evo ovako imam kod kuce jedno racunalo koje mi glumi server za razmjenu podataka, pošto ga sve manje koristim ja i frend smo došli na ideju da pokrenemo kao neki "mini" web hosting ne radi zarade nego svojih potreba, npr. dizanje svojih i frendovih stranica pa ako se neko zalati usput pa mu prodamo mjesta na svojem web serveru.Mislio bi otici to t-coma pa da mi stave vecu brzinu.Sve sta ovdje trazim jest da mi kazete koja je brzina dovoljna,sta sve treba od softvera, i kako to izvesti.Hvala!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kao što si i sam rekao najvažnija je brzina odnosno upload koji ti je kod nas jako slab posebno. Ako koristiš adsl pakete odmah zaboravi na server. Jedino što možeš koristiti je ovo. No to za tvoje potrebe dođe vrlo skupo.
Sta onda preporucate od softvera?
Ne razumijem se baš previše u to no mislim da ako hoćeš vrtiti na serveru asp.net i sl. onda moraš imati windows hosting(windows server edition) što dođe dosta skupo. No ako ti to ne treba već vrtiš php onda je najbolje korisiti linux + apache.
Meni je bitno da mogu otvarati normalne html stranice, sad neznam jel to moguce.
Što vam je svima sa tim web hostinzima?Kao što je več netko rekao, i da uzmeš paket najveće brzine, brzina uploada ti je smiješno premala.Stalni vod ti je mnogo preskup, ako hočeš vrtit server onda Debian+Apache, na riješenja iz Microsofta zaboravi, preskupa su za tvoje potrebe.Za host takvog tipa kakav ti opisuješ ja bih ti godišnje bi spreman platiti realnih 10 kn.Za jednostavne HTML stranice, ako baš hočeš imati svoj "host" instaliraj gore XAMPP, regaj se na DynDNS-u i udri.