Ne radi mi ddns.

poruka: 5
|
čitano: 5.921
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Ne radi mi ddns.

Pozdrav 

Kupio sam snimač za kamere i registrirao 2 domene na bestddns.com i kad bilo koju ukucam javlja da ta stranica ne postoji, mislim da sam portove dobro podesio jer preko lan mreže radi a preko tog servisa neće.

Evo link na upustva od snimača:http://www.alarmautomatika.com/documentation/Video_nadzor/3_obrada_i_snimanje/2_uredjaji_za_analogni_i_digitalni_zapis/4_digitalni_video_rekorderi_s_cetiri_ulaza/DVC_DVR_2704D1_mini/KU04_27xxD1_firm.3.xx._HR.pdf

Hvala na izdvojenom vremenu i odgovorima!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Ne radi mi ddns.

Provjerio sam ddns i on radi očito da sam krivo namjestio portove zna netko kako da ih podesim, radi se o 3g routeru tp link.

15 godina
neaktivan
cctv kaže...

mislim da sam portove dobro podesio jer preko lan mreže radi a preko tog servisa neće.

Unutar LAN mreže nikakve portove ne moraš forwardati.

Forwardanje portova se radi zato da bi router znao na koju od lokalnih adresa poslati neki paket koji je došao "izvana". Recimo da imaš dva računala u mreži. Izvana ti dolazi podatkovni paket na port 33 (bubam), kojem računalu će router poslati taj paket? A ako ti forwardaš port 33 na IP adresu jednog od ta dva računala, router onda sve pakete koji stižu na taj port šalje tom računalu.

Taj se tvoj DVR nalazi iza routera, zar ne? Za normalan port forwarding trebaš onemogućiti DHCP. DHCP je vrsta protokola kojom router automatski dodjeljuje IP adresu svakom uređaju u mreži, očito to ne želiš jer trebaš uvijek imati istu IP adresu kako bi paketi koji dolaze na određen port uvijek bili poslani željenom uređaju. Ako se DVR-u lokalna adresa mijenja, port forwarding će ti biti veoma nepouzdan.

Sada problemi, imaš li i druga računala na tom routeru? Ako imaš, kada onemogućiš DHCP na routeru svima ćeš im morati sâm dodijeliti IP adrese jer ti bez toga LAN neće raditi (znači izgubit ćeš i pristup routeru a samim time i internetu na svakom računalu koje nisi podesio za rad bez DHCP-a).

To se u biti svodi na to da pod network connections nađeš konekciju kojom si spojen sa routerom, desni klik -> properties, u listi onda nađeš "Internet Protocol (TCP/IP)" pa desni klik na to i odabereš properties, te će te dočekati nešto slično ovome:

To su postavke namijenjene za DHCP. Ti ih trebaš podesiti slično ovome:

Ovo gore je primjer sa mog računala.

• IP adresu odaberi sam, trebala bi biti nešto tipa 192.168.1.X, gdje je X neki broj 1-255. Svako računalo mora imati jedinstvenu IP adresu!
  • Subnet mask stavi kao i na slici: 255.255.255.0
  • Pod default gateway ide IP adresa tvog routera (koja je vjerojatno ista kao i moja, ali prije promjene lako provjeriš koja je točno ako otvoriš konzolu i upišeš "ipconfig" bez navodnika)
  • Pod Preferred DNS server možeš staviti adresu nekog DNS servera, ili taj posao prebaciti routeru tako što ćeš upisati njegovu IP adresu. Adrese T-Comovih DNS servera imašovdje. Alternativni DNS server može ostati i prazan.

Na kraju sve potvrdiš klikom na Ok, i tako za sva računala u mreži.

Ne mogu ti dati uputstvo kako forwardati port na modemu, niti kako isključiti DHCP, to se razlikuje od modema do modema. Probaj pogledati na portforward.com, imaju veliku bazu uputstava za razne modeme.

Nakon toga pogledaj stranice 38-40 iz manuala ovog tvog DVR uređaja. Isto gateway, subnet mask i ip adresu uređaja postavi po ovim gornjim točkama. Ako je DNS server već podešen ne trebaš ga dirati.

IPconfig screenshot IPconfig screenshot
Primjer korištenja ipconfig komande

EDIT: znam da je dosta teksta i možda djeluje zastrašujuće ali nije zapravo, kada pohvataš konce brzo će ti biti jasno što radiš i zašto to radiš. Ako zapneš pitaj...

What Andy giveth, Bill taketh away.
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 17:32 (rustweaver).
12 godina
neaktivan

A kaj ću s ddns-om registrirao sam na bestddns.com i to tri puta jer sam mislio da ddns ne radi ?

E da taj router ima rezerviranje ip adrese tako da ta adresa se nikad ne mijenja a ostale se mijenjaju jer bi to bilo dobro probat?

Hvala za ovo!

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 20:15 (cctv).
15 godina
neaktivan
cctv kaže...

A kaj ću s ddns-om registrirao sam na bestddns.com i to tri puta jer sam mislio da ddns ne radi ?

To je posljednja stvar na redu, tek kad sve ostalo posložiš.

cctv kaže...

E da taj router ima rezerviranje ip adrese tako da ta adresa se nikad ne mijenja a ostale se mijenjaju jer bi to bilo dobro probat?

Svakako, probaj s time.

What Andy giveth, Bill taketh away.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice