Koliko smo zapravo sigurni na internetu!? zaključana tema

poruka: 140
|
čitano: 43.969
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Koliko smo zapravo sigurni na internetu!?
(s)izgoreo kaže...
naxeem kaže...

Pa, mislim da jesu. Ne znam kada si zadnji put koristio Windows OS, ali svakako bih volio vidjeti neki sigurnosni problem na Windowsu u postupku dokazivanja.

I na kraju hoćeš li reći zašto je juzer sigurniji na winsima nego na linuxu?

On nije rekao da je user sigurniji na win nego na linux. Procitaj jos jednom raspravu.

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
17 godina
neaktivan
Proz0r kaže...

@(s)izgoreo

On je rekao da misli da jesu na istoj razini sigurnosti, znači da je rekao da smatra kako su korisnici jednako sigurni i na Linuxu i na Windowsima.

ne, rekao je da su korisnici sigurniji na Windowsima nego na Linuxu, a da gmail nije ništa sigurniji od hotmaila ili facebooka, ovdje valjda misli da su jednako sigurni međutim to isto ne misli za windows i linux, lijepo piše pročitaj...

nadalje kada čovjek ustvrdi obrnuto on ga poziva da to stručno argumentira i ukoliko to ne napravi onda trolla a da u isto vrijeme sam nije stručno argumentirao svoju tvrdnju

...ko kupi papak
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 0:28 ((s)izgoreo).
17 godina
(s)izgoreo kaže...
Proz0r kaže...

@(s)izgoreo

On je rekao da misli da jesu na istoj razini sigurnosti, znači da je rekao da smatra kako su korisnici jednako sigurni i na Linuxu i na Windowsima.

ne, rekao je da su korisnici sigurniji na Windowsima nego na Linuxu, a da gmail nije ništa sigurniji od hotmaila i ili facebooka, ovdje valjda misli da su jednako sigurni međutim to isto ne misli za windows i linux, lijepo piše pročitaj...

nadalje kada čovjek ustvrdi obrnuto on ga poziva da to stručno argumentira i ukoliko to ne napravi onda trolla a da u isto vrijeme sam nije stručno argumentirao svoju tvrdnju

Sorri, my bad ako sam krivo vidio... uglavnom... isti mu je vrag radio on u dos-u kad je glup.

17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
Proz0r kaže...

@(s)izgoreo

ne, rekao je da su korisnici sigurniji na Windowsima nego na Linuxu, a da gmail nije ništa sigurniji od hotmaila ili facebooka, ovdje valjda misli da su jednako sigurni međutim to isto ne misli za windows i linux, lijepo piše pročitaj...

Ma tko je to rekao?! Citiraj taj dio. Koliko se sjećam, napisao sam da na Linuxu nisi sigurniji nego na Windowsima, odnosno da je razina sigurnosti jednaka.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 2:11 (naxeem).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ne, niste sigurniji na Linuxu, nego na Windowsima, kao što GMail nije ništa sigurniji od Hotmaila ili Facebooka ili bilo čega drugoga. Sigurni ste onoliko koliko koristite mozak - najbolji antivirus na svijetu.

evo dio citata, otiđi stranicu nazad i naći ćeš vlastiti post, kad sad bolje pročitam čini mi se da si htio napisati jedno a napisao si drugo, međutim sam si prouzročio nered ovom izjavom a citirana ti je nekoliko puta

...ko kupi papak
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 2:47 ((s)izgoreo).
16 godina
(s)izgoreo kaže...
naxeem kaže...

Ne, niste sigurniji na Linuxu, nego na Windowsima, kao što GMail nije ništa sigurniji od Hotmaila ili Facebooka ili bilo čega drugoga. Sigurni ste onoliko koliko koristite mozak - najbolji antivirus na svijetu.

evo dio citata, otiđi stranicu nazad i naći ćeš vlastiti post, kad sad bolje pročitam čini mi se da si htio napisati jedno a napisao si drugo, međutim sam si prouzročio nered ovom izjavom a citirana ti je nekoliko puta

Jel vi znate hrvatski?

Iako mislim da je malo nespretan odabir zareza u prijenosu informacije, zbog drugog dijela rečenice (kao što Gmail nije ništa sigurniji od Hotmaila...) izjednačava se Windows sa Linuxom...

Em se uhvatite gluposti, em se uhvatite lapsusa, em je off-topic, al bitno da se nešto trkelja... Ne daj bože da netko prigovori što Linuxu. Toga treba streljati na licu mjesta!

"You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility." - Kevin Mitnick
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Jel vi znate hrvatski?

...

zašto citiraš mene a obraćaš se gomili i koj qua odgovaraš umjesto onoga kojem je moj post upućen?

...ko kupi papak
14 godina
protjeran
Bukva kaže...

Kaj je ovo izjava tjedna?

Nekako sumnjam da i zero-day exploiti idu u masovnu produkciju i na Win platformi... Jako teško da će scripti kid doći u posjed skripte koja exploita nešto što nije već zakrpano...

Vrlo lako. Objavljuju se po izlasku, a nisu svi 0-day-evi od kompanija koje ih prodaju microsoftu.

Evo bilo je prije par mjeseci akcija: 1 dan 1 exploit (za win), od kompanije, koju je microsoft razljutio svojim ponašanjem, pa su lijepo svaki dan objavljivali exploitove. Microsoftu je trebalo 2 mjeseca da to zakrpa.

Prije mjesec i pola bio je i local root exploit za linux kernel, ali je bio zakrpan za dva dana.

Na kraju krajeva šta će skiddie-u 0-day kodovi kad može koristiti malware kojeg ima na pretek na internetu.

Nemam potpis.
17 godina
Koliko smo zapravo sigurni na internetu!?

@naxem

Poanta je u gubitku podataka kroz korisnika. Tu Linux nije sigurniji. Nije sigurniji ni inače

evo što je naxem rekao. za prve dvije rečenice se slažem, ali treća mi nije jasna. možeš li molim te argumentirati boldano il samo trolaš?

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Click Jack kaže...

Linux korisnici su jako rijetko logirani kao root. Nadalje iako si logiran kao root, to ne znači da netko drugi može dobiti root privilegije. I dalje treba znati password.

Žao mi što ljudi misle da su win i linux na istoj razini sigurnosti, ali moram vas razočarati da nisu ni blizu.

Ovdje nije riječ o sigurnosnim rupama u win /linuxu, ovjde je riječ o sigurnosnoj rupi zvanoj predugi jezik

Daj molim te reci kako ćeš ti zaštiti svoj komp ako mi kažeš root pass svoga kompa?

ako ja imam tvoj root pass dovoljan je jedan telnet i ode tvoj komp u vječna lovišta ako napišem recimo ovo dolje

rm -rf/UPOZORENJE - ne igrajte se sa ovim, komanda koja ubija linux / unix

Vidi na prvim stranicama ove teme primjere kako se na jeftine fore navede ljude da dragovoljno daju i napišu svoj pass na chat room ili još bolje na facebook zid

To je isto ko da objaviš oglas na prvoj strani večernjaka i kažeš "ja sam budala" i nakon toga se ljutiš kaj te svi zezaju za to.

16 godina
neaktivan
Darky kaže...

Daj molim te reci kako ćeš ti zaštiti svoj komp ako mi kažeš root pass svoga kompa?

Ispravite me ako sam u krivu, ali mislim da na Linuxima nikako nemožeš dobiti root privilegije kada se spajaš izvana.

I am awesome.
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 11:55 (dj_beni).
17 godina
dj_beni kaže...
Darky kaže...

Ispravite me ako sam u krivu, ali mislim da na Linuxima nikako nemožeš dobiti root privilegije kada se spajaš izvana.

SSH anyone?

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
dj_beni kaže...
Darky kaže...

SSH anyone?

Možda je samo do mog kompjutera ali:

login as: bernardo

bernardo@192.168.1.231's password:

Linux CPHQ 2.6.32-5-686 #1 SMP Wed Jan 12 04:01:41 UTC 2011 i686

...

login as: root
root@192.168.1.231's password:
Access denied
sve šifre su točno upisane...

I am awesome.
17 godina
dj_beni kaže...
tnakir kaže...
dj_beni kaže...
Darky kaže...

SSH anyone?

Možda je samo do mog kompjutera ali:

...

Access denied

Vjerovatno ti je ugasen pristup iz vana na sistem. 

17 godina

u sshd_config lako se stavi:

PermitRootLogin no

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best

0 0 hvala 0
17 godina
dj_beni kaže...

...

Access denied

Sad ti znam IP adresu. Sad cu te haknit. {#}

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Sad ti znam IP adresu. Sad cu te haknit. {#}

Molim te nemoj {#}

I am awesome.
17 godina
neaktivan

Rooooooottttttttttttaaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjj gggggggggggggggggggaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

:)
15 godina
neaktivan

Sad će ti Hacker Goran reinstalirati tvoj postojeći sustav i staviti svoj pisan u VB.Netu

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Shody_1994 kaže...

Sad će ti Hacker Goran reinstalirati tvoj postojeći sustav i staviti svoj pisan u VB.Netu

Misliš Photoshopu?

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice