- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I mene zanima.
Ko zna javite.
tu nakon kolinja objesiš kobasice, šunkice , špek... da se lijepo suše na vjetru
Po meni odprilike po dimenzijamam spram stalih antena odgovara radioamaterskom opsegu od 2m (144) Mhz
Hmmm ili je možda kratki val????.....
-kao i svaka antena, služi primo-predaji radio valova.
-pitanje bi bilo tko je vlasnik, tad bi znao čemu služi, npr dali je u blizini PU.
možda je to antena za CB stanicu :/
to lici ko stara vojina antena za slanje krathih pingova sad nema nist osim slike ali probaj prosvljat po ruskim forumima jerbo ako se ne varam juga je uzimala takve antene od sssra a rusi su pustili 53. u pogon duga 2 u ukrajini kod pripyata sad moze i nemora bit
Mala digresija,, nije to jedna antena već 4 komada. Pa još puta 4. Znaći sveukupno 16. komada na jednom antenskom stupu. Ako se ne varam antene su namijenjene za rad na sedamdesetcentimetarskom radioamaterskom opsegu. To je 430-440MHz. Obzirom da se mogu rotirati po horizontalnoj i vertikalnoj osi, najvjerojatnije da njihov vlasnik uživa raditi vrlo udaljene amaterske radiopostaje. I to refleksijom signala od Mjeseca "EME". Ali pokušaj malo progooglati, i vidjet ćeš da sam bio skroz dobro objasnio.